Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz shtml #83 üzenetére

nem, nem tartozol a warezpistikék közé, de nem is írtam. az 1% nem csak az ész nélkül letöltőkből áll, hanem az 5, ill. 10GB-nál többet letöltőkből. a szolgáltatónak "ők nem érik meg", sarkosan fogalmazva.

az előző megállapításomat akkor átfogalmazom, vagy inkább lebontom. van a kb. 99% (szerintem kevesebb, de nagyságrendileg kb. annyi), aki havi 5GB alatt forgalmaz. őket "szereti" a voda, mert kevesebbet használnak, mint amennyit fizetnek. valamint van az 1% (ami értelemszerűen szerintem több), aki havi 5-10GB-nál többet, esetenként lényegesen többet forgalmaz. ennek a rétegnek egy elég tetemes része (nem tippelek, hogy mennyi) kiskapukon keresztül heavy download-ol. a másik része, amibe te is esel, a munkája miatt kénytelen lényegesen nagyobb forgalmat generálni. ez technikailag a szolgáltatónak mindegy, többet használja ez a réteg a hálózatot, mint amennyit fizet érte (tehát eddig "ti jártatok jól", valszeg ezért is kötöttétek a szerződést). ezek után ez a résteg, vagyis ennek egy jó része fogja a szerződést felmondani. ezzel azt éri el a szolg, hogy a nagy forgalmat generáló ügyfelektől megszabadul. neki jó, mert minimális bevétel-kiesés mellett a hálózat kihasználtsága lényegesen leesik. a "99%-ot" nem érinti. tehát majdnem mindenki elégedett... csak te nem, mert joggal érzed, hogy át lettél verve. mert át lettél verve.

Új hozzászólás Aktív témák