Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-13 20:33:35

LOGOUT.hu

******** Huawei P10 Összefoglaló ********

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13901) qltsar válasza Zoz (#13879) üzenetére


qltsar
addikt

Igen, ugyanazt:

[kép]
[kép]
[kép]

Ilyen amikor olvashato:
[kép]

(#13902) $atirka válasza $atirka (#13869) üzenetére


$atirka
senior tag

Tegnap este frissült 9.1-re és megjött VoLTE, végre!

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#13903) <Adamsky> válasza qltsar (#13901) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Az utolsó kép melyik "témából" való? :U
Tényleg, nálatok (H9-en) a Telenor-osoknál lett VoLTE? Nálunk a 9.1-el jelent meg (más szolgáltatónál régebb óta működik).

(#13904) qltsar válasza <Adamsky> (#13903) üzenetére


qltsar
addikt

(#13905) tunjazutambo


tunjazutambo
újonc

hali, 9.1 frissítés után csináltam egy FR-t, de valamiért a kezdő beálltásoknél a legelején (nyelv, felhasználó feltételek, stb) a frissítések keresésésnel bestuckol, így nem tudom egyáltalán hazsnáli a telefont. Próbáltam mobilnettel is, de azzal sem megy, vélhetően nem a nettel van gond. Bármi ötlet?

(#13906) <Adamsky> válasza qltsar (#13904) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Uhh, bocsi! Így már +van. :) Néztem is, de se a dialer (a gombok kinézete), se a messages (egybefolynak az SMS, nincsenek ilyen "buborékok") nem tetszett. Én most ezt tesztelem...

(#13907) Ceree válasza tunjazutambo (#13905) üzenetére


Ceree
senior tag

Recovery menubol egy ujabb FR? Hatha...

Másolat_eredetije

(#13908) tunjazutambo válasza Ceree (#13907) üzenetére


tunjazutambo
újonc

Köszi, végül safe mode-ban be tudtam lépni, leszedtem onnan a frissítést, és azóta működik.

(#13909) Erdész85 válasza <Adamsky> (#13900) üzenetére


Erdész85
csendes tag

Végig olvasva, ha jól értem az volt a problémád, hogy a bt hangkeltő hangerejének szintje és a telefon bt hangerő szintje nem szinkronizálódott, azaz nem hangolódott egy szintre csatlakozáskor és nem vezérelhető globálisan. (A bt hangszóró hangerő gombja nem távirányítóként működik.)

Van néhány bt hangcuccom, de még sosem volt gondom a hangerőállítással. Leggyakrabban sony mdr-1000x fejhallgatót, plantronics explorer10-et és egy sony srs-xb30-as hangszórót használok. A telefonnak van saját bt hangerő állítási pontja, ami bt csatlakozáskor állítható a hangerő gombokkal. Teljesen függetlenül tudom állítani a bt fej – fülhallgató, a bt hangszóró és a kocsink hang erejét is, ami nagyon jó dolog akár nagyon zajos környezetben használva extra hangerő érhető el. Több eszközt csatlakoztatva a hangcucchoz, nem kell vacakolni a megfelelő hangerő beállítással. A csatlakoztatott eszközökön (telefon, tablet, pc, tv) külön állítva dönthetem el melyik legyen a domináns.
Kipróbáltam egy p30 pro-n (EMUI 9.1), p9-en, p9 lite 2017-en, LG G3-on és mindegyiken ugyan így működik, mint p10-en (9.0-al). Szerencsére még a verso hangrendszere sem szinkronizálja a hangerőt a rákötött eszközökkel és nem is állítja azokét.
Tisztára olyan, mint a tv-re kötött pc-m, külön hangerő állítási lehetőség mindkét eszközön (a hang a tv-n keresztül jön). Természetesen a pc-m némára van állítva, akkor hiába állítgatom a tv-n a hangerőt, akkor sem lesz hangja az elindított filmnek, zenének. Szerintem ez tök normális dolog, és az is, hogy a telefon is ilyen rendszer szerint kezeli a bt hangkeltőket.

Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy ezt a kettős hangerő állítási lehetőséget p10-re érkezett 9.1-es frissítés megszünteti-e, vagy sem? Ha igen, hol lehet átállítani?

(#13910) <Adamsky> válasza Erdész85 (#13909) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... a bt hangkeltő hangerejének szintje és a telefon bt hangerő szintje nem szinkronizálódott, azaz nem hangolódott egy szintre csatlakozáskor és nem vezérelhető globálisan. (A bt hangszóró hangerő gombja nem távirányítóként működik.)"
Pontosan!

" ... még sosem volt gondom a hangerőállítással." - nyilván ez (mármint ez az absolute volume) is egy olyan fícsör, ami - a nagy számok törvénye - biztos, hogy valakinek így, valakinek pedig amúgy (kikapcsolva) lenne jó. És ezt írtam is (ld. az egyik link-elt hozzászólásomban) hogy a dev. options alatt van egy kapcsoló, amivel ki-be kapcsolható ez az üzemmód. Kivéve egyes (értsd: egy csomó) Huawei készüléket.

"Kipróbáltam egy p30 pro-n (EMUI 9.1) ... "
Na, ez azért érdekes, mert épp egy P30 Pro-s tulaj írta nekem, hogy 9.1 alatt bizony van bt. absolute vol. és működik is (azt hiszem ezért is reménykedtem abban, hogy végre a P10-ben is lesz). Az, hogy nálad mégis máshogy működik ... rejtély. Esetleg nézd meg kérlek a dev. options alatt az említett kapcsoló állását.
Ezt most keresgélés közben találtam: P20 Pro topic.
P9-en és P9 lite 2017-en nem lepődnék meg, ha még olyan rendszer (Oreo) volna, amin ez a funkció rossz. Az LG-t nem ismerem ...

"Tisztára olyan, mint a tv-re kötött pc-m ... "
Ez teljesen más sztori! Én pl. reggel szoktam magammal vinni a kis bt.-s hangszórómat ide-oda (fürdő, konyha). Rohadtul idegesítő, mikor rájössz, hogy nem tudod feljebb venni a hangerőt, mert "odaát" le van tekerve. Headset-nél ugyanez a szitu. Van egy vezetékes fülhallgatóm. Azon alap, hogy ha nyomom a "hangerő +" gombot, akkor az - zenelejátszás közben - állítja a médiahangerőt. Nehogy már egy bt.-s fülessel ugyanezt ne tudjam megcsinálni?! Ne ugorjunk már vissza a múltba! Nem tudom mennyi idős lehetsz, de ha volt walkman-od, akkor emlékezhetsz rá, hogy ott is volt olyan, amihez volt hangerőállítós "távvezérlő" a vezetéken. Ja, csak az egy analóg megoldás volt. Ha a teljes hangerőskálát használni akartad, miután betetted a walkman-t a táskádba, akkor előtte a lejátszón max-ra tekerted a hangerőt (a távvezérlőn pedig a minimum közelébe).

"Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy ezt a kettős hangerő állítási lehetőséget p10-re érkezett 9.1-es frissítés megszünteti-e, vagy sem?" - megszünteti, de a dev. options-ban kikapcsolható (Mondjuk a ki-be kapcsolgatást követően lehet dobni kell a bt. kapcsolatot és újra felvenni. Tablet-en legalábbis - mikor egyszer próbáltam - így kellett tenni)

(#13911) dualcore


dualcore
őstag

Ha esetleg valakit érdekel:[kifutó termékek ]

(#13912) Ceree válasza dualcore (#13911) üzenetére


Ceree
senior tag

50ezer az eleg jo ar erte, foleg, hogy gondolom a 3ev garancia is ervenyes ra... :Y

Másolat_eredetije

(#13913) sajby válasza Ceree (#13912) üzenetére


sajby
senior tag

hú,de vettem volna,ha lenne még :D

(#13914) dualcore válasza Ceree (#13912) üzenetére


dualcore
őstag

Igen azt írja, hogy érvényes rá a kiterjesztett garancia. Na az hogy mennyi van készleten, az már más kérdés.

(#13915) #31757056


#31757056
törölt tag

Felrakram én is a 9et ma jött meg. Minden oké rajta eddig kivétel a tárhely tisztító funkció nem működik. Csak kiirja hogy keresés, gondolom számolná a csomagokat de 10 percre el van ott akadva. A régiben pár másodperc volt. Valaki másnál is ilyen?

(#13916) xcsabo válasza dualcore (#13914) üzenetére


xcsabo
senior tag

én már régóta vadásztam itt a p20 4/128-ra... vagy két hónapja azt írja nem elérhető. csak azt nem értem akkor miért nem törlik a listából. hátha az 1xi júzer vesz helyette mást?

[ Szerkesztve ]

(#13917) dualcore válasza xcsabo (#13916) üzenetére


dualcore
őstag

Én a Mate 20 Pro-val voltam ugyanígy. Felhivtam őket, azt mondták van még több mint 1000 db raktáron, rá pár napra kifutott és nem lehetett rendelni. Így vettem üzletbe egyet.

(#13918) kerxy válasza sajby (#13913) üzenetére


kerxy
senior tag

Én délelőtt elcsiptem egy dualt asszonynak, majd jövök kérdezni, remélem, hog, hogy megérte :)

(#13919) Szaszabond válasza xcsabo (#13878) üzenetére


Szaszabond
aktív tag

Szia, Bármiben jobb ez a kamera app mint a gyári P10 hez való? ...mert ez elvileg a P30/P30Pro-hoz van....Hoz e uj funkcióakt? Működik e minden? Szebbek e a képek?

(#13920) xcsabo válasza Szaszabond (#13919) üzenetére


xcsabo
senior tag

fentebb a válasz. egyébként gyári, csak újabb. de az OIS szar 720p-n és alatta. fordítva korrigál.

(#13921) xcsabo válasza xcsabo (#13920) üzenetére


xcsabo
senior tag

egyénként egy oneplus fórumon csíptem el egy bejegyzést, hogy a 9 ott is elhozta ez az OIS hibát. a válasz a gyártó részéről: ez nem bug, hanem fícsör.... jó valszeg a huawei is így áll hozzá. lehet az alap volt fos, amiből a gyártók dolgoztak.

(#13922) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

Még mindig teljes házat keresek P10 Plushoz, tud valaki segíteni? :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#13923) Erdész85 válasza <Adamsky> (#13910) üzenetére


Erdész85
csendes tag

Ma hajnalban minden tiltás ellenére frissítette magát a telefon uh frankón elkéstem melóból.
Első benyomásom az, hogy sokkal rosszabb az egész, ennyire katasztrófa még nem volt egy frissítés sem.

A bt működés alapból nem változott, maradt a normális két hangerő állítási lehetőség. Bekapcsoltam a fejlesztői módot és megnézem a bt absolute vol-t. alapból kivan kapcsolva uh külön be kell kapcsolni, de a teszt alapján csak egy funkciótlan kapcsoló. Nem történik meg a leírt szinkronizálás, viszont a mdr-1000x média gombjai frankón összezavarodnak tőle spotify használatánál a többi hangcucc ugyan úgy megy mint korábban.

"Headset-nél ugyanez a szitu. Van egy vezetékes fülhallgatóm. ..." A kábeles füleseknek nem volt külön erősítőjük, sem áramforrásuk, emiatt a hangerő gombok távirányítóként működtek (pl.: Nokia 5800-hoz kapott média gombos mikrofonos elő egység). A bt hangcuccok független rendszerként működnek, mint pl egy hifi. A hifire is ha rákötötted anno a walkman-t, discman-t attól még nem lehetett a hifiről vezérelni a lejátszó hangerejét.

Emui 9 újítása, a szoftver frissítés halasztás, tiltás lehetőségének a tiltása. Sajnos figyelmen kívül hagyja, hogy fizetős helyen vagy esetleg otthon vagy korlátolt adathasználatú wifit használsz. MS legalább ennyiből korrektebb, hogy win10-en beállítható fizetős hálózat és, akkor nem tölti le, valamint halaszthatod is. Emui 9.1 ebben sem hozott pozitív változást és a support szerint ez így jó. Csak akkor vetődött fel bennük a gondolat, hogy mégsem annyira jó ötlet, amikor rákérdeztem, hogy kifizetik-e az adatforgalmi költséget, ha éppen olyan helyen jön rá a telefonra a frissíthetnék.

Másik újítás, hogy ha bekapcsoltad a dev módot majd kikapcsolod nem adja be az usb választási lehetőséget és blokkolja a teljes adatátvitelt akkor is ha nagy nehezen még is sikerülne rávenni az adat használatra. Emiatt megint csinálhatok egy fr-t és kínlódhatok minden progi adat visszaállításával, mert azt is elcseszték. Már azt sem lehet hisuite-al normálisan visszaállítani. Konkrétan, a legfrissebb huawei backup van a telefonon és nem lehet menteni, mert telepíteni kell a legfrissebbet, ami ugye fent van. Innen semerre sem enged a progi (reinstall sem segít). Biztonsági mentést sajna élből felejthetem el, mert egyik alkalmazás sem működik (felhők, pc, memória kártya, usb háttér tár).

P30 pro-ról meg annyit, hogy sikerült hibásan piacra dobni . Hiányzik belőle pl a ciklikus képernyő nézet és szintén alig lehet rávenni a biztonsági mentésre és a normális visszaállítására. A support-nak felsorolt hibákat persze el is ismerték, pedig nincs 2 het, hogy vettük. Mivel ennyire körülményes lett a 9.1 p30 pro-n is, ott nem lépek be a dev menübe, nem akarom azt is hazavágni. Amúgy is hicare szerint jön még valami frissítés, gondolom valami hotfix.

9.1 pozitívuma, ami feltűnt, az a jobb üzem idő és jobban érzékeli az ujjamat a kijelző.

(#13924) Ceree válasza sajby (#13913) üzenetére


Ceree
senior tag

Honor 10 DS is van 80ert, abbol van keszlet is... meg... :)

Másolat_eredetije

(#13925) sajby válasza Ceree (#13924) üzenetére


sajby
senior tag

Erre a p10-re izgultam,mert értelmes méret és 3 év gari :)

[ Szerkesztve ]

(#13926) Szaszabond


Szaszabond
aktív tag

Sziasztok, 9.1.260 frissítés után az ébresztő során a szundi mód megváltozott. Eddig bárhol hozzáértem a képernyőhöz sikerült szundi módba kapcsolni, most meg csak a képernyő közepén elhelyezett szundi gombot vagy az óra pontos érintését fogadja el. Be lehet valahogy állítani, hogy ez a szundi úgy működjön ahogy régen, azaz bárhol hozzáérhessek félálomban?

(#13927) Ceree válasza Szaszabond (#13926) üzenetére


Ceree
senior tag

Nem tudom, de ez engem is erdekelne. :W

Másolat_eredetije

(#13928) pető bá' válasza sajby (#13925) üzenetére


pető bá'
őstag

Van hozzá hasonlóan jó árú gyári tok is: [link]
Vannak ugyanitt szilikonok is, 290-500 között. :)

"... and I hope you have a great day!"

(#13929) sajby válasza pető bá' (#13928) üzenetére


sajby
senior tag

Köszi,de sajna a telóról lekéstem :/ :)

(#13930) <Adamsky> válasza Erdész85 (#13923) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"A bt működés alapból nem változott, maradt a normális két hangerő állítási lehetőség."
"... és megnézem a bt absolute vol-t. alapból kivan kapcsolva uh külön be kell kapcsolni ... "
Ez így OK. Mondjuk én úgy emlékszem, hogy a default value, hogy be van kapcsolva, csakhogy ez eddig nem működött. Vagyis a 9.1-ig (a 8-astól tuti) ez a kapcsoló teljesen döglött volt.

