- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
Amíg nekem vagy a bringámnak nem esik baja addig csak oktatok, de ha már én vagy a gép sérül akkor teljes felhajtás ( szerencsére még ezt nem kellett, különben sem szívesen költeném más pénzét, mentőkre és a rendőrök kiszállására ).
A kocsiját nem bántom, nem tehet semmiröl különben is egyszerűbb megmagyarázni hogy, azért pofoztad fel mert sokkot kaptál és azt sem tudod mi történt.
Amúgy az a tapasztalatom hogy ha megmagyarázod mit csinált rosszul akkor az esetek többségében elhiszi és talán tanul belöle.
Elég szerencsés szerencsétlen vagyok, most ütöttek el bringával hamardjára, gyalog kétszer jött össze és mindig megúszta karcolásokkal vagy azok nélkül.
Különben ma találkoztam többszáz rendes autóssal is, akik elengednek és kikerülnekde mi valahogy mindig csak a barmokrol beszélünk
-
törölt tag
Nem csak a közlekedési kultúrával, hanem az útépítési ''kultúrával'' is gond van.
1: Az utak minősége pl.
2: a kerékpárutak minősége, tisztasága
3: A kerékpárutakra való fel és lehajtás hiánya.
Az elő kettő nem szorul magyarázatra. A harmadik eset is sajnos valós, nálunk sok helyen nincs megoldva, hogy rendesen rá lehessen menni az útra, nincs fel/lejáró, maga a padka van csak. egy-két kivétellel. Senki, ismétlem senki nem akar csak azért leszállni a bringáról, hogy feltolja a gépet, majd leszállni, hogy lemenjen róla. És ne jöjjön itt senki azzal, hogy nem tart semeddig sem. Az autós is bolond volna, ha egy kereszteződésnél ki kellene szállnia a kocsiból. A kerépárút elvben azért van, hogy megkönnyítse a bringások, és az autós forgalom gondjait, de sokszor inkább több a baj, mert a keróutak enyhén szólva kritikán aluliak, szűkek, tele gyalogossal. A legjobb példa a Balatoni kerékpárút. Össze-vissza van építve, olyan keskeny mint egy járda, az északi parton pl. Fűzfő mellett, ahol még be sem ér a városba olyan derékszögek vannak az úton teljesen értelmetlenül, hogy szinte lépésben lehet befordulni, ha jön vki. szemben akkor kész is a karambol. Kerékpárúton!
Az északi oldal települések közötti szakasza helyenként olyan, mint ha bombatalálat érte volna. Nincs alap, a fák gyökerei szétnyomják, a fagy szétszedi, tele kavics, és mindenféle törmelékkel, homokkal ami csúszós, stb stb. A városokon belül pedig full tele gyalogossal. Ami még dühítő, hogy sokszor cikázik a főút jobb, és bal oldalán, ami azt jelenti, hogy át kell menni az úton, ami veszélyes. Pedig elvbn azért van a keróút, hogy elkerülje a főutat, és ne bringázzon a 71-esen senki. -
SAMYka
senior tag
Nállunk meg ''lehetne'' is használni mert sokan tekernek arra de mindenki az uton. Nem elég kerülgetni az akkor gödröket mint egy ifa plató még a bicikliseket is kerülgessük (mármint autósok) és ehhez még hozzá jön az is hogy ők is kerülgetik és ott van 5m-re az uj 2m széles frankó aszfalt amin 10 biciklisből 2 használ
-
ktg3
őstag
én meg szívből remélem h téged is anélkül mondanak vminek h ismernének
mondjuk 1 ****-nak vagy vmi ilyesmi
jaja és minden ember tanul a hibájából (de inkább az okosabbak)
a buta elköveti többször ugyanazt a hibát
mi ebből a tanúlság?:ne kerékpározz mert elcsapnak,vagy lepofáznak vagy az út szélén fejbelőnek -
tkazmer
addikt
Itt nem a sérülés a lényeg, hanem az, hogy ő is szabálytalan. Namost az autóst zavarja, hogy a biciklis szabálytalanul akar előnyhöz jutni, és úgy gondolja, hogy ennek megakadályozására a legmegfelelőbb megoldás, ha elütjük a biciklist. Ez természetesen nem jó megoldás, de azok az autósok, akik ilyesmit csinálnak, így gondolják. Olyan autós nincs, aki csak úgy hobbyból ütné el a bicikliseket, más kérdés, hogy esetleg egy korábbi sérelmét nem pont azon a biciklisen ''bosszulja meg'', aki azt elkövette. A lényeg, hogy az autósból is kiprovokálták, hogy olyan legyen, amilyen, és autósonként(illetve emberenként) változik, hogy kinél mikor telik be a pohár.
A kresz megszegős résszel meg teljesen egyetértek(én is mentem már biciklivel 40-es táblánál 60-al, tök üres úton..), de sokan vannak(mindkét oldalról) akik ezt nem így teszik sajnos. -
spirit007
senior tag
''Igen, vannak szabálytalanul közlekedő kerékpárosok''
Buszból , gyalog , autóból KIZÁRÓLAG MINDEN SZABÁLYT ÁTHÁGÓ ÉS LESZ@RÓ KERÉKPÁROSOKAT LÁTOK ÉVEK ÓTA!!!
Egyszerűen nem alkalmasak bringázásra/motorozásra a magyar városok/utak .
És ez NEM JOGOSÍT fel egyetlen bringátst sem a szabálytalan közlekedésre .
Én tudomásul vettem kb. 5 éve amikor egy hülye pics@ majdnem kivasalt egy kerékpár út/út kerszteződésben (13.ker) .
Ajánlom tegyétek ti is mert sokba van egy temetés manapság ... meg kicsit kellemetlen túlélni is a dolgot , ha a két kerék jobb/bal oldaladra kerül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Delta Force (2024)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Projektor topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3397, 94% Akkumulátor
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest