- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #279 üzenetére
Holott csak gyors volt, plusz megszokta, whatever.
Munkámból fakadóan nagyon jól tudom, hogy a felhasználók minden változástól, kiakadnak, mindentől, ha az másképpen van, mint ahogy ők azt megszokták. Meg persze amiről nem tudnak, arra nem figyelnek, és ha észreveszik, akkor azonnal jön az „eddig ez nem így volt” kezdetű mantra.
Példa. Iksz embernek hétfőn beállítottam egy mailboxot, meg egy üzenetszabályt. Nagy hiba volt.
Szintén nekik van egy iszonyatosan összegányolt céges honlapjuk, amit olyan öt-hat éve használnak, és az alkotóját azóta is istenként emlegetik, akkor még minden működött, akkor még minden jó volt, a szarból is vár épült. Ennek a cuccnak pont a héten bukott ki pár alapvető, iszonyúan primitív, alapvető programozói butaságból eredő hibája, amit én nagyon szégyellnék, ha én követten volna el. Amit aztán ki is javítottam, ahogy sebtében lehetett. Ott esküdöztek ketten is, hogy a nem működő fícsör igenis működött eddig, és persze előkerült a kérdés, hogy ez nem azért van-e mert én átállítottam valamit (még hétfőn a mailboxnál,ha nem követné valaki).
Persze ilyenkor hogyan magyarázod el neki, hogy az oldalon logikailag sem látszott a helye a hiányzó fícsörnek?
Másnap este emberünk úgy döntött, hogy mivel a nem is általam beállított mailboxra nem jött neki egész délután mail, ezért egy harmadik, független fiókjáról küld egy tesztüzenetet. Utána kétségbeesetten hívott, hogy úristen nem jönnek meg az e-mailek, tönkre megy a cég, és hogy ez nem azért van-e mert én átállítottam valamit. Amikor másnap reggel megmutattam neki, hogy a szemétbe dobta a Thunderbird, közölte, hogy márpedig ő eddig megkapta a leveleket a másik boxából, miért került a szemétbe, ez eddig nem így volt, és persze, felmerült a magától értetődő kérdés hogy ez nem azért van-e, mert én átállítottam valamit. Hadd ne folytassam tovább.
Szóval az átlag usernél a hibátlan, logikus működés minimum egy kicsit szubjektív. Semmire sem bizonyíték az, ha az akárkinek tetszik az Ubuntu. Ha Windows, vagy a Mac, az sem.
-
azbest
félisten
válasz
joysefke #281 üzenetére
Valószínűleg jobban járnátok asztali voip készülékkel. Bruttó 15-ért már kapni alap Cisco/Linksys SPA901-et, faja kis webes felülete van, ahol szépen bekonfigolható. Kijelzős változat talán 25 alatt van, mondjuk azt nem tudom szöveggel tud-e kezdeni valamit. Négy éve én is sokat szívtam a softphone-okkal, mire találtam olyat ami megy. Azért akad néhány [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#40553216 #280 üzenetére
És ez még mindig csak egy lightweight dolog, KDE még akár scripteket is futtat a különböző energiakezelési események esetén, ha azt szeretném:
(nyilván nem neked linkeltem, gondolom ismered)
VaniliásRönk szerintem látott egy Gnome3-as disztrót, aztán onnan von le következtetéseket mindenre. A Gnome3 koncepciója eléggé érthetetlen, nem tudom kinek lehet jó a nagyszülők netezős gépét leszámítva, amit így nem tudnak elnyomkodni...
-
törölt tag
Az én gépem több, mint 5 éves (5,5
), azóta van rajta Ubuntu (a már kb. 5 éve csak a helyet foglaló XP mellett). Akkor a 7.10 ment rá, mert az volt a legfrissebb, most a 13.04 van rajta. Félévente frissült, az utolsó tiszta telepítés 2008-ban volt, azóta upgrade.
(#14) sing1ep1ayer
Trim az érdekes, tekintettel arra, hogy amikor a kernel 2008. decemberétől támogatja. Mikor kijött az első demo videó, akkor Linuxon demózta a fejlesztő csaj.Speckó, asszony gépén 64 bites Wheezy van. Letöltöttem a Skype-ot, sudo dkpg -i ./ahol/van/Skype.deb
Kért hozzá 32 bites függőségeket, felraktam, ő is.Ha leszedi metacsomag miatt, azon nyomban, még a törlés megkezdése előtt kijelölöd telepítésre a két gnome csomagot, és vissza is rakja. Pont semmit nem fogsz észrevenni. Mert amúgy az éppen futó kernelt is törölheted. Addig megy a géped, amíg le nem állítod. A gnome is addig megy, míg ki nem lépsz. De ha egy menetben vissza is telepíted, akkor semmi nem változik.
(#47) Jim Tonic
"1 évig mondtam neki, hogy próbálj ki."
És? Kipróbált?(#110) VaniliásRönk
A sw centernek inkább az a baja, hogy eltávolításnál alapból nem szed le mindent, ami már nem kell. De ezt is be lehet neki állítani."Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét."
Őőőő! Nem. Az a hibridboot, ami olyan harsogó módon világújdonságként volt reklámozva a Windows 8-nál, már évek óta volt Linuxon, csak nem általánosan, nem alapértelmezetten. Ezen túl természetesen hibernálás, felfüggesztés. Meg amit már láttál fentebb.
Ezt használom LXDE alatt is."tévére a mai napig nem sikerült kikötnöm rendesen"
Hdmi kábel mindkettőbe bedug, és megy. Debian Wheezy.(#122) Borgi
Münchenben is ezért tartott sokáig. De megcsinálták, türelmesen. Még az irodai doksikat is átrakták.(#126) pushalias
Megszokások. Ismerősöm felesége XP-n (meg korábbi Wineken) dolgozott, természetesen IE6-ot használt. Még 2009-ben is. Alig tudtam rábeszélni az IE8-ra. Merthogy ő megszokta a 6-ot. Ehhez képest 2010 közepén már annyira ramatyul ment a C2D-s, 2GB ramos gépen az XP, hogy pár évnyi rábeszélés után végre igent mondtak az Ubuntura. Pár héttel később ő maga kérdés nélkül mondta, hogy ez mennyivel egyszerűbben, logikusabban használható rendszer.(#149) leslieke
Én a frissítéseket távolról oldom meg, mert bár minden nap ott vagyok, de külön szinten, és nem akarok mindig zavarni.(#175) dabadab
"Nyilvan meg lehet ezt (marmint hogy minden program melle odarakjak a neki szukseges konyvtarakat) Linuxon is csinalni"
Valami ilyesmit akar a Canonical az Ubuntuhoz külső programoknál.(#213) joysefke
No, ez pont azért van, mert Windowst nem cserélgetheted csak úgy. Meg kell venni. Ha éppen XP-d van, akkor akár 100e Ft-t is elkölthetsz, ha az összes utána következő cuccból ki akarod deríteni, pont melyik jó neked. Szemben a Linux disztrókkal: letöltöd, felrakod, nem megy. Letöltöd a másikat, a harmadikat, a negyediket... -
azbest
félisten
OpenGL: a win által telepített driverekből kasztrálják az opengl támogatást. Ez már win98as időkben is így volt. Ez a hosszútávú stratégia része, amivel próbálják kiirtani a DirectX konkurens OpenGL-t. A gyártó driverét kell feltenni, akkor is ha ugyanaz a verziója, mert abban van opengl. Az intel nem akarja kiadni ezeket a driverket, amikből az opengl mentesített verziót a win8 magától felrakja. Szívatnak.
A DirectX: hát, 8 alá nem tudom ugyanúgy fel kell-e telepíteni a dx9-es pakkot is, ami a grafikán kívül még egy csomó dologhoz kell (akár spécibb egér vagy gamepad támogatáshoz is, de régebbi programok hangkezeléséhez is nélkülözhetetlen).
Webkamera: a gyártó valsz fejjel lefelé építette be, mert úgy jobban elfért. Emiatt csak az ő általuk készített driverrel fog jól menni. Lelhet próbálkozni win7-es driverrel, ami vagy megy 8on vagy nem. Mivel négy féle kamera is lehet benne, így az eszközkezelőből kiolvasható hardverid alapján rákeresve lehet kiválasztani, hogy melyik való hozzá [link]
A funkciógombokhoz is külön kell telepíteni a drivert, ott van a letöltő oldaon win7 alá, 8 alatt vagy megy vagy nem. Ha gyárilag win7-tel vetted, akkor erre azért nem volt szükség, mert előtelepítve ők már felraktak mindent.
Egyébként ezekbe a problémákba akkor is belefutnál, ha tiszta win7 telepítést végeznél. Akkor is fel kéne telepíteni millió és egy apró drivert és utilt. Ne tudd meg milyen ideg voltam, amikor egy notinál minden egyes funkciógombhoz külön kis driver volt. Vagy 30-40 telepítést kellett letolni rajta, mire minden ment. Win 8 alatt annyiban súlyosabb a helyzet, hogy sokkal erőszakosabban tud viselkedni a rendszer. Amikor például feltettem egy gyártói driver a tévé tuneremhez, akkor másodpercek múlva automatikusan átcserélte a win8 beépített driverére, ami persze régebbi, de legalább nem működött miatta a tuner.
Le is szoktam arról, hogy ismerősöknek windowst telepítgessek... öregszem, már sokra értékelem a nyugalmamat
Pro és kontra is tanulságos a hozzászólásod. Egyrészt mutatja, hogy win alatt sem olyan egyszerű az élet, mint ahogy néhányan beállítják. Ezen kívül win alatt is szükséges némi hozzáértés, ha valaki gyári előtelepített szinten, minden részében működő rendszert akar használni (mondjuk a tucatnyi shareware szemét nélkül, amit gyárilag ráraknának).
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#06658560 #274 üzenetére
"És ez megakadályoz abban, hogy utána nézz, mielőtt véleményt alkotsz róla, s hülyeségeket terjesztesz?"
Amint látod igen. Nem az a baj, ha téved valaki, hanem ha nem ismeri be, mint ahogy itt sokan teszik a topikban."...vagy ez az indok rá, egyfajta felmentés?"
Indok, mindenképp. Miért, nem az? De mi köze mindennek ahhoz, hogy a Linux kevésbé kezeli a hardvereket, mint a Windows? Vagy most belekapaszkodsz egy dologba, aminek semmi köze a témához, hogy ezzel igazolj valami tök mást?Inkább jelentkezz a felhívásomra és oldd meg a váltható grafikát Linux alatt a laptopomon, azzal lehet bizonyítani, nem szájkaratéval.
"A váltható grafika nekem winen sem megy"
Milyen gépen? Megcsináljam?"...driver nélkül winen én sem tudom konfigurálni a RAT MMO-mat."
De azért le tudod tölteni hozzá a drivert és úgy már megy, igaz?"Hajj, mennyi alkalommal jártam így win alatt, egyik gépen látta, másikon nem, egyik alkalommal látta, másik alkalommal nem, ha közbe volt iktatva egy hub nem látta, stb."
És ugyanakkor, ugyanolyan feltételekkel, ugyanazt az eszközt viszont a Linux látta? Kipróbáltad ott és akkor? Vagy erről már nem szól a fáma? -
törölt tag
válasz
sing1ep1ayer #251 üzenetére
"Mint mondtam sosem próbáltam. Mily meglepő, hogy nem értek hozzá."
És ez megakadályoz abban, hogy utána nézz, mielőtt véleményt alkotsz róla, s hülyeségeket terjesztesz? vagy ez az indok rá, egyfajta felmentés?"Linux alatt nálam nincs váltható grafika, tévére a mai napig nem sikerült kikötnöm rendesen (bár ezt biztos meg tudnám oldani, ha utánajárnék, de annyira nem izgatott, mivel van Win7 is mellette) és az egeremen sem működik az összes gomb."
A váltható grafika nekem winen sem megy, ha jól sejtem, pedig beállítottam, a tv-re kikötést xubuntu alatt valamikor öt éve már opcióként adta alapból a program, mint alternatív kijelző, túrni sem kellett érte semmit, az egér extra gombjainak működéséért ugyan úgy a driver hiányát kell felelőssé tenni, mint winen, ha csak a beépített felülettel kell próbálkozni. Spec driver nélkül winen én sem tudom konfigurálni a RAT MMO-mat.
"Meg a múltkor egy pendrive sem akart megjelenni sehogy a rendszerben USB-re dugva - egyáltalán nemvolt mit mountolni."
Hajj, mennyi alkalommal jártam így win alatt, egyik gépen látta, másikon nem, egyik alkalommal látta, másik alkalommal nem, ha közbe volt iktatva egy hub nem látta, stb.
-
válasz
fordfairlane #254 üzenetére
"Pont Münchenben nincs zsé újabb gépekre?"
Pnezuk az van, csak nem szeretik kolteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
pushalias
addikt
Szerintem ezt az izgalmas információt ne feledd el közölni Samsungékkal, Lenovoékkal, és mondjuk Toshibáékkal, mert iszonyú ostobák.
Az egészben a poén az, hogy beszélgettem egy dél-afrikai csávóval pár éve, aki meg arról győzködött igen szuggesztíven, hogy a notebook elnevezést csak a magyarok használják, és mekkora hülyeség.
-
válasz
joysefke #196 üzenetére
Aha, ertem.
Tehat kezzel szetganyolod a csomagkezelo adatbazisat.
Aztan meglepodsz, hogy ez igy nem mukodik teljesen jol.
Aztan szerinted ez a Linux hibaja.Ezek utan szamomra teljesen egyertelmu, hogy a SIP cuccok is azert nem mukodtek, mert nincs egyetlen normalis SIP-es megoldas sem, semmikeppen sem user errorrol volt szo.
-
fordfairlane
veterán
Ha jól értem, akkor ez a kezdeményezés azon pógároknak kíván segíteni, akiknek régi gépeik vannak? Pont Münchenben nincs zsé újabb gépekre?
-
törölt tag
Megint védem a másik oldalt, átlagbélának nem kell a 200k-s picipuha iroda, a fapad is sok neki. Tehát ha fizet érte, akkr is olyan húsz körül megússza.
#251 sing1ep1ayer: de a hülyeséget azért nyugodt szívvel terjeszted róla.
#254 fordfairlane: csak nem bedőltél annak a tudatlanok körében terjesztett maszlagnak, hogy nyugaton a kerítés kolbászból van és mindenki vadi új BMW-vel rohangál a napi három órás melóba?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#06658560 #246 üzenetére
Mint mondtam sosem próbáltam. Mily meglepő, hogy nem értek hozzá.
@ (#248) bambano
"persze, lehet rá OOo-t is rakni, teljesen igaz, csak ha már ooo-t akarsz használni, minek pazarolsz alá windowst?"Adták a géphez és működik vele a hardver minden funkciója. Meg a fényképüzlet is, ha már szóba hoztad.
Linux alatt nálam nincs váltható grafika, tévére a mai napig nem sikerült kikötnöm rendesen (bár ezt biztos meg tudnám oldani, ha utánajárnék, de annyira nem izgatott, mivel van Win7 is mellette) és az egeremen sem működik az összes gomb. Meg a múltkor egy pendrive sem akart megjelenni sehogy a rendszerben USB-re dugva - egyáltalán nemvolt mit mountolni. Minden másban tökéletes a Linux és tök jók Windows alatt is az opensource (Linux közeli) programok. -
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #244 üzenetére
Ok.
És csak, hogy senki ne mondhasson elfogultnak, amiket használok napi szinten:
munkahely: XP
otthon asztali gép: Win.7 (a gyerek játékai miatt)
otthon laptop: Linux
tablet: Android -
bambano
titán
válasz
Studiossrác #143 üzenetére
"Amire 1 átlagfelhasználó használja a gépét, azok közül minden megy winen.": ja, ha valaki felrakta neki. 30-50k között tudsz most wint venni, 200k-ból megvan egy olyan ms office, ami komolyabb feladatokra is alkalmas (tehát van benne pl. access), negyed millert egy lendülettel ki is gurítottál az ajtón.
persze, lehet rá OOo-t is rakni, teljesen igaz, csak ha már ooo-t akarsz használni, minek pazarolsz alá windowst?
az is kétségtelen tény, hogy linuxra nincs fotóbolt. legalább nem hazudoznak annyit a linuxos grafikusok.
-
törölt tag
válasz
sing1ep1ayer #244 üzenetére
"Nem mondtam hogy nincs, de alapból nem az fogad. És a Start menüt is kiherélték"
Jó, akkor szerintem innentől a win-hez értésedet is megkérdezgetjük teljes joggal. Valamint bármely OS releváns megismerési szintjét.
#237 joysefke: tudod az embernek a saját kis világán túlra látás csodákra képes a véleménye megalapozását tekintve, illetve kiderítheti, hogy érvelése mennyire nem helyes logikailag.
-
bambano
titán
válasz
joysefke #138 üzenetére
neked se sikerült a terjesztése szót is elolvasni... nem vagy egyedül.
(#136) joysefke: jaja, tényleg flottul megy minden, az nsa-nál meg a cia-nál is ezt mondják, flottul járnak kis-be a wines gépekre. az ms flottul átküldi időben az exlpoitokat, a javításra meg várhatsz. szóval minden flottul megy, as usual.
-
quailstorm
félisten
ezt most hogy érted?
Unokatesómnál nem volt gond még az ubuntuval sose, nekem meg kell a támogatottság mert láma vagyok. Amíg nem értek hozzá/nem érdekel annyira, inkább választanám a bejárt utat. Tutorialhegyek vannak ubuntuhoz droid fordítás ügyben, jó lesz az.
De ha meg tudod indokolni meghallgatom.
@singleplayer
Most már hiteltelen vagy nekem. Aki nem próbálta a Win8-at az ne nyilatkozzon. Kell hozzá egy kis türelem, de jóval kevesebb mint a linuxhoz. Viszont gyors. NAGYON GYORS.
Persze Win7 maradt. Ahogy a vista és az XP is.
meg a Win98SE is csak az a másik gépen
(#242) bambano : ezt az időzítést
-
-
pakriksz
őstag
válasz
joysefke #219 üzenetére
pedig a játék nem általános használat, már ha a multiplatform flash meg web alapú játékokat nem vesszük annak. Körülnézek az ismerősi körben, csak a kockák játszanak pc-n, a többiek max angry birds...
Ahol a gyerek játszik ott az előbb említett kategóriával játszik, vagy PS/Xbox-on...gördülékeny működés és win? Na ne röhögtess... az ms szoftvereket még csak minőséginek sem lehet nevezni, többség egyenesen hulladék, csak a piaci helyzetéből adódóan tudja letolni a zemberek torkán, de még van amikor úgy sem.
Valahogy az ext3-4-es fájlrendszereket sem látja az a windows amin minden megy, sőt eddig csak olvasót találtam hozzá ilyen fájlrendszerre, írás nem működik. Ellenben linuxon ahol semmi nem megy, kapásból felmountolja az összes NTFS particiót és írja olvassa.
-
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #223 üzenetére
Egy MSI notebook, integrált Nvidia videokarival (32-256Mb-ig állítható a biosban) kb. 7-8 éves, a pontos típus számot nem tudom mert jelenleg nem vagyok otthon. A videokártya driver okozza a gondot.
Viszont a proci 1,8-as, 4Gb ram, azért ez még annyira nem rosz konfig, hogy ki kelljen dobni.
-
joysefke
veterán
Amit linkeltél egy LGA 775-ös lap, 2007-es max 2008-as évjárat lehet (de ki tudja, lehet 2006-os)
Örülj, hogy még működik, mert support az már biztossan nincs rá, nem beszélve a granciáról.
Egyáltalán hogyan akarod elvárni, hogy egy ilyen öreg csotrogányt támogasson a gyártója egy 2012-ben megjelent operációs rendszer mellett??? 5-6 évvel a gyártása után
Feltételezem az XP és a Vista sőtt még a 7 is jól mentek rajta szvsz így is többet kaptál mint amiért fizettél, szavad sem lehet azzal kapcsolatban, hogy nem minden integrált alkatrésznek van rajta w8 drivere.
J.
-
pushalias
addikt
válasz
sing1ep1ayer #227 üzenetére
A Windows 8-nak nincs asztala? Mesélj még, kezd érdekelni a téma.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nekem is megy minden, csak le kell tiltani BIOS-ban az egyik kártyát. Ettől még megy minden és használható a rendszer. De olyan ember még nem jelentkezett itt, aki a pár kattintásos Linux alatti VGA átváltást be tudná lőni a gépemen. Ha lesz, esküszöm ezentúl minden hasonló topikban én leszek az, aki szétoltja majd a sok Windowsos hülyét és megmagyarázza nekik, hogy a Linux igenis jobb. Addig nem. Ebből a millióból csak akad egy, aki meg tudja csinálni, ha már a pingvin az ablak előtt jár.
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #227 üzenetére
Bocs, nem 14 hanem 15(a numpados entert nem számoltam bele). De képen is megtekintheted.
Szer.: A franc, a nyílbillentyűkön van még 4. Szóval 19.Hála a Win8-nak jól leszoktatott róla...
ASUS k50ij-sx036l> "Csak 12 szokott lenni."
Ezt vitatnám, nekem mások a tapasztalataim. -
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #198 üzenetére
én pl. azért nem írtam semmit a hibrid grafikás notebookról, mert nincs mit mondani róla. (btw szokjunk már le erről a laptopozásról). van egy hibrid grafikás, wifis, 3g modemes notebookom, rá akartam tenni a squeezet, az meghasalt rajta (később rájöttem, a vt-d volt rosszul beállítva a biosban), fogtam egy akkor még erősen testing wheezyt, ráraktam és minden ment. megismétlem, mert ez nekem is újdonság volt: MINDEN MENT. úgy lett feltelepítve a notebookomra az akkor testing wheezy, hogy egy kib.tt konfigot nem kellett kézzel átírni. SEMMIT. az utolsó forrasztáspontig felderítette a vasat magától, HELYESEN, és *MINDEN* működött.
mit írjak neked? FOGALMAM SINCS, hogy mit csinál, nem kellett nyomozni, nem kellett netet túrni, semmit nem kellett csinálni, rárántott másfél giga deb-et, feltornázta és kész. nem fűti szét a notebookot, 9 órát megy akksiról, ha nem hajtom szét az agyát, ha rádugok egy kivetítőt, működik, a wifinél egy kattintás, hogy bekapcsolja a rádiót, meg egy kattintás, hogy felmenjen az általa ismert hálózatokra, a 3g modem dettó.
megvonási tüneteim vannak, én szerettem régen hekkelni, de nincs mit. arról most ne beszéljünk, hogy ehhez képest a gyárilag hozzáadott w7-tel mi volt, egy star wars hős jusson róla mindenki eszébe. A vége az lett, hogy gyalu. kifizettem, jogom van letörölni a francba, megszabadultam tőle. ballmer meg költse gyógyszerre.
-
sing1ep1ayer
őstag
Csak 12 szokott lenni.
De amúgy pontosan min?
@ (#226) pushalias
Nem én leszek az, mert nem próbáltam. De a Metro felület mindenképpen visszalépés a totálisan szabadon konfigurálható asztalhoz képest, amelyen akár ha ügyes vagy és ahhoz van kedved egy Metro felületet is létrehozhatnál. Pont, mint ahogy telefonoknál Androidra is van WP Launcher. -
pushalias
addikt
válasz
Egyszer már elmagyarázhatná nekem valaki, a W8 miben visszalépés, és hová.
-
törölt tag
válasz
joysefke #219 üzenetére
Szarawvindóz, nincs rajta Soul Calibur.
MS Office, szerintem vígan kiváltható átlagembernek mással, esetleg van wine.
"-Minőségi gördülékenyen működő szoftverek"
Hát, rögtön az OS-sel bukik a win, a programok gördülékeny működése pont egyforma.
"Néhány speciális szoftver, mert mindig van valami amit speciális, de használni kell, és természetesen csak Windowsra van meg. Az utsó például a pulzusmérős órámhoz kapott grafikonrajzoló és kiértékelő alkalmazás. Windows only. Tudom, futni meg edzeni meg pulzust kiértékelni rétegigény... De mindig van valami apróság, amihez windows kell"
Deszar a win,hogy nincs rá garage band.
#223 sing1ep1ayer: a hibrid müködés win7 alatt is szar tud lenni, a melegedés is, sima üres asztalnál egér sem mozdul esetben ha nem indítok speedfant akkor is pörgeti a rendszer a ventit sokszor, és forró levegőt okád magából a vas.
-
kispx
addikt
válasz
pl: funkcióbillentyűk: 14 db-ból 8 működik.
-
sing1ep1ayer
őstag
Win7 alatt mi nem 100%? Azt nem említetted. Attól hogy a 8 némely tekintetben visszalépés, az elődei még igen kíválóak. Ilyen fajta visszafejlődés Linux alatt is van, például a Gnome 3.
@ (#222) mr.nagy
Pontosan milyen laptop az és pontosan milyen eszköz drivere okozza ezt? -
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #211 üzenetére
Nem vita kezdeményezés ként írom, de hidd el nem vagyok én sem elveszett ember az informatikában!
Jó néhány konfigurációt láttam, javítottam mind hardver, mind szoftveres tekintetben. Program fejlesztéseket csináltam mind windows, mind linux alatt. Általában a kollégáim hozzám hozzák javításra és beállításra a gépeiket, engem keresnek a klasszikus user error problémákkal. Szerintem így esetemben kizárható az user error!
Egyszerűen arról van szó, hogy az én laptopomra nincs gyártó által kiadott driver a mostani windows rendszerekre. Persze a 7-es leszedi a Microsoft által készítettet, de bugos a driver ezért van a túlmelegedés. Viszont csak azért az egyébként kifogástalan laptopot nem szeretném kidobni mert a hardver gyártó cégekenek ez az érdeke (amihez a Microsoft kőkeményen aszisztál!) és már a néhány éves eszközökhöz sem frissítik a szükséges meghajtó programokat!
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #207 üzenetére
Ez így tévedés. Nem fogod tudni mindig kiválasztani a Windows verziót. Az újonnan érkező win8-as laptopoknak már nem mindig készítenek el drivert a 7 alá, és egyre inkább ez lesz a trend.
(#220) joysefke
4 éves laptop, te már ilyet nem kapsz. -
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #210 üzenetére
-Kb havonta játszom egy játékkal, az évi 12, ha a nyarat és decembert nem számolom akkor évente 9 darab játék. 20 ból egy lenne Linuxon, az se úgy menne ahogy kell.
Nem, ne jöjjünk azzal, hogy a játék nem általános használat, mert éppen eléggé az. Nem mindenki HC gémer, de ha megtettszik egy játék, akkor ne azért ne játszhasson vele, mert Linuxra az nins meg.
-MS Office, igen van amikor csak ez működik
-Minőségi gördülékenyen működő szoftverek
-Néhány speciális szoftver, mert mindig van valami amit speciális, de használni kell, és természetesen csak Windowsra van meg. Az utsó például a pulzusmérős órámhoz kapott grafikonrajzoló és kiértékelő alkalmazás. Windows only. Tudom, futni meg edzeni meg pulzust kiértékelni rétegigény... De mindig van valami apróság, amihez windows kell.
J.
-
F34R
nagyúr
válasz
joysefke #213 üzenetére
Csak am linux alatt lehet korrigalni, windows alatt meg vannak korlatok, es ahogy windows-nal sem szeretem a csicsat es "nehez" kinezetet igy pingvin-en is inkabb a karakteres dolgokat kedvelem.
nekem meg felhasznalas szinten nem volt vele gondom, egyedul a sajat faroksagom miatt szenvedek alatta, de az sem annyira veszes, jaah meg szokoevente be szokott akadni a js.node a firefox-ba de azt is szerencsere ki lehet loni (tobbnyire ezt betudom a dzsunga oldalaknak is) -
Penge_4
veterán
válasz
joysefke #213 üzenetére
"Ő sem mondta azt meg, hogy milyen Linux kerüljön a gépére. Egy disztrót keres ami megfelelően működik."
Szerintem meg egyértelmű, hogy bármilyen disztró is, de a legfrissebb és a legújabb kell. Úgy korrekt, nem? Legújabb a legújabb ellen.
"Mindig ez van, ha a Windowsal van valami baj, akkor az megfogható, hogy"
Ahogy az is, hogy Gnome alatt buta a Power Utility. De Linuxon nem kell kernelt meg verziót meg minden mást cserélned ahhoz, hogy KDE-t pakolj fel (akár párhuzamosan megfér egymás mellett a kettő), míg Windows-on nem csak az alapokban módosult dolgokról (újabb verziójú NTFS támogatás, újabb verziójú Windows Explorer, újabb verziójú MS Paint, stb.) kell lemondanom, de már konkrétan meg vannak számlálva a napjai. Az, hogy supportált egy dolog. De nézd már meg, hogy amint megjelenik egy újabb, mindenki azt tolja ezerrel és háttérbe szorul prioritás tekintetében a korábbi verzió, akár bugfixekről, akár feature-ökről van szó.
-
kispx
addikt
válasz
Windows 8 és a saját laptopom:
- Nincs OpenGL
- DirectX-szel is problémák vannak
- A webkamera fejjel lefele van
- Kerner hibernációs vacaknál 2 percig kell szórakoznom a hálókártyával, hogy legyen netem
- kettő darab funkcióbillentyűzetre reagál
- arra a kettőre is 30-60 másodperc késéssel
- Nyomtatómat szerencsére felismeri, de az olyan funkciók mint a tonerkímélő nyomtatás már nem elérhetőWin7-nél már jobb a helyzet, de az sem 100%-os.
Sőt továbbmegyek: Sok olyan gépet láttam, amin elfutkos a Win8, de kevés olyat aminek a hardvereit teljesen kihasználná. Azért driver ügyben a win sem tiszta.
-
bambano
titán
úgy érted, hogy hiányoznak linuxról a színvonalas ügyviteli rendszerek? láttál már te színvonalas ügyviteli rendszert, pl. oracle cuccai? sap? mert az oracle elsődleges platformja a linux, a sap is unixokon szeret menni, nem windowson. az, hogy találtál egy magyar garázscéget, amelyiknek a programja nem megy linuxon, kb. semmit nem jelent.
(#95) quailstorm: ha úgyis újrarakod a linuxodat, miért nem raksz fel valamit, amit nem profitért írnak tele buggal?
-
joysefke
veterán
Ugyan miért kötöd ki neki azt, hogy Win8-at tegyen fel rá? A Win7 (és egyelőre még az XP) is szupportált
Ő sem mondta azt meg, hogy milyen Linux kerüljön a gépére. Egy disztrót keres ami megfelelően működik.Mindig ez van, ha a Windowsal van valami baj, akkor az megfogható, hogy "bezzeg az XPm nem működik"
"a windows 7-em beszart", "szar a windows 8 ablakkezelése" etc.de ha valaki egy konkrét Linux problémával jön elő, akkor ilyen válaszokat kapni:
1, Miért az ipi apacs indián Linuxot használod, nekem színváltós linuxon minden tökéletes, próbáld ki azt,
2, RTFM
3, Minden a [KDE| Gnome | mittudoménmilyen ablakkezelő] hibája, próbáld ki a [Gnome-t | mittudoménmilyen ablakkezelőt| KDE-t ]
4, A következő verzióban majd megjavulJ.
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #75 üzenetére
Az egész vita onnan indult, hogy: "Ha olyen általános célú, otthoni rendszerként használná valaki a Linuxot," szerintem is a hajlított lemezek tervezése meg a matlab az tipikusan általános, otthoni felhasználás. de főleg a matlab az, amit a hitelkárosultak is rendszeresen használtak, miközben épp szünet van a barátok közt öldöklésében... a sok hülye matekprofesszor, miért is tartunk itt...
-
sing1ep1ayer
őstag
Ne haragudj, de én speciel nem próbáltam még belőni a géped Windows alatt, tehát nem tudom elfogadni azt, hogy e tekintetben a Windows sem különb a Linuxnál. Add ide, megcsinálom neked! Te (vagy más) is dolgozhatsz az enyémen, hogy Linux alatt minden klappoljon rajta. Így a user errort ki tudjuk zárni. Nem ez a fair?
-
törölt tag
válasz
joysefke #205 üzenetére
"Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani."
2007-ben ubuntu is vígan megfelelő volt már bármilyen windows helyett korábban is XP-t váltani. Ma meg pláne.
Desktopon mi az a nem csak legegyszerűbb használat, ami miatt azt mondod, nem alternatíva? Egy FEA nem alternatíva alapnak? Ha ellenpéldát hozok rá, akkor sem?"Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak"
Onantól, hogy lesz OEM Win-je, valóban nem feltétlen éri meg váltani, de onnantól, hogy vesz egy gépet opendos-szal, már mindegy mit rak rá, az esetek 99,99%-ában.
-
mr.nagy
tag
válasz
A hybrid grafikával szerelt laptop (ezt a témát mindenki kerüli, akárhányszor megemlítem) pedig 100 fokig fűti a proceszort amiatt, hogy mindkét VGA maximumra van terhelve a rendszer által, ezért a gép nyom egy shutdownt. Bravó!
Előre bocsátom nem vagyok guru, de a melegedés probléma nálam pont fordítva van, emiatt is tértem át a Linuxra.
Már a Windows XP-nél is tapasztaltam, de a Windows 7-nél különösen igaz. Nem tudtam egy filmet megnézni mert túlmelegedés miatt kikapcsolt a laptop. Egy sima Chrome böngésző néhány lap füllel is olyan terhelést okozott, hogy a hűtés a porszívó hangjával vetekedett.
Meguntam és kipróbáltam több linux verziót, majd a mostaninál maradtam (szándékosan nem írom melyik mert nem reklám céllal készül a bejegyzés). Tökéletes. Halkan, erölködés nélkül fut minden alkalmazás. Tudja azt amire szükségem van. Minden külön heggesztés nélkül felismeri az összes hardver eszközt és kezeli, semmit nem kell heggeszteni, hogy fusson.Az előzőekben leírtakkal csak azt akarom mondani, hogy ahány ember és gép annyi ok, hogy ki és miért használja egyik vagy másik rendszert! Én nem akarom sem szidni, sem dicsőíteni egyiket sem, döntse el mindenki neki mi a jó és használja azt.
-
sing1ep1ayer
őstag
Állj, álllj, állj, állj, állj!
A Windows verziót majd én kiválasztom, ugyanúgy, ahogy te is tetszőleges Linux disztrót választhatsz. Itt az a lényeg, hogy egy tökéletesen használható gépet prezentálj Windows vagy Linux alapon.
Nem értek a Win8-hoz, még sosem próbáltam, mert az olvasottak alapján visszalépés lehet sok tekintetben a 7-hez képest.
-
Penge_4
veterán
válasz
"Cserébe te is adhatsz nekem kölcsönbe egy gépet otthonról random kiválasztva, amin nekem XP-t, vagy Win7-et kell ugyanilyen szinten "élhetővé" tenni. Meglátjuk ki jut messzebbre. Az ajánlatom bármely a Linuxot foggal-körömmel védő emberke felé él, de azért ne egy kukázott 486-ost hozzatok, hanem egy manapság átlagosnak vagy újnak számító hardvert. Mondjuk P3 és fölötte."
Oké. Adok neked egy gépet Gigabyte GA-965P-DS3 alaplappal. Az alaplapi, integrált Marvell Yukon 88E8056-os hálókártyáján röffentsd be nekem Windows 8 alatt a PPPoE kapcsolatot úgy, hogy 5-10 másodperc után ne bontsa, hanem működjön a hálózat.
De régebbi gépekben tudok nem egy olyat, aminél csak úgy ment fel a kívánt OS (általában XP), hogy átraktuk a vinyót másik gépbe, arra feltettük, majd vissza a régi gépbe. Nem írt ki semmit, sikeresen végigment a telepítési folyamat, majd az Üdvözöljük előtt beragadt és meg sem nyikkant.
-
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #200 üzenetére
Kb 2000-2001-ben ültem először Linux elé, azóta rendszeresen előszedem. Nem nem próbáltam ki minden disztrót és minden alkalmazást, de azért próbáltam már párat. Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani.
Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak.
Ja, előbb utóbb fogok venni egy Rspberry Pi-t, azon is Linux fut, tehát nem lehet azt mondani, hogy csípőből gyűlölöm a rendszert, úgy gondolom egyszerűen pragmatikus vagyok, és mindenhova a legjobb megoldást keresem, mentesen mindenféle ideológiáktól
J. -
sing1ep1ayer
őstag
Senki nem tiltja, hogy az élelmesebbek (mint szerénységem
) csupa-csupa opensource alkalmazást használjanak Windows alatt. Mivel én eleve mindkét rendszeren megfordulok, ez a lehető legjobb választás számomra. Ettől nem lesz rosszabb a Windows.
Próbáld meg felrakni azt a Skype multiarch fájlt a 64-bites wheezyn, ne csak felolvasd nekem amit ott látsz. Olvasni én is tudok. Sőt, fel is raktam, de hidd el nem annyi volt, hogy kattintasz rajta aztán felrepül. Tessék megnézni! Esetleg ha korrekt akarsz lenni, akkor mérd le stopperrel is, hogy mennyi idő alatt tudod telepíteni az említett disztrón.
-
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #50 üzenetére
dikk má' hé... a linux rossz, a linux le van maradva, a linux funkciószegény, de a windows attól lesz funkciógazdag, hogy felraksz rá egy vlc-t, ami, valljuk be, a linuxhoz áll közelebb, opensource projekt lévén? aaaaaaaaargh most letettem a hajam.
"Mi van azzal, hogy a Linuxon bekapcsold az SSD-re a TRIM-et?": semmi. linuxon bekapcsolom az ssd trimet és kész. ja, de ez nem a blokkos eszköz dolga, ez a file system layer dolga, tehát nem ssd doktor program kell neked, hanem fájlrendszer doktor program.
"sudo apt-get install skype - nagyon vicces. Csináld már meg ugyanezt légyszíves egy 64 bites Wheezy-n!" rámész a skype.com-ra, rögtön linuxul beszél hozzád, kiválasztod a disztrót, és mit látsz??? na mit? debian 7.0 wheezy *MULTIARCH*. SEMMIT nem kell mókolni, wheezyre van gyári skype. légy szíves a szkájppal kapcsolatos problémádat porold már le, mert már a dínók is röhögtek rajta.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#06658560 #200 üzenetére
Ha mindig megtalálod a jó megoldást Linuxon, akkor neked is áll az ajánlatom.
Lehet próbálkozni. Cserébe én is megoldok bármilyen Windowsos problémát.
Egyébként én így frissítek Windows alatt, ha kell. Nem kell külön szórakozni a programokkal és ezek a rendszert sem szemetelik tele.
"kaptál már erre választ, van bővebb energiagazdálkodás is."
Megnéztem közben. Közelít, de még mindig nem az igazi.Mindenesetre elfogadható. Viszont csak KDE alól érhető el, szóval minden KDE nélküli, vagy más ablakkezelőt futtató disztró ezek szerint funkciószegény. Egyedül ez maradt állva a Windows ellen.
Mindezek mellett továbbra is állítom, hogy a Linux is egy remekül használható rendszer és én boldogan használom is, de jó lenne, ha rendesen kezelne minden hardvert és több beállításhoz férne hozzá a user anélkül, hogy a rendszer szétbarmolását kockáztatja.
-
törölt tag
válasz
"Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét. Ez nem funkciószegényebb?"
Akkor ezek szerint szelektíven olvasod a topikot, kaptál már erre választ, van bővebb energiagazdálkodás is.
"Windowsnál tessék konkrét példát hozni, milyen hardvert kell válogatni hozzá.(sic!)"
Memória, VGA, proci(8 esetében talán már nem), nyomtató.#202 sing1ep1ayer: és ezzel frissítesz víruskergetőt, tűzfalat is? Flasht, win-t, mindent? .Net? Java?
Minden problémára én sem tudom a megoldást, viszont nem is állítom, hogy ettől az "egy" problémától már sokkal szarabb a linux a winhez mérten, pláne, hogy ezer más hardveres oldalon meg van hatalmas előnye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest