Hirdetés
- hcl: Mér' nem mér?
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Nem tudom, használsz-e Gnome-os progikat, mert így lehet macerás lenne leszedni. Ha van helyed, akkor szvsz ne piszkáld, ha biztosra akarsz menni, akkor vmi netinstallból rakd össze...
Amúgy gondolom sudo apt-get remove gnome*
utána a progikat lehet egyenként kell, amit a függőségek miatt nem szedne le. Arra sem vennék mérget, h ez a jó megoldás, lehet leszed olyant is, amire szükség van. -
-
-
A kernelben a nyílt driver biztosan ott van, a probléma nem itt van. A gond ott van, hogy a xorg új, azt viszont a videokártyához való bináris driver már nem támogatja.
Megoldási lehetőségek: új kártya, vagy xorg downgrade. Az egyik pénztárcában fáj, a másik az esetleges többórás (-napos) melóban.
-
Bodhi Linux-ot is nézd meg. Egyszerű, gyors, Enlightenment DE vagy majdnem DE, ami nagyon szerény, de jó.
Ha van gyorsabb géped is, akkor Virtualboxban nézd meg őket, és ami szimpatikus, azt írd csak ki. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sosem használtam Fedora-t, de Vizion igen, ő nagyon szereti.
Arch eredetű a már említett Chakra amit most minden gépen használok (nagyszüleim Debianját kivéve), de ott nem kell félni a frissítések felrakásától. Ugyanazt a pacman-t használja, mint az Arch, nem bonyolultabb használni, mint az apt-get -et.
Mondjuk Debian alatt én a dselectet használtam terminálban, kvázi graf. frontendnek csomagkezelésnek, amitől még Bambano is óva int.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: még annyi, hogy a Charka összeforrt a KDE-vel, náluk nincs más asztalkörnyezet. (nem is kell, KDE rulz!
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakivel beszélgettem Arch-ról aki azt használja, azt mondta, annak való, aki ráér olvasgatni a fórumot, hogy milyen esetleges problémákat okoz egy frissítés.
Debianhoz képest az Arch eléggé a másik véglet, esetleg valami köztes megoldást kereshetnél. Plusz ne rögtön leváltásnak, hanem mellékes rendszernek.
-
Rimuru
veterán
Nem sokat foglalkoztam Debian alapú rendszerekkel így nem ismerem annyira az apt-t, de nekem pacman után kicsit fapadosnak tűnt (vagy csak a megszokás nagy úr). Ha egy csoportot akarok telepíteni Arch alatt akkor egyszerűen tudok választani mi kell belőle és mi nem, ezt apt-vel nem tudtam megtenni (lehet én vagyok béna) és minden beletartozó csomagot hozott magával. Előnye a Debiannal szembe hogy a lehető frissebb csomagok érhetőek el de ebbe beletartoznak az újabb hibalehetőségek is.
Az új telepítővel már csak netinstall lehetséges (már az előző 2011.08.19-es telepítővel sem volt érdemes az offline telepítés) a belerondítás meg annyi, hogy kivették az ncurses-os telepítő felületet, viszont a legújabban (gondolom nem erről beszélt haverod, hanem a 2012.07.15-ről) 2012.08.04 már raktak pl.: egy telepítési útmutatót, bővebben.
Debian után valószínű egy kicsit furcsa lehet bekonfigurálni a rendszert de ez is csak megszokás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bang&Olufsen Beoplay EX füles
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG Ally konzol RC71L
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem kapkod, de megy.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)