- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evelina
újonc
SZIASZTOK!!!!
Aki nem akar idegrohamot kapni az felejtse el a vodafont!
Saját tapasztalat! Vettem fél éve egy internet usb sticket!
Olyan lassú volt h aznap visszavittem és szerződést bontottam!
Nos azóta is jönnek a csekkek a fenyegető levelek, a behajtási osztály hivogat, az ügyvéd
kéri tőlem a 60000 ftot a NAGY SEMMIRE!!!!!!
10 X el lett faxolva a nyomtatvány és még nem történt semmi!!!!!
Nem akarják hogy megválj a cégtől! +ba jól rábasznak a fekete listára h máshol se tudj venni semmit! KÖSZI VODAFONE! MEGCSINÁLTÁTOK! -
Evelina
újonc
sziasztok!!!
Aki nem akar idegrohamot kapni az felejtse el a vodafont!
Saját tapasztalat! Vettem fél éve egy internet usb sticket!
Olyan lassú volt h aznap visszavittem és szerződést bontottam!
Nos azóta is jönnek a csekkek a fenyegető levelek, a behajtási osztály hivogat, az ügyvéd
kéri tőlem a 60000 ftot a NAGY SEMMIRE!!!!!!
10 X el lett faxolva a nyomtatvány és még nem történt semmi!!!!!
Nem akarják hogy megválj a cégtől! +ba jól rábasznak a fekete listára h máshol se tudj venni semmit! KÖSZI VODAFONE! MEGCSINÁLTÁTOK! -
Bek kapitány
újonc
Sziasztok! nem szoktam írni csak olvasni, de okulásul másoknak, leírom én hogy jártam. A vodás netem szépen működik, azzal nincs baj. de olyan progit adtak hozzá amivel képtelenség pontosan követni az adatforgalmat. 1GB-os netem van 3000ért. Nekem elég lett volna. Régen még k700al, bluetooth-al neteztem és 200 mega elég volt :-). az első 3 ingyenes hónapban 6000 ft-s számlám volt. nem értettem. válaszuk: ők nem tudnak semmit megnézni,hogy miért ennyi. Most 18 000 ft-s számlám van, amiről megint nem tudom, hogy hogyan lehet. Tisztában vagyok a túllépés drága,de direkt figyeltem!!!!!!!! Most szívok,mert sajna 1éves tarifamegtartás van és 2 éves hűség. Ha lejár akkó viszlát voda!
-
Slymaster
csendes tag
Én azt kívánom azoknak akik a vodafonnal egyetértenek, hogy ha egy hónapban 5km-nél többet autóznak, csak 20km/h-val tudjanak utánna közlekedni, és akkor nem lesz olyan nagy a forgalom. Nem hiszem hogy ez a megoldás.
Én azért fizetek, hogy 1 hónapig a lefedettséghez mérten a lehető legjobb sebességet kapjam. Én munkámhoz használom a netet, és sajnos elég gyakran változik a helyszín.
Lehet hogy jogos, de gusztustalan.
Majd az eon is kitalálja hogy x kw/h után nem ad áramot, hogy másoknak több legyen?
-
PHM
addikt
Nos, itt van az a bizonyos lóláb:
A Pannon és a T-Mobile is bünteti a „túlfogyasztókat” -
PHM
addikt
Csütörtökön, azaz december 4.-én feltöltöttem a vitamax kártyámat.
Bankautomatáról, 12500 Ft-tal, hogy 15000 Ft-ot kapjak az egyenlegemre.
Hamarosan jött az SMS: új egyenlege 12800 valamennyi.
Micsoda?!!
Másnap telefon az ügyfélszolgálatra, hogy hol a bónuszom?
A válasz: Sajnos az december 3.ától megszűnt.
Hát, köszönöm Vodafone!
Jövőre Pannonos leszek... -
PHM
addikt
Na, már csak a T hiányzik.
Az a gyanúm, előbb-utóbb ott is kilóg majd a lóláb. -
raskolnikoff
őstag
Gratulálok.
-
ronson
őstag
Ma én is felmondtam netet.
Bementem, csak annyit mondtam a srácnak, hogy fel akarom mondani a mobilnetet és automatikusan intézte is, egy gyors telefonálás, megírta a papírt és kész is volt.
Modemet és sim kártyát nem kell leadni.Meglepődtem, hogy nem kellett magyarázkodnom.
-
temes69
aktív tag
válasz
philoxenia #97 üzenetére
köszi
-
temes69
aktív tag
válasz
philoxenia #95 üzenetére
megnéztem a T honlapján de nem találtam ilyet. egyébként én kb 1 hónapja fizettem elő a mobilnetre mert albiban lakom, és nekem ez így kényelmesebb mint folyton átköttetni(ha egyáltalán lehet), meg a főbérlők se nagyon rajonganak ha mindenféle neteket vezetgetek be a lakásba, pláne ha költözés előtt nem tudod visszamondani, na de ez is megérne egy külön posztot. én nem töltök le vele(azt elintézem máshol), csak böngészek, levelezek, meg msn. még a youtubeot is csak nagy ritkán hazsnálom mert lövésem nincs hogy mondjuk egy ottani video mennyi adatforgalmat generál, és ügye 3gigába nem sok fér bele...
tényleg tudja valaki hogy egy átlag youtube video mekkora? msn(ha csak pötyögök, se kamera, se mikrofon) gondolom nem eszik sokat. -
Gulumaci
tag
válasz
fekeandras #5 üzenetére
A Vodafon mobilnetével kapcsolatban és a trémobiléval van tapasztalatom.
A Vodát vette egyik ismerősöm, mert "occsó és korlátlan". Az, hogy mekkora szar a huawei modem, azt hagyjuk, de többnyire 3G környékén volt, amíg 1 hétig nálam tartozkodott. Az egyetlen pozitívuma, hgy Biatorbágyon ment a HSDPA!
A trénél kicsit más a helyzet. előfizető voltam. A lefedettség korrekt (még a metrón is folyamatos (kivéve a Kálvin tér, ott a hálózat is megszűnik). Ritkán volt sima 3G vagy alatta. De a 7,2-s modemmel átlag 2,5-3 Mbit volt a sebesség...Viszont ez a húzás aljas. Ha valami korlátlan akkor miért kell korlátozni? Azt tudtuk eddig is, hogy ha fájlcserélünk 5GB után fizetünk, ez érthető. De akkor miért nem webszűrést csinálnak, ahogy elvileg a Tré-sek? Félnek, hogy kiderül nem bírja a hálózatuk és inkább cseleznek?
Szégyen! Tapsoljuk meg őket!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mérve meglepően nagy forgalmat generál a jutub is, de még a sima sok képpel/reklámmal rendelkező normál oldalak is, nem olyan sok az az 5 GB ha valaki kizárólag a mobilnetet használja, pláne ha jó a sebesség.
-
Nem nekem címezted, de így már én is egyetértek vele.
Egy kérdésem van:
"...ennek a rétegnek egy elég tetemes része (nem tippelek, hogy mennyi) kiskapukon keresztül heavy download-ol."
Ez alatt mit értesz? Warezolás, vagy simán nagytételben, de 100%-ig legálisan töltögetőket (skype, youtube, stb.)?
-
ngabor2
nagyúr
nem, nem tartozol a warezpistikék közé, de nem is írtam. az 1% nem csak az ész nélkül letöltőkből áll, hanem az 5, ill. 10GB-nál többet letöltőkből. a szolgáltatónak "ők nem érik meg", sarkosan fogalmazva.
az előző megállapításomat akkor átfogalmazom, vagy inkább lebontom. van a kb. 99% (szerintem kevesebb, de nagyságrendileg kb. annyi), aki havi 5GB alatt forgalmaz. őket "szereti" a voda, mert kevesebbet használnak, mint amennyit fizetnek. valamint van az 1% (ami értelemszerűen szerintem több), aki havi 5-10GB-nál többet, esetenként lényegesen többet forgalmaz. ennek a rétegnek egy elég tetemes része (nem tippelek, hogy mennyi) kiskapukon keresztül heavy download-ol. a másik része, amibe te is esel, a munkája miatt kénytelen lényegesen nagyobb forgalmat generálni. ez technikailag a szolgáltatónak mindegy, többet használja ez a réteg a hálózatot, mint amennyit fizet érte (tehát eddig "ti jártatok jól", valszeg ezért is kötöttétek a szerződést). ezek után ez a résteg, vagyis ennek egy jó része fogja a szerződést felmondani. ezzel azt éri el a szolg, hogy a nagy forgalmat generáló ügyfelektől megszabadul. neki jó, mert minimális bevétel-kiesés mellett a hálózat kihasználtsága lényegesen leesik. a "99%-ot" nem érinti. tehát majdnem mindenki elégedett... csak te nem, mert joggal érzed, hogy át lettél verve. mert át lettél verve.
-
erdoke
titán
válasz
WonderCSabo #78 üzenetére
Normális eszközökkel már nem lehet megoldani, mert mára a többség gondolkodása lett torz. Ha valahol kisebbségbe kerülsz, de ugyanannyit ér a szavazatod, el kell menned. Ha mást nem is érsz el vele, legalább magasabb életszínvonalon élsz egy másik többség másfajta uralkodása alatt.
-
capafog23
őstag
Ugyanilyen cikket kéne valakinek csinálni a chelloról meg a csodás korlátairól!
-
shtml
őstag
"valszeg lesznek, akik bemennek szerződést bontani, de az az a réteg lesz, aki az 1%-ba esik. tehát ezzel nemhogy nem veszít a cég, hanem nyer, hisz azok mennek el, akik miatt a korlátozást be kellett vezetni."
Érdekes dolgokat írsz. Én egy órája mondtam fel a vodás netemet. Akkor szerinted az 1%-nyi warezpistike közé tartozom? Kissé árnyaltabban kellene fogalmaznod.
A nyár elején volt egy vagy két hónap, amikor a forgalmam sacc/kábé megközelítette a 60GB-ot. Sem azelőtt, sem azóta nem haladtam meg a 20GB-ot. P2P-t nem használtam a mobilnettel, Remote Desktoppal viszont több gépet is elérek, csak ez megeszik naponta párszáz MB-ot. Így az első hét után beleesnék az 5GB-os korlátozásba, a második után pedig éjjel-nappal korlátozva lennék. És akkor semmi elítélendőt nem tettem, sem jogilag, sem erkölcsileg.
-
Jamby18
senior tag
válasz
philoxenia #81 üzenetére
OK,Köszönöm amúgy is 2év hűség van rá szóval
Ez a korlátozás dolog ugye torrenteknél van, és mi van a CoD netes játéknál az simán megy,az nem korlátozott,mert azt mi alapján veszi,netezésnek??
-
Jamby18
senior tag
válasz
WonderCSabo #78 üzenetére
Rendben,Köszönöm, majd kipróba ha megveszem
-
Jamby18
senior tag
válasz
philoxenia #75 üzenetére
Ahammm, és akkor ez hogy működik bemegyek módosítani,hogy legyen korlátlan,és mennyit fogok fizetni???? mint most???5990et??? ha torreteznék, mennyire korlátoznak le illetve csak lekorlátoznak és kész,attól függetlenül megy minden ill mennyi a korlátozás -50-100kb????? ha fellépek hova is??? hova máshova, Logoutra akkor visszaadják a normi sávszélességet vmi???
-
WonderCSabo
félisten
Jó-jó de ha mindenki elmegy, ki marad itt? Nem lenne egyszerűbb helyben megoldani a dolgot?
Jamby18: Ember, bedugod a router bemeneti részébe a modemből kijövő UTP kábelt és 2 kimeneti LANra meg rákötöd a 2 gépet. Ezután be kell konfigurálni a routert (ezt úgy teheted, hogy a böngészőbe bepötyögöd a router IP címét. Bővebben (ajánlom az első hozzászólás elolvasását. -
Jamby18
senior tag
Hát ez úgy van,hogy tesómhoz bejön a net,modemből-alaplapjára.És összekötöttük a gépet úgy,hogy raktunk az övébe hálókártyát,nálam be szintén az alaplapra bedug.Van ugye windowasnk alapból 1 helyi hálózat varázslója és ott eleve ott van hogy(képpel is) az én számítógépem 1 másik PC-n keresztül kapcsolódik a netre,nála meg ön közvetlenül kapcsolódik az internethez,telepítettünk TCP/IP. protokoll, megadtuk az IP címeket,alhálózati maszkot, sajna semmi. Volt 1MBit es netünk,arra eleve azt mondta tesóm nem lehet,mert 1 számítógépre írta alá a szerződést,és ugye elvileg valami ilyet magyarázott,hogy a modem letiltaná a routert ha érzékelné.Most vége lett,letelt az 1 év váltottunk 4MBitre.Most úgy néz ki lesz pénzem routerre,switch-re. Megnézzük talán,talán. Nem vagyunk nagy hálózattelepítők,talán ezért nem sikerül
Nem is tudom két géphez milyen kábel kell,most 20m Patch kábel van jó ez egyáltalán?,illetve router-Pc közé milyen kell??
-
Jamby18
senior tag
válasz
philoxenia #73 üzenetére
Háttttt én inkább olyan mobilnetre gondoltam amit a szolgáltatól nem"normál használat mellett korlátlan adatforgalom" ez az 5GB----hátt ez nem korlátlan,de mindeggy.Max, ha minden nap megnézel 2 oldalt és kész.... Én T-nél ha lenne olyan net mint most a Pannonnál,hogy éjjel-nappal, és KORLÁTLAN, jó legyen azért korlátozás mondjuk havi 100Gb- nah ha ilyen lenne rögtön mennék,váltani.
-
Jamby18
senior tag
Nekem a T-nél van mobilnet 5GB.Igaz van itthon ADSL,de nem tudjuk megosztani,így csak ez a lehetőségem maradt.Június óta használom,első 5hónap felezett havidíj volt 2750.De most dec.-től sajna megszűnik és fizetek 5990et.És mint szokott lenni Pannon nál ugyanennyi pénzért korlátlan,mobilnet
.Szóval.... 1szer sikerült túllépnem a havi korlátot igy 6GB-ot csináltam,kaptam smst, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot,hmm nem nagyon érdekelt,másnap reggel már nem volt net.Hívtam 1 megadott számot"forgalomfigyelési osztály".Mondta a kiscaj,hogy van egy 10eftos számlánk,befizettük 3napon belül visszakapcsolják,vártam,vártam a francokat, 1 hét után felhívtam,elmondtam be lett fizetve,mi van!!! ok rendezve van visszakapcsoljuk 5perec után volt net,mi van ha nem szólok elfelejtenek??? jah és a túllépésnek érdekes számlázása van
10kb-0,1ft
100kb-1ft
1Mb-10ft
10Mb-100ft
100Mb-1000Ft
1GB-10000eft----kicsit pénzrablás -
shtml
őstag
Nem tudják már kifejezetten a torrent forgalmat tiltani (ezt a T-nél olvastam valahol), mert a kisgyerekek már a 21-es portot használgatják torrentre, mely akár egy vállalati ftp-szerver is lehet.
Azt állítod, hogy szakmabeli vagy, de annyira nem vagy tisztában a dolgokkal, hogy azt hiszed, a torrentet port alapján lehet detektálni és tiltani? Na neee...
-
-
Nippon
őstag
Nekem Pannonos van, kényszerből használom. Ugyanolyan tróger banda.