" ... a teszt alapján csak egy funkciótlan kapcsoló. Nem történik meg a leírt szinkronizálás ... "
Csináltál connect-disconnect-et? Esetleg unpair-t és pair-t? Írtam, hogy tapasztalatom szerint (igaz ez nem a P10-hez kapcsolódó) szükség lehet rá.
Mivel nekem ez egy fájó bug volt, ezért figyelemmel kísértem a javítását. 9-es alatt tuti sz@r volt, míg 9.1 alatt - végre most már - jó. Szóval meglepődnék, ha a Te P10-ed máshogy viselkedne ua. firmware-el.

"A kábeles füleseknek nem volt külön erősítőjük ... "
Nem kell ahhoz erősítő, hogy az egyik eszköz vezérelje a másikat. Csak egy megfelelő jel (ki)adása. Erre az analóg (walkman-es) korszakban esélyed sem volt. Ma viszont alap lenne, hogy működjön, ill. akár a user el tudja dönteni, hogy hogyan (ld. kapcsoló).
De, a lényeg:
1. A bluetooth absolute volume dolgot nem én találtam ki.
2. Android 6 óta ennek úgy kellene működnie, ahogy már sokszor leírtam.
3. A Huawei-nél - valamilyen rejtélyes okból - ezt a funkciót is (sajna nem az egyetlen) tönkre vágták
4. ... a 9.1-ben javították a hiábát

"Másik újítás, hogy ha bekapcsoltad a dev módot majd kikapcsolod nem adja be az usb választási lehetőséget és blokkolja a teljes adatátvitelt ... "
Kipróbáltam, nálam nincs ilyen gond. Annyit vettem észre, hogy a kábel rádugásakor nem ugrik fel (alul) egy ablak, hogy mit szeretnék, hanem - fentről - a notification-ből kell kiválasztani, hogy mit akarok. Érdekesség, hogy itt megjelent (én legalábbis nem emlékszem rá, hogy lett volna) egy olyan, hogy másik eszköz töltése. Vagyis elvileg - szükség esetén, kábelen keresztül - a P10-ről tudunk tölteni egy másik eszközt.
Adatmásolás: miért nem használsz wifi-t? Kellő térerő és jó kapcsolat (5 Ghz) esetén sokkal gyorsabb (és kényelmesebb)

"Konkrétan, a legfrissebb huawei backup van a telefonon és nem lehet menteni, mert telepíteni kell a legfrissebbet, ami ugye fent van."
Ezt adom. Ez tényleg ordas nagy gáz. Én a 9.1-re történő update előtt akartam egy mentést és csak kamilláztam, hogy mi van... kérte a legfrissebb Huawei Bakcup-ot, csakhogy a Play!-ben lévő nem volt neki jó. Mivel nem tegnap óta használok Android-ot, ezért itt nem álltam meg. Szépen utána néztem, hogy mi is a helyzet. Végül a "Huawei Backup v9.1.1.308_OVE" (apkpure.com -ról) sikerült beüzemelni a mentést.
Ultra ciki, hogy ez se a Play!-en se a App Galery-ben (ott a Backup egyáltalán nincs fent!!) nincs fenn, és a user-nek kell utána menni. Nézd csak miket írnak most a Play!-en

Nem tudom mióta van ez így (ritkán használom a Backup-ot) de ez vér ciki. Ilyen "apróságokkal" csodálatosan tudják maguk alatt vágni a fát.

[ Szerkesztve ]

(#13931) Themes


Themes
aktív tag

Üdv . Nekem is megjött a 9.1 Telekom single de nem tudom eldönteni hogy feltegyem vagy sem!

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13932) <Adamsky> válasza Themes (#13931) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Miért ne tennéd? Én a 9-et nem tenném vissza.

(#13933) Themes válasza <Adamsky> (#13932) üzenetére


Themes
aktív tag

Akkor nincs vele olyan sok gond? Sok hiba?

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13934) <Adamsky> válasza Themes (#13933) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Én egyetlen dologgal szo*ptam, hogy nincs rá hibátlan (bár a 9-esre se nagyon volt) "téma". Nekem minden megy (fr. nélkül), úgy mint eddig. Van viszont pluszba bt. absolute volume és VoLTE (Telenor-os vagyok).

(#13935) pető bá' válasza sajby (#13929) üzenetére


pető bá'
őstag

Ha esetleg játszik újracsomagolt, akkor most itt még van:
[link] lehet, hogy karcos a hátlap..

"... and I hope you have a great day!"

(#13936) BlackLamb


BlackLamb
tag

Van ötletetek, hogy lehetne vissza várázsolni 9.1 alá a kerek ikonokat. Ettől négyzetes valamitől kiver a víz. A témák alatt nem találtam ikonkészletet.

(#13937) Themes válasza <Adamsky> (#13934) üzenetére


Themes
aktív tag

Köszi.

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13938) Zoz válasza BlackLamb (#13936) üzenetére


Zoz
őstag

Én pont örültem annak, hogy visszajöttek a szögletes ikonok :) Aztán elkezdtem sötét témákat vadászni, azok visszacsinálták a kerek ikonokat :(

(#13939) dualcore válasza <Adamsky> (#13934) üzenetére


dualcore
őstag

Telenoros ismerőseimnek megy a Volte ,de nekem a telekommal nem.

(#13940) CJ4567 válasza BlackLamb (#13936) üzenetére


CJ4567
veterán

Testreszabásnál ha kiválasztasz egy ikoncsomagot, akkor a testreszabás gombbal változtathatsz a kereten.

No Sana No Life

(#13941) Zoz válasza dualcore (#13939) üzenetére


Zoz
őstag

És a Telekomnál be van kapcsolva az előfizetésedhez a Volte? Legalábbis nekem anno, 2017-ben még külön kellett kérnem, hogy kapcsolják be.

(#13942) BlackLamb válasza CJ4567 (#13940) üzenetére


BlackLamb
tag

Köszi! Ezt nem is tudtam :)
Persze sima keret nincs csak kis virágos és társai...

(#13943) Themes válasza Zoz (#13941) üzenetére


Themes
aktív tag

Üdv. Azt hol tudod megnézni hogy megy e a volte?

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13944) dualcore válasza Zoz (#13941) üzenetére


dualcore
őstag

A készüléken természetesen be van kapcsolva, a szolgáltatás viszont flottás így még szivatnak kicsit vele és nem kapcsolták be. Várom türelmesen.

(#13945) <Adamsky> válasza Themes (#13943) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Amennyiben a szolgáltatói oldalon be van kapcsolva, neked is lesz gombod a "Mobile network" alatt. Ha pedig bekapcsolod, akkor meg kell jelenjen egy - nem is kicsi - VoLTE ikon a térerő ikonja mellett.

(#13946) Themes válasza <Adamsky> (#13945) üzenetére


Themes
aktív tag

Be van kapcsolva de a jelet nem mutatja. Külföldön vagyok, lehet ez az oka? Vagy ha nem akkor mi?

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13947) dualcore válasza <Adamsky> (#13945) üzenetére


dualcore
őstag

A tárcsázázóban a Zöld hívó gombon is megjelenik a volte felirat.

(#13948) goop válasza Themes (#13946) üzenetére


goop
őstag

A külfödi használat az ok, csak itthon megy.

(#13949) Themes


Themes
aktív tag

Nekem ott sincs :(

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#13950) Themes válasza goop (#13948) üzenetére


Themes
aktív tag

Értem és köszi.

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.