- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végül elvetettem a dolgot.
-
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat.
Igazából szeretek minden területen egy kis tudást szerezni.
De lényegében már most is azt csinálom amit szeretek. Ellenben kell valami plusz. És ezért is jött létre ez a kis írás tőlem.Erre a remek példa pont a rajz de ez egyáltalán nem jövedelmező befektetés. Főleg nem kis hazánkban.
-
Szevam
senior tag
Szia,
Nem tudom hány éves vagy, gyanítom fiatalka.
Én a helyedben így járnék el:
1. Először is végig gondolnám mi az, ami érdekel. Fizikai vagy irodai munka?
1.a Rengeteg önismereti tesztet és pszichológiai könyveket olvasnék, hogy megismerjem saját magam.
1.b Eldöntve melyik lenne jó, elindulnék abba az irányba. Legyen akkor most példaképpen rendszer üzemeltető.2. Ha valamit tényleg szeretnél akkor azt csináld, és abban próbálj meg minél mélyebb tudást szerezni (+ hozzá kapcsolódó kiegészítő tudományok). Abból a Zinformatikusból van hiány, amelyik képes arra, hogy ismerje saját határait és amit megtanult alkalmazni is tudja. (Jól megmondta a nyuszi
)
3. Amit az iskolában tanítanak az kevés. Állandóan érdeklődnöd kell aziránt a dolog iránt, amit csinálsz. Mindig hozzáolvasni. Integrálni sem azért tanul meg az ember hogy élete végéig integráljon, hanem azért hogy pl ki tudjon értékelni egy sebesség vagy gyorsulás görbét.
4. Ha a tanulás folyamán egy tárgyra is az jut eszedbe, hogy: "Hát ezt a szart sosem fogom használni" gondolj arra, hogy az a tárgy a kretivitásodat növeli és azt, hogy bizonyos dolgokat más szemszögből láss. Soha nem tudhatod hova kerülsz, mindig legyél nyitott.
5. Személyiség fejlesztés
6. Szerintem egy munkahelyen olyan embert keresnek aki:
- tud (szakmai információt)
- tud (nem csak szakmai tudással rendelkezik)
- együtt tud dolgozni másokkal
- igénye van a munkájára, Nem csak beüt egy szöget a falba, hanem azt is megnézi hova üti be.
- alázatos a munkájával és a munkatársaival szembenA fent leírtak csak a véleményemet tükrözik, nem kell feltétlenül így eljárni, továbbá minden tévedés jog fenntartva
UPDATE!! Szerintem rajzolhatnál!
-
Beszéltem még két személyel aki ebben dolgozót és dolgozik , fel is ajánlottak a segítségüket .
Elmondtak mindent , megpróbálom . Veszíteni nem fogok semmit sem . -
válasz
Klaus Duran #14 üzenetére
Értem és köszönöm.
-
kemotox
addikt
válasz
Klaus Duran #14 üzenetére
Bármi piacképes ha jó vagy benne. Az legyen inkább szempont, hogy mi érdekel - igazán csak abban lehetsz jó, amit szívesen csinálsz.
/coelho mode off
-
válasz
Luck Dragon #13 üzenetére
Szorosan kapcsolódik, de az előző végzettségem is elég hozzá.
Én az idő miatt írtam csak.
Olyat válassz amire úgy tekintesz hogy nem kidobott idő, és eléggé piacképes. -
válasz
Klaus Duran #12 üzenetére
Jelenleg is ebben dolgozol ? Vagy teljesen más területen ?
-
Gondold meg hogy mire áldozol időt. Utóbbi 2 év a technikumra "dobtam" ki. Volt főnököm mondta hogy fölösleges. És 80%-ban igaza is lett
Valamelyest egyén függő. Mostani melóhelyen a legnagyobb szakinak és a legutáltabb kollégának is ez a végzettsége.
-
-
Freiherr
őstag
válasz
Luck Dragon #7 üzenetére
Rendben.
-
-
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Hát...is-is. Pár volt osztálytársamnak szerencséje volt, volt protekció, és bejutottak kórházba és a másik a bíróságra. Halálra unják magukat, és nem keresnek rosszul. De az osztály nagyobb része gyárban nyomja. Nekem annyiban volt segítségemre, hogy érdekeltek a hálózati eszközök, megismerkedtem több Linux disztróval, és megtudtam, hogy a GUI mögött is van élet.
Én 2 éves technikusképzés keretében szereztem meg, és nagyon szerettem volna elhelyezkedni benne, de mindenhol falakba ütköztem, a szakmai tapasztalat hiánya miatt. Egyetemre kellett volna mennem, akkor lett volna lehetőség a T-Systemsnél (kilenc évvel ezelőttről beszélünk).
Így visszagondolva mentem volna inkább főiskolára...
-
-
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Hasonló képzésem van, csak azt úgy hívják Hálózattelepítő és üzemeltető rendszerinformatikus. Röviden a mindenes rendszergazdákat hívják így. Ez az a szakma, ahová bekerülni nem túl egyszerű (vagy csak én próbálkoztam rossz helyen). Bánom, mert látva milyen fiatal suhancok járnak hozzánk...
-
-
Mármint milyen rendszerüzemeltető?
-
Open.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok! Ez a kis blogbejegyzés azért hozom létre ,hogy megírjam milyen forduló pontok történnek egyik pillanatról a...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest