Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Örülök, hogy hiányzik

Majd igyekszem, csak közben volt pár dolog -panaszkodni nem akarok, összejöttek dolgok, de megoldom
Első sorban kedvcsinálónak szántam a sorozatot, hátha mások is nekikezdenek, kipróbálnak ezt-azt, leírják... Majd folytatom, de most kb. hetekre elhavaztam, kicsit sokat próbálok vállalni, az eleje meg ilyen "szopóág" sajna
-
-
-
Nem tudom, használsz-e Gnome-os progikat, mert így lehet macerás lenne leszedni. Ha van helyed, akkor szvsz ne piszkáld, ha biztosra akarsz menni, akkor vmi netinstallból rakd össze...
Amúgy gondolom sudo apt-get remove gnome*
utána a progikat lehet egyenként kell, amit a függőségek miatt nem szedne le. Arra sem vennék mérget, h ez a jó megoldás, lehet leszed olyant is, amire szükség van. -
-
-
-
-
-
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
MATE-val próbáld ki.
-
8 GB ram több, mint elég. Chakra vagy Fedora ízlés dolga.
Nálam is SSD-n van W7 mellett, logouton van Fedora telepítős cikk, ott vannak beállítások meg minden. Trim támogatás kernelből jön, ~2.6-tól kb. szal. ami két évnél fiatalabb kb. az mind tudja. Trim-hez egy fájlt kell módosítani, h küldje a vezérlőnek a parancsot, meg ennyi ramnál tempet átrakni ramba, stb. pár sor, szinte kopi-pészt és át kell javítani a Te meghajtód betűjele szerint. -
-
Live módban a ramot használja "tárolásra" és programok futtatására is. Ha kevés a ram, vagy sok cuccot nyitsz egyszerre, akkor -mivel nem swappol a HDD-re, se SSD-re live módban- marad az USB-s sebesség, mert onnan tölt. Megjegyzem W7 SSD-n lassúbb, mint a Fedora (viszont többet írkál), ha gyorsabb lenne azt használnám

Szakíts ~5 GB-ot az SSD-n linuxnak, utána kis hegesztés (SSD-re kell pár extra beállítás, akárcsak W7 esetén), és meglátod mi a sebesség

-
Bodhi Linux-ot is nézd meg. Egyszerű, gyors, Enlightenment DE vagy majdnem DE, ami nagyon szerény, de jó.
Ha van gyorsabb géped is, akkor Virtualboxban nézd meg őket, és ami szimpatikus, azt írd csak ki. -
Fedora power user az Vladi

Fedora testing repókra semmi szükség, a stabil is az élvonalban van, amikor Linus Torvalds menti a kernelbe a változásokat este, azt mi reggel frissítésbe kapjuk

Ismét ide rakom, mert jó: uname -r 3.5.0-2.fc17.x86_64
hmm. Este Linus nem mentett???
Komolyan: Fedora friss, gyors, stabil. Yum gyors, de Yumex (kb. mint a Synaptic) is teljesen rendben van, nem szokott hibázni, illetve olyan "kavar" szokott lenni, h vmit kézzel telepítek, közbe bekerül tárolókba, de nem kavar csak szól, lehet dönteni () pl. Libre Office, Gimp, stb... nálam). Akkor ugye ami nagyon hasznos, hogy pár parancsal listázható (elbaszcsizáskor, runlvl 3 -ban
) az utólsó mittomén mennyi módosítás (telepítés, eltávolítás, frissítés), így a hiba jól behatárolható. Lehet visszavonni a komplett műveletet, vagy csak egy-egy lépését.van ez a hiszti, hogy jajj linux meg terminál... 1. pár parancs van ami gyakori, többi ritkán. 2. aki lusta az ír scriptet (pl. én), kész. Nekem Ubuntuhoz is van egy nagy txt, tele parancsokkal, leírással, Fedorához is, mert feledékeny vagyok
Még a bios beállításokat is felírtam, ha vmi adódik...Gnome Shell alapból... hmm. Szép. Hogy igazán használható legyen az extensions oldalon kell túrkálni, de pár óra alatt olyan lesz, amit szeretnél -nem KDE, de nem mindenki arra vágyik, nekem minimál elég. Persze van KDE-vel is, meg a spin-ek mindenfélék.
Fedora jó választás, ha már van annyi ismereted, h nem félsz Termináltól -bár sokat nem kell elindítani. Arch-ot -személyesen nem használtam csak próba volt- a hallottak alapján nem választanám, bár jó sok doksi van hozzá.Segíteni persze hogy segítünk,
van a kamrában több zsáknyi jótanács,csak szólj
-
-
Másik disztrót próbáltál? Live módban elindult esetleg? iso ellenőrzés rendben volt?
Ha frissítés a hiba, akkor a grub menüben amikor a pear os megjelenik nyomj egy e betűt (edit). Elbotorkálsz a linux /boot/vmlinux vagy ilyesmi sor végére, és oda írsz egy db 3 -ast, majd ctrl+F10 az indítás
Amikor elindul, kéri a felhasználó nevet és jelszót. Utána sudo su jelszó
apt-get update
apt-get upgrade
reboot
és várás... -
-
-
-
-
-
-
Fedora bugos? Akkor valami nagyon el van ott baszcsizva...
Asszonynak anno nemtudom hanyas volt (talán 11-12), kvázi problémamentesen, nálam 16-17, és lesz 18, 19, 20....
Persze vannak kisebb bugok, DE amikkel találkoztam az Gnome Shell dolog volt (pl. extension ütközés), illetve a mindenhol megszokott Nautilus hülyeség, hogy rosszul mutatja az USB eszközre írás befejezését... de ez Ubuntun is volt.
Ha a normális disztrók között sorolod az Ubuntut (szlengben csak Buguntu, nem indokolatlanul), akkor nagy a baj
. -
-
Az Unity most dobott ki egy demót, tesszelláció meg minden "újkori" VGA-s csicsa van benne... és a "karcjátéktól" a windowson, linuxon, OS X-en át mindenre lehet menteni a benne készült cuccokat. Már van pár cím, ami jön majd linuxra is. Elvileg az androidos játékok is jönnek, bár sokan ezeket nem tekintik játéknak, pedig ezekre a kétklikkes-ötperces dolgokra van igény.
Kickstarteren is van mozgolódás, rájöttek, h a linuxos közösség is hajlandó fizetni programokért... Persze mire elékészülnek az idő, de én bízom bennük
-
Itthon OS X csak géppel együtt van, megnézném azt a céget, aki ilyen vasat rak a titkárnő alá. HW amúgy érdekes érv, mert netbookos
félegymagos atomon is elfut, de olyan hibaüzenetet sem dob, hogy "túl sok CPU cores error" vagy "dunno wat 2 do with 16 GB ram"
Felhasználástól függ, hogy kinek mire kell és arra mennyit áldoz.imibogyo: Fedora +1
. Linux Mint erősen Ubuntura támaszkodik, szal. ha azt ismered, akkor könnyebben boldogulsz azzal, bár ezt a pár parancsot nem nagy cucc megtanulni (apt-get helyett yum: rövidebb is
, gksu helyett beesu, ilyesmik). Ami Fedorán nincs: Grub customizer: itt a grubot terminálból kell testreszabni, ha akarod. Viszont ha hegesztesz kicsit, akkor már nem kell testreszabni, mert nem nagyon fogod látni 
SW center: nincs, de a "programok telepítése/törlése" hasonló, igaz képek nincsenek, de van link a progi oldalára. Tippek, progik a F17 telepítős cikkben vannak. A Gnome Shell extensions oldalon is szét kell nézni, enyém is inkább MATE, mint Gnome Shell kinézet
-
-
-
Használattól függ, hogy mire jó. Ha nem vesszük bele az nCore-tékából letöltött windowst, akkor az átlag otthoni felhasználók >25k-t spórolhatnak vele, ami már egy jóféle SSD, vagy egy közepes VGA... Aki meg filmet néz, zenét halgat, skype, torrent, ilyesmik mennek az minek törné magát fizetős OS-el?
A játékokból is ha csak a micropayment-es webes játékok jönnek az is elég sokaknak, ráadásul ezekben több a pénz, mint a nagy nevekben. Aminek igazán örülnék: Enemy Territory: Quake Wars kaphatna folytatást, az első is volt linuxra, sokan játszották.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Sztem M$-nek a profit szempontjából jobban megéri konzolra koncentrálni, a PC-t mint játék plattformot egyébként is "leépítik". A Steam jól reagált, és idővel rendes profit lehet belőle. Unity is azért várós, mert ha a fejlesztői környezetből lehet plussz egy kattintással linuxra is kiadni, akkor miért ne? Korábban ilyenhez plussz ember(ek) és idő kellett... Szal. a játékok jönni fognak, már csak abban bízom, hogy a linux nem csak Ubuntut fog jelenteni

-
Szia!
A legtöbbet igen, a letöltésnél írják is. Általában a CD verziók mennek Live-ként, DVD verziók meg telepítésre vagy frissítésre vannak, de van olyan is, ahol a DVD is Live képes.
ITT tájékozódhatsz, Linuxok és BSD-k is vannak a felsorolásban, Purpose-nál desktop vagy gaming legyen, az otthoni felhasználásra jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest