- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Vajaskinyír újragondolva
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2919 üzenetére
Nem gyűjtögetem őket, elég ritkán írok. Mellesleg te sem írsz valami hasznos dolgokat ezzel a felesleges csipkelődéssel. Hurr-durr beszóltam valami miatt, szörnyű és ostoba ember vagyok. Gratulálok. Én meg az ilyen lenéző emberektől tudok falra mászni.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2915 üzenetére
Tudom.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz archie17 #2908 üzenetére
Én nem néztem bele, mert nem én javítottam, de nekem azt mondta a szerelő, hogy nem maga a zsanér tört el, hanem szabályosan kiszakadt a helyéről. Tehát nyitogatni tudtam ugyan úgy, csak feltolta a jobboldali hangszóró fele a kasztnit egy kicsit. Néztem is, hogy mi a franc.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2909 üzenetére
Gratulálok, ha ennyire magadra vetted, nem engem járattál most le .
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2903 üzenetére
Csak nekem nem töredezik semmi? Na jó, a jobb oldali zsanérom félig törött, de meglett oldva 1 csavarral. Máshol 1 karc nincs xd. Nem tudom mit csináltok ti szegény laptoppal . Bár nálam 95%-ban asztaliként van használva, csak Pestre viszem, amikor megyek suliba, ott is a lakásban csücsül, meg néha átugrok vele egy baráthoz.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz laceeeboy #2846 üzenetére
Lehet a pasztát is ki kéne cserélni, viszont az nincs benne a gariban! Engem is elküldtek, hogy max maszekban cserélik ki, amikor még volt garim.
Bár teljesen logikátlan miért csinálja ezt CS:GO alatt, ha Assassin's Creed alatt jobban melegedik gond nélkül. Talán magával a játékkal van baj és olyan ritka ez a jelenség, hogy csak kevesen találkoznak vele így nincs is kijavítva.
Biztos, hogy van hozzá feltört BIOS, de mivel nekem minden rendben van a hőfokokkal, nem raktam fel, csak frissítettem egy újabbra (nem feltört), ami pár bugot fixel.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz laceeeboy #2834 üzenetére
i5-nél 100 foknál kapcsol be a throttling, szerintem ideje lenne alaposan kipucolni a hűtőbordát és helyre is jönne a dolog. Nem is hinnéd mennyire be tud dugulni. Még egy hasznos tipp, nagyon gagyin tervezik a laptopokat és nagyon alacsonyan vannak, alig van szellőzés, emeld meg 2 kupakkal, nálam sokat segített. Legalább 2-3 havonta pucold ki és nem lesz gond. Hasonló konfigom van.
Szerk: Ha viszont nem a throttling miatt van, akkor nincs sok ötletem. Gondolom a driver a legfrissebb és nem az integrált kártyával futtatod.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2812 üzenetére
Nem is tudtam, hogy átlehet migrálni.
Én a DVD-írót megtartanám, mert néha előveszek pár régi játékot, például ami nincs meg Steam formájában. Az USB megoldás mondjuk nem hülyeség, tehát ennyi erővel rakhatnék be a helyére mást tényleg.
Az OS mérettel is igazad van, most megnéztem, és 38GB a mappa, mi a fene . Tényleg kelleni fog az a nagyobb SSD.
Köszi a segítséget .
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2810 üzenetére
OS-re gondoltam, mikor a gyáriról beszéltem. A kicsi 1.8" SSD, ami akkor az mSATA, ha jól tippelek. Látszik, hogy le vagyok maradva. Egy 64GB elég lenne igaziból.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Laptopba való SSD-k milyen árban vannak? Arra gondoltam veszek egyet, ha majd rendszer újratelepítés lesz, de én még mindig a gyárival vagyok 3 év után minden gond nélkül xD.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz stegosaurus #2799 üzenetére
Megmértem, átlag 25, min 20, max 30-35, de nagyon befolyásolja merre vagy. Felbontás nálam is natív, többi dolog low, annyi, hogy a light shafts és aa-t bent hagytam, texture downscaling low, ha high-re teszed nagyon csúnya lesz és nem nyersz vele észrevehető változást, decals medium spec, szerintem nem néz ki rosszul így sem. Ennyi fps elég nekem, hogy élvezhető maradjon, de i3-al ennél sokkal rosszabbat produkált, 15-25 fps átlagban, ami sokkal észrevehetőbb volt, persze megtanultam vele együtt élni már akkor. Ennek ellenére vagy 5x kijátszottam és még lehet előveszem megint pár év után. Inkább átlagos javulást nyertem itt főleg, de megérte részemről a váltás.
Planetside 2 viszont most szépen fut minimumon, átlag 40-60 fps, nagy harcokban 30, de nagyon sok optimizálást kapott maga a játék is az elmúlt hónapokban. Még mielőtt rendesen megcsinálták volna + i3, botrány volt... talán ha 35 fps volt üres helyeken, harcokban akár 10-re is lement...fel is hagytam vele hónapokig.
Saints Row 3-ban a város szinte élvezhetetlen volt (kocsikázás közben), most egész jó ott is.
-
MomoSinX
aktív tag
Na sikeresen váltottam i5 2520M-re (i3 2310M-ről), eddig csak a Witcher 2-nek eresztettem neki a cuccot, de lényegesen jobban fut. Most csak azt nem tudom, hogy a turbó megy-e, mert 2,5GHz-en van alapban. BIOS-ban meg nem láttam rá beállítást, de CPU-Z-ben meg folyamatosan ugrál az órajel. Hmm.
-
MomoSinX
aktív tag
Akkor nem vagy valami szerencsés, nekem a jobb oldali zsanér adta meg magát 2 év után, de a privát szerelőm megoldotta 1 csavarral, és nem is néz ki rosszul szerintem. Ezt leszámítva még mindig atom stabil a ház és sehol sincs repedés vagy ilyesmi, pedig már 3 éves.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Én is a jövőhéten fogom leváltani az i3 2310m-et egy i5 2520m-re, minimumon muszáj lesz több dolognak is javulni, csak a hűtésem bírja azt a 3,2Ghz-et. Remélhetőleg nem lesz gond, mert rendszeresen pucolva van a cucc, megemeltem kupakokkal, hogy jobban forogjon a levegő, és vészhelyzet esetén házi barkácsolt hűtőpad is van.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Windows 8.1-el nagyon sok az inkompatibilitási probléma játékok terén. Összeteszem a kezem, hogy nekem még mindig a gyári 7-em van fent 3 év után is .
Szerk: Sokaknál olvastam, hogy a GPU driver szórakozik alatta, lehet várnod kell, mire kidobnak egy másikat.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Én nem tenném. Már régóta megszűnt a magyarországi Ideapad szerviz, külföldre meg nem küldeném ki, ha valami gond van. Az enyém lassan 3 éves, pasztát akartam cseréltetni, de az amúgy sem volt benne a gariban és akkor tudtam meg, hogy megszűnt a szerviz is. Megcsináltattam egy sima szerelővel.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz dehecked #2637 üzenetére
Ilyen árral tényleg csak az i5 éri meg, hát nekem már a memóriabővítés is megvolt 8GB-re, csak egy kis jobb proci hiányzik . Azt hiszem akkor megpróbálok beszerezni egy i5-öst. SSD nem kell, elvagyok a 7200 fordulatos 500GB vinyóval, a DVD írót meg nem szeretném beáldozni egy pici SSD miatt .
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2625 üzenetére
Na látod erre nem is gondoltam, beismerem .
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2623 üzenetére
Ez ellen nem tudok vitatkozni , nem vagyok nagyon jártas a kijelzőkben, technikailag lehet HD, de ha ránézel attól még elég ronda .
-
MomoSinX
aktív tag
válasz archie17 #2621 üzenetére
Kiadták i5 és i7-el is, nem értem miért sülne szét, a hővédelmet meg nem kapcsolnám ki, amúgy sem melegedek túl, ha mindig rendesen ki van pucolva a cucc. Fizikailag ugyanaz a hűtő van az összes típusban.
Szerk: A hővédelem csak a kosz miatt kapcsolt be (eldugult a borda, de rendesen), mióta pucoltam semmi gond nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Igen, nekem a minimumon a több fps lenne a szempont. Lehet tényleg nem kéne erőltetni a 4 magot, mert utánanéztem és lehet még adaptert is cserélni kellene plusz nem bírná a hűtés mert a mostani i3 is 35W az i7 meg 45W, hmm.
A kijelző sima LED (a max felbontásom is csak 1366x768), kicsit pixeles (bár nagyon nehéz észrevenni szerintem) és az sem mindegy honnan nézed, meg a színek sem valami szépek, de ennyi kompromisszumot tudtam kötni anno . Meg nem filmezek sokat, amit meg nézek az nekem így is jó őszintén, a teljesítmény volt nekem a szempont, amikor vettem, ennyi kompromisszummal az áráért nagyon jó vétel volt.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2613 üzenetére
Sok játék igényli az erős processzort, nem hülyeségből van 4 magos megadva ajánlottnak. Eddig mindent ráerőltettem a mostanira és látszik is, hogy limites vagyok. Ha váltok nehogy már ne fussanak azok jobban. A teszt meg nem valami meggyőző, ahogy korábban mondtam, nagyon magas felbontásban teszteltek magas beállításokon, jó hogy alig fog látszani a processzor által elért teljesítménynövekedés, ha egyértelműen kártya limit van. Minimumon lesz érzékelhető javulás nem maximumon (COD esetében ott is volt, na de minden játék máshogy reagál).
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
De legalacsonyabb grafikán nem nézték meg semelyiket mennyit produkál. Pedig érdekesebb eredmények lennének szerintem. A GTX560M viszont egy bika azt elismerem . Egy jobb procinak meg nem csak játékbeli előnyei vannak, a hétköznapi használatban is előnyös, főleg ha sokat másol az ember meg videókat szerkeszt. Károm nem származna belőle , csak találnék végre egy olyan embert, aki beszámít.
Szerk: Gondolkoztam én is csak i5-ön, de nem lenne nagyobb előrelépés i3-hoz képest, kell ma már a 4 mag. Még sokáig lesz ez a laptopom .
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
-
MomoSinX
aktív tag
Nincsenek túlmelegedési gondjaim, oké, amikor 40 fok volt kint és 45 az emeleti szobámban, akkor volt. Mostanában meg semmi nem volt, pár hónapja volt pasztacsere is, ki is lett pucolva a borda (azt megint tervezem majd kipucolni mondjuk ). Egyáltalán ki lehet kapcsolni ezt a hülye CPU védelmet, hogy 85 foknál elkezd fps lagoltatni játékokban? Megnéztem, és szinte mindennek 100 fok tűréshatárt adtak meg, de neeem a leggyengébb i3-nak 85-öt kellett.... Méregettem és nem sokkal léptem át nagyon melegben is ezt a 85 fokot, szóval tiszta szívás van a védelmével (annyiból jó, hogy ha hűvösben is elkezdi, akkor tudom, h már takarítás idő van).
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Igen, de ha megnézed, ők magas beállításokon teszteltek (ráadásul baromi nagy felbontásban, ahol még inkább fontosabb a jó videókártya, én meg manapság már elavultnak számító 1366x768-ban játszok, extra monitorom sincs), ahol a GPU-ra megy a hangsúly, ha lemész alacsonyra, általában a CPU veszi át a helyét és ott igen is érezni, hogy javul a dolog.
Szerk: A GT540M (ez mindenre jó, csak komoly játékokra nem) meg mérföldekkel az 555M alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Ha valami abszolút minimumon is ramatyul fut, ha feljebb veszed a grafikát szintén (és egyáltalán nem érzékeled a beállítások közti kült), akkor csak a CPU lehet a ludas és ezeknél a játékoknál igen is ezt tapasztaltam . Mellesleg a GT555M még ma is egy jó kártya szerintem.
-
MomoSinX
aktív tag
Nagyrészt játékokra és hétköznapi dolgokra használom és sajnos pár játékban látszik, hogy nagyon CPU limites vagyok.
Szerk: Sajnos amikor vettem, nem volt nagyobb procisra keret, viszont már a gari lejárt és ki szeretnék hozni belőle még egy kis extrát, ramot már bővítettem, ez lenne az utolsó dolog benne. Aztán menne, amíg menne .
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Valaki megtudná mondani milyen nagyobb processzorok jöhetnek szóba cserének, ha most egy Core i3 2310M van az enyémben? Jó lenne egy i7-es.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- E-book olvasók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Royole RoWrite 2 Digitális Jegyzetfüzet /// Bontatlan // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 700 Gen. 2 Max Gamer fejhallgató // Számla+Garancia //
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, sotveres javíttását
- Logitech G733 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, sotveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest