- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
balcsida
senior tag
dany007 munkájára adnék le egy szavazatot
-
Heyman
aktív tag
Első kategória: GouGraN
Második katégória: kiskaktusz -
Dany007
veterán
1. kategória: Leevi23
2. kategória: Jorus -
Adamis
őstag
és @ puttonyos:
-
intelfan
aktív tag
Második katégória: albert8sok sikert mindenkinek
-
Recon666
Közösségépítő
1. kategória; rw-ultra
-
Második kategória: kiskaktusz -
1. kategória Zetorgumi
2. kategória colomb2 -
BeeNiTTo
tag
1.kategória:Kiskaktusz
2.kategória:Jorus -
endalon
csendes tag
1. kategória: dany007
2. kategória: albert8 -
Bopez
tag
1. kategória: albert8
2. kategória: Adamisvote megvolt
-
Adamis
őstag
1. kategória: pocokxx
2. kategória: JorusSzavazat leadva!
-
pocokxx
Közösségépítő
Már lehet is szavazni! Felhívom a nevezők figyelmét, hogy számukra ez kötelező!
-
F34R
nagyúr
mert kell melle az lm_sensors is
(#84) kiskaktusz
hat en sem bannam a png-t vagy legalabb svg-t.
pont a multkori desktop verszenyen is png-t tettem be, at lett alakitva jpegre es kozeleben sem volt az eredetinek elmosodott nem lehetett ranagyitani stb.
Nekem is tragya ot megas netem van , attol nem hiszem hogy sokkal szarabb lehet valakinek. -
kiskaktusz
addikt
Ne szopassuk a mobil és a fos nettel bírókat.. Nagy meló jpg-ben elmenteni, vagy átkonvertálni?
Ez nem a 41 gigapixeles dubai fotó, hanem egy desk.. nem számottevő az az adatmennyiség, ami elveszik..
-
Rimuru
veterán
Miért csak JPG lehet a kép?
szegény PNG kinek ártott?
-
ViZion
félisten
Conky-t ismerem, meg pár dockot. Azért is írtam, h a Conky beállításokat publikálják, én meg jól kipróbálom
Lustaság FTW
Mondjuk még kb. Ubuntu 9 -nél próbáltam, azóta gyanítom változott, akkor inkább csak nyűglődés volt, vmiért nem tudott szenzorokat kiolvasni, amit tudott arra meg marhaságot (bár ez lehet az alaplap sara is)... Ja, volt vele 3 magos procim, pedig az tutira 2 magos volt -
pocokxx
Közösségépítő
Ott van a cikk elején jó néhány forrás, meg itteni cikkek.
1. oldal alja. űEgy-két segítség az elkészítéshez
Recon666 cikkei:
A Dock használata
Hogyan tegyük egyedivé desktopunkat?IBasterd cikkei
Rainmeter I.
Rainmeter II.pocokxx cikke:
Conky rendszermonitorozó alkalmazásForrások (témák, ikonok, skinek) a teljesség igénye nélkül:
DeviantArt
customize.org
gnome.look.orgDe a Kinek milyen a Desktopja topikban is segítünk, ha kell.
-
ViZion
félisten
Vannak nagyon jók, amik az én minimalista szememnek is tetszenek.
A második kategóriába neveznem kellene, úgy érzem dobogós helyre esélyes lennék!Majd a művészurak azért pár beállítást meg mittudoménmikellhozzá publikálhatnának
-
sing1ep1ayer
őstag
Ilyen versenyt hasonló feltételekkel telefonos desktopokkal is rendezhetnétek, mondjuk a mobilarénán. Csak aztán ne felejtsétek el a jogdíjamat küldeni a korszakalkotó ötletért, ami még tuti sosem merült fel senkiben!
-
F34R
nagyúr
messze van meg en sztem 12.-en adom le
-
Dany007
veterán
Azért köszönöm a szavazat megelőlegezését!
-
paperboy
senior tag
Jajj tényleg, elnézést! Légyszi töröljétek a hozzászólásom...
-
kiskaktusz
addikt
Még nem érkezett be minden asztal, vasárnaptól lehet nevezni..
Ha figyelmesen olvassad volna a cikket; "A szavazás első forduló: 2012. augusztus 13. - augusztus 20. 24:00"
-
paperboy
senior tag
Személy szerint akkor a szavazatomat az 1. kategóriában dany007 asztalára tenném le.
-
ViZion
félisten
Szerintem is inkább zombivámpír vagy iesmi, "az időt mutatja"nagyon gyenge próbálkozás volt...
-
kiskaktusz
addikt
Áh, akkor bocs! Szerintem a PS senkiben sem merült fel.
-
albert8
veterán
Félreértetted. Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy nincs fotoshoppolva.
-
kiskaktusz
addikt
Nem, nem hisszük el, azt hisszük, hogy frankón idősebb vagy 1000 évnél, és abban is hiszünk, hogy az államalapítás után, biciklivel generáltál áramot a gépedhez, amit az ufók találtak fel.
Miért ne hinnénk el? Azt hitte mindenki, hogy rossz a skin, mert pont a dátumkijelzés előtt van és évszámként hatott. ennyi. Miért vonnánk kétségbe a szavad, miszerint tegnap csináltad? Szerinted mi tényleg rajta vagyunk, hogy az egy ezer éves desk, amikor még semmi sem létezett, ami egy laptophoz/PC-hez kell?
-
albert8
veterán
Ezzel az az egy gond van, hogy az nem az évet, hanem az időt mutatja, méghozzá 10:12
és igen tegnap csináltam akár elhiszitek akár nem.
-
kiskaktusz
addikt
csak 2 van feletted, semmi gond.. 1012. júl. 29. nem tegnap volt...
-
ViZion
félisten
...nézd meg a screenshoton a dátumot. Biztosan fotosop, mert a fotó nem lehet 1000 éves
-
albert8
veterán
Most mire gondoltok? nem vágom..
-
ViZion
félisten
Szerintem nem volt a versenykiírásban, h csak 1000 évnél fiatalabb konfigon lehet nevezni
Amúgy nagy király lehet a gép, azokban még volt anyag! -
kiskaktusz
addikt
Dátum.
-
albert8
veterán
Ezt honnan veszed? Tegnap csináltam......
-
sing1ep1ayer
őstag
Tetszik hogy a második kategória eddigi egyetlen nevezője egy 1000 éves desktop screenshottal indul.
De amúgy szép lett.
-
Bjørgersson
félisten
Egy kalappal mindenkinek! Kár hogy nekem nincs hozzá türelmem.
-
Jók lesznek a művek
-
pocokxx
Közösségépítő
El fog jönni az is. Majd talán év vége felé. (Egyébként az már az 5. lesz.)
-
L3zl13
nagyúr
Jó ez a verseny, de kéne külön egy olyan is ahol "minimaldesign" desktopok versenyezhetnének.
-
kiskaktusz
addikt
Szervezd meg
A PH!-s desktopmoddolók nem fogják neked megszervezni
-
IBasterd
tag
Tetszik a kezdeményezés, és a kötött hátterek ötlete is remek.
Kíváncsi leszek a művekre.
-
pocokxx
Közösségépítő
Csak biztatni tudok mindenkit!
-
Talán én is megpróbálkozom
-
Cyberpunk
félisten
Legkreténebb desktop verseny nem lesz? Csak mert abban tuti első lennék.
-
pocokxx
Közösségépítő
Azt hiszem kitaláltam mi legyen a győztes jutalma...
[link]
-
Beci9595
tag
Csak a háttér kötött
-
Steve1207
veterán
Jó kis verseny, régebben variáltam ilyenekkel
aztán áttértem egy se ikon, se semmi variánsra klassz kis fekete háttérrel
Menüben ott van minden progi, minimalista mód, semmi csicsa és semmit se fog a rendszeren.
Majd lehet ránézek azért, sok sikert a nevezőknek! -
pocokxx
Közösségépítő
Inkább az idle dektopot, de, ha fontosnak tartod, hogy milyen a visual style, amit használsz, akkor beküldheted úgy is.
-
ViZion
félisten
Sok disztrót próbáltam, van amelyik önmagában is egy "optikai tuning" - de az nem az enyém
ha az lenne, hogy nevezz egy desktoppal, amit készítettél, akkor beküldenék Pear OS, Joli OS, Zorin OS 6 vagy valami hasonlót...
Enyémben inkább az az "érdekes", h az alap Gnome Shellből mi lett, viszont a végeredmény nem túl látványos - lévén minden látványelem a minimumon...
Mit kell küldeni? Az "idle" desktopot, vagy kinyitott menükkel esetleg? -
pocokxx
Közösségépítő
Igazából ez a verseny a kreativitásról szól, úgyhogy hajrá.
-
Lacces
őstag
Abszólut minimalista!
Kocka... hát az, nem az a desktop, amin te dolgozolBár a conky nem rossz lehetőséget tartogat.
-
ViZion
félisten
Csak a Te kedvedért...
Ezt nyisd meg. csak első oldal van.
Most gondolatban kapcsold ki a bal oldali kedvencek sávot, az alsó tálcát, a Bluetooth-ikont, az akku ikont, és a név helyére egy ikon került, Activities helyett meg Fedora-t ír ki... Kész.
Na ez az asztalom
Ja, és nem változik, mert csak menü nyílik, nem az alap Gnome Shelless mindenfélék.
Még egy tipp: compiz-t nem írják, h tilos, tehát egy épp 3D-be forduló kocka azért ütős lenne......vagy kiskapu?
-
pocokxx
Közösségépítő
Huhú, de nagy az érdeklődés, akkor hajrá mindenkinek!
A vízjeleknek maradni kell, a cikkben leírtak(vágás, méretezés, keret hozzáadás) engedélyezettek, más nem. Remélem ezt mindenki megérti. Egy kicsit mást szerettünk volna, mint eddig, ezért a kötött háttér. Bár így nyilván nem lesz olyan "sokszínű" a nevezett kéek, de talán jobban kijön az, hogy ki milyen lehetőséget lát meg a képekben.
-
Lacces
őstag
Pedig én tényleg kíváncsi lettem volna rád
. Főleg, hogy linux vonalon nyomod, fedora, gnome-shell, plusz aláírásban photoshop tutorial.
Én is csak a Unity-t akarom felstuccolni, megnézni, mit tudok kihozni belőle
Szerintem én leszek a legutolsó
De tiszteletben kell tartani a döntésedet!
Szervezőknek:
Szerintem a fix háttér tényleg jó ötlet. Ha szabadon választható lenne, biztos nem próbálnám meg... Akkor vér ciki lenne.
De így inkább nagyobb kihívás mindenkinek, mert adott egy téma, és arra kell minél "művészibben" felépíteni az egész asztalt. És így a "profiknak" sincs olyan könnyű dolguk.
Így az én felfogásom szerint, olyan mintha mi "kicsik" is megmutathatjuk magunkat.
Ilyen fix háterű mindig legyen, lehet egyéni hátteres is a profiknak, de fix mindig maradjon! -
Recon666
Közösségépítő
Inkább örülj neki hogy idén nem kell keresned hátteret, megspóroltunk neked egy csomó időt.
[link] -
hoffman_
nagyúr
Na ja, me' ott a saját háttérem vót
Aztán aztat nem lehet reprodukkálni
btw.
Mi ez az új rang? Már láttam egy-két helyen ma, pedig csak egy hónapot nem voltam.
-
Recon666
Közösségépítő
Visszamennye'. Előzőn is kaptál érmet.
-
ViZion
félisten
Köszi, de köszi nem
jó ötlet a fix hátteres dolog, de nem neveznék a semmire, amit műveltem az meg nem látszik (Gnome Shell extensionokat kicsit személyre szabtam). Nem akarok tippeket adni, de pl. Zorin OS, vagy egy valamilyen dockos megoldás jópofa lehet. Esetleg Joli OS... az nagyon jól néz ki szvsz - csak ugye nem az én asztalom -
hoffman_
nagyúr
Bunda lesz az egész, pf
-
Nah, neveztem, sok szerencsét mindenkinek.
-
XtremLor
őstag
Minimal vonalon nyomom en is, de kivancsi vagyok a tobbiek mit fognak alkotni.
Sok sikert mindenkinek -
Recon666
Közösségépítő
Végül is annyiban jó hogy ketten választottuk ki a képet külön-külön. Nálam is a minimalabb képek a nyerők, pocokxx által választott kép pedig a másik tábornak kedvez igazán. De ízlés kérdése, a lényeg hogy mindenki megtalálja a magának valót..
-
Ja és igen. Jók a képek. Mindenki megtalálhatja a sajátját benne.
Én az elsőt választanám(a másodikat pénzért sem). Az az én világom. -
Recon666
Közösségépítő
pocokxx vetette fel. Én csak az egyik kép kiválászitásában segítettem, meg a cikk szövegét egyeztettük.
Valóban jó ötlet, így tényleg szoros lesz a verseny.
-
Ez a fix háttérképes buli, jó! Grat az 5let gazdának.
-
F34R
nagyúr
welcome bro
-
Recon666
Közösségépítő
Elég sokan vannak akik minimalista asztalt csinálnak.
-
Lacces
őstag
Gyere csak te is
Én is csak egy mezei Unity-vel megyek
. Szerintem örülnének neki, ha minél több kép kerülne fel.
Én sem fogok nyerni
-
ViZion
félisten
...ajjjajjjjjjj
Nekem Gnome Shell van, az csak felül egy keskeny sáv, rajta 3 ikon, óra és a futó appok listája, meg a Bolt menü.. kész. Ezzel a minimalista dologgal szvsz kevés esélyem lenne, de azért Nektek hajrá kedves játékosok, jó mulatást! -
F34R
nagyúr
nekem nincs talcam , igy az biztos nem
-
Mister_X
nagyúr
A tálca nem takarja ki?
-
Recon666
Közösségépítő
Akárki nevezhet.
Sőt jobb ha minél többen.
Telepakolni nem muszáj, a hátterén kívül mindent úgy variálsz ahogy akarsz."A képek átméretezése, levágása, ill. egyszínű keret hozzáadása engedélyezett."
-
Madn!ght
addikt
Sok sikert a résztvevőknek!
-
Lacces
őstag
Plusz kérdés:
A háttérképet meglehet vágni? Gondolkozom egy trükk alkalmazásán, és ahoz a háttérképet meg kell vágni, de ugyan az lenne. A trükkhöz meg kell vágni, de ez nem vehető észre, nem módosítok benne semmit, csak kivágom azt a részt, és vissza is rakom
Aki ismeri, az tartsa magában, kérem!
-
Lacces
őstag
Mindkét kategóriában lehet indulni?
Telepakolás alatt pontosan mit kell érteni? Font, screenlet, ikon, dock-ok oké. De például lehet olyan is, hogy valaki megjelenít egy zenelejátszót is? (A fórumban láttam ilyet, hogy mappa, vagy alkalmazás skinje is látható volt). Vagy szigorúan csak az asztal lehet kint?
Lelkes amatőr is nevezhet? Vagy inkább csak a profikat várjátok? Én most kezdtem el nemrég magamtól moddingolni az asztalt, és csak úgy kíváncsi lennék egy szavazás alapján az észrevételekre
Annyira nem vagyok művészi lélek, mint a "nagyok" a fórumban
-
skydragon
tag
gogogogo
-
kiskaktusz
addikt
Szerintem az a módosítás kiesik a "keretesítésből"
-
F34R
nagyúr
elsorol leszedem az M-t remelem nem diszkvalifikalnak miatta.
-
kiskaktusz
addikt
Ja, az nekem is szúrja a szemem, de hát nem amatőr munkák, kell a képre.
-
F34R
nagyúr
kar hogy ott van mindkettonel a watermark
-
kiskaktusz
addikt
Zsír. A férfi kardvívás előtt (Szilágyi Áron) meg is csinálom szerintem
-
KAMELOT
titán
EZ így nagyon jó, hogy a háttér fix. Így az adott hátteret ki milyen szépre csinálja majd. Jó verseny lesz.
-
Mister_X
nagyúr
Nem lapoztam. -
Recon666
Közösségépítő
Nem lesz az sokáig formaruha.
-
Auratech
őstag
Ez kár... Mármint a fix háttér. Az én desktopom pont azért jó nekem, mert a háttér szervesen egybeolvad a felhelyezett elemekkel, ikonokkal, interakciókkal. De azért izgi...Gyorsan, míg be nem fut a metrós formaruha...
-
adamikus
tag
A cikk 2. oldalán [link]
-
Recon666
Közösségépítő
Hát a cikk második oldalán.
-
Mister_X
nagyúr
És hol látom ezeket?
-
albert8
veterán
Nem 2 kategória van ls ezekhez 1-1 háttér neked pedig saját dock-al meg ikonakkal órával kell feldisziteni.
-
Recon666
Közösségépítő
A háttér kötött, többi lehet akármi. A kiválasztott háttér szerint leszel belinkelve a megfelelő kategóriába.
-
Mister_X
nagyúr
Én ezt most nem értem. Most tetszőleges háttérrel és kütyükkel kell dolgozni?
-
Dany007
veterán
Ejha! Jó ötlet! Főleg a kötött háttérkép használata. A legutóbbi versenynél nekem is feltűnt, hogy a végén már tényleg háttérkép verseny lett az egészből.
Főleg, hogy minimál kategóriában sokan küldünk igencsak letisztult asztalokat (köztük én is), amin részben vagy egészben csak a háttérkép dominált. Kíváncsi leszek az eredményekre!Ami még mindenképpen említést érdemel, hogy a képek brutálisak!
Egyszerűen nagyon szépek. Hihetetlenül szép, tiszta, látványos, jó témaválasztás...
-
callmeakos
veterán
Na akkor hajrá. A tavalyiról frankón lemaradtam, ezúttal nem hagyom ki.
-
Recon666
Közösségépítő
Hajrá. Köszi az említést!
-
KAMELOT
titán
Lehet én is benevezek valami szép desktoppal!
-
albert8
veterán
Hajrá mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged