- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
hcl
titán
-
ViZion
félisten
Nem tudom, használsz-e Gnome-os progikat, mert így lehet macerás lenne leszedni. Ha van helyed, akkor szvsz ne piszkáld, ha biztosra akarsz menni, akkor vmi netinstallból rakd össze...
Amúgy gondolom sudo apt-get remove gnome*
utána a progikat lehet egyenként kell, amit a függőségek miatt nem szedne le. Arra sem vennék mérget, h ez a jó megoldás, lehet leszed olyant is, amire szükség van. -
ViZion
félisten
-
hcl
titán
-
sh4d0w
félisten
A kernelben a nyílt driver biztosan ott van, a probléma nem itt van. A gond ott van, hogy a xorg új, azt viszont a videokártyához való bináris driver már nem támogatja.
Megoldási lehetőségek: új kártya, vagy xorg downgrade. Az egyik pénztárcában fáj, a másik az esetleges többórás (-napos) melóban.
-
Sir Ny
senior tag
-
ViZion
félisten
Bodhi Linux-ot is nézd meg. Egyszerű, gyors, Enlightenment DE vagy majdnem DE, ami nagyon szerény, de jó.
Ha van gyorsabb géped is, akkor Virtualboxban nézd meg őket, és ami szimpatikus, azt írd csak ki. -
Rimuru
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sosem használtam Fedora-t, de Vizion igen, ő nagyon szereti.
Arch eredetű a már említett Chakra amit most minden gépen használok (nagyszüleim Debianját kivéve), de ott nem kell félni a frissítések felrakásától. Ugyanazt a pacman-t használja, mint az Arch, nem bonyolultabb használni, mint az apt-get -et.
Mondjuk Debian alatt én a dselectet használtam terminálban, kvázi graf. frontendnek csomagkezelésnek, amitől még Bambano is óva int.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: még annyi, hogy a Charka összeforrt a KDE-vel, náluk nincs más asztalkörnyezet. (nem is kell, KDE rulz!
) -
Rimuru
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakivel beszélgettem Arch-ról aki azt használja, azt mondta, annak való, aki ráér olvasgatni a fórumot, hogy milyen esetleges problémákat okoz egy frissítés.
Debianhoz képest az Arch eléggé a másik véglet, esetleg valami köztes megoldást kereshetnél. Plusz ne rögtön leváltásnak, hanem mellékes rendszernek.
-
Rimuru
veterán
Nem sokat foglalkoztam Debian alapú rendszerekkel így nem ismerem annyira az apt-t, de nekem pacman után kicsit fapadosnak tűnt (vagy csak a megszokás nagy úr). Ha egy csoportot akarok telepíteni Arch alatt akkor egyszerűen tudok választani mi kell belőle és mi nem, ezt apt-vel nem tudtam megtenni (lehet én vagyok béna) és minden beletartozó csomagot hozott magával. Előnye a Debiannal szembe hogy a lehető frissebb csomagok érhetőek el de ebbe beletartoznak az újabb hibalehetőségek is.
Az új telepítővel már csak netinstall lehetséges (már az előző 2011.08.19-es telepítővel sem volt érdemes az offline telepítés) a belerondítás meg annyi, hogy kivették az ncurses-os telepítő felületet, viszont a legújabban (gondolom nem erről beszélt haverod, hanem a 2012.07.15-ről) 2012.08.04 már raktak pl.: egy telepítési útmutatót, bővebben.
Debian után valószínű egy kicsit furcsa lehet bekonfigurálni a rendszert de ez is csak megszokás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- Realme Realfit F2 Pro Hibrid bluetooth fülhallgató
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem kapkod, de megy.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)