- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryle
tag
Na már a billre elő jön nekem a terminál.
A lxdeterminalban én is erre állítottam, de rá jöttem hogy a sima userem nem tudja olvasni a config file-t mert nincs hozzá jogosultsága.
Már csak az lenne a kérdésem hogy a chmodhoz a w + r kapcsolót hogyan tudom megadni a sima useremnek ?
-
Ryle
tag
Hát, próbáltam egy magyar mondást kicsit linuxosra fordítani...amúgy nem teljesen hála.
Megtaláltam amit mondtál a .config/openbox/lxde-rc.xml --t
Ott ki kerestem a Keybindings for running applications részt.Ott a feltüntetett szintaktika alapján próbáltam elkészíteni a console elinditást bill parancsra de nem jártam sikerrel.
<keybind key="alt-t">
<action name="Execute">
<startupnotify>
<enabled>true</enabled>
<name>Terminal</name>
</startupnotify>
<command>x-terminal-emulator</command>
</action>
</keybind>Nem régen használok linux, de normálisan szeretném megtanulni...ezért próbálkozok, mielött kérdeznék, mert senkinek nem szeretnék az idegeire menni.
Még abban kérném a segítségeteket hogy a /username/.config/lxterminal/lxterminal.conf --ban hiába szerkeztettem hogy ne jelenyjen meg a menubar, illetve a scroll bar...de ugyan úgy megjelenik. :S
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha az apt-get -et tudja használni telepítésre, akkor simán meg tudja oldani.
Debian telepítője pont olyan egyszerű, mint bármelyik disztróé, a végén egy ablakban választhat, hogy mi kerüljön telepítésre, csak kiszedi a pipát a grafikus cuccok elől, és máris mindjárt kész a terminálos rendszer, onnan meg egy parancs az lxde felrakása. Szóval nem kell hozzá pilótavizsga.
Sőt, lehet h. a telepítőben egyből ki lehet választani az LXDE-t mint felületet, akkor még apt-get sem kell.
Véleményem szerint jobban jár ezzel, mint a debian testingből faragott x. xyzbuntun alapuló y. disztróból készült z. kiadással.
-
-
Ryle
tag
Pl: rendszerfirssités manuális beavatkozás ...azt tudom most felhozni példának mivel nem használtam még a distrot, pedig szerettem volna / szeretném. Igazából az online install miatt félek tőle, mert mobilnetem van ( digi move ) és nem igazán akarta megenni még offline-ban sem. Aztán találtam rá a sakis3g nevű programra amivel életre tudtam hívni a kis zte modemem. Közép szinten ismerem még csak a linuxot , mivel évekig voltam a sötét oldalon ( Windows ) felhasználó, és most próbálom ezt a hibát orvosolni. Ha esetleg bele vágok az archozásban, tudnál segíteni ha elakadok ?
-
Ryle
tag
Hali, haver mondta hogy archnak az utolsó snap shootjába kicsit bele lett rondítva.
Én hal vagyok az archoz sajnos, de ki szeretném próbálni. Most Debiant használok itthon és nem tudom mennyire lenne kockázatos számomra a váltás.Pár dolgot tudnál mondani a csomagkezelésével kapcsolatban ? ...mármint vmi össze hasonlítást az apt-vel.
Válaszodat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi Redmi A2 64GB / 12 hó jótállás
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest