Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Erről van szó. Az egész ügy jelentéktelen, máskor is zártak már be vendéglátóipari egységeket. Csak a szeretlekmagyarorszag.hu és hasonló szennyek felkapták, hogy a gonosz mozaikszavas hatóságok zaklatják az ország Illés bácsiját, aki egy jóravaló, kedves öregember, aki több, mint 50 éve ugyanúgy készíti a fagyiját. A Gödöllőn életében nem járt prolik pedig rá is haraptak a ferdített hírekre, és a hatóság gonosz, egy kis kosz meg nem árt - ennyi minden érvük.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
ivana
Ármester
válasz szupermacs #264 üzenetére
A mentális zavarok nem járnak együtt feltétlen csökkent értelmi képességekkel... Attól, hogy üldözési mániás, és hisz egy vagon összeesküvés elméletben, még nem feltétlenül bugyuta.
-
Dr. Oid
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
válasz szupermacs #272 üzenetére
Akkor sem kell hülyeséget terjeszteni.
-
sutykuru
aktív tag
válasz szupermacs #266 üzenetére
"Egyébként elég durva, hogy gyilkossággal fenyegetőznek az öreg gyerekei,"
Nem azt mondja, hogy a gyereki mondták (mert nincs is neki), hanem azt, hogy a Kanadából hazajött gyerekek mondák(akiknek a nevét se tudja).
-
Bird
addikt
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Eastman
addikt
Még mindig ezen kattogtok?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Solad
addikt
Talán skozifrén, de ebben csak 90 százalékig vagyok biztos. Annyira nem mókás kórkép
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
sutykuru
aktív tag
Azok gyerekek és nem a gyerekei.
-
szupermacs
veterán
Ezt értem, de annyira nem lehet beteg, ha képes volt regisztrálni és megtalálnia az Index cikkeket, hogy kommenteljen. Ha a saját idővonalára szemetel, akkor nincs gond. De azt közzéteszi olyan oldalakon, amit ezrek olvasnak.
(#263) sutykuru: Akiket az öreg emleget a videóban.
[ Szerkesztve ]
-
sutykuru
aktív tag
válasz szupermacs #259 üzenetére
Milyen gyerekei?
-
Magnum_
nagyúr
Azt en is csak neztem... es ez kvazi tavoli fenyegetes. Amit viszont ismer a buntetojog. Nyilvan ezt nem fogjak eszkalalni, de eppen lehetne.
Ha joerzesu lett volna az anyag vagoja, akkor ezt kivagja.
Ha mar a bacsinak sajnos semmi esze nincs.I humbly and respectfully decline™
-
Solad
addikt
Illem. A buta emberen mosolyogni nem ugyanaz mint egy beteg emberen. Előbbin max taplóság, a utóbbin már teljesen más szint.
-
Érdekes gyerekei vannak, gyilkolni segítenek, takarítani nem.
-
szupermacs
veterán
Miért tabu? Nem áll össze a kép.
Egyébként elég durva, hogy gyilkossággal fenyegetőznek az öreg gyerekei, akik itt hagyták a sz@rban az apjukat, hogy kint éljenek kanadában. Ilyenkor már hazautaznak, ha balhé van. Eddig nem volt fontos? Ők nem látták, hogy az apjuk egy putriban dolgozik?
-
tomiii.
aktív tag
válasz #20655360 #257 üzenetére
Mi meg méhészkedés után találtunk egy fagyizót, ahol haver, aki már járt itt, azt mondta: -"1 gombócot kérj"
Mondom 2 gombóc vanília lesz. Adtak 2 fél kilós gombócot kb. Ekkor derült ki, hogy itt ilyen óriás adag a divat, aprópénzért és finom is volt. Kis pozitív meglepetés.Bejegyzéshez visszatérve:
" A cukrászda kevèsbè forgalmas hàtsó rèszében talàltak harcoló nèmet alakulatot, 56-os menekülteket, és 400 csomag 1966-ban vàsárolt, bontatlan Caolát, Tomi Sztár mosóport és Ultra Derm fertőtlenítőt."
-
sutykuru
aktív tag
Folytatódik a 2 gombócos időutazás -2011-
"A fotókat nézegetve mégsem vagyok biztos abban, hogy jót teszek a mesterrel azzal, hogy ország-világ elé tárom őket, pedig az volna a cél. A sajátos hangulatú hely valóban nem tűnik valami bizalomgerjesztőnek a képek alapján. Pedig nincs itt semmi baj, csak minden régi, és ki tudja miért, reklám újságokkal van letakarva a fél bolt. A fagyi pedig remek. A Fischer ugyan ezidáig nem volt elragadtatva tőle, de tegnapelőtt rájött, miért volt szokatlan ízű számára a csoki fagyi: mert csokiból van."
-
Dilikutya
félisten
Szerintem sose volt az jó. Mint az Africana, Kajla. Tejtábla volt akkor is, most is, nem véletlen, hogy legalább márkanévként a Boci, Balaton, Tibi maradtak fent, és sosem tűntek el.
Régen is ilyen krémje volt a télifagyinak, olcsó tölcsérbe nyomva. Az akkori Márka üdítőre nem emlékszem, szerintem akkor sem azért volt népszerű, mert olyan jó. Bár, ha csak annyiban más volt, hogy a fos édesítőszerek helyett cukor volt benne, már jobb volt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Solad
addikt
válasz szupermacs #94 üzenetére
Csongrádinénak papírja van a mentális zavaráról, ezért pl tabu az ezo-, chemtrail-, MAG-,HAARP- stb. idiótákat gyűjtő és körberöhögő csoportokban.
De vannak még szép számmal ilyenek
-
-
Nem, amit manapság kapni az szerintem sokkal szarabb mint volt. Az a habosított tömény növényi zsíros kakaós massza ami benne van egyszerűen minősíthetetlen. Köze sincs ahhoz amilyen régen volt. Tavasszal bevertem két téli fagyit éhgyomorra egy óra múlva mentem is fosni tőle pedig haveri körben vasgyomornak becéznek (mert alapelvem, hogy kaját nem hagyunk az asztalon hiszen nem azért tették oda) de ez a téli fagyi rendesen kifogott szegény pocakon.
[ Szerkesztve ]
Analóg vén majom egy digitális világban
-
joysefke
veterán
válasz Dilikutya #247 üzenetére
Egy korszakét, ami korántsem volt annyira szörnyű és kibírhatatlan, mint állítják ròla, sőt sok tekintetben tisztább és emberibb volt, mint manapság...
-Vajon mi köze a cukrászdának az emberséghez?
-Illés bácsi idejében még a téli fagyi is nagyon ment.Gyerekkorom egyik nyarán az evangélikus gyermektáborban (90-es évek eleje) sorozatban kezdtek rókázni meg fosni a gyerekek, a lelkész majdnem lefújta a tábort, mire kiderült, hogy a gyerekek (miután elfogyott a pénzük az akkoriban sztár "Macao" (?)-ra) elkezdtek téli fagyit venni a falu kisboltjában. Biztos valami beregadt készlet volt
Nah szóval a téli fagyi is a szocializmus ikonikus darabja volt...
J.
-
Dilikutya
félisten
válasz Dilikutya #246 üzenetére
"Hogy értsd mindannyian, akik ennyire kardoskodunk Illés bácsi mellett, egy általad talán nem is ismert, letűnt kor egy kis darabkáját látjuk Illés bácsi cukrászdájában... Egy korszakét, ami korántsem volt annyira szörnyű és kibírhatatlan, mint állítják ròla, sőt sok tekintetben tisztább és emberibb volt, mint manapság..."
Ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Még ennyi sötét embert. Írt egy csaj, teljesen normálisan, erre ő lett a feljelentő, meg senki se betegedett meg, a másik meg jött azzal, hogy összefosta magát valami menő budai étteremtől... meg hogy mások is szabályt szegnek. Ő meg 50 évet dolgozott tisztességben. És persze a titkos fegyver, a csótányos kemotoxos szendvicses pult, és a Tesco a kukacos liszttel. Erre valaki beírja, hogy tán az öreg nem onnan vette...
Teljesen fölösleges ennyi értelmiségivel vitába szállni. Arra emlékeztet, amikor egy hittérítő megállított, és a hülyeség<->észérv vita során eljutottunk oda, hogy a Föld ideje 1987-ben lejárt. Kérdezem, hol van ez leírva. A Bibliában. Kérdem hol. Hát benne. Mondom abban biztos nem. Kérdi, megtagadom a Szentírást? Mondom meg, mert abban ilyen nincs. Köszönés nélkül elviharzott. Mondjuk előtte már párszor beleszaladt a pofonba velem, de mindig oda jutottam, hogy észérvekkel semmire sem megyek, ráadásul mihez kezdjek vele, ha hasraütésszerű dolgokkal jön. Egyszer belenéztem a Vidám vasárnapba, a kiirtott óriásoknál azt is feladtam. Van az agyhalálnak egy olyan szintje, amikor az észérveken túl már a saját maga által védett világnézettel is szembemegy, ott nem tudsz mit csinálni. Ilyen az, amikor a multi gonosz, kukacos a lisztje, Illés bácsi penészes fagylaltja viszont védeni való kuriózum akkor is, ha 50 éves kosz fedi a fagyin a linóleumot. Csak mert ő egy 78 éves bácsi.
Kicsit sarkított hasonlat, de most akkor sajnálni és védeni kell Biszku Béla bácsit, vagy "Hans bácsit", a 90 éves dachau-i táborőrt, csak mert öregek, és egy életet dolgoztak le tisztességben? Durva példa, de a lényeg, az öregség nem ment fel a szabályok betartása alól.
-
prmcsk
addikt
"a csokifagyit csokiból csinálja, mint a bácsi!"
Nem vagyok a facsén, de írjátok már oda neki, hogy akkor mik azok a videón is látható (3,07 nél az MGel) felíratú porfagyis doboz, ha minden "tutiságból" készült ?
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
BITBOYS
addikt
Hihetetlen, mi?
Ezen mondjuk jót röhögtem.. "ha van romkocsma miert ne lehetne romcukrazda?"
Itt például más hangnemben kommunikálnak a csevegők: Ilyen nincs, hogy csak úgy valakit tönkreteszünk.... videó alatt
-
Bird
addikt
Hát ezekre nem is tudom mit mondjak:
"Gödöllő jól járna, ha a recepteket elkérné a bácsitól. Azok is értéket képviselnek. Remélem lesz madj olyan cukrász, aki a csokifagyit csokiból csinálja, mint a bácsi!"
"Most jót röhög a markába az, aki fájdalmat okozott a bácsinak - legalább jól érzi magát?..."
Milyen komment cunami te jó ég mennyi ostoba és bugyuta ember....
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
Magam se értem miért kapott ez az egész ügy ekkora médiát, de olvasva az fb kommenteket csak ámulok ezen az egészen.
Teljesen normális hangnemben megírja egy nő, hogy miért tiszteli az öreget és miért kellett szerinte is bezárni a cukit. Erre rátámadnak, hogy biztos ő a titkos feljelentő...itt az egyik gyöngyszem:
"Ha már ennyire mélyrehatóan foglalkozol az öreggel ,nem hiszem. Nem te vagy a feljelentő véletlenül ,hogy ennyire ismered ezeket a nagybetűs akármiket amit leírtál?" itt a nébih, nav rövidítésekre gondolt
-
titán
Nagyon jol tettek. Ez a helyes eljaras. Ha a hivatalosan mukodo cukraszdaban ezek a korulmenyek fogadnak, mi lehet amogott, amit otthon kotyvasztottak ossze a nepek. Termeszetesen lehet, hogy sokkal jobbak a korulmenyek, de ezt nem tudjuk. Nem veletlen vannak az eloirasok. Rokonoknak azt adsz amit akarsz, mikor kint a piacon arulod/ingyen adod stb., az legyen keretek koze szoritva.
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
De most komolyan, ezek után mit vár a nép?
Feljelentették a jótékonysági sütivásárt..
És itt még harmatosak voltak a körülmények
-
joysefke
veterán
A polgármester már az ügy elején tisztában volt azzal, hogy milyen helyről van szó, mert akkor is azt mondta, hogy jogos volt a NÉBIH akciója és olyan konstrukciót talált ki, hogy a ház tulajdonjogáért cserébe felújítanák a műhelyt.
Nyilvánvalóan a polgi is látta, hogy az egy álruhába öltöztetett disznóól. De ugye ha országosan 30E+ ember kampányol hangosan a disznóól megmentéséért (nagy részük talán nem is látja, hogy az egy disznóól) akkor éppen be lehet az ügy mögé okos javaslatokkal állni.
Na most ha két nappal később masszívan kompromittáló/szánalmas videók kerülnek ki (följebb pár hsz.-szel) amin ráadásul a polgi is feszít, és érezhetően kezd fordulni a hangulat, akkor talán jobb leugrani a szakadék felé tartó vonatról, amíg lehet.
(Nagyobb összeget tennék rá, hogy a politikai haszonszerzés volt a fő mozgatórugója,
Egyetértünk, most már csak egy balekot kell találnunk akinek van nagyobb összege és fogad ellenünk...
de legalább normálisan és értelmesen csinálta a dolgot.)
Az egész konstrukciója (a közjót szem előtt tartva) egy ökörség.
J.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz joysefke #220 üzenetére
A polgármester már az ügy elején tisztában volt azzal, hogy milyen helyről van szó, mert akkor is azt mondta, hogy jogos volt a NÉBIH akciója és olyan konstrukciót talált ki, hogy a ház tulajdonjogáért cserébe felújítanák a műhelyt.
(Nagyobb összeget tennék rá, hogy a politikai haszonszerzés volt a fő mozgatórugója, de legalább normálisan és értelmesen csinálta a dolgot.)DRM is theft
-
BITBOYS
addikt
Itt nem a bácsival van a probléma, hanem a trágyadombbal amiben készítette a süteményeket, fagylaltot. Ha az unokája lett volna a helyében akkor már a fejét követelnék az embernek. A média meg csak nyomja szegény Illés bácsi sorsa szalagcímeket..
Illés bácsi pihenjen és éljen boldogan, ezt kívánom neki.
mod: Beleolvastam a kommentekbe a cikk alatt...fb-re visz. Ott aki épp ésszel hozzászól egyszerűen szétszedik a cukrászda támogatói
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Ezt úgy tálaltad, mintha meghalt volna az öreg, pedig csak a világ rendje állt egy picit helyre...
Az igazság valószínűleg az, hogy a "nagy" támogatók a gödöllői polgármesterrel az élen az újabb videók után rájöttek, hogy totálisan védhetetlen a "mentsük meg Illés bácsi cukrászdáját" ügy, leginkább Illés bácsinak (és cukrászdájának) köszönhetően, aki a nagy médiafigyelem okozta hevületében csak még jobban lejáratja magát és ezzel a támogatóit is, persze anélkül hogy mindezt észrevenné.
Ha az öregnek lett volna egy kis esze akkor kamerával a birtokra nem engedne be embert, főleg nem tudósítót és nem adna riportokat arról, hogy itt 50 éve változatlanul mennyire rendben van minden. De a tag még azt sem látja hogy hol a hiba és azt sem érti hogy mit akarnak tőle valójában a riporterek...
J.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Drámai búcsú: Végleg eldőlt Illés bácsi sorsa!
Tessék, megnyugodhattok.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
BITBOYS
addikt
Nagyon úgy beszél, mint akiben kevés tisztelet van másokkal szemben.
Remélem tovább irtják a hasonló helyeket, mert ezek a tények csak így derülnek ki. Tavaly volt pl. a Solio Kft Faddi üzemének az ellenőrzése, gyakorlatilag az egész szánalmas pucerájt fel kellett volna gyújtani, nem bezárni. Minden gyógynövény üzletben megtalálhatóak voltak a termékei, ráadásul népszerűek is voltak. Az ott készült képanyagot érdemes megnéznie annak aki nem látta.. -
titán
válasz fordfairlane #215 üzenetére
Nem tudom, hogy miert porog ra a fel net. Es azt sem, hogy szerinted ettol meg miert lesz ez a legnagyobb gond.
-
fordfairlane
veterán
Mert ez most friss dolog.
Jaj, ne etess már! Attól pörög rá a fél net, mert friss hír? Ez hírnek számít, ennek hírértéke van? A Nébih havonta tucatjával zárathatja be az ilyen és ehhez hasonló koszfészkeket. Még ha a Gerbeaudról lenne szó, azt mondanám, hogy érthető.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
titán
válasz fordfairlane #212 üzenetére
Mert ez most friss dolog. Nem ertem igazan ezzel neked mi bajod.
Ettol meg van mas baj is.
[ Szerkesztve ]
-
Osmeña
csendes tag
Az a kemeny, hogy a videok utan is tobb ezer ember vedi ezt az igenytelen embert... Ez mar szanalmas.
Azt pedig kulon nem ertem, hogy miert nem kapott millios birsagot? Mert ven es szenilis? A venseg komolyan mentseg?(#205) fordfairlane: Del Afrika ha jol tudom nem Europaban van. En Fulop szigeteken elek, nagyjabol minden 3. hely ilyen (na jo, ez azert sokkal retkebb, mint itt), de itt nem is az europai szabalyozasok vannak ervenyben..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
BITBOYS
addikt
válasz proci985 #204 üzenetére
Ezen én is pislogtam, már a 2000 évek elején be kellett volna zárnia, vagy szabályzat szerint átalakítani az egész cukrászdát. Itt valami nagy susmus van az öreg ember hátterével, amit folyamatosan tol bele a riportokba. Elhiszem, hogy nagy ember volt, sajnos erről a szintről lehet a legnagyobbat bukni.
-
titán
válasz fordfairlane #205 üzenetére
Mitol lenne ez a legnagyobb problema?
Ez is egy problema, amivel foglalkozni kell. Attol hogy van mas gond, meg ne egyunk mar disznoolbol.
-
Elég szégyen saját magára nézve, hogy még annyit sem tudott összevakarni több évtized munka során, hogy a boltja amire az egész életét alapozta ne egy a Rio-i nyomortelepen látható bádogviskóra hasonlítson. Pontosabban biztos össze tudta rakni csak pont magasról sz*rt rá mert mélyigénytelen. Ha beraknád egy csilli villi cukrászdába belátható időn belül pont ugyanígy összekupizná azt is mert a legkisebb igénye sincs arra, hogy rendet tartson maga körül és tiszta körülmények között dolgozzon. És még ő van felháborodva, hogy valaki fel merészelte jelenteni és bezáratják vele azt az undorító koszfészket. A pofám leszakad. Húzza meg magát és csöndben örüljön neki, hogy nem csapták meg egy szép vastag bírsággal. Az indulatos nyilatkozataiból tökéletesen látszik, hogy fel sem fogja mi a baj vele és a tevékenységével. Még odáig sem jutott el szellemileg, hogy megértse nem a harmadik világ valamelyik elmaradott gettóvárosában üzemeltet cukrászdát hanem magyarországon ahol szigorú szabályokhoz kötött az effajta tevékenység végzése. Ha neked erre van igényed befizetlek a mesternél egy fagyira de köszi, én kihagyom.
És még, hogy sajnáltam szegény öreget amikor a híradóban láttam a minap a róla készül 1perces riportot.Analóg vén majom egy digitális világban
-
törölt tag
válasz fordfairlane #205 üzenetére
Viszont rem itt is marad ez a hír, mert konkrétan Afrika legeldugottabb szegletében is gáz lenne ez a "cukrászda".
-
qantum
senior tag
Gödöllői vagyok, teljesen igazatok van, már rég be kellett volna zárni!
Ez nem sajnálat kérdése, aki meg nem ezt mondja szívesen megmutatom neki a cuki bejáratát,aztán egyen jóízűen.
Nem ez a "jó ügy" amiért ki kell állni.[ Szerkesztve ]
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
fordfairlane
veterán
Szerintem eszméletlenül szerencsés ország vagyunk, hogy ez, és ehhez hasonló ügyek a mi legnagyobb problémáink.
Nem rég jöttem vissza Dél-afrikából ... szörnyű hely.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
proci985
MODERÁTOR
-
guftabi96
addikt
Pont ezen gondolkoztam, hogy még be is engedi oda a kamerát...
ebből látszik, hogy neki ez teljesen természetes. Ha valami baja lenne azzal a mocsokkal, akkora nem is engedte volna, hogy ott filmezzenek.
Nagymamámnak van egy kinti konyhája. Elég kicsi helység, de ott is van minden, jól bezsúfolva, érdekes módon ott nincs kosz, pedig ő se mai gyerek már, itt fáj-ott fáj, de mégis rendbe tudja tartani.
Nem is olyan rég lett kimeszelve újra.
Állítom ezen a falon még mindig az a mész van, amit 50 évvel ezelőtt felkentek...#KeepFightingMichael
-
djculture
félisten
válasz szupermacs #199 üzenetére
De azok közszereplők, volt már rá ilyen ítélet is hogy egy határig kutya kötelességük elviselni kéve a rágalmazást mert azért nyugodtan perelhetnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla