Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
sith7
félisten
De most mégis

Karácsonyig akartam várni, de nem bírom ki

Szeptemberben elkezdődött az iskola - betegesen féltünk tőle - , és a nehezen induló beszéde ellenére mondhatni folyamatosan olvas - az ismert betűkből kirakott szavakat - erős 3 hónap után , matek a kedvenc tantárgya, nem tud a tanár olyat kérdezni tőle, amin megakad

Nagyon büszkék vagyunk rá

Persze a "társas" dolgok még nem nagyon mennek neki, elvan magában többnyire; szünetekben, iskolaudvaron, de van már 2 barátja akikkel szokott néha már bandázni

Remélem marad ez az irány, és csak növekedni fog a lendület

-
P00By
nagyúr
Több mint egy év telt el, nem akarod frissíteni a bejegyzést?
-
Kube
senior tag
Köszönöm az információ morzsát. Lehet, hogy pici lépések, de haladtok előre ez a fontos, még ha lassan is, de van változás. A környezet is már jobb neki az új oviban, ez nagyon sokat lendít a dolgokon.
Jó látni, hogy már ennyi mindent sikerült elérni és ez is csak azt igazolja milyen jó szülők vagytok

-
sith7
félisten
Szia
Köszönöm Neked is, hogy elolvastad, mondjuk úgy, apró lépésekkel, de azért haladunk, vannak dolgok, amiket elhagy, de vannak amiket "felvesz" /újabb dilik/; most találtunk egy gyógypedagósust, aki ingyen , és bérmentve foglalkozni fog vele, jövő héten kezdik ... meglátjuk, mi bízunk benne, hogy jobb lesz ...

Türelem az kell hozzá rendesen, mert sajnos könnyen elborul az agya, és akkor gond van.

Ebben a hónapban már többször volt, hogy evett ebédet az oviba, igaz néha csak pár kanállal, de azért az is valami, a beszédje már elég jónak mondható, most 6. születésnapja óta tud pelenka nélkül aludni ...szóval ez is jól megkésett nála, de legalább elértük ezt is.
Igen, sajnos nagyon sok múlik az óvónőn, nekünk is elment 1 év a semmibe, itt úgy néz ki szeretik, foglalkoznak vele, és ő is szeret itt lenni.
Szeretnék nektek sok sikert kívánni a továbbiakban!
Köszönjük szépen !
-
Kube
senior tag
Üdv!
Most olvastam a történeteteket, hát nem igazán tudok szóhoz jutni. Nem tudom jelenleg mennyi mindent sikerült azóta elérni Levivel kapcsolatban, de ahogy elnéztem még ha fokozatosan is hála a kitartásotoknak, lassacskán haladtok előre.
Sajnos nálam se volt felhőtlen az óvoda, sokáig nem rajzoltam, dobáltam a ceruzát... szóval nem volt minden rendben köszönhetően az egyik szombathelyi óvónőnek, aki rendesen fenyítette a gyerekeket. Aztán szüleim váltottak és mit ad isten pár hét foglalkozás után nagyon sokat javultam. Ezt nekem szüleim mesélték.
Szeretnék nektek sok sikert kívánni a továbbiakban!
-
freaghill
őstag
Aranyos srác. Remélem minden helyre fog jönni, és minden úgy lesz, ahogy szeretnétek.
Minden jót kívánok!
-
sith7
félisten
válasz
Expendable
üzenetére
Rendben, utánaolvasok
-
sith7
félisten
válasz
Expendable
üzenetére
Értelek
Nem , nem próbáltunk még semmilyen masszázst ... erről nem is hallottam

-
Expendable
aktív tag
Hát nézd, én nem akarom, hogy Einstein legyen belőle, én megelégednék azzal, ha ugyanolyan lenne, mint a többi gyerek
Gondolom, csak a csodagyerekeknél volt tapasztalható, hogy a "hétköznapibb" dolgokban teljesítenek gyengébben az átlagnál.
Olvastam hogy jártatok már mozgásterapeutánál is, de a Dévény masszázst is próbáltátok?
Egyik kollégámhoz jár rendszeresen az egyikük (évek óta) és nagyon szép eredményeket értek el ahhoz képest, hogy mi volt a várható.Abszolút nem tudom, hogy nálatok használna-e vagy egyáltalán erre való-e, csak azt tudom, hogy náluk használt.
-
sith7
félisten
válasz
Expendable
üzenetére
Köszönjük a jókívánságokat !

Hát nézd, én nem akarom, hogy Einstein legyen belőle, én megelégednék azzal, ha ugyanolyan lenne, mint a többi gyerek.
Nem is tudom, hogy bírkóznék meg egy ilyen helyzettel, mint a tiétek.
Hidd el nekem, itt a fele van kb. leírva annak, amit minden nap átélünk vele ... néha az se mindegy, milyen pólót akarsz ráadni reggel ... és akkor még csak 3 perce van ébren.
-
Expendable
aktív tag
Minden tiszteletem a tiétek.
Nekem most 1 év 3 hónapos a kislányom és én már akkor összeomlottam, mikor kötött izomzat miatt tornára kellett vinnünk. (szerecsére csak "vaklárma" volt, már minden rendben)
Nem is tudom, hogy bírkóznék meg egy ilyen helyzettel, mint a tiétek.Remélhetőleg a kissrác egy csodagyerek, akinek az agya kevésbé foglalkozik a hétköznapi dolgokkal. (evés, ivás, beszéd) Pár év múla majd már az MIT-ra fog járni, vagy olyan zeneszerző lesz, aki 8 évesen komponál vagy esetleg 10 évesen egy űrsikló légkörbe való belépési pályájának számolását kisujjból fogja kirázni

Kívánom hogy így legyen, nektek pedig kitartást, hogy ne veszítsétek el az erőtöket!!
-
anjani182
őstag
Én még csak most olvastam a történetet. Elég kemény.

Én sem tudok/tudtam eléggé aggódni, kisbabánk fejlődését aggódva figyeltem állandóan, neten bújtam hogy melyik hónapba mit kell(ene) csinálnia, és azt lestem mindig mikor fordul meg, mikor iszik egyedül stb.
Nektek sok-sok kitartást kívánok!!!

-
sith7
félisten
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Rendben

-
sith7
félisten
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat, és a dícséretet, igyekszünk kitartani, apró lépésekkel, de azért haladunk, csak nem akarok minden - másnak apróságnak tűnő - dolgot leírni, mert lehet furcsa lenne olvasni ezeket egy olyan embernek, akinek minden rendben van a gyermekével, és csodálkozna, hogy mi milyen dolgoknak is tudunk örülni.

Nem akarom elkiabálni, de talán a mai naptól mondhatom, hogy nappal már 100 % szobatiszták vagyunk

-
Rabbitf_24
addikt
Szia
most olvastam bele a blogodba. Minta szülők vagytok. Mindent megtesztek amit csak lehet. Egy ilyen szeretetteljes családban sokkal nagyobb az esélye arra a kissrácnak, hogy teljes életet éljen. Szóval ne adjátok fel. Mi Veletek vagyunk. És ahogy olvastam a kollégáid is Veletek vannak.
András
-
föccer
nagyúr
Utólag is bódog szülinapot

üdv, föccer
-
sith7
félisten
UPDATE 6 /2012.01.15./
-
sith7
félisten
Csak és kizárólag sopronit, és parizert lehet belepakolni, már margarint se, a sajtot meg ki se ejtsük a szánkon
Az, hogy elviszik tornára, az azt jelenti, hogy ebben az oviban rendesen foglalkoznak vele. Ez nagyon jó. Jól tettétek, hogy átvittétek.
Igen, ez jó

Valami Vitacolan a neve, vagy mi ...

-
föccer
nagyúr
A szendók még nem a világ vége. Lehet bele pakolni minden félét. Kis husit, kis zöldséges, sajtot. Így még nemi rostot is be lehet csempészni.
Az, hogy elviszik tornára, az azt jelenti, hogy ebben az oviban rendesen foglalkoznak vele. Ez nagyon jó. Jól tettétek, hogy átvittétek.

Vitaminokból mit ajánlott a doki? Valami komplex készítményt, vagy valami speckó koktélt?
üdv, föccer
-
sith7
félisten
Most megint ott tartunk, hogy csak szendvicset eszik, már 3 hete, most már csoki , joghurt, sütemény sincsen, csak szendvics.

A beszédje szépen alakul a logopédus szerint, viszont egyre több autisztikus tünetet vélek felfedezni a viselkedésében.

Az egyik óvónő vállalta, hogy INGYEN elviszi speciális tornára, délelőtt, amíg az oviban van.

Az orvos szerint adjunk neki vitaminokat, többfélét, és akkor talán enni fog. Hm ... még mindig meglévő múlt havi csekkek mellett, nem igazán tudok neki vitaminokat is venni ...

Bízom benne, hogy a torna majd segít. Néha nagyon nehéz vele ... Zsófi is egyre többször mérges rá , mi persze próbáljuk megmagyarázni neki, de nem igazán érti 8 éves fejjel. Tegnap is azt kérdezte: "A LEvi mikor fog rendesen beszélni ?" ... most 5 éves ... talán 6 évesen ....

-
sith7
félisten
Lassan de biztosan haladunk
A logopédus szerint, már elég heti 1 alkalom is, mert jól alakul a beszédje
Tegnap megvolt az első "nagywc" a wc - be, aminek nagyon örült mindenki

A gyerekek is befogadták, elfogadták az oviba, sőt van már egy barátja is, ez azért nagy szó, mert az előző helyen ki volt közösítve az óvónőknek köszönhetően

Viselkedése még nem az igazi, néha olyan "más"
, mint a többi gyereké, de szerintem ez már nem is fog megváltozni 
Neurológiára még mindig kell járni, szóval azért még vannak problémás területek

-
föccer
nagyúr
UP!

Hírek?

üdv, föccer
-
sith7
félisten
válasz
gamek!ller
üzenetére

-
sith7
félisten
A mai napon megette az oivba a rizst ....éééééééééééééééééssssss EGYEDÜL !!!!!

-
sith7
félisten
Köszönjük értékes soraidat

Olyan hivatásod volt, amire születni kell, én nem tudnám csinálni, az biztos
... képtelen lennék rá ... néha már a feleségemet sem tudom megnyugtatni, erőt adni neki ... nemhogy másnak , aki már magatehetetlen ...Remélem a fiam nem erre a sorsra fog jutni
... hogy nélkülünk nem tud majd élni ... -
reset
senior tag
Több mint 30 évig volt a hivatásom, fogni olyan emberek kezét, akik segítés nélkül képtelenek ellátni önmagukat. A közöttük eltöltött hosszú idő alatt sokszor éreztem úgy: ŐK közelebb állnak a teremtő Mindenhatóhoz, mint a társadalomformáló elit celeb-prominensei....Ma már nyugdíjas vagyok. Az otthon, a volt munkahelyem, egy vár tövében van. Amikor, az utolsó munkában töltött napon elbúcsúztam lakóitól és sétáltam a parkban, néztem a közeli hegyeket őrző várat, a következőkre gondoltam - amit most szeretettel és biztatással megosztanék veled...
A vár fölött
A fenyők
Sokszor feladják
Nem fésülnek
Borús égből
Szivárványt
Csillogó eget
Ám ha
Hozzád ér egy
Súlytalan kéz
Megérted
Hogy a szép
Nemcsak
A tündöklő lehet… -
sith7
félisten
Sikerült az óvoda váltás, szeptembertől új, jobb élet kezdődik

-
sith7
félisten
UPDATE 5 /2011.05.31./
-
sith7
félisten
Na, eddig meg vannak vele elégedve, teljesített mindent, elvileg kedden mondják meg, hogy maradhat -e

-
sith7
félisten
Most tudtam meg, hogy ahova át akarják irányítani, az az óvoda fullon van, tehát oda nem mehet, ha jövő héten azt mondják ide se, akkor mit csináljak ?

-
sith7
félisten
Egy óvónő kivételével mindenki meg van vele elégedve, ma már ivott pohárból is, erre ez a nő mondja a feleségemnek: igen ivott, de még nem tudja jól irányítani az ivást ...

Most akkor iszik pohárból vagy nem ???? Igen, akkor ???

Állítólag a többi kollégája sem szereti ezt a nőt, nem lehet vele együtt dolgozni , több szülő is panaszkodik, hogy egy tömény utálat
2 hét múlva lesz "ítélethirdetés"
-
sith7
félisten
A problémák, amik miatt el akarják tanácsolni ezek voltak:
- nem eszik reggel
- későn ér be
- nem pisil a wc - be
- nem beszél
- nem játszik a többi gyerekkel
- nem iszik pohárbólAz utolsó kivételével minden más dolog megy már ... remélem így már megfelel az elvárásoknak

-
wednesday
őstag
Megértem, ha az ember már megtapasztalta egy helyen az empátia hiányát, akkor nem csodálom, hogy minimum kétségeid vannak.
Mert itt nem csak arról van szó, hogy Levi megfelel -e az ő "elvárásaiknak". Egy úgymond teljesen egészséges gyereket is tönkre lehet tenni azzal, hogy rosszul bánnak vele. Ne az legyen, hogy ők eldöntötték fejben, hogy oda nem való a gyerek. Nehogy az legyen, hogy most meg a környezet fogja vissza, mert már "beskatulyázta" őt.
Ebben bízom, hogy a környezeti része is megoldódik, mert onnantól már baj nem lehet. 
Ugyan teljesen laikus vagyok, meg nem rétek hozzá tény. De a jelek azt mutatják, hogy bizony nem rekedt meg ő, hiszen olyan dolgokat csinál, amit régen nem.Egyébként, ez, hogy a gyerekek mit esznek meg és mit nem, ez nagyon sok helyen probléma és furcsa. Az én környezetemben szinte az összes gyereknél előjött valamilyen szinten. Általában nem akartak enni, vagy tényleg csak 1-2 dologra álltak rá és ragaszkodtak hozzá körömszakadtáig.
-
sith7
félisten
válasz
wednesday
üzenetére
Köszönöm a jókívánságokat, és a bíztatást, jól esett

őket kéne kezeltetni, elzárni, hiszen hiányoznak belőlük a legfontosabb emberi tulajdonságok ( a szeretet, az empátia az együttérzés) nem fejlődött ki bennü
Sajnos én is így látom, most majd kiváncsi leszek jövő héten mi lesz, mert az egyik vesszőparipájuk a szobatisztaság volt ... ez megvan
Csak most így odavinni ... ilyen szájízzel ... nem tudom még mi lesz, ahova vinni akartuk ott is elzárkóznak, de lehet lesz egy 3. lehetőség ... nem tudom; májusban sok minden kiderül
Vidd nyaralni a gyereket, vidd magán iskolába, külön foglalkozás, legyen nagy háza szép kert, friss levegő, stresszmentes élet, legjobb élelmiszerek, és akkor minden szép és jó. Jah, de miből???
Ebbe inkább ne is menjünk bele

Mi is reméljük, hogy behozza a lemaradását.

-
wednesday
őstag
Most olvastam el az egész cikket és az összes hozzászólást.
Szívből örülök a mostani haladásnak.

Sok erőt és kitartást kívánok. Ne hagyjátok magatokat, sok támadásnak lesztek kitéve!! Majd ti is és Levente is megmutatja idővel, hogy a harcotoknak van értelme és sikere. Ők lemondtak róla, nem akarnak vele foglalkozni "mert probléma".
Ebből inkább meríts erőt!!
Mutassátok meg a sok majomnak, hogy nem így van(elnézést most a majmoktól). Sok embert tényleg előre leírtak már régen is, nem ilyen nem olyan, aztán mi lett...sokan közölük kiemelkedtek az embertömegből.
Megnézném akkor pár ember arcát, akik előtte véleményt alkottak a "problémáról".Ezt annyira át tudom érezni, mikor érzéketlen kívül álló emberek, annyi okossággal állnak elő. Mindig könnyebb a más életét rendbe hozni, persze...

Pont, hogy őket kéne kezeltetni, elzárni, hiszen hiányoznak belőlük a legfontosabb emberi tulajdonságok ( a szeretet, az empátia az együttérzés) nem fejlődött ki bennük, ők az igazi fogyatékosok.Sajnos a szülői törődés és nevelés mellett, a környezeti hatások nagyon fontosak még. Ez a társas életvitelünkből adódik. És sajnos sok dolog van ami nem rajtatok múlik.
Pont, hogy az óvoda, a társak, az óvónők, tanárok stb, is nagy hatással vannak a fejlődésünkre. És sajnos az anyagi helyzet is. 
Vidd nyaralni a gyereket, vidd magán iskolába, külön foglalkozás, legyen nagy háza szép kert, friss levegő, stresszmentes élet, legjobb élelmiszerek, és akkor minden szép és jó. Jah, de miből???

Sok kitartást nektek, őszintén remélem majd, hogy 100%-ban behozza, majd a "lemaradását" a gyerek, sőt kívánom, hogy többet is elérjen az életbe. Hogy majd te is úgy emlékezhess majd vissza erre az időszakra, hogy igen, a küzdelem megérte. Hogy majd másokat is te nyugtathassál, hogy ti ezen keresztül mentetek és van remény, nem szabad feladni.

-
sith7
félisten
Mai naptól , nappal már szobatiszták vagyunk teljesen

-
sith7
félisten
UPDATE 4 /2011.04.08./
-
sith7
félisten
Lehet, hogy most idegösszeomlást kapok ...

Most úgy néz ki, hogy lehet mégsem tudom máshova vinni, mert az új óvoda alapító okiratában nincsen benne, hogy "ilyen" gyerekeket is felvehetnek ...

-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egyszerűen, és magyarul mondva elkönyvelték valamilyennek, és lesz@rták ... ennyi

-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pontosan,
még egy adalék:
A pszichológus azt is mondta még, hogy figyelte őket, és nem szóltak egy szót se hozzá, ha rosszat is csinált, csak szó nélkül elvezették onnan
mondta nekik, hogy beszéljenek, szóljanak hozzá, bátorítsák, simogassák, erre azt mondták, ők erre nincsenek berendezkedve

#&@@&{#&@#{#&@}{#}{}

Fél év elment a semmibe...

-
Mr.Csizmás
titán
naja....
nem éppen demokratikus elveim és gondolataim vannak a társadalomról, de az aki nem tehet róla, ne legyen kirekesztve, lehetőségeihez mérten adassék meg neki a lehetőség, hogy lehessen a társadalom hasznos tagja.....márpedig a társadalmi integráció az óvodában kezdődik, mint első közösségi benyomás.
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mond meg nekem, milyen élet vár így rá ?
Ha már az óvodában is különcként kezelik ......... milyen élet vár rá ?
Mi lesz így vele, ha már most kiveti a társadalom ?
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Komolyan mondom neked, remegek az idegtől ; nem is tudom elmondani mit érzek ... amúgy is gond van vele, állítólag ők erre specializálódtak ... és akkor tessék, és nem a szemedbe, egy idegennel a hátad mögött intézik
És még azt is mondták, hogy mivel nem beszél még rendesen, meg nem szobatiszta nagyon elüt a többitől, és ők ezt nem tudják tolerálni !!!

Hát a jó k@&@&#@>#>{}Đ{>#&@>&

Már folyamatban van az óvodaváltás, remélem összejön, és mivel 5 éves korig nem vagy kötelet óvodába vinni a gyerekedet, a váltásig már nem is fog menni többet, ha kell, akkor szeptemberben megy legközelebb, addig otthon marad ... végülis 2 hónap van már csak az úgymond idei évből
A logopédus meg ingyen is elvállalja óvodán kívül isMég mindig nem hiszem el ... és akkor mosolyog a szemembe , amikor bemegyek

Pár ruhája még ott van az oviba, de mondtam a feleségemnek, hogy majd én fogok azokért bemenni ....

-
Mr.Csizmás
titán
update 31 märz
ez felbaszott, hogy lehetnek ilyenek???
hát álljon már meg a menet. ha nem "általános" oviba jár, hanem bevették Levit is, mint "spec" eset (de rossz leírni
) akkor miért nem tudnak foglalkozni vele?úgy érzem, hogy terhes nekik, az, hogy másféle odafigyelést, gondozást igényel, mint az "átlag"......
szerintem vigyétek mielőbb máshova, ahol tényleg foglalkoznak vele, ez nem állapot.
a kabátosból kiindulva, szerintem próbálnak nem foglalkozni vele, addig amíg komoly problemat nem jelent.....
vvvaaahhh

-
sith7
félisten
UPDATE 3 /2011.03.31./
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Fel a fejjel! Itt van a nyár, most egy kicsit könnyebb lesz. Ha minden jól alakul, akkor a következő télre már csak mint egy rossz álomként fogtok emlékezni az egészre.
Kitartás!
üdv, föccer
-
sith7
félisten
Tegnap valaki írt nekem citromail - ről de nem tudok neki válaszolni, mert visszadobja a levelemet, szóval itt válaszolok:
Szia
Nem tudom ki vagy , de köszönöm a bíztató szavakat, kitartunk, mert más választásunk nincsen, csak most nagyon sok minden összejött egyszerre, és nagyon nehéz lett az életünk, minden téren
Ha kezembe kerül elolvasom, megígérem -
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi ...........gondolom az update 1 - nek ...

-
Mr.Csizmás
titán
uppp

örülök

-
sith7
félisten
UPDATE 2. ----------- /2011.03.17/
-
sith7
félisten
UPDATE 1 --------- /2011.02.24./
-
sith7
félisten
Szia
Köszönöm a dícséretet, hálisten, csak 1 napig tartott, most már visszaállt a normál kerékvágásba
szerintem nem visszük el ide többet ... semmi értelmét nem látom ...

Nemsokára lesz egy UPDATE a topikhoz, amiket 2 hónap alatt megtanult szavakból
... és ebből 1 hónapot otthon volt szinte betegség miatt -
talmida
Közösségépítő
Szia! Figyelemmel kísérem a topikot..és mindig gyönyörködök egy kicsit a kisfiatokban. Nagyon szép kisgyerek!

Nem biztos, hogy a következő tanácsom bejön, de azért ki lehet próbálni.

Mivel értelmes és megérti a beszédeteket, mondjátok neki azt, hogyha nem dobálja szét a holmiját, akkor több időtök lesz elmenni ide-oda, sétálni, úszni, mittudomén, amit a legjobban szeret.
..és tényleg, ha szótfogad, akkor vigyétek el oda, ahova szeretne menni. 
-
sith7
félisten
Hát, nagyon jól látod ... én úgy fogalmaznék adtunk a sz ...nak egy pofont, sőt kicsit visszaléptünk, mert ma otthon van, és dobál , a feleségem meg nem győzi rendszabályozni ... 2 hónap munkája 1 óra alatt semmivé lett ...

Én elhiszem, hogy neki ezt kell mondani, de azért megőrülni se kell ...
Legyen csak rendetlenség, kupleráj, abban fedezi fel az új dolgokat, majd maguk összepakolnak utána, meg ilyenek ...

Persze az evéssel, meg a többivel nem jutottunk előbbre ... de mondjuk én nem lepődtem meg ...

Köszi a bíztatást

-
pzske
aktív tag
Hát ahogy olvastam nem lettetek sokkal okosabbak , de legalább ez is visszajelzés 1 szakembertől, hogy nincs semmi baja a gyereknek csak "foglalkozós" típus
Azzal valóban egyetértek ,hogy néha kell a gyereknek , hogy gyerek legyen és tombolja ki magát engedje ki az energiát ! Én is vinném tovább a tornára vagy foglalkozásokra , ha anyagilag nem megterhelő. Még 1x sok erőt és kitartást remélem frissül majd blog !!!üdv
Pzs
-
sith7
félisten
Na megvolt az első alkalom, játszottak vele, figyelték a mozgását, és azt, hogyan játszik.
Azt mondta az evést nem szabad erőltetni, mert az nem jó neki, feszültséget okoz, ha valami rá van erőltetve, a szobatisztaságra azt mondta ő is, amit a neurológus, hogy amíg az agya nem jut el arra a szintre, hogy zavarja a pelenka, addig nem tudjuk levenni róla.
Mostanában vannak dühkitörései, erre azt mondta , melyik gyereknek nincsen.
Mindent ne tilstunk neki, de ne is engedjünk meg mindent.

Utánna elmentek a tornaszobába, ott Írisz /lehet nem így van írva/ tornát csináltattak vele, az jól ment neki, megdícsérték, a végső következtetése:
Nehezebben kezelhető az átlagos gyerekeknél, de minden érdekli, feltalálja magát, jó a megfigyelőképessége, ügyes, ügyesen utánoz, és jó a felfogóképessége is.
Meg még azt mondta, hogy éha kell csinálni, burogatós, dobálós, kuplerájos, szabad programokat, ahol felszabadulhat a korlátai alól a gyerek, szabad teret kell neki adni, ahol nagy térben mozoghat. Ha otthon burít szét mindent az se baj, majd maguk összepakolnak utána ...

Hát ennyi ... most minden héten egyszer megy tornára, meg ""játszani"" , majd meglátjuk mi lesz belőle, szívesen ment, alig akart hazajönni
-
pzske
aktív tag
-
sith7
félisten
Köszönöm a bíztatást mindkettőtöknek, most, hogy logopédus foglalkozik vele, már mondogat szavakat, van amit elég szépen mond, van aminek a végét elharapja még, de a logopédus szerint van remény
A gond az, hogy igaz, ez talán beindul, de akkor még mindig ott van a többi probléma, ami egyelőre stagnál ... nem változik semmi ...

Jövő csütörtökön megyünk egy pszichológushoz, aki terápiás kezeléseket ajánl majd ...

Én ebben nem hiszek, de majd kiderül ..

Föccer
Mi is csak 2 - szer voltunk még, de akkor nyár volt, jó idő -
Traxx
őstag
Csak most találtam a topicot, de egy kis biztatót én is tudnék írni (hozzáteszem, hogy korántsem tudom részleteibe menően leírni). A testvérem egyik exosztálytársának az öccse a főszereplő, sokáig (emlékeim szerint 5-6 éves koráig) alig beszélt, a szülei szintén aggódtak akkoriban. Tudtommal ők is végigjárták a pszichológus-logopédus utat (vagy még talán mást is, ezt nem tudom, mert nem voltam velük túlzottan kapcsolatban, csak az itt-ott elejtett beszélgetések alapján írok, na meg régen is volt).
A lényeg: a srác ma gimnazista
Szóval kitartás! 
-
pzske
aktív tag
Szia !
1 pár hónapja írtam , hogy az én fiam sem beszél 3 évesen.Ez most megváltozott , mert elkezdődött valami!! Olvastam a bejegyzéseidet , hogy Levi is már iszik pohárból. Ennek örülök mert akkor történik valami csak viszonylag lassan. Visszaolvasván itt az-ik scrác írta, hogy az öccse dixleksziás és , hogy milyen csoportokba járt. Én azt gondolom , hogy ezeket most engedd el a füled mellett és próbál nem ilyenekre gondolni hanem inkább sokkal türelmesebbnek lenni a fiaddal.Ha van rá mód és lehetőséged akkor a blogot frissítsed majd légyszíves mert most már nagyon érdekel , hogy "Néma Levente" mikor szólal meg.Én biztos vagyok benne , hogy meg fog szólalni ezért is szeretném tudni majd.üdv
Pzs
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ez se lehet rossz ... talán majd ha egyszer helyrejövünk anyagilag akkor lehet megnézzük
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Meg ott van Gyöngyösfalu mellett, - az még Kőszeg előtt - a Holdfényliget ... igaz az fizetős, de nagyon szép hely, tavaly voltunk ott 2 -szer is, a gyerekek nagyon jól érezték magukat

-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

Ahogy időnk/energiánk/bukszánk engedi mindent megteszünk neki ... csak most már 7 éve 1 fizetésből ... na, ebbe inkább nem megyek bele

mondták nyáron is vigyük strandra, úszni stb. hetente többször ... persze ... vinném én ...
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem vagy ezzel egyedül ... 1 órán keresztül beszélgettünk, a szüléstől indított, és 14.000 Ft - ot kért + miket felírt vitaminok, az kb. 20.000 Ft volt

Ilyeneket írt fel, hogy C vitamin, napi 2000 g
Egész nap beszél neki a feleségem, h ahazamegyek én is, a Zsófi is, most már együtt is játszanak, szeptemberben kezdte az ovit, azóta azért vannak pozitív változások, csak lassú a folyamat

-
Mr.Csizmás
titán
homeopata......utálom az ilyen kuruzslókat
logopédus....tipp: foglalkoztatok vele verbálisan? nem csak "játszani", hanem kérdezni, beszélgetni vele, lényeg hogy ne legyen passzív, felhívni a figyelmét a környezeti interakciókra, kérdezni, hogy melyik a piros kisautó, mit építsünk apuval legóból, stb....
bocs ha vkit már ismételtem ezzel
-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
igen, meg gyógypedagógus, meg termésetgyógyász, homeopata ... mindenféle "csodadoktor" ...

ahogy időnk engedi , persze visszük

Nem tudom ... talán majd az ovi + logopédus beindít valamit

-
sith7
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
esetleg valami sokkhatás érhette
Erre gyanakodik a neurológus is ...de ugye a fejébe nem lát bele, ő meg még nem tudja megmondani mit miért csinál, illetve nem csinál, mélyaltatásos MR volt, de ott hálisten minden rendben
Közösség, ingergazdag környezet, úszás, mozgás, logopédus ... ezeket mondta
köszönöm Neked is a bíztatást

-
Mr.Csizmás
titán

nem olvastam végig a hsz.-eket
- autizmus (de nem hinném)
- disz...olyan mint a diszlexia, csak nem az olvasás, hanem a kifejezőképesség (?) zavara
- esetleg valami sokkhatás érhette (kiskoromban féltem a gombáktól, állítólag azért, mert egyszer láttam egy anyukát, ahogy kiütötte a gyerek kezéből a földről felszedett akármilyen gombát)a lexikális tudásomból kiindulva ezek a tippjeim lennének. amúgy reméljük, hogy kinövi. (sőt merem megkockáztatni a kijelentést, hogy remek értelmi képességei lehetnek, csak nem nyilatkoztatott meg jelen)
neuro mit mondott?
-
sith7
félisten
Köszönöm a bíztatást, és a jókívánságot mindkettőtöknek

Most egy kicsit stop van, mert 2 hete beteg az egész család, szóval se ovi, se logopédus, de mondjuk így nem is tudna foglalkozni vele

-
oxox
addikt
Boldog Szulinapot!
-
sith7
félisten
Ja, tényleg , jogos a 2 pont

szóval kibővült a repertoár az étkezés szintjén, a mai nappal a virsli is felkerült a palettára ...
... ja, kimagozott megy, és a trapista sajt is megy már, ennek is külön örülök 
háát ez nekünk sajnos nagy dolog, de remélem csak jobb lesz napról napra

-
föccer
nagyúr
Sittes:
Tessék ide is megírni a jóhírt
. Itt a helye!üdv, föccer
-
kovsol
titán
nekem öcsém 4 évesen nem hogy beszélni nem tudott, hanem bizonyos betűk hangképzésére se ment neki!
itt kaposváron van egy siketeknek való óvoda, iskola és oda járt oviba egy logópédiai csoportba, mert rendes oviba nem vették fel, ott kiscsoportos foglalkozások voltak, de hasonlított már kicsit egy iskolára is, mert kis pici padokban ültek ilyenkor nem csak játszottak
7 éves koráig járt oda, egy évvel később ment iskolába mert még egy nulladik osztályba járt ugyan ebben az intézetben és megtanult beszélni rendesen, az egy R hangot nem tudta kimondani de azt is megtanulta pár évvel később márazóta felmentése van magyarból és minden féle idegennyelvből az iskolában, diszlexiás, de azóta most már villanyszerelőnek tanul, de a könyvek olvasásával még meggyűlik a baja
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Omen RTX 3070 8GB GDDR6 Szép Állapotú Eladó!
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Pixel 7 pro 128/8
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem Levivel se.