Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrTwister

őstag

válasz lorenzen #120 üzenetére

Akkor a parabola meg a fej adott, már csak a kártya hiányzik. Tegnap éjszaka áttúrtam az összes gyártó összes modelljét a neten és nem volt olyan amelyik a kritériumaimnak megfelel. Ezek a feltételek: 1.tudja a DVB-S2-t, ez a jövő tehát feltétlenül kell tudnia 2.nincs több PCI slotom a bazi nagy videókártya hűtés miatt(egyetlen szabad PCI-ban csücsül az X-Fi azt nem akarom kivágni) tehát maradt a PCI-express(ez a videókártya jobb oldalán van így pont jó) vagy az USB 3.legyen BDA meghajtó programja lehetőleg
    A kritériumokért versenyzők a következő gyártók istállóiból kerültek ki:
    1. Hauppauge
    2. Technisat SkyStar
    3. Technotrend
    4. Leadtek
    5. Pinnacle
    6. LifeView
    7. Avermedia
    8. Terratec

Nézzük sorjában: 1.Hauppauge: csak PCI-os van DVB-S vevői között, USB-s nem tudja DVB-S2-t tehát ez a gyártó NEM NYERT
    2. Technisat: szintén nincs PCI-Express van viszont USB-s a Technisat Skystar USB2 HD CI személyében ezen oldal szerint([link]) tudja a DVBS2-t, a Technisat honlapja([link]) viszont bölcsen hallgat róla, de a legnagyobb baj, hogy csak külföldről rendelhető.(Svájc, Németország).
    3. Technotrend: PCI-exp. nincs, USB-s van TT-Connect S2-3600 vagy 3650-n néven, tudják DVB-S2-t([link])
    Egyetlen baj, hogy itthon egyetlen helyről rendelhetőek(EU-ból hozzák valahonnan) és mire megjön lehet vége az Olinpiának :O
    4. Leadtek se PCI-exp se USB-s
    5. Pinnacle: PCI-exp. nincs, van viszont USB-s, ami elvileg DVB-S2-es BDA-t nemtudom, hogy ismeri-e, viszont bazidrága és ezt itt helyben meg tudom venni (PCTV Sat HDTV Pro USB VDE452E), nameg régen volt PCTV Pro Pinnacle-m és borzalmas volt(fagyott a gyári szoftverrel, sőt még néha a Dscalerrel is kiakadt a Windows), más fórumokon is csak szidják, úgyhogy félek ettől is. Bár ez USB-s és mivel nincs benne a gépben hátha...
    6.Lifeview: ezt találtam [link] tökéletes lenne de a DVB-S2-ről ez is mélyen hallgat tehát valószínű nem is ismeri. :( Ja és sehol nem találom árlistákban.
    Tehát kishazánkban ez is egyelőre beszerezhetetlen.
    7. Avermedia: se USB-s, se PCI-exp.-es
    8. Terratec: itt sem jártam sikerrel
    Hát ennyi! Maradt tehát a bugos és drága Pinnacle és a nehezen beszerezhető(ha egyáltalán beszerezhető) Technotrend. Szomorú. PCI-Express terén pedig még nagyon siralmas a választék, pedig ez a jövő, szinte minden alaplapon van belőle és mégsem erőltetik a gyártók. Példát vehetne az IDE és SATA evolúcióról, ahol is utóbbi már teljes egyeduralomban van.
    Ha valaki tud nekem segíteni még és talál egy nekem megfelelő kártyát azt a hálám a sírig üldözni fogja :D

Új hozzászólás Aktív témák