Eredeti 64bites Vistával használom több, mint egy éve. Kb két hét telefonálásba és talpalásba tellett amire működőképessé vált egy firmware cserével amit a gyártó honlapján sem lehetett megtalálni.
1000szer hívtam fel őket, mindenki hülye amatőrnek nézett, azt mondák, hogy írjam le a problémát emailben.Net nélkül... Felhívni náluk kompetens embert nem lehet. Gondolom nincs telefonjuk.
Persze a dobozra rá van írva, hogy Vista kompatibilis.... A 32bitessel ment is. Erre azt mondta az egyik ügyintéző ribanc, hogy há mér használom a 64bites Vistát. Hát anyádért, habzott is a szám.
Azóta megy a WMR-nél átflesselték+ más driver kell hozzá, így a ZeroCD-s telepítés nem megy.
Lassú, megszakad elég gyakran aztán nem találja hiába dugdosom ki-be. Reboot, aztán megint megy.
Mindez egy kb 10 megabites korlátlan kapcsolat áráért.Képzeljetek ide valamit amiért végleges BAN járna.
Az a véleményem róluk.....
-
erdoke
titán
Valamit félreértettél. Nekem nem volt, nincs, és ha ilyen marad a hozzáállásuk, nem is lesz Voda mobil netem. A másik kettőét már használtam egy éven túl, és bár jobb a lefedettségük és a sebességük is, azzal se voltam soha maradéktalanul elégedett. Pedig egyetlen bitet se fájlcseréltem rajtuk soha, sőt, a 3-5 GB-os keretemet se közelítettem meg egyetlen hónapban sem. Éppen ezért nem is erről beszéltem, jobb, ha figyelmesebben olvasol. Nem hinném, hogy én lennék a környéken az egyetlen, aki tud az érzelmi kötődéseitől valamennyire elvonatkoztatva gondolkodni.
-
Kantorpe
tag
Szidjatok itt a szolgaltatokat, de az, hogy a paraszt magyar csak azt veszi ami "korlatlan" es ha megmondjak az igazat akkor ugy otthagyjak mint kutya a szarat.
Ok szepen a tulajdonosokat es a reszvenyeseket szolgaljak ki, es ha csak igy tudjak lenyomni a torkodon, akkor igyfogjak csinalni.
Siman igazuk van a pr-osoknak, vagy kigyogyul a paraszt es nemcsak a habzsidozsi PVS, akkor talan.....
Mindezen kivul, az a 5 v 10 GB amit adnak, az egy nagy lofasz....
Majd ha minimum 50 fog jarni a csomaghoz, es biztositja az ADSL, vagy kabelnet sebesseget ALLANDO jelleggel, akkor elgondolkozom a dolgon, addig, csak probalkozzanak. -
raus
aktív tag
Nekem sosem volt szimpi ez a piros multi. Az agresszív reklámjaival meg a szar szolgáltatással. De nem kell messzire menni hogy ilyen cégeket találjunk ezrével. Pl : Fájbernet, szaros Bács-K. megyei szolgálató volt aztán teljesen kivásárolt mindent és most ő a Jani, a profitot meg kiviszi az országból, állandóak a szolgálatáskiesések, szaggatja a netet ha töltök és persze ha a számlázásról van szó akkor ők az elsők a postaládában minden hó 25.-e körül. Teljesen hülyének néznek bennünket.
-
Szirti
tag
A becsületes felhasználó, az aki rendeltetésszerűen használja ezt a mobil internet témát. Példának a testvéremet fel tudom hozni, aki olyan helyen lakik (Szentendre, hegy) ahol nemhogy ADSL, de még gáz és csatorna sincs, de 3G van. Nem torrentezik, nem warezol, de sokszor kell otthonról intézze a munkáit. CAD és egyéb rajzokat kell központi szerverükre feltöltsön, hasonlók. Átlagos e-mail forgalommal, hírolvasással, stb olyan 25GB-os adatforgalma volt. Augusztus elején, amikor megkötötték király volt minden. Sávszélkorláttal meg mire lejön a benti szerverről az updatelt rajz megőszül.
Ismerettségi körömből nemcsak ő járt így.petesejt
Természetesen, mindenen lehet vitatkozni, de egy ésszerű racionális korlát megállapítása ennyire nehéz?Aki mobilnettel warezol azt én is megbüntetném.
-
petesejt
aktív tag
Sajnos nem elég. Soha semmi sem elég. Ott van már kiscsillió településen az igazi korlátlan ADSL, nem elég, mobil kell. Van benne 1-2-5-10 giga forgalom, ez se elég. Ha 40 lenne, akkor az lenne a baj, hogy miért nem lehet rajta netrádiót hallgatni, mert az kb. 50-60-70 giga egy hónapban. Ha 50-60-70 giga lenne, az se lenne elég. Ha 10000 gigabites lenne a sebessége, az se lenne elég.
Emberiség.
Közben meg sok lényeges dolgot elfelejtünk... pl. hogy át lehet menni a haverhoz, átmásolni tőle, letölteni nála azt, ami kell, és közben iszonyat jókat lehet beszélgetni...
Referencia:
Emlékszem, amikor itt, Pécs kertvárosában talán 5 embernek volt vezetékes telefonja, és ha találkozni akartunk haverokkal, átsétáltunk egymáshoz. Aztán ha nem találtam otthon havert, két óra múlva - mikor hazaért - ő jött át. És dumáltunk, röhögtünk, zenét hallgattunk...
Ma jóformán ideggörcsöt kapnának páran, ha nem lenne egy hétig msn...
-
ngabor2
nagyúr
becsületes felhasználók... mit értesz ez alatt, Sándor nővér? (bocs, ez nagyon magas labda volt
)
- ahol 3g van, ott az esetek 99%-ban van egyéb, vezetékes net is, méghozzá általában régebb óta, mint 3g. tehát ott jó eséllyel max. kiegészítő, vagy mozgás közbeni a vodás.
- ahol nincs 3g, ott felesleges elvárni a nagy sebességet, úgyse jön ki. kisebb sebesség mellett pedig elég nehéz átlépni az 5/10GB-t.
- aki meg heavy downloader és azért vesz 5k-s korlátlan előfizut, hogy azon töltsön le ész nélkül, arról nem vagyok meggyőződve, hogy illik rá a becsületes jelző.akármit mond bármelyik szolgáltató, a mobil net még mindig nem tudja teljes mértékben pórolni a vezetékest. afelé halad, de még messze van, különösen úgy, hogy a vezetékes is erősen halad előtte. a jelen mobilnetje a közelmúlt vezetékesét már ki tudNÁ váltani, de a jelen vezetékesét még nem. és asszem ez egy darabig így is lesz.
-
joey04
titán
az egyik: az még rohadt messze van hogy a mobilnet kiváltsa a rendes ADSL-t, ezért várható volt hogy lesz valami bukta.
a másik: hogy ez pont a voda kapcsán jött elő, nem csodálom...mindig is gerinctelen, erkölcstelen, unfair szolgáltató volt, az is maradt.Én annyit tudok tenni, hogy kerülöm őket.Aki meg bekajálta az átverést azt sajnálom, és drukkolok neki, hogy minél hamarabb megszabaduljon ettől a cégtől. -
petesejt
aktív tag
hfrankee: "Ne haragudj,de ez volt az igazi PR hozzászolás!"
Se kutyám, se macskám a Vodafone. A mobilnet szolgáltatóm, ennyi. Zavar ha valaki intelligensebb stílusban, érvekkel támasztja alá az álláspontját? Akkor az már a Vodafone bérencének számít? Elég gyenge rugdalózás. Pedig néhol nem kis indulat is működik bennem, csak éppen azok irányába, akik szivatják a többséget.
Dare2Live:
Tökéletesen megértelek, de a te töltögetéseidet is a havi 100-200 gigás (!) forgalmat bonyolító kisgyerekek ténykedése miatt kellett korlátozni. Nem téged büntet, de nem tud jobbat. Erre miért nem egy olcsóbb vezetékes szolgáltatót használsz? Nekem is van a mobil mellett.
daa-raa:
Nemár, és a remote desktop portok, az ftp, a telnet, az ssh, satöbbi, satöbbi... komolyan úgy gondolod, hogy egy kiherélt netet bárki megvenne? Mert annak már nem sok köze lenne a jelenlegihez. És hozzáteszem, ha csak két portot engednének, azt is kitrükköznék a vérszívók - tehát ugyanúgy fennállna a probléma. Az OS-upgrade és a steam szintén teljesen legális felhasználás, igazad van, de lásd meg kérlek a technika korlátait. Egyébként meg ha nem lennének ezek a vérszívók, szerintem röhögve lennének olyan csomagok baráti áron, melyek elegendőek Dare2Live-nak és neked is.
blueMerle:
Kinek az igazáért? A nagy többséget szivató vérszívók igazáért? Húzzanak el ahova akarnak mindannyian! Mondják fel a szerződést, sokan fogunk neki örülni!
iday:
Nagyon szimpatikus a nosztalgiázásod...
ugye-ugye az ittlévők közül sokan nem is emlékeznek a 384 kbit/sec-es ADSL-re, vagy neadjisten a 14.4-es modemes időszakra... ha csak egy hónapra megkapnák a múltat, azt hiszem kánaán lenne a jelen. (Nem kell félreérteni, nem azt mondom, hogy menjünk vissza az őskorba, csak annyit, hogy ahhoz képest mennyi mindenre elég a mai technika.)
erdoke:
Az a te bajod, ha beetted a marketing maszlagot. Soha nem volt korlátlan, hisz pl. adótorony váltáskor szakadás van. Tudtad, hogy torrentezni nem lehet. Stb. Én szerencsére szakmabeli vagyok, tudom hogy messze van még az is, hogy az 1 mbites ADSL-el versenybe kerüljön. Te mindent elhiszel, ami reklámban van? Elhiszed, hogy a tonnaszám hirdetett új fájdalomcsillapítóknak semmi mellékhatása? Sok dolgot mesélhetnék... Az ügyfélszolgálatról meg annyit, hogy még a Vodáé a legkevésbé katasztrófa. Vártam én már 2 (!) órát T-ügyfélszolgálatra, és 40 percet UPC-re is...
többeknek:
Nem tudják már kifejezetten a torrent forgalmat tiltani (ezt a T-nél olvastam valahol), mert a kisgyerekek már a 21-es portot használgatják torrentre, mely akár egy vállalati ftp-szerver is lehet. Mit tennétek ti a szolgáltató helyében? Ha felemelnék a csomagok árát, hogy kihulljanak a vérszívók, a töredékére esne az előfizetők száma (én akkor is kifizetném, mert bőven kitermeli) - ez nem jó. Ha nem korlátoznak semmit, a vérszívók miatt a nagy többségnek nem fog rendesen (se) működni - ez se jó. Az ideális az lenne, ha az ostoba vérszívók magukhoz térnének, de ez maximum álom marad. Ezekre nem lehet felkészülni, ezek nem látnak ki az önzőségükből. Ilyenkor persze lehet kiáltani, hogy mekkora hímivarsejt a szolgáltató, de te is elolvastad a szerződést, benne van, hogy egyoldalúan módosíthatják, ha nem tetszik, miért írtad alá? Ja, hogy el se olvastad. Upsz. Én jelentem elolvasok mindent, és akkor szerződök ha nincs vele bajom. Talán az a hiba, hogy nem tetszett alaposnak lenni. Utólag könnyű fikázni. Szerintem természetes, hogy csak akkor módosítanak, amikor pár ember önzősége sokak rovására megy. Sajnos ennek lesznek civil áldozatai is, de szerencsére még mindig nem a békésen netező nagy többség.
-
blueMerle
veterán
ahogy irtad, fel kell mondani és kész.
nincs mit ezen tovább rágni, gerinctelen lépés volt, és hidd el hogy jó elöre tervezett. egy ekkora cégnél ne gondold azt hogy nem terveznek akár hónapokkal is elöre, ök pontosan tudták hogy mi lesz, ez egy forgatokönyv. A voda a rendezo es az elofizetok a szineszek akik mindig mindenhez alkalmazkodnak es nyelnek...
-
Szirti
tag
Nem értem, hogy miért kell dobálózni ezzel az 1%-al. Ha valóban csak a becsületes felhasználók 1% át érinti, és a többi 99% bőven elfér az 5/10GB ban akkor vigyenek el apácának. Eléggé régen elmúltak azok az idők, hogyha valaki munkára is használja az internetet, akkor elég lenne a mai viszonyok között.
Az extrém felhasználói szokásokra pedig igenis jó megoldás amit a t csinál, hogy ha tényleg kiugróan sok az adatforgalom, akkor figyelmeztet (aztán letilt). Például egy 40GB os korlát mobilnethez ésszerű lenne, mert annyit ha ésszel használ az egyszerű felhasználó, akkor az elég lehet.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ProEvoFan #54 üzenetére
hálózatfejlesztés... legyen mindenhol 100-méternként egy adótorony? a frekvenciák erősen behatároltak, azt se lehet a végtelenségi fejleszteni. ráadásul nem is olcsó... ha meg azzal az indokkal, hogy hálózatot fejlesztünk, 5k helyett8k-ért adnák ugyan azt, megintcsak sírna a nép szája.
blueMerle: kiváltja a korlátos adsl-t. írták/mondták valahol, hogy a korlátlan, 8-megás adsl-t váltja ki, 7/24-ben? mert ha igen, akkor valóban ők a hunyók. de mit tud tenni az ember? bemegy pirosékhoz, és mondja, hogy oké, akkor ebből ennyi, szerződésbontás. be fog menni? NEM! miért? mert lusta... most puffog, aztán... aztán belenyugszik. valszeg lesznek, akik bemennek szerződést bontani, de az az a réteg lesz, aki az 1%-ba esik. tehát ezzel nemhogy nem veszít a cég, hanem nyer, hisz azok mennek el, akik miatt a korlátozást be kellett vezetni. ugye nem gondolod, hogy a voda csak úgy a hasára ütött, és mondott egyet? kiszámolták ők elég alaposan, megnézték, hogy mik a minimális(!) feltételek, és azt tartják be. az életbelépés óta is hirdetik, hogy adsl-kiváltó a net? én nem tudom, nincs tévém. mint mondtam már párszor, a korlátlan sokmindent jelenthet (időben, forgalomban, sebességben). ha egyben is korlátlan, akkor már hirdethetik korlátlannak. részben megtévesztő, de ha a t. user elolvassa az ászf-et (ezt nem szeretik, aztán puffognak), akkor láthatja, hogy mi a helyzet.
tehát ismételten hangsúlyozom: nem volt etikus lépés a korlátozás, pláne így, ultimátumszerűen, de a törvényi kötelezettségüknek eleget tettek. a bíróságot és az nhh-t meg csak ez érdekli.
amúgy T-éknél se igazán tartják be a 150GB-os korlátot, volt, hogy egymás után 3 hónapban 250GB felett volt a forgalmam, és most is él ugyan az a szerződésem.
-
blueMerle
veterán
Ugye nem vagy ennyire naiv, hogy elhiszed hogy meglepodtek azon, hogy kik és hogyan használják? Ugye nem?
Pontosan tudták. Azt írták, kiváltja az ADSL-t. Ez reális? Nem. Hazudtak? Igen. Egyoldalúan szerzodést módosítottak úgy, hogy a másik fél rosszul járt? Igen. Akkor most mirol megy a vita? Átverte a voda az emberek fejét, ezt csiszolhatjuk bárhogy.
Nincs meg a hálózat, a háttér ahhoz hogy kiváltson egy korlátlan ADSL-t? Akkor miért hirdették úgy? Csaknem azért, hogy bepalizzanak néhány embert?
-
Én is szeretnék korlátlan vezeték nélküli netet, de tudom, hogy olyan - az általam elképzelt formában - jelenleg nem létezik az országban. Vagy kapok sebességben és adatmennyiségben korlátlan netet de nem mobilt, vagy mobilt és korlátlan adatot, de nem korlátlan sebességet. Ez van.
Abban viszont teljességgel biztos vagyok, hogy nem hogy csak 1 százalékot, de még 1 ezreléket sem ér el azok száma, akik nem az 1066. filmet akarták letölteni, hanem valóban nagy adatforgalomra és mobilitásra van szükségük.
Teljesen igaz, hogy egy gány húzás korlátlan netnek eladni a szolgáltatást, majd módosítani a feltételeket. Milyen jó is lenne, ha a nem legális forrású tartalmakkal való fáljcserére nem használnák a mobil netet - meg egyáltalán a netet - és nem kellene eféle szerződésmódosításokat foganatosítani. Bár ez utóbbi talán pont rajtunk, felhasználókon múlik...
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #54 üzenetére
bocs de közben jutott eszembe
egyik legjobb haveromnak vodafone netjük van (sajna arafele nem lehet behúzni mást), 5GB használat után pluszban fizetni kel
nemrég panaszkodott h a gyerek sok zenét töltött le és 25Ks számla jött ki....következő hónapban is ugyan ez megtörtént...azóta kivan húzva a dugó
hát ez egy nagyon durva, 5GB korlátozás igen kevés -
ProEvoFan
nagyúr
megoldás én a hálózat fejlesztésében látom, és akkor ahogy te írtad a "sok barom" nem lassítja a netet...
Cerebellum ha már a vezetékes szolgáltatóról beszélünk, akkor had említsem meg a DIGI Netet, több havernak ez van (nekem Chello, de nem sokáig), és egyszerűen frankón működik, semmi gondjuk nincs, sőt, 10/10MB-ről felemelték 20/10MB-re a sebességet mindez 2500ft/hó, a garantált sebesség asszem 5MB/5MB...tudom nem kábeles, hanem szerveres net vagy mi, de ennyi pénzért kapsz egy "egyetem hálózati" sebességet, ami durva...
nem hiába vált át mindenki erre a megoldásra -
ngabor2
nagyúr
válasz
blueMerle #48 üzenetére
ki mondta, hogy nem lehet legálisan használni a p2p-t?
ahoz nem fér kétség, hogy a voda legálisan és a szabályokat beatartva változtatott. hogy etikusan és kulturáltan... az más kérdés.
egyszerűen kihasználják, amit láttak a té esetén is, meg a többi szolgnál is: ha a szabályok nincsenek betartva, akkor kiadálás van, aztán jön a bünti. ha a szabályok be vannak tartva, de nem etikusan csináljuk, akkor van egy kis kiabálás, aztán el van felejtve minden, statisztikai hibával egyenértékű az elvándorlás, viszont a hálózat már nincs leterhelve úgy, hogy nem tudnak csatlakozni hozzá. mivel a szolg csak ezt nézi. ad egy szolgáltatást, vállal pár dolgot, feltételezve, hogy úgy használják a netet, ahogy kulturált helyen szokták, nem úgy, hogy 7/24-ben 100%-ra kiterhelik. de mivel ez jött be, ezért kénytelen a saját érdekében szigorítani.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #51 üzenetére
A többire csak bólogatni tudok, így az OFF-ra válaszolok:
Az utóbbi másfél évben másfél tucatnyi országban jártam különböző hosszúságú üzleti utakon. Ha megteheted, ne várj még két évet. A jelenlegi helyzet ismét rávilágított, hogy nálunk másképp mennek a dolgok. Itt olyan szintű krach következhet be szinte bármikor, amit nem érdemes megvárni.
Szolidaritás után jön majd a szocpol és a családi pótlék jövedelemhez kötése, aztán még tán főbe is lőnek, ha a havi fizetésem 53 %-ának (a többit, ÁFA-jövedéki adó-illetékek, stb, nem szokás még hozzáadni) becsengetése után még van pofám reklamálni a kórházban, hogy miért a folyosón kell aludnom a gyerekkel...
Nade ez itt nagyon off. Tényleg őszintán ajánlom, hogy ha van lehetőséged, és inkább hívnak mint küldenek, akkor próbálj szerencsét máshol. Én is gondolkodok rajta, de 3 gyerekkel már nem annyira egyszerű. -
Dare2Live
félisten
jól leírtad, sokkal jobban mint én.... engem még is az döbbent meg, hogy egyesek, sött általam kifejezeten értelmesnek tartott egyének bologatnak amikor átverik és meglopják őket, amikor akárkik kárukra egyoldalúan szerződést modosítgatnak.... és bőszen bologatnak nyomatva a marketingrizsát......
Kádárt kéne újratemetni és vele azt, hogy elfogadjuk pl ezt inkorrekt magatartást. (Meg elfogadjuk a mindent átható korrupciót, meg elfogadjuk az irtózatos semmittevő közhivatalnok réteget, meg elfogadjuk, hogy papíron mienk a legrokkantabb nemzetet a földön a maga minden 10.ember rokkantnyugdíjasával(ingyenélőjével), meg elfogadjuk a segélyböl a dolgos emberek munkájából élő soha nem dolgozott és dolgozni nem is akaró réteget, meg elfogadjuk ......)
Nálam már megszületett a döntés. Még két éve van a mindenkori Magyar vezetésnek, hogy lássam, hogy elindultak kemény változtassok. Ha ez nem történik meg lépek: Dolgos, képzett szakemberekre mindenhol szükség van. Aztán sok sikert továbbra is az egyre fogyó 1X%nak eltartani 8x%ot.... Kivülröl majd nézem meddig sikerül. -
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #46 üzenetére
Még csak nem is az a felháborító, hogy módosítgatnak egyoldalúan, mert nem vagy köteles elfogadni a változtatásokat. Az a gusztustalan, ahogy elindítják beetetésként az "ADSL-t kiváltó, korlátlan mobilnetet", majd először korlátozzák a P2P-t, aztán minden mást. Tudják, hogy sok ember benyeli ezt, főleg azok, akiket valóban nem érint hátrányosan. Csakhogy utóbbiak között is sokan lehetnek, akiket az első (2) marketingrizsa szédített a vodás nethez, mert esetleg ezt találták döntő különbségnek a versenytársak ajánlataihoz képest. Ráadásul most még megpróbálják ezzel az álszent, "védjük a többséget" dumával eladni a gennyességet. A valóság az, hogy korlátlan nettel beetették a jónépet, majd az ehhez szükséges technikai fejlesztések kivitelezése helyett inkább korlátot vezettek be. A korlát márpedig alacsony, a mértékét távolról sem indokolja a többség védelme, hiszen hardcore töltögetők nem 10-12 GB-ot szednek le havonta, hanem ennek akár 10-20-szorosát. Magyarra lefordítva: A Vodafone hálózatán a havi 5 GB-nál több forgalom 2008-2009-ben extrém használatnak minősül. Ennyit bír eme jónevű világcég hazai hálózata. Nincs mit szépíteni rajta, nem lehet marketinges guruk blablája mögé rejteni. Költenék inkább a sok pihent agyú marketinges és reklám "szakember" bérköltségét hálózatfejlesztésre...
Szerencsére korlátos net ajánlattal Dunát lehet rekeszteni a piacon, remélhetőleg elgondolkodnak majd az emberek az ár/teljesítmény viszonyon, beleértve a szolgáltatás színvonalát, a szolgáltató hozzáállását, ügyfélszolgálatát, stb.
-
blueMerle
veterán
Soha semmiben nem fogtok egy tapottatnyit sem elörébb jutni, ha mindenki igy gondolkozik, mint Te. De szerencsére ez nincs igy, bizom benne hogy lesz aki kiáll az igazáért nálatok is, mint a cikkíró.
Mégcsak meg sem fordult a fejedben hogy valaki legális célokra is használhatja a p2p-t. Mi ez ha nem általánosítás és beszükült látókör?
Nálunk egyszer, EGYSZER próbálta meg egy távkozlési cég ilyesféle módon átírni az ászf-t. Akkora buntetést kaptak hogy majdnem beleroggyantak, és természetesen az eredeti szerzodési feltételekhez kellett visszatérniuk. Pont. Ez Európában így mukodik. Lehet háborogni, sarat dobálni, hitetlenkedni, irigykedni bánosimén, engem nem érint.
Ellenben kicsit elgondolkozni rajta hogy hm, tényleg ha kiállnánk, és azt mondanánk na ezt már nem, elérhetnénk valamit közösen -na ehhez kellene egy kis kurázsi!!! Nyelni, nyelni mint a torkosborz, azt a legegyszerübb.
sok sok ilyen embert mint PTS, és akkor valami megmozdul.
-
iday
aktív tag
Hali.
Ma töltöttem le telefonon az n-gage keretprogit.
~9mb az egész, néztem közbe a sebességet ~130k/sec volt.
Most komolyan, mobil nettöl szerintem még ez a sebesség is csoda.
Nem kéne többet várni ettöl a technikátol.
Hát még ami a gprs korszakban volt.
Vagy nyáron vidéken. Only GPRS.
Max 5k/sec. -
Dare2Live
félisten
válasz
#65675776 #45 üzenetére
Lett volna a szerződésbe az, hogy 2-5-10gb után korlát: mondták el volna ezt tisztességgel és semmi felhördülés nem lenne. De nem ők nem ezt tették hanem modosítgatnak egyoldaluan. Magyarországon ezt a másik átb*nak hívják.
Másik meg az, hogy akkor szabnának meg egy normális korlátot: 20-30gbböl már ki lehet jönni mint nem film/apps... letöltő ámde power userr. De itt még ez sincs meg.
Nekem a legdurvább a hszek egy nagy része ahol egyesek korrektnek és természetesnek tartják, hogy a vodafone vagy akárki egyoldaluag szerződést modosítgat. Ezeknek az embereknek ez a természetes! Gerinctelenítették, rabszolgásították őket nemtudom, hogy de sikeresen...... Mitmondjak... Elég durva?
-
törölt tag
A böngészés és e-mail jól meghatározható portokon zajlik. Ha csak erre kínálja a netet, mert másra nem alkalmas, akkor szépen csak ezeket a portokat kell engedélyezni. Ha bármelyik port szabadon használható (a korlátlanságba szerintem ez is beletartozik), akkor viszont jogos a felháborodás.
Egyébként ha valakinek bármilyen okból csak mobilnetje van, és szereti naprakészen tartani az OS-t, akkor az is szép forgalmat jelenthet (Automatic Update). Esetleg Steam-en beszerez egy játékot (szintén nem warez), vagy MS Digital Lockert használ. Mind jókora adatforgalmat generál, teljesen legális felhasználás mellett.
-
megyeri
tag
"...ha Október 22.-én már közölték akkor miért csak most majdnem egy hónappal később lassítottak?"
Novenber 23-tól lépett életbe az ÁSZF módosítás, és jogszabályilag 30 nappal korábban közre kell adni a változást, ezért jelent meg október 22-én, és ezért jöttek csak ezen a héten az első korlátozások...
-
Dare2Live
félisten
-1- Tökéletesen mutatja a mentalitásodat a "akik a felhasználók tömegeit szivatták az "énakkorisagybafőbeterhelemamobilnetet" habitusú giga egójukkal"
Igen biztos azért töltök én le SC mecseket mert szivatni akarok másokat.... véletlenül se azért mert esténként rendszeresen megnézek egyet-egyet. És biztos gigaegóm van.... Igen amit csinálok fullegális.-2-Nem tudom feltünte e, hogy a voda önhatalmulag irogatja át a szerződéseket.
Igazi korrekt jellemzője egy cégnek.... nem? Anno nem volt probléma nem emlegette, írta le sehol, hogy probléma ha én legállis nem p2ps tartalmakat letöltögetek, most meg baj és büntet. Inkorrekt cég a javábol. -
Ok, ha úgy akarjuk nézni, hogy a szolgáltatónak legyen igaza, akkor valóban korlátlan, de miért érdekeljen engem a szolgáltató? Egyáltalán nem érdekel, hogy neki mi az érdeke.
Ha korlátoznák, vagy tiltanák a torrentet, netán nem adnának akkora sávszélességet, akkor nem biztos, hogy kellene ez a mostani forgalomkorlát, de legalábbis magasabban lehetne a határ ugyanakkora terhelés mellett.
Így most azoknak is belassul a net X giga után, akik csak neteznek, azért, mert mások torrenteznek. Nem vagyok a torrentezés ellen egyáltalán, de a legcélszerűbb azt tiltani, vagy korlátozni (adatforgalomban, vagy sebességben), amire aztán végképp nem való a mobilnet, mert a legnagyobb forgalmat bonyolítja. -
kzoltann
aktív tag
Ez az 5giga karcsunak tunik szamomra, napi szinte 2ora netezgetessel par videoval, siman teljesitheto napi szinten 200-300mega... ugy hogy semmit nem toltesz, ez bizony harminc napra felszorozva 6giga, ha más is hasznalja a csaladban ez a mennyiseg tovabb novekedik. És akkor még egy játékdemot, a kedvenc sorozatod 4 részét (4hét) nem szedted le. Vagy mondjuk nekem aki aktiv steam vasarlo, az uj jatekot letoltom és elfogyott....
-
hfrankee
senior tag
Az összes szolgáltató hitvány!
Átvernek ott ahol akarnak,sajnos nincs piaci verseny,kartelleznek.Ha össze hasonlitod a tarifáikat és a lehetöségeidet a 3 nagynál,sok-sok hasonloságot fogsz találni.
A versenyhivatal meg nem tud mit csinálni,mert sz@rok a törvények,nincs mi alapján eljárjon!! -
petesejt
aktív tag
Hali,
Az 1% valóban nyafoghat, hogy miért csak két napilap, satöbbi, satöbbi, de egyrészt a Vodafone semmiféle szabályt nem szegett, másrészt ha kiszúrt valakivel, akkor maximum azokkal, akik a felhasználók tömegeit szivatták az "énakkorisagybafőbeterhelemamobilnetet" habitusú giga egójukkal. Erre meg azt mondom, hogy háborodjanak fel nyugodtan, és húzzanak el máshova az önző arcukkal, szivassák más mobilnet felhasználóit.
Ugyanis nem erre lett kitalálva!
Aki meg egyébre használja, és nem elég a 2-5-10 giga, az gyanítom valamit rosszul csinál. Én ugyanis IT cég agybafőbedolgozó vezetőjeként-mindeneseként egyfolytában szerverekre lépek be vele, távoli asztalokon pepecselek, email-ezek, webezek, youtube-ozok és mindez bőven kijön egy 2 (vagy 3? már nem is tudom) gigás csomagból.
Egyszóval a Vodafone ezúttal a többség - melyben én is benne vagyok - érdekeit védte, és nagyon jól tette. Ahogy más cikkekben korrektül olvasható is, a p2p forgalomfigyelést már kitrükközték ezek a "kedves" felhasználók, ezért kellett valamit lépni. Érdekes, a T-Mobile már eleve így vezette be a "korlátlan" csomagjait, ezt ugyanis már nem lehet hogyan kijátszani. Akkor ha azt nézem, hogy (1) eddig legalább valóban lehetett sok mindent korlátlanul tenni a Vodánál más szolgáltatókkal ellentétben, (2) ezt a féket pár önző gyökérkezelésre javallott tini érte el, akkor ki a rossz úgy igazából???
A cikkírónak meg gratula a demagóg népbutításért. Sikeresen felbőszítette a kisebbséget, és köpte szembe a többséget. Talán ő maga is mobilneten torrentező okostojás lenne? Mert az írása meg sem közelíti az újságírói tényszerű közlést...
Mindegy, elmehet a hasonló hisztisekkel együtt bátran vissza a szülőcsatornába.
A többségnek így jobb. Kösz, Voda.
Üdv,
Petesejt -
PTS
csendes tag
Tényleg nem lenne rossz ötlet ugye ha a Szerverüzemeltető társaság azt mondaná, hogy bocs a te lapodat túl sokan töltik le ezért mostantól kezdve csak 512Kbit sebességet engedünk a jelenlegi 1G vagy 100M helyett! Tényleg nem korlátozott de használhatatlan neked is és az olvasóknak is. Gondolkodjunk a felhasználók oldaláról is néha. Ráadásúl nem ez az első húzása a Vodafone-nak! Nem a korlát és az üzletről van szó itt hanem az Etikáról és arról, hogy mennyire is tisztességes egy cég!
-
PTS
csendes tag
Így van egy miért engedik kettő a torrnet nem FTP és nem is Youtube ahol egy szálon egy csatornát venne igénybe a kommunikációra. Emlékezzünk csak a Maximum hány felhasználó csatlakozhat és hány feltöltési szálat engedje a Kliensprogi? Szerintetek ez akkor mi? Gondolkodjunk ésszerűen már egy kicsit! A Drótosokat is betudja terhelni ez jellemzően Adsl alapmodemekkel 500 kapcsolat után esik szét a vonal még Kábeleseknél lehet ez 600-700-is. Persze ha nem akarsz kompromisszumot válassz Szerver Hosztingot ott Cisco eszközök vannak azok bírják csak a ti gépetek is bírja az iramot!
-
PTS
csendes tag
Talán azért mertem ezzel a példával élni mert a 120Kbit-es sebesség dúrván 10-15KB nem sokkal több mint egy betárcsázós net sőt ISDN-től sincs messze cserébe a PING rövidebb de akkor is. Miért dobálózunk 7,2 meg 14,4Megabittel ha korlátozva 0,15Megabitet na jó max 0,20Megabitet kapunk!
-
PTS
csendes tag
Talán mert egyszer már eljátszotta ezt és nem érdekelte az, hogyha ismét megteszi csak másképp most nem adatforgalmilag korlétoz hanem adatsebességileg. Igaz nem fizetsz többet de ilyen sebesség még 5.000 Ft-os sem ér mikor az UPC 2/1Megabites csomagot ad 4.000-ért Adsl is hasonló és persze a Digiről ne is beszéljük a 20 vagy 30Megabites csomagjairól amikor mindig ugyanolyan sebességet adnak se kevesebbet se többet este. Mindig állandó persze a legtöbb esetben hisz itt is vannak kivételek persze.
-
ngabor2
nagyúr
miért engedik a torrentet? miért tiltsák? ha sokat forgalmazol, akkor utána úgyis csak lassan mehet, akkor már alig zavarja őket. nem korlátlan? dehogynem. se időben, se letölthető adatmennyiségben nem vagy korlátozva. mindössze sebességben van 2 küszöb, illetve egy technikai maximum. ez bizony akárhogy nézzük, korlátlan. korlátozott akkor lenne, ha este 7-től reggel 6-ig vehetnéd csak igénybe, és max. havi 5GB-ot tölthetnél, utána nincs háló. de nem ez van. próbáld a szolgáltató szemével is nézni a dolgot.
-
ngabor2
nagyúr
igen, egy youtube oldal akkora. le is lehet tölteni... amennyiben előtte nem töltöttél le 5GB-ot, és ezáltal megvan a sebességed. igaz, ehez az kell, hogy a most "büntetett" 1% se töltögessen orrba-szájba, elszedve előled a sávszélességet, és így tudsz nézni tecsőt.
lehet vitatkozni, hogy az 5GB elég-e, vagy 10GB-ig ki kellett volna-e tolni... én olyan idealista és naív vagyok, hogy ez a korlát valóban az összes előfizető 1%-át érinti. a többiek úgy tűnik, beérik a havi 5GB-tal.
-
Drenalin
csendes tag
szerintem a mobilnet nem arra való, hogy 10-100 gigát töltögessünk vele, meg torrent, meg ftp reggeltől estig.
Arra vegyenekADSL-t, meg kábelt. Teljesen megértem a Vodát, hogy korlátozza ezeket a felhasználókat a sávszélességben. Lehet hogy lesz egy elégedetlen ügyfél, de 10 másik elégedett is lesz, akiknek emiatt nem lassul be a net a körzetükben. Uff.
-
ngabor2
nagyúr
tölthetsz orrba szájba
a mobilnet nem arra való, hogy sok-gigákat forgalmazzon rajta az egyszeri emberke. ahoz nem elég széles. viszont böngészni, kultúráltan, nem nagy mennyiségeket letölteni bárhol, arra jó. a voda azt akarja ezzel elérni, hogy arra használják, amire ki lett találva.
kiskanállal is ki lehet ásni egy tavat... de markolóval egyszerűbb. a kiskanál nem arra lett tervezve.
-
Oliverda
félisten
Mindenkit? Én spec örülök annak hogy majd hatékonyabban tudom használni a havi 1 gigámat.
-
samu74
addikt
Jó a cikk,és fontos is!A szolgáltatók közül miért a voda a legsunyibb?
-
Én anno a Vitamax Cityben voltam, de akkor 30mp volt a számlázási egység. Amikor bevezették az egy perces számlázást, akkor átmentem a Jokerbe, de most nézem, hogy azóta igencsak megváltozott a tarifa. Régen Csúcsidőn kívül 25 volt mindenhova, most meg... 32. Szépen, burkoltan emelgetnek.
Minden szolgáltató, meg kereskedő ott ver át, ahol tud!! A T-kábelről nem is beszélek, az is egy mocsok szolgáltató! Az egyébként miért jogszerű, hogy az ingyenes adókat is pénzért adják tovább? Az 46 csatornájukból a fele tuti ingyen van! /off/
A törvény meg kit véd? Nem minket... -
sekli
addikt
Értem én, hogy mindenki fel van háborodva, becsapva érzi magát, teljesen jogosan, az én igazságérzetemet is sérti, és nem az érdekel, hogy jogilag rendben van-e vagy sem.
de:
mi van, ha tényleg túlterhelt a hálózat, mert sokan torrenteznek (...stb) orrba-szájba...? valamit kell csinálnia a szolgáltatónak, mert különben tényleg használhatatlanul lassú lenne mindenkinek. Nem azt mondom, hogy ez a jó megoldás, de valami megoldás nyilvánvalóan kell. Az is lehetne, hogy mindenkit megkérnek szépen, hogy ne töltsön olyan sokat, de ez még az egyetemi wifin se megy, elég felháborító, hogy 60Kbit/s -el megy a net, mert a sok barom nem bír estig várni, hogy otthon töltse le a lostot...
Milyen más megoldás létezik, hogy az extrém felhasználást visszaszorítsák, és ezzel együtt "korlátlan" legyen...?
-
kingabo
őstag
Ez is voda, csak nem mobil, hanem a telefonálás díjai.
Anno uno plusz-os lettem, mert 36ft volt 1 perc hívás és 24 egy sms. Aztán nemrég néztem, de sokat vonnak, azt hittem elfelejtettem, hogy többet használtam. Most úgye itt a jutalom 39ft a hívás meg az sms. Nekem mennyi is volt? 1 hete néztem ahhoz, hogy kapjanak egyesek jutalmat nekem mindent 5ft-val emeltek... Hát igen ez a jutalom...De már tudom miért vontak olyan sokat.
A cím meg lehetne még mindig becsap mindenkit a voda.
-
törölt tag
Drága gyermekeim, mér vagytok dühösek, mi ez a meglepettség, amikor az országban minden vezetékes és vezeték nélküli nagyszolgáltató ezt csinálja?
ADSL? 8 megabitet rendelsz és 1,5 van meg belőle? UPC? 20 megabitet rendelsz, néha leesik 3-ra, mert sokan vannak?
Elismerten etikátlan, mocsok, tetű dolog, úgy, ahogy van. És? Jogilag rendben van, és itt csak ez számít.
-
jasohn
tag
Úgy belassítok a Vodához, hogy csak na.
Sorry töröltem amit írtam, mert nem ide való volt...
-
válasz
fekeandras #5 üzenetére
Van a pannonnak elég rendes sebessége, csak sok helyen még csak kültéri. Vagyis, ha kirakod az ablakba a telcsit, vagy a notit, akkor menni fog rendesen.
-
PTS
csendes tag
Vigyázz a számlazárásnál hisz amint jön, a következő hónap automatikusan újra begyorsul, majd 5-10GB után belassul napközben majd egész nap az újabb zárásig. Pécsen az összes ismert esetben amint túllépte a forgalom a 10GB-ot azonnal lassult a következő csatlakozásnál. Sajnos a csatlakozást meg nem lehet bármeddig húzni hisz úgyis bontani fog idővel.
Vannak, akiket egyáltalán nem is érint, de van akit már csütörtökön megajándékozott a Vodafone egy jó kis Lassítással!
-
PTS
csendes tag
válasz
fekeandras #5 üzenetére
Valamiért amúgy sem volt soha nagyon gyors a Pannon hálózata és a terhelt területek nagyon lassúak talán, épp azért mert egy toronyra sokkal több előfizető jut. Szerintetek ok nélkül nőtt nyáron egyről 10-re a lefedett települések szorzója majdnem?
Épp, hogy észrevettük, hogy a Vodafone már meggyorsította a hálót máris le is kapta a sebességet, de akkor is a legnagyobb baj az, hogy ha Október 22.-én már közölték akkor miért csak most majdnem egy hónappal később lassítottak?
Persze tudjuk a választ, ami nagyon is, hogy egyszerű, ha azonnal észrevetted volna azonnal éltél is volna, a 15 napos visszaviheted akcióval. De így szépen csendben megvárták még lejár a 15 nap plusz egy kis szünet és azonnal lekorlátoztak mindenkit, aki 5GB felett van délutánra és mindenkit, aki 10GB felett van bármikor.
Igaz lehet most nyomin a P2P-t de ilyen sebességgel mi értelme is van?
Nevetséges és aljas húzás ez ismét csak a Vodafone-tól!
-
Tikakukac
titán
válasz
fekeandras #5 üzenetére
A legnagyobb gond, hogy még csak nem is Budapesten vagyok ahol még van valami lefedettség, hanem vidéken így még vacakabb lesz. De majd összehozok valamit a kolis nettel úgy hátha nem kéne befizetnem egyikre sem.
-
proof88
addikt
És ezért mennyit fizetsz, mi a neve konkrétan? És hol laksz Mo-n belül? Lassan én is néznék mobil internetet, mert bnőm papájának lenne, ő az év felében Gödön, másik felében Bp-n használná.
Most mértem kábelnettel, Chello.
Mondjuk még azt sem tudom, hogy ezért megéri-e mobil internet. Lehet-e olyan, hogy mindkét helyen legyen bekötött, de nem mindig kéne fizetni érte ... -
Havi 15GB forgalomnál, most szombat délután csúcsidőben:
Hétköznap délelőtt és este 9 után 2-3,5Mbit
-
Macilaci457
őstag
válasz
fekeandras #5 üzenetére
Az új csomagokra én is azt hittem, hogy megőrültek, meg váltsak át rá milyen jó lesz.
Már évek óta City kártyám van. Úgy tudtam 15 Ft kedvezményes időben, minek váltsak az újra 20 Ft-ért percenként... aztán megnéztem, és a City is szépen sunyiban 20 Ft-ra változott az évek során!Mondanom sem kell, hogy 5 éve Angliában az O2-nél hálózaton belül csúcsidőn kívül 2p-ért beszéltünk, ami 8 azaz nyolc forint volt 2003-ban, pedig akkor még 380Ft-tal számoltuk a Fontot. Itthon meg a 20 Ft-ra azt hiszik a nyálunkat verjük majd.
-
Morpheus
tag
hát ez elég gáz, sajnálom akiket ez a dolog érzékenyen érint...
Voda meg be#@phatja, soha nem is voltam és nem is leszek az ügyfelük... -
fekeandras
őstag
Haverom a Pannon-nál van tavasz óta.Felelőtlenül 2évet aláírt.Már nagyon bánja.Borzasztó lassú és havi 6k.Nem is korlátlan.236kb/sec sebesség még e-mailezni is kevéske.Beleőszülsz mire betölt bármit is.
Tesóm a Vodafone-nál kötött mobilnet szerződést.Másnap reggel úgy ahogy volt vitték is vissza az egész cumót.Használhatatlanul lassú.Egyszerűen egy drága és lassú szar.Budapest belvárosban olyan lassú volt, hogy az elképesztő.Nem ezt ígérték.A lefedettségi térkép is mást sugallt...De ez csak PR maszlag.Nem kell bedőlni neki.Szerintem senki se vegyen semmilyen mobilinternetet.A T-Online-os mobil internetről nincsenek tapasztalataim de erős konkurencia híján biztos ők sem adhatnak ezeknél lényegesen jobb netet.Szóval én senkinek sem tanácsolnám.
A Voda ott rúgta el a pöttyöst, hogy megszűntette a jól bevált tarifacsomagokat és lett helyette 3 szar feltöltőkártyás tarifa.Egyik drábább mint a másik...Azért idegesítő mert mióta elérhető volt mindíg JokerPlus tarifás voltam.
Ennyit róluk Lefogy a pénz a kártyámról kettétöröm és levélben visszaküldöm nekik.Tegyék ahová akarják.Sunyi cég. -
Krugszvele
senior tag
Miért Írsz Minden Szót Nagybetűvel? Amúgy jogos.
-
juliabrilke
veterán
Nem kell hezitálni!
Ha nem felelnek meg a módosított feltételek, akkor gyorsan fel kell mondani a szerződést. Legjobb tudásom szerint a módosítás után 15 napon belül ezt meg lehet tenni.
(utána majd a Vodafone is elgondolkozik, hogy mit tegyen, miután sokan kiléptek tőlük)
-
PTS
csendes tag
Sok leendő előfizetőt elriaszt ezzel a húzásával a Vodafone nem beszélve arról, hogy a többi céget is kérdőjeles helyzetbe hozza azzal, hogyha ő megteheti, a többiekben miért bízzak, hogy ők nem vernek ugyanígy át? Persze talán más az üzleti felfogásuk azért nem fognak átverni de a Vodafone ilyen: Nevetséges!
-
Tikakukac
titán
Most gondolkozok én is mobil internetben, de nagyon nehéz lesz a döntés, főleg ha ilyeneket el fognak játszani a szolgáltatók...
Új hozzászólás Aktív témák
lo A Vodafone szerint a Mobilinternet hamarosan kiválthatja a Vezetékest a kérdés azonban az, hogy akkor...
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Disney+
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Mobil flották
- Robogó, kismotor
- Analóg fényképezés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest