- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryle
tag
Le maradt az elöbbi hozzászólásból, tekintettel arra hogy még korán van kérlek nézzétek el nekem.
Itt a conky.conf-om tartalma.
# --tudom hogy ki kommentezés, de sajnos igy tudtam csak felrakni a pastebinre.
[link] [ Conky Configom ] -
Ryle
tag
Hali megint!
Na most még 1 utolsó gond, aztán már nem is zaklatlak titeket...mert volna nekem egy conky configom ami a gnome-os környezetben tökéletesen müködött. Ki löttem a desktopot kvázi nem voltak ikonok és be tudott épülni a conky a háttérbe. Lxde alatt van ilyen megoldás ? ...vagy valamit lehet modosítanom kellene a conky.conf-ban ? ...minden megoldás érdekelne.
-
Ryle
tag
Na már a billre elő jön nekem a terminál.
A lxdeterminalban én is erre állítottam, de rá jöttem hogy a sima userem nem tudja olvasni a config file-t mert nincs hozzá jogosultsága.
Már csak az lenne a kérdésem hogy a chmodhoz a w + r kapcsolót hogyan tudom megadni a sima useremnek ?
-
Ryle
tag
Hát, próbáltam egy magyar mondást kicsit linuxosra fordítani...amúgy nem teljesen hála.
Megtaláltam amit mondtál a .config/openbox/lxde-rc.xml --t
Ott ki kerestem a Keybindings for running applications részt.Ott a feltüntetett szintaktika alapján próbáltam elkészíteni a console elinditást bill parancsra de nem jártam sikerrel.
<keybind key="alt-t">
<action name="Execute">
<startupnotify>
<enabled>true</enabled>
<name>Terminal</name>
</startupnotify>
<command>x-terminal-emulator</command>
</action>
</keybind>Nem régen használok linux, de normálisan szeretném megtanulni...ezért próbálkozok, mielött kérdeznék, mert senkinek nem szeretnék az idegeire menni.
Még abban kérném a segítségeteket hogy a /username/.config/lxterminal/lxterminal.conf --ban hiába szerkeztettem hogy ne jelenyjen meg a menubar, illetve a scroll bar...de ugyan úgy megjelenik. :S
-
Ryle
tag
válasz
sing1ep1ayer #160 üzenetére
Hát igen a debian + lxde elég jó megoldás, most én is azt használom.
-
Ryle
tag
Sziasztok!
lxde login résznél a háttérképet valahogy meg lehetne változtatni ?
-
Ryle
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni hogy a debian squeeze rendszer mennyire lenne jó egy lxde-vel ?
-
Ryle
tag
Jóreggelt!
Haver is debiant használ, és ahogy elnézem nem nagyon müködik neki a 3d gyorsitás...Ati 9600
tudom hogy az új kernelben nincs támogatás, de valamilyen módón meg lehetne neki oldani ? -
Ryle
tag
Hát nagyon rendes vagy, engem is most inzultálnak ircen hogy Fedorázzak...de még nem tudok dönteni....szerintem alszok lassan rá egyet hogy biztos jó döntést hozzak. Meg hát sajnos régi gép = szivás, mert pendriveról nem tudom bebootolni az os-t, mert nem tud még az alaplapom bootolni usb-ről. Amint ki nyit a bolt, és meg lesznek a lemezek...akkor tudok igazából döntést hozni. Addig jegelem a dolgot.
-
Ryle
tag
Pl: rendszerfirssités manuális beavatkozás ...azt tudom most felhozni példának mivel nem használtam még a distrot, pedig szerettem volna / szeretném. Igazából az online install miatt félek tőle, mert mobilnetem van ( digi move ) és nem igazán akarta megenni még offline-ban sem. Aztán találtam rá a sakis3g nevű programra amivel életre tudtam hívni a kis zte modemem. Közép szinten ismerem még csak a linuxot , mivel évekig voltam a sötét oldalon ( Windows ) felhasználó, és most próbálom ezt a hibát orvosolni. Ha esetleg bele vágok az archozásban, tudnál segíteni ha elakadok ?
-
Ryle
tag
Én is egy grubos megoldásra gondoltam volna, de annyira nem akarom eröltetni a distro váltást. Igazából én is most olvasgattam utána az archnak, és elég foltozgatós rendszernek tűnik ( bocsánat ha valakit ezzel megsértettem )....nem rég mondták hogy az új Fedora ( testing ) is elég jól sikerült, igen kevés hibával, és a yum csomagkezelő is igen gyors. Mi a véleményed erről ?
-
Ryle
tag
Hali, haver mondta hogy archnak az utolsó snap shootjába kicsit bele lett rondítva.
Én hal vagyok az archoz sajnos, de ki szeretném próbálni. Most Debiant használok itthon és nem tudom mennyire lenne kockázatos számomra a váltás.Pár dolgot tudnál mondani a csomagkezelésével kapcsolatban ? ...mármint vmi össze hasonlítást az apt-vel.
Válaszodat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Reklámblokkolók topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Konteó topic
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest