Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6389) sirokipatrik válasza trichie16 (#6385) üzenetére


sirokipatrik
aktív tag

Pont tegnap csináltam egy tesztet a házban, majd utána a kertben kutyákkal, végig próbáltam az összeset a HD kivételével, és tv-n (4k-s) vissza néztem őket. Full hd-nál illetve full HD+-nál be illetve kikapcsolt stabilizációval. Ugyanis nekem is lesz egy hasonló esemény 🙂
Arra jutottam, hogy a full HD illetve annak a plusszos változata stabilizációval gyönyörűen kompenzálja a mozgásokat. Viszont ennyi az előnye, a minősége borzalmas: nincs részlet, illetve ha mozog valami, akkor mosódik nagyon, látszik hogy ilyen utó élésítést csinál ami agresszív. Ha kikapcsoltam a stabit, akkor nagyon jó, de: a 4k-val egyik sem ér fel. Az ugyanis messze a legszebb, nincs semmilyen stabilizálás, de ha ügyesen fogod, akkor a legjobb minőséget ezzel kapod. És ami miatt jó volt a teszt: hogy én h265-re raktam a kódolást, viszont a tv valami oknál fogva nem vitte. Úgyhogy átállítottam h265-re, úgy már jó volt.

Ja és a hangzás: egész oké, szerintem nem úgy adja vissza az ember hangját, mint amilyen a való életben, de a szél zajt, illetve az autókat szépen kiszűrte. Majd a zenére leszek kíváncsi, hogy ott mit mutat.

És megvalami: full HD+-nál tv-n alul és felül is van fekete sáv, mint a filmeknél. Nem néz ki rosszul, de szokatlan. Én az UHD-t javaslom, alatta nem igazán, vagyis csak stabilizálás nélkül!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.