Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
A2 Platinum ex, illetve most X-Fi. Van DAC-om, de nem is próbálkoztam vele linux alatt.
Gondolom nem a directx-es hangot akarodd összehaosnlítani, hanem asio vagy wasapi kimentettel
A puppy nem neked, csak úgy. Fedorával még akkor ismerkedtem, amikor valami 64bites linuxot ki akartam réges régen próbálni, aztán amikor 1 napom ment rá hogy az eégrgörgőt működésre bírjam, kicsit olvadt a lelkesedésem...
Átlagusernek netezésre jó; csak nálam van egy pár specifikus dolog, ami miatt a végén kell a win, és a komolyabb elmélyülésnek így nem sok esélye van. Sőt, hifihez is inkább xp ment (legál), mert symbianhoz klienst próbáltam jópárat (foobarhoz elsősorban), de ami tetszik is nem tudom mennyi melóval, vagy összehozható-e linux alatt, csak win-es leírásokat találtam hozzá.
-
MC Pite
veterán
Semmit nem magyaráz. 3-5×ös különbségek nem lehetnek, max ha valaki balfék módon minden programnak mindent hagy és szétszemeteli a rendszert. De még szétbaltázva sem tűnik az 5× gyorsabb leállás reálisnak. Én ubuntuztam több gépen, asztaikon és notikon is.
Megint van a nagygépen (most hogy nincs raid nagyságrendekkel könnyebb felrakni, bekonfigolni), de valahogy elég ritkán indítom. Hangkártya részen butus, amikor a céges doksikat kell szerkesztenem ahhoz nem jók az alternatív irodai programok, meg persze a nyüves csak exploreren rendesen megjelenő weblapokat sem csípem hogy nem tudom megnézni (tudom, nem a linux hibája). A szokásos (a telefonom, gps-em, nyomtatóm, scanner) cuccok meg persze nem mennek, úgyhogy idővel mindig restart volt belőle.A puppy gyorsabb, de az megint más tészta. Nem utolsó sorban asszony és húgom is tudja használni, amíg az ubuntut nem - plusz a puppy működni a szokott, olyan még az életbe nem volt hogy akár 10éves gépen is minden működne rendesen bármelyik ubuntuval (12eseket még nem próbáltam, de csodák nincsenek - max az hogy a 60-200 megás pendrivról futó puppyban hogy a gyíkba működik?!).
A netbookos os választásról általánosan: Meg is érdemli aki rárakja a warezos ultimatet

Az emberek valahogy sose tudják mire mi kell
szerk: Egyetértek Abuval, urbanlegendeket nem kéne beleírnia cikkbe. Max biztonságosabb. De teszem hozzá, hülye user úgyis beszed valamit, aki meg már nem 'bétás' felhasználó elég nehezen szed össze rakoncátlan dolgokat.
-
modd3r
őstag
Ez a régi konfigom melóban van, az otthonim ez:
Intel E6600 DualCore, 4Gb, GT520 2Gb. Azért ez még annyira nem régi, vagy igen?
Sajnos ezen is (bár tény és való, hogy nem olyan nagy a sebességbeli különbség, mint a melós vason), lassabb az Ubi.hvl: a cikkben is sima Ubi van megemlítve, mint "vindóz-verő" rendszer...

-
modd3r
őstag
Egyforma hardver: PIV 2GHz, 2 GB RAM, nVidia 6200 videókártya.
Install, boot és shutdown valóban gyorsabb, de minden más (programok megnyitása, használata, stb.) sajnos érezhetően lassabb.
Teljesen mindegy, hogy milyen win és milyen ubi, gyári install után, mindennapos használatban lassabb, személyes tapasztalataim szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Forerunner 570 málna 42 mm
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- Orient Sun and Moon RA-AK0309B10B
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest