- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
egyébként mennyibe fáj eg yolyan set-top-box ami támogat mpeg4-et,full HD-t meg mindent?
-
Hunter2
addikt
ha országos lenne a DVB-t HD talán még vennék is egy set-top-boxot.
-
Jaja, láttam azt a képet, valóban szép, meg a másik is.
Bár itt azért mások a körülmények, viszonylag állóképről van szó, kevés mozgással, jó megvilágítással (nappal) és kicsi mélységgel.
Ez mondjuk kifejezetten szar lett. Még a logó is veszített minőségéből
Ezen meg teljesen rendben van. Juj, ez meg kifejezetten okádék lett. Pedig mindegyik ugyan olyan körülmények között készült.
Jól látszik ezekből, hogy mikor fix, álló képet kapsz le, az szép, viszont ha éppen kameramozgás közben, akkor sokat romlik.
Ez az interlaced miatt van vajon?Jobb lenne progresszívben?
Amikor már HD-ben az ismétlés előtt bemondta az m1-en a csaj a stúdióban, hogy akkor most mi következik, akkor nekem ott leesett az állam, az annyira kristálytiszta volt.
Talán majd a nemsokára kezdődő előtt is lesz ilyen, megpróbálom lekapni.
-
Félek codec beállítással lesz nálam valami bibi, mert folyamatosan nézve jó és szép volt, de aztán a lementett képek már nem annyira, lehet a PVR2 képlopója nem az igazi, meg capture-ölés közben durván beszaggatott.
Időintervallumnak 500ms a minimum amit be lehet neki állítani, lehet az túl sok.No para, már 02:45-kor (2,5 óra múlva) készíthetsz további képeket, amint Tóth Anita sportlövész a női 10m légpuska selejtezőjén vesz részt
-
Jólvan, látom azért neked is készültek szar képek
Hasonlóan rosszakat lőttem én is, codecre gyanakodtam, illetve az akadásokra, mikor megnyomtam a capture-t. Illetve lehet az interlace miatt hirtelen váltásokkor elmosódott kicsit.
Vagy akár az adás is lehetett ilyen, fasse tudja. Ezis még teszt időszaknak számít?Tőlem is akkor néhány teljes felbontású kép:
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép1
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép2
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép3
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép4
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép5
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép6
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép7Lehet a PNG-->JPG konvertálás minimálisan rontott rajta, 90%-os JPG lett belőle.
bzoley: ugye-ugye?
-
Főleg az eredeti felbontásukban! 1920x1080-ban. Ráadásul nekem "csak" 22"-os wide moncsim van, aminek ennél kisebb a natív felbontása.
A FULL HD tartalmat csak 24"-oson (azoknak 1920x1200) lehet 100%-ban élvezni.És a legjobb az egészben, hogy nem kell semmilyen különleges antenna, még parabola sem, én is egyszerűen a jó régi bevált tetőantennánkat használtam, amin a földi adások jönnek be.
Ideje volt már ennek a technikai váltásnak.
Jöhetne már a többi adó is. Nomeg a lottó 5-ös...
-
-
Ez elképesztően szép!
Lecseréltem az analóg tv-tunerem egy DVB-T képesre.
Egy picit szenvedtem a beállításokkal, meg hogy minden fasza legyen, de nagyjából sikerült. Kodekekkel elég sokat kell szenvedni, és még így sem vagyok biztos, hogy jók a beállításaim... na mind1. Majd valaki biztos ír egy jó cikket, hogy mik az optimális beállítások.Elég nagy a gépigénye is sajna, azt kell, hogy mondjam
3,4GHz HT P4, 2giga ram, 7600GS, néha beszaggat, mást mellette nem igazán lehet csinálni, hardveres gyorsítás nélkül élvezhetetlen lenne... 100%-os proci kihasználtság
Pedig videókártya támogatja a HDTV-zést.
Nem akarom elvenni a cikkíró kenyerét, de megosztok néhány screenshotot kis méretben.
Harcművészek
Magyarok bevonulása 1
Magyarok bevonulása 2
Magyar lányok
Stadion a megtelt delegáltakkal -
koliz1
tag
Sziasztok
Elég ütősvolt olimpia megnyitója az m2 hd dvb-s tehát tányérral ,ill dvb-t az m1hd n ill az m2 hd
Pioneer pdp-lx5090h típusú plazmán ill Loewe individual compose 52" lcd tv mindkettőben van sat tuner és mpeg 4 es dvbt tuner hd képes a loewe a beépített vinyora még rögzíteni is tudja de a pioneer plazmán messze jobb volt a kép. És végre real 16:9 a kép .üdv
-
Madárpók
aktív tag
Jól gondolom hogy ez nem alkalmas ennek a fajta adásnak a vételére? Mert nekem egy ilyenem van, meg egy évek óta nem használt lavor a tetőn.
-
lapa
veterán
erősen felskálázott a kép még. az első rendes hd forrás akkor az olimpia lesz ha jól értem.
én meg akkor veszek egy dupla fejet astra+hotbirdre, és a jelenlegi Skystar 2 lehozza nékem a jót mert nem DVB-S2 lesz a jel? jól értem ezt?
egy tányérszaki tudná vázolni röviden a szükséges lépéseket, ha most egy ex-upc direct tányérom van az Astrára irányítva?
jól értem ugye, hogy egy koax elég és a fejben kapcsolgat a vevőkártya?
-
Hunter2
addikt
most néztem a screenshotokat, remélem a későbbiekben az adás jobb lessz vagy csak a tv tuner miatt ilyenek a képek?
-
Hunter2
addikt
Az tök jó hogy elindult földfelszinen is a kisérleti HD adás, csak a hatókört is növelhetnék közben.A dvb-T HD az full HD ?
-
Sajnos csak ezt az egy típust láttam 2 antenna csatlakozóval. Igen, valóban egy kicsit régebbi típus (2006-os kb.), de az újak közül nem láttam hasonlót.
Mit javasolnál akkor, hogy tudjam a DIGI.TV-s kábelről jövő cuccokat, meg a tetőantennáról jövőket egyesíteni 1-be gond nélkül? Az oldaladon ezt a CardMate-et láttam, mint megoldás. Viszont ez ahogy írtad, csak valami Deluxe csomagban van, én meg olyat nem láttam itthon.
Hogyha megoldható az egyesítés hibátlanul, akkor a WinFast DVR3100 H lenne a kiválasztottam
-
bzoley
veterán
Ez valóban lényeges szempont. Az összes mostani kártyámon egy darab csatlakozó van csak, mégsem kell kábelt dugdosnom, ha analóg, vagy digit adást akarok nézni. Ezért biztos nem vennék egy régebbi típust. Igaz nem rossz, de még WDM drivert használ.
A PVR2-vel meg a két HD adást egyszerre is lehet nézni akadás nélkül(ha van hozzá géped). -
Jaja, ismerem az oldalt.
Egyébként Leadtek tulajdonos vagyok, egy TV2000XP Expert-tel.
Most egy WinFast DTV2000 H-t tervezek venni. Ami szimpatikus benne, hogy két antennát lehet rádugni, és így majd tudom váltani a DIGI.TV-t (analóg jel), meg a tetőantennát (HD digitális adások).
Gondolom a progija, a PVR2-vel menni fog. Meg, hogy a tetőantennán is minden fasza lesz.Remélem majd minden úgy müxik, ahogy gondolom, és majd az olimpiát nézhetem full HD-ben
-
Yoshida
aktív tag
A PC-de vásárolt DVB-T kártya tudja fogni az M1 M2 HD adást, csak program függő. A kártyához adott programnak kell ismernie az mpeg2 illetve mpeg4 kódolást, és a HD jelzés se árt hogy rajta legyen.
Maga a kártya csak átadja a digitális jelet a proginak. (www.lhsite.hu - itt van pár jó cikk erről Bzoley jóvoltából)
-
Bár most olvastam valamit és megint megzavarodtam
Sat.hu-n a Leállt az M2 műholdas analóg sugárzása - mit tegyek? című cikkben olvastam:
Földi Digitális átvitel (DVB-T): Jelenleg Budapest és Kabhegy vételkörzetében vehető hagyományos antennával és bármilyen földi digitális vevővel, vagy a laposTV-kbe épített DVB-T tunerrel.
Földi digitális HD (DBV-T): Budapest vételkörzetében az UHF 38-as csatornán MPEG4-es, HD vételre is alkalmas földi vevővel SZABADON nézhető. Sajnos a legtöbb LCD TV-be gyárilag beépített földi vevő nem alkalmas a vételre. Ugyanitt már megy az MTV1 HD-s adása is.
Akkor ezek szerint van DVB-T és DBV-T. Tehát a DVB-T kártyámmal mégsem fogom tudni nézni az m1 HD adását, mert ahhoz DBV-T-s kártya kéne?
Akkor mit fogok tudni nézni DVB-T-n?Mi van ott, ha nem az m1-2 HD?
-
Ahha! Asszem mostmár értem!
Köszi!
Tehát a DIGI.TV-ből most nem fogok tudni jobb minőséget kicsikarni, hiába az új DVB-T képes hibrid (analóg/digitális jelet is vevő) tv-tuner (meg ehhez egyébként is DVB-S kártya kéne, de azzal meg nem működik együtt), mert tőlük úgyis csak analóg jelet kapok egyenlőre a beltériből.
Illetve ez majd egy esetleges beltéri cserével oldható meg, majd ha lesz ilyenre lehetőség...Azért lesznek majd ilyen szabadon fogható földfelszíni digitális tévék szép számmal idővel, ugye? Mert úgy tudom, az a cél, hogy mindenki arra álljon át, hogy sok ember számára elérhető legyen.
Izé, egyenlőre még csak az m1 és m2 fogható földfelszínin HD-ban, mi? -
lorenzen
aktív tag
A digi beltériből, csak analóg jelet lehet kiszedni.
A beltéri viszont digitális jeleket vesz a műholdról.
Ha beteszel a gépedbe DVB-S, műholdas digitális vevőkártyát, akkor tudod venni a műholdról érkező digitális jeleket.
A DIGI adását viszont nem tudod nézni, mivel kódolt adást sugároz. A digi beltériben van a kártya, ami visszakódolja láthatóvá az adást. De az a kártya, csak abban a beltériben működik.
Másikba áttéve sztrájkol.Ha veszel egy DVB-T kártyát, akkor tudod venni (majd) a szabadon fogható földfelszíni digitális tévéket.
Szellemkép mentes, akár 5 csatornás (DD5.1) hanggal rendelkező filmeket is nézhetsz. Feltéve, ha valamelyik adó bevállalja az 5.1-et. -
Huh, akkor ezt most nem értem...
A kártya, amit tervezek venni, az DVB-T-s, tehát földfelszíni sugárzásra szakosodott, de a DIGI meg akkor DVB-S-es, mert műholdas.
És ha a beltéri analóg formában küldi tovább a jelet a digitális tv-tuneremnek, akkor abból nem lesz digitális jel... Vagy jelenleg küldi analógban és majd később fogja digitálisan?Akkor mire vonatkozik az, hogy jobb minőségű képet és hangot élvezhetek? A sima tetőantennán keresztül pl.?
Itt van egy ábra. Ezen látszik, hogy a kártyába majd lehet 1 tetőtéri antennát dugni (analóg) és 1 másik kábelt (analóg/digitális). Így tudok majd e kettő forrás között váltani.
DIGI-t miért nem tudom majd venni a digitális tv-tunerrel? Most is tudom az analóggal.
-
lorenzen
aktív tag
Az érvágás:
A DIGI jelen felállásában nem alkalmas HD tartalmak szétosztására. Mivel olcsó szolgáltató, leghamarabb akkor fog váltani HD adásra, ha a cég növekedése nem lehetséges már a mostani kínálatával.DVB-C Kábeles digitális műsorszórás
DVB-S műholdas ..
DVB-T földfelszíni ..
DVB-H modil digitális músorszórás
DAB digitális audió műsorszórásMost a digitálisan sugárzott műsorokat, analóg formában kapod a beltériből.
Ha digitális TV kártyát teszel a gépedbe, sokkal jobb minőségű képet és hangot élvezhetsz, de a DIGI-t nem tudod majd venni a digitális kártyával. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #61 üzenetére
Beállítások
Videó
Auto Graph
Itt kell beállítani a megfelelő kodekeket.Vista64 alatt, a DScaler mpeg2 és audió kodek azonnal használható.
A többihez némi kézimunka szükséges. Leírom ha eljutottál az az SD adások vételéig. -
válasz
Pizzafutar #59 üzenetére
Nincs gond a vétellel, mert most is gépen nézem.
Hyundai társdekóderes beltérink van, azaz 2db kártya van a beltériben. Egyiket szülők nézik, másikat meg én a gépen. Teljesen külön vagyunk, nekem is, nekik is távirányító, külön beállítások, stb. Tehát mintha 2db beltérink lenne.Kérdés az, hogyha lecseréltem a mostani analóg tv-tunerem egy digitális tv-tunerre, akkor látok-e majd változást az eddigiekhez képest, illetve élvezhetem-e az új M2, meg majd a többi digitálisra váltó csatorna előnyeit?
A kártya amit vennék, az DVB-T-s lenne. A DVB-S az micsoda? És mi a -T?
lorenzen: Hát ez nagy érvágás...
Remélem majd akciósan, vagy ingyenesen cserélik őket.
-
Pizzafutar
aktív tag
Nem megy. Igaz, az enyém DVB-T, de a BDA megegyezik, ettöl meg még működhetne!
A logban ilyet látok:
3078] [DS_MNG]:VideoCodec/GUID:Null (No Video)/{C1F400A4-3F08-11D3-9F0B-006008039E37}
3078] [DS_MNG]:AudioCodec/GUID:Null (No Audio)/{C1F400A4-3F08-11D3-9F0B-006008039E37}
3078] ERROR: ConnectionMediaType Failed!
3078] DSK
-
lorenzen
aktív tag
BDA 2.1.0 2.0.0
Alatta:
1 Hauppauge WinTV 88x DVB-S/S2 tuner DemodA ddreg.bat-ot el kell indítani a program könyvtárában, hogy bekerüljön a reg.adatbázisba a program ditectshow forrásként.
-
Pizzafutar
aktív tag
Egyrészt igen, a digitv is digitálisan ad (az analog műholdas adást indítani régóta nem divat), másrészt a digitv azért is olcsó, mert takarékoskodik a sávszélességgel - kizárt hogy HD-ben adjon, valamint az is, hogy a mai beltéri egységei dekodolni tudják a HD adást.
Az előfizetéses szolgáltatók a csatornákat kódolva adja. Ha megnézed a beltérit, van benne egy bankártya méretű kártya, az a kulcs. Ha DVB-S tv-tunerel akarod fogni, olyant kell venned, ami ezt a kártyát fogadja (CI modul, ha jól tudom).
Gyakran a társaságok összekapcsolják a beltérit a kártyával, azaz a kártya csak abban a beltéri egységben működik. Ilyenkor esélyed sincs a vételre! -
Azt tudja valaki, hogy a DIGI.TV is átáll egyből és a HD M2-t adja? Újra kell keresni/beállítani, vagy velük mi van?
Ők egyáltalán digitálisan adnak a nevükhöz híven? A beltéri amit adnak, az digitális? Tehát ki tudom használni, ha mondjuk digitális tv-tunert veszek?Thx.
-
GIJoe
addikt
Ezzel a HD dologgal én is szemezek, egy Skystar HD 2-őt néztem ki,
csak itthon olyan bazi drágaKülföldi webshopokban jóval olcsóbb
-
AND1
őstag
Nekem van családtag aki az mtv-nél dolgozik és elmondta, hogy ez egy nagy humbuk. Igen, onnan hd-ben sugározzák, de itthon vissza kell konvertálni. Ennyi a bibi csak.
Majd ha az mtv jövőre átköltözik az új székházba, na majd akkor fog ez működni. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #50 üzenetére
Azonos a kártyáink drájvere.
Itt a legfrissebb.
XP alatt tökéletesen működik nálam.
A legfrissebb DVBDreamTalán a Vista64 a bűnös.
Update:
Vista64, DvbDream, tesztelve, OK! (Ellenőrizd a beállításaidat.)
-
sbela
csendes tag
Nekem egy Leadtek WinFast DTV2000 H tuner kártyám van.
Be is tudom fogni a HD m1, m2-t, de nincs kép. Néztem google,stb.., de okosabb
nem lettem.Ha valakinek hasonló tuner kártyája van, és tudja a megoldást kérem segítsen.
Előre is köszönöm.
-
Pizzafutar
aktív tag
Sajnos a DvdDream - a tegnap esti tesztem alapján - nem támogatja a Hauppauge kártyákat. Amivel teszteltem:
- AMD X2 4200, 2 MB RAM
- GF 7900 GS videókártya
- Hauppauge HVR-1300 DVB-T hibrid tuner
- 21" monitor, 1680x1050 felbontásWindows Vista 64:
A kártyához tartozó WinTv legújabb 6.4-es változata megtalálja a HD csatornákat. A hang szól, de kép nincs.Linux:
Miután a tranzponder frekvenciáját megadtam, a dvbscan megtalálja az m1 HD és az m2 HD csatornákat. Két programmal kipróbáltam, mindkettő van kép és hang is! A hang megfelelő minőségű, a képpel azonban van néhány probléma. Az egyik, hogy a feltehetően analóg forrásból származó filmben sokkal jobban látszanak az analóg rendszer hibái, a kép pöttyös, zajos. A lényegesebb, hogy a számítógép láthatóan nem tudja feldolgozni a HD stream-en áramló adatmennyiséget, a kép finoman akadozik 100%-os CPU terheltség mellett. Összeségében kevésbé élvezhető, mint a nem HD adás!Még annyit tennék hozzá, hogy az adást egy szoba antennávla fogtam egy III. kerületi panel lakásban, ahol az adóra nem volt rálátásom. Elég nehéz volt megfelelően beállítani, de végeredményben a jel vételi minősége megfelelő volt!
-
marcee
addikt
Jöhet még DVB cikk, teszt bőven, ne sajnáljatok. Ezt is köszönöm.
Engem leginkább a DVB-T érdekel. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #46 üzenetére
Próbáld meg a DvbDream programmal.
-
Pizzafutar
aktív tag
Helyesbítek, 610 MHz-n ott az M1és az M2 HD.
Hauppauge WinTV a hangot behozza, kép sajnos nincs. -
Füleske
addikt
Van mpeg 4 dvb-t tuneres tv is , mondjuk inkább a drágábbak között. Plusz ha netalántán nincs benne kártyafogadó , akkor azzal is max az ingyenes csatornákatt lehet venni. (m1 , m2 , duna , atv , hirtv , pr1me , viasat 3) Remélem a kártyájukat nem kötik majd a saját boxukhoz , mivel akkor a kártyafogadó se ér semmit illetve más típusú boxot se lehet használni.( Sajnos elég sok szolgáltató csinálja ezt pl. digitv , t-kábel , vidanet...)
-
Grizzly79
csendes tag
Egy ideje már van otthon HBO HD, EuroSport HD, National Geographic HD csatornám. A prímet az EuroSport HD viszi. Valami félelmetesen szép volt rajta Tour de France, de persze bármelyik sportműsort mondhatnám.
Az HBO HD-n is vannak szép adások bár itt egy-két műsornál érezhető, hogy nem natívban nyomják, hanem felskálázással oldották meg a dolgot.
-
CabalX
aktív tag
Az jó, de ezért nem fogok tunert cserélni...
De fizikai eltérésnek kell lennie, mondjuk más chip-et raknak rá ami kezeli a codec-et, nem ?!
Az hogy itt Magyarországon kinek mi az érdeke szabvány szinten az elég változó - mondhatni kaotikus.
Míg Európa nagyobb részén az Mpeg2-es szabvány terjedt el (ahol már van DVB-T-s sugárzás), 1-2 helytől eltekintve és azokban az LCD TV-kben amikben van integrált tuner azok is ezt a szabványt támogatják.
Igaz nemrég láttam pár integrált Mpeg4-es DVB-T-s TV-t, csak épp az Mpeg2-es tipusnál majdnem 80e Ft-al drágábban (igaz az újak már FullHD-sak voltak, de akkor is drága). -
Wolverine
félisten
válasz
Pizzafutar #32 üzenetére
Elvileg év végén, november körül kezdik, de nem tudom, hogy HD-ben lesz-e az adás.
-
lorenzen
aktív tag
S2-es vételhez egy nagyobb tükör is alapkövetelmény
Nincs ilyen követelmény. Az -S2 HDTV, pontosan akkora tükröt igényel mint az -S SD TV.Az -S2, 8PSK modulációjával több adást tudnak beszúrni az adatfolyamba, mint a hagyományos QPSK moduláció esetén. A két kártyatípus között is "csak" ennyi az eltérés. A többlet árat a hozzáadott kodekért kérik.
Hosszútávon az m2-nek sem érdeke a DVB-S szabványnál maradni. A kísérleti adás ideje alatt viszont ez a jobb, mivel kevés -S2 vevő van használatban.
-
CabalX
aktív tag
DVB-S -S2 tuner:
Nekem most egy hibrid kártyám van (analog/DVB-T/DVB-S) és ahogy néztem hasonló hibridből ami van az 10-15e Ft-al drágább.
A mostani - ingyenesen fogható csatornakínálatot tekintve nem biztos hogy megéri csak az S2-ért egy drágább tunert beszerezni szerintem !
A jövőben nyilván ez változni fog, de ha jól tudom az S2-es vételhez egy nagyobb tükör is alapkövetelmény.Kérlek javíts ki ha tévedek...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #32 üzenetére
Budapesten és környékén már napok óta fogható a kisérleti m1 HD és m2 HD. Ez a tesztadás e hónapban folyik.
A későbbi folyamatos adásról még nincs biztos információ. -
lorenzen
aktív tag
Az adás 16:9 arányú. De a mögötte lévő eszközök még nem támogatják ezt az oldalarányt.
Ezért van középre bevágva a látható kép.
Ez egy átmeneti állapot. A külső forrásból származó anyagok esetében, pl. Olimpia, rendes 16:9 adás lesz. -
Pizzafutar
aktív tag
Számomra a topic végignyálazása után sem tiszta, hogy a DVB-T sugárzásban lesz-e HD csatorna az elkövetkező 1-2 hónapban?
Egyáltalán, a DVB-T adás nem kisérleti beindítására van már menetrend? -
törölt tag
nekem egy valami nem tiszta...
az m2 16:9-nel ugyanugy 4:3 az oldalarany 2 csikkal a szelen...
mig a zdf es bbc adasa telleg 16:9-es -
lorenzen
aktív tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Néhány felmerült gondolatra reagálok egy csokorban.DVB-S -S2
Bármely DVB-S PCI/USB vevőegységgel nézhető az adás. Aki most akar beruházni egy kártyára, csak DVB-S2 szabványnak megfelelő vevőegységet vásároljon, mert a HD adók többsége csak -S2 modulációval vehető.
Hátránya, hogy antennát kell telepíteni.
Előnye, hogy sokkal több adás adó fogható, mint a DVB-T esetében. Egy forgatóberendezéssel kiegészítve, sok ezerszer nagyobb a kínálat. (Némi idegennyelv ismeret nagy előny.)DVB-T:
Olyan TV-t, amiben beépített DVB-T vevő van, nem szabad megvenni! Egyrészt ezek mpeg2 vevők. Másrészt az előfizetéses szolgáltatók adni fogják a saját boxukat, amihez a hozzá zárják a kártyájukat. (Ez az új divat.)
Még egy jó tanács, ha valakinek TV-hez kapcsolható DVB-T mpeg2 tunere van, még most szabaduljon meg tőle, amíg lehetséges. Az átállás után csak mpeg4 tömörítést fognak használni.Kodek:
FFDShow MPEG-4 Video Decoder
ArcSoft.
A DvbDream legfrissebb verzióját érdemes használni, és játszani kell a beállításokkal.A digitális átállás:
A műholdas sugárzásban gyakorlatilag megtörtént. A németek üzemeltetnek még jelentős számú analóg csatornát. Rajtuk kívül néhány országnak van még 1-2 analóg csatornája.Földfelszíni sugárzás. Televíziók esetében 2012 január elsejétől csak digitális jeltovábbítás lehetséges. Erre nemzetközi szerződésben köteleztük magunkat. Rádiók esetében néhány évvel később DAB+ rendszere történik az átállás.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
aztmeghogy #27 üzenetére
azt nemtudom hogy a műholdas m2 mpeg2 vagy mpeg4 (h.264), de ha ez utóbbi (ha a földi így megy kézenfekvő lenne ugyanúgy adni a hódon is), akkor az alap ffdshow codec sokat terhel, annál jobb a coreavcpro (fizetős), meg van valami arcsoft totalmedia (DVB-S-t nemtudom kezel-e, DVB-T kapcsán olvastam, de lehet szabvány codec-et rak fel, persze ez is fizetős), powerdvd-nek is van h.264-es decodere(miért pont ez lenne ingyenes
). Ez a 2 utóbbi ha nvidia 8-9 ezres sorozatú karid van, akkor hardveresen tud kikódolni DXVA vagy milyen kapcsoló bekapcsolásával, és kevésbé terheli a procit, jóval kevésbé.
-
aztmeghogy
újonc
lorenzen azt nem írtad, hogy milyen kodekkel sikerült folyamatos HD képet venned
próbáltam már sokfélét,pl. [link] ,de mindig bekattant a DvbDream -
Yoshida
aktív tag
Ja és a TV-kben ugye általában csak mpeg2-es dvb-t tuner van (legalábbis a magyar "szakirodalomban" ezt írják) ha van egyátalán. A most elnyert tenderben pedig mpeg4-es tömörítés lesz, így csak a PC-ben digitális tunerrel rendelkezőknek nem lesz gondja, aki LCD/Plasma TV-t vett vesz, annak az mpeg4(/h.264) kompatibilitás is lényeges
-
Yoshida
aktív tag
szerk:
ügyesen csak 5hsz jött le, én meg leírtam amit ti is, csak most látom hogy több hsz van... -
Áhh... Csak hülyén fogalmaztam és rosszul olvastam. Szóval én végig azt hittem, hogy a DVB-T-ről beszélünk (ezért is írtam a TV-be épített set-top-box-ot). Csak ugye közben beszéltem a suliról meg a műholdas dolgokról és összekevertük.
DVB-S képes TV-t én sem láttam, annak nem is valószínű az elterjedése.
Tehát a DVB-T-ről beszéltem én is. Elnézést a félreértésekért! -
WOLFISHNET
csendes tag
Ennek a TV-nek van vmi DVB egysége (Földfelszíni DVB).
-
bzoley
veterán
Biztos, hogy nem kevered a műholdas szolgáltatást a földfelszínivel? a 2012 erre utal, és annak nem sok köze van a műholdas szolgáltatásokhoz.
DVB-S tunerrel szerelt tévét még én sem láttam(ettől még létezhet), viszont DVB-T vel megáldott már van néhány, és ahhoz még "tányér" sem kell. -
"Olyan tv - t még nem láttam" - Majd lesz, az analóg tunert szépen felváltja a digitális. Nyilván először a set-top-box + lavor kombó fog elterjedni, aztán mikor mindenkinek tele lesz a töke a külön készülékkel és plusz táviránytóval, akkor egybeépítik a TV-vel. Tányér ígyis-úgyis kelleni fog majd hozzá, azt nem ússzuk meg.
2012-ig még van bőven időnk.
-
BiP
nagyúr
A neten nincs valahol valami oldal, ahol a mostani 300kbit-nél jobb minőségben lehetne m1/m2-t nézni?
-
Lui76
őstag
A földi dvb- tunerekből is látom van ami hd-s meg ami nem.
Ezek az usb-s kütyük ha majd lesznek fizetős csatornák/csomagok ,alkamasak lehetnek esetleg vhogy szoftveresen dekódolni ? -
Sandormaster
aktív tag
Engem nagyon érdekel a téma, várom a képeket, teszteket, mindent
Remélem nem kell sokat várni és minél több csatorna elkezdi a HD-t és akkor végre lesz létjogosultsága egy ilyen tv-t venni -
...és persze a lavor. Igen, lehagytam.
Milyen jó is volt, mikor be kellett állítani a suliban a gyakorlaton az adást. Felmenni a tetőre, tekergetni az antennát, nézni a műszert. Kár hogy nem ezen a vonalon mentem tovább, most elég jól meg lehetne belőle élni.
Sajnos közben a suli is átalakult és ma már inkább a stúdió részével foglalkoznak a dolognak, nem a távközlési részével. -
30z.Samu
félisten
Ezt hetekkel ezelőtt is tudtuk, hogy az olimpia HD-ben lesz közvetítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mobil flották
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Eladó iPhone 14 Pro 128GB Black Karcmentes
- iPhone 14 Pro 1TB Deep Purple Hatalmas tárhely, 100% akku!
- MSI GTX1660 super 6gb új állapot OEM 2db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest