Hirdetés
- Bambanő háza tája
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Atlantis #407 üzenetére
Intermittent Fasting - Időszakos Böjtölés. Van aki természetesen csinálja, pl. sose evett reggelit. A lényege hogy csak egy bizonyos időszakon belül vigyél be kaját (azon kívül max. 10 kalória / óra). Az alapeset a 16/8, szóval 8 órán belül viszel be kaját, a többiben nem. Ez tipikusan azt jelenti, hogy az illető nem reggelizik, ebédel délben, és 8 előtt valamikor vacsorázik. A bevitt kalória változatlan, tehát ha valaki pl. 1800 kalóriát eszik egy nap, akkor napi 3x-i étkezéssel ez evésenként 600 kalóriát jelent, 16/8-al evésenként 900 kalóriát jelent, 23/1-el meg evésenként 1800 kalóriát Léteznek más verziók is, pl. váltott napos IF, amit egyszerűbb képen megmutatni, mint elmagyarázni: [link]
És nem, a ritkán evés nem probléma Szénhidrátdús étrenden az, mert nagy amplitúdóval ingadozik a vércukor szint ha csak napi párszor eszik az ember, de keton nem gond.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Atlantis #405 üzenetére
1. Ebédig gond nélkül. Sokszor még akkor se vagyok éhes. Ugye 1dl 30%-os tejszín 300 kalória. 1 zsemle meg 150 kalória. A reggeli tej + zabpehely kombód 277 kalória. Szóval ha azzal el vagy ebédig, akkor ezzel is elleszel
2. A gyomrot nem nagyon érdekli a "szárazanyagtartalom". Neki vannak emészthetetlen dolgok, szénhidrátok, fehérjék, meg zsírok. Nah zsírból van bőven a tejszínes kávébanDe amúgy IF-el akár 23 óráig nem eszel semmit, attól se alakul ki gyomorfekély. Gyomorfekély attól alakul ki, hogy ha valami olyan kerül be a gyomorba, aminek nem kéne. Mondjuk ha reggel olyan gyógyszereket veszel amit evés előtt / után kell bevenni (pl. aspirin), akkor viszont célszerű valami szilárdat is enni (azt gondolnám, hogy ez se jelent gondot, de ilyen téren jobb biztosra menni).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
joelke HU
senior tag
válasz Atlantis #378 üzenetére
a zabpehely már önmagában magas szénhidrát tartalmú. már egyetlenegy evőkanal is kb 15 g szénhidrát van és akkor még hol van a méz... Ehh... ezeket szerintem felejtsd el. a kávét én is reggel kapszulásat iszom. este ha megkívánom, akkor már főzőtt de koffeinmenteset.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
MODERÁTOR
válasz Atlantis #378 üzenetére
Kotyogós kávé sztem szar. A működési elve miatt megégeti a kávét, ha nem jó szemcsefinomságra van őrölve akkor is rossz lesz.
Én nagy újhullámos kávé fan vagyok, de nekünk is van otthon egy nespresso gép, egész jó minőségű kávét lehet készíteni vele, egyedüli hátránya talán a gép és a kapszulák ára. De ha nem iszol napi 5-öt csak mondjuk egyet (mint én) akkor bőven kibírható.
A kávé pedig egészséges, szigorúan cukor nélkül fogyasztva. (ha tejjel iszod amúgy is van benne)Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Atlantis #366 üzenetére
Nem tudom ez milyen gyakori. Ha mondjuk negyedévente, akkor attól még működőképes lehet a dolog, pár nappal előtte elkezdtek több ch-t enni, és nem lesz gond. Ha ez minden hétvégét jelent, akkor viszont inkább ne ketozzatok.
De egyébként alapvetően vendégségben kajálás nem gond, rántott húst is meg lehet enni kibontva a panírból, illetve savanyúságot is lehet enni, max köretet nem kér / szed az ember. Persze ha elvárás, hogy "egyél rendesen", akkor ez nem segít sajnos. -
Cathfaern
nagyúr
válasz Atlantis #325 üzenetére
"de a rizst pl.: nehezen hagynám el, nem is tűnik logikusnak, túl sok elhízott japánt vagy kínait sem látni, szóval olyan rossz nem lehet. "
Kínaiakat kevésbé ismerem, de japánban nagyon sok halat esznek, sok zöldséget és kevés zsírt. Ha így étkezel, akkor jogos a felvetés, de amúgy önmagában nem sokat mond, hogy a japánok sok rizst esznek és mégsincsenek elhízva (idevágó klasszikus: [link]).Amúgy cukorbetegség szempontjából minden elhagyott gram szénhidrát előny, meg sok más betegség szempontjából az inzulin csúcsok elhagyása előny, de a keto egyéb előnyei nem jönnek elő csak attól, hogy az ember kevesebb szénhidrátot eszik, mint amúgy.
Mondjuk arra a fel nem tett kérdésre én se tudok válaszolni, hogy ha nem kéne fogynom, akkor nekiállnék-e ketozni Igaz akkor valószínűleg nem is találkoztam volna az egésszel (vagy legalábbis nem mélyedek el benne), szóval nehéz megmondani.
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából akkor tudja az ember megmondani mennyi sót eszik, ha elkezdi mérni Oké, hogy te nem sózol semmit, de lehet főzött kajában van bőven (főleg ha az illető érzésre főz, akkor a "kis só" is lehet bármennyi). Plusz sokat számít mennyi feldolgozott kaját eszel (felvágottak, kolbász, szalámi, virsli, stb) mert ezekben mind elég sok só van.
"Lehet inkább egy csökkentett szénhidrátos, normál étrend felé megyek majd el, a ketogén étrendet így elsőre nehéznek tűnik betartani....legalábbis számomra."
Nyilván nem mindenkinek jön be Bár szerintem nehezebb elképzelni, hogy nem nehéz tartani, mint ténylegesen tartani -
fordfairlane
veterán
Lehet inkább egy csökkentett szénhidrátos, normál étrend felé megyek majd el, a ketogén étrendet így elsőre nehéznek tűnik betartani....legalábbis számomra. Kenyérről le tudok mondani, mostanában sem fogy sok, de a rizst pl.: nehezen hagynám el, nem is tűnik logikusnak, túl sok elhízott japánt vagy kínait sem látni, szóval olyan rossz nem lehet.
Én is pontosan így gondolkoztam. A rizs megmaradt, a péksütemények minimalizálva lettek. Egyébként a sumo birkózók sok rizst esznek.
x gon' give it to ya
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Atlantis #322 üzenetére
Kálcium: spenót és brokkoli is jó forrás (meg ezek sok másra is jó források). Plusz kálciumot is jól lehet táplálékkiegészítővel bevinni
Só: szervezet kívánni fogja a sót Másrészt egyénfüggő a dolog, átállási időszakban (amíg viz kimegy a szervezetből) mindenképp kell a megemelt mennyiség, de utána nem biztos, hogy sokkal több lesz szükséges, mint amennyit most is eszel (amúgy nem alacsony a vérnyomásod és/vagy nincsenek megmagyarázhatatlan álmossági, fáradtsági hullámaid?). Zerocarb egyik irányzata szerint nem is szabad sózni (se fűszerezni). -
MODERÁTOR
válasz Atlantis #313 üzenetére
C és D vitamin mindenképp ajánlott, omega3-ban már nem vagyok biztos , hogy egy ketogén étrend esetén mennyire van létjogosultsága. Egy jobbfajta multivitamin pakk még jól jöhet.
Magnézium este lefekvés előtt, nálam a magnosolv vált be.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Cathfaern
nagyúr
1. Igen, kizárólag a kalóriadeficittől lehet fogyni. Ketón ez azért egyszerűbb, mert nem leszel éhes (állandó a vércukorszint és nem kell átállnia a szervezetnek ha zsírhoz akar nyúlni).
2. a) Magnéziumot mindenképp szedni kell tabletta formában (máshogy macerás eleget bevinni de nem lehetetlen), napi 300-500mg.
b) Sóbevitel (nátrium) fontos, ezt vagy meg tudod oldani azzal, hogy jól megsózol mindent, vagy kell valami plusz formában, pl. húsleves, "elektrolit ital" (víz + só + ízesítő anyag, ha kell). Napi 5000-8000mg nátrium kell.
c) Kálium. Ezt jól meg lehet oldani spenótból vagy avokádóból. Ha ezek annyira nem szimpatikusak, akkor nátrium csökkentett sót lehet szerezni (nem túl egyszerű Mo-n). Káliumot sajnos tablettával nem nagyon lehet pótolni, mert jó eséllyel csak 100mg-os tablettákat fogsz találni, az meg édeskevés, mivel napi 3000-4000mg káliumot be kéne vinni. Káliumnál azzal lehet számolni, hogy elég sok minden tartalmaz káliumot, szóval összeadódik, pótlásként olyan napi 1000mg elég.
d) Kálcium: erről utóbbi időben hallok csak többet, valószínűleg azért, mert ha elég sok sajtot eszel, akkor úgyis megoldva, és a sajt erősen ketogén étrend barát kaja
Ezek amik ketogén specifikusabbak, de igazából mindegyik megoldható étrenddel is. Szóval ha jól rakod össze az étrendedet, akkor semmit nem kell szedni.
3. Lásd amit kicsit lentebb írtam, amíg fogysz addig lényegében mindegy, szintentartáskor azért célszerű figyelni, hogy zsírokból is megfelelő minőségűt vigyél be (de szvsz kisebb a jelentősége, mint nem ketogén étrenden). -
Woodslave
félisten
nem ketogén válasz ezért csak az 1-esre.
1. Igen a kalóriadeficit ami a fogyást előidézi, bárhogy bűvészkedik bárki. Azt meg hogy ne az izmaidból történjen súlyzós vagy egyéb kihívást jelentős edzéssel és megfelelő fehérje bevitellel éred el.
minden más csak azt segíti, hogy rajta maradj a diétán. Az egészség meg más kérdés (ha visszaolvastál a ki tudja kategória)
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest