Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-13 20:33:35

LOGOUT.hu

******** Huawei P10 Összefoglaló ********

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) Dave920117


Dave920117
tag

Az akkuidő az Oreo óta nálam is rosszabb. Merül akkor is ha nem kéne. A mobiladat nincs bekapcsolva, csak ha kell, wifi szintén. Helymeghatározás sincs belőve. Szóval nem tudom. Valószínűleg az alkalmazások amik szívják, pedig használat után azokat is kiszedem. Tegnap például voltam túrázni, 90%-on mentem el 30%-al jöttem haza. Igaz ott azért használtam becsülettel (fotózás, térkép stb.) Viszont nagyon tud melegedni a készülék.. Néha muszáj volt eltennem, mert féltem, hogy ott robban szét a kezemben.

(#8002) PACSA75 válasza eszement24 (#7979) üzenetére


PACSA75
őstag

Én Lite verziót sosem hasonlítanám egy "nem" Lite készülékhez, még ha a régebbi kiadás is az. Egyébként állítólag a P20 Lite is produkálja ezt az elsötétülést, de a döntés a tiéd.

(#8003) PACSA75 válasza szakisoft (#7987) üzenetére


PACSA75
őstag

Én még nem tapasztaltam ezt az elsötétedést (B365), de valószínűleg csak azért, mert nem kerültem azon körülmények közé amik ezt előidézik. 100% hogy ha ennyien írjátok, fennáll ez a probléma, hiszek nektek, és beállok a panaszosok sorába (ezt azért írom hogy érezzétek, azok is veletek vannak, akiknél nincs gáz - egyelőre).

[ Szerkesztve ]

(#8004) Peter.70


Peter.70
őstag

Oreon nekem is fennál a képernyő sötétedés autó szélvédőjénél, navigálásnál, akkor is ha nincs töltőre dugva. B185- re való vissza állásnál minden törlődik a telefonról?

(#8005) dreta válasza Peter.70 (#8004) üzenetére


dreta
tag

Igen, csinál egy resetet.

(#8006) drill*** válasza PACSA75 (#8003) üzenetére


drill***
csendes tag

Jó érzés, hogy van olyan fórumtárs (akinél nincs a hiba), hogy nem kötekedni, hanem segíteni akar. :R

Nálam sincs letöltve semmi szir-szar, (viber, egy játék) és mégsem okés. Tényleg nem arról van szó, h a habot akarjuk verni, sztem minden panaszosnak könnyebb lenne az élete, ha napsütésben is látná a kijelzőt...

(#8007) Dorian válasza drill*** (#7995) üzenetére


Dorian
félisten

Ja, hogy nem sima frissítés keresésével, hanem a felső menüben, értem. :R
A B185-nek van bármi hátránya 151-hez képest? Ill. miben jobb, biztonsági frissítéseket tartalmaz?
(Oreót biztosan hanyagolom amíg nem tisztul le az ügy)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8008) szakisoft válasza drill*** (#7995) üzenetére


szakisoft
csendes újonc

Mondjuk az hogy milyen arányban jön elő a hiba soha nem fog kiderülni. Hogy van, az tény. Szervizbe kell küldeni, vagy vissza kell térni nougatra. Most délelőtt kimentem a napra hogy teszteljem én, vagy negyed órát tartottam a nap felé, fényképezés közben, de nem tapasztaltam a hibát. Most még bedobom a szélvédő mögé és úgy is meglesem. Mondjuk nekem nem volt semmi visszaállítás frissítés után. Ami miatt jobban merül, hogy a füles mellett az órával is állandóan kommunikál és vagy másfél-két órát beszélek naponta. Így megbocsátom neki, hogy estére csak 40% körül van.

(#8009) Peter.70


Peter.70
őstag

Na vissza tettem a 7.0-át, majd tesztelem navi közben

(#8010) drill*** válasza Dorian (#8007) üzenetére


drill***
csendes tag

Igen, a 3 pöttyösben. Nekem ott egy 185 FULL-t ajánlott fel. Én tényleg csak alap dolgokra használom a telefont, de sem ezzel a verzióval sem az előzővel semmi hibát nem tapasztaltam. A Te helyedben tuti, h semmire sem frissítenék, ha most minden patent. Szerettem volna rá navigációt letölteni, de minek, ha nem látom?

Ráadásul ez még csak a nyár eleje, ha valamit nem csinálnak ezzel a dologgal, akkor a későbbiekben csak rosszabb lesz. Én 32 fokban és napsütésben szó szerint pár mp.-ig láttam a kijelzőt. Hiába tettem el és vettem elő, újra és újra produkálta a kijelző sötétedést. ...és ezt nem értem, mert a melegebb, naposabb országokban teljesen használhatatlan lenne a telefon. Pedig ott is eladják.

Szakisoft, ez így rendben van szerintem. Bőven jó.

(#8011) gerenda110


gerenda110
aktív tag

Hello. Nekem is elojott ez a sotetedes de meg regebben. Csak most lettem figyelmes ra... Eddig azt hittem feature.... De nekem arnyekban is elojon...

Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!

(#8012) wdx


wdx
őstag

Megértem, hogy védi az akkumulátort, meg a telefont. Vegye vissza a teljesítményt, amit meg is tesz, de a kijelző nem hinném, hogy annyi hőt termel. Egy egyszerű huszárvágással megoldották, hogy melegben ne fogyasszon annyit. Ennyi erővel ki is kapcsolhatna, mint régen a samsungok.

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8013) PACSA75 válasza gerenda110 (#8011) üzenetére


PACSA75
őstag

Egyébként ez valószínűleg egy feature, de nem nagyon tetszik a felhasználóknak.

[ Szerkesztve ]

(#8014) PBA válasza PACSA75 (#8013) üzenetére


PBA
aktív tag

K@rva jó feature az, hogy napsütésben nem látom a kijelzőt, nem tudok tárcsázni, telefonálni, navigálni. Kifejzetten hasznos, nem is tudom, hogy tudtam eddig enélkül a feature nélkül élni. 7-es droid alatt semmi gondom nem volt vele.

(#8015) drill*** válasza gerenda110 (#8011) üzenetére


drill***
csendes tag

Én ugy vettem észre, h 2 fajta sötétedés van. Ami árnyékban, vagy sötétebb helyen is előjön, az az automata miatt van. Olyankor a sötétedés nem olyan nagyfokú és ha kiveszed az autót, akkor a manuális beállítást megtartja. Ami napfényben jön, annál a kijelzőt sem lehet látni (persze nyilván a nap is rátesz) de a lényegi különbség, hogy hiába állítanád manuálisan, nem tartja meg.

(#8016) drill*** válasza PBA (#8014) üzenetére


drill***
csendes tag

Én is pont arra céloztam az előzőben, h csak az egyik feature, a másik tuti, h nem.

(#8017) Viktork800


Viktork800
csendes tag

Próbáltatok külső alkalmazást használni a fényerő vezérlésére ? Nougaton vagyok, eddig nem tapasztaltam semmilyen hibát, a telenor meg nem kapkodja el a frissítést.

(#8018) <Adamsky> válasza wdx (#7998) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Fura, pedig az Oreo update után volt factory reset. Most csináltam még egyet, és most jó. Pff. :F
A jövő héten én is tesztelem majd a kijelzőt (napfényben, kocsiban) és jelentkezem ...

(#8019) wdx válasza Viktork800 (#8017) üzenetére


wdx
őstag

Ezt a kernel csinálja. Nem gondolom, hogy felülírhatja egy alkalmazás. Root jog esetén sem. Kernel csere oldaná meg, de az végeláthatatlan dolgot okozna: Ez nem működik, az nem, stb. Nem akarok mókolni. Egyelőre várok. Annyira nem vészes még nálam a dolog, de ha lesz időm ezzel foglalkozni, akkor utánanézek.

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8020) Viktork800 válasza wdx (#8019) üzenetére


Viktork800
csendes tag

Ok, csak azért kérdeztem, mert a legtöbb ilyen alkalmazás engedélyt kér a rendszerbeállítások felülíására. Mókolni ezt még tényleg nem érdemes, főleg most, hogy nem nyitható a bootloader hivatalosan.

(#8021) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Ma tettem egy próbát. Igaz csak ötven kilométeres távon, de nem jött elő a probléma. Igaz a klíma ment, de nem a telefonra fújta a hideg levegőt. Autóstartóban volt cafele szilikon tokban és sütötte a nap. Hárombetűs navi Pal verziója futott.
B365 van a telón.

[ Szerkesztve ]

Csend a lelke mindennek!

(#8022) PACSA75


PACSA75
őstag

Nos ma fényképezgettem a jó melegben, és jelentem nálam is jelentkezett az elsötétedés, tehát ez mindenkinél jelen van, csak a megfelelő (ha lehet így nevezni) meleget kell megtalálni :).

[ Szerkesztve ]

(#8023) glehel válasza wdx (#8019) üzenetére


glehel
senior tag

Ne állj hozzá ilyen negatívan, hidd el minden működik és jobb mint a gyári kernel. hónapok óta használom semmi negatív csak pozitív.

(#8024) Dorian


Dorian
félisten

Na srácok, hibáztam. B151-en voltam, gondoltam letöltöm a B185-öt és max nem frissítem rá. De a telefon állandóan feldobálta, hogy frissítené, vagy elhalasztom-e, 2x nyomtam halasztást, de úgy tűnik utána vmikor mégis frissítette, szóval most B185-ön vagyok.És persze rögtön letöltötte az alábbit:
VTR-L29 8.0.0.360(C432)
És persze erre is mindenáron frissíteni akarja. Van valami lehetőség arra, hogy kikapcsoljam azt, hogy felajánlja a frissítést? (Frissítések keresését és aut. frissítést már kikapcsoltam, de ez már késő, hiszen itt van letöltve a telefonon)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8025) wdx válasza Dorian (#8024) üzenetére


wdx
őstag

Keresd meg a HwUOC mappát a Fájlok alkalmazással valahogy. Abban vannak a letöltött fájlok. Ha sikerül törölni a mappát, esélyes, hogy nyertél.

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8026) wdx válasza wdx (#8025) üzenetére


wdx
őstag

HwOUC mappa, csak túl gyorsan írtam.

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8027) Dorian válasza wdx (#8026) üzenetére


Dorian
félisten

Egyelőre nem találtam ilyen mappát.
Az a megoldásom amíg nincs jobb, hogy rányomtam a legfrissebb full verzió keresésére, ilyenkor eltűnik a VTR-L29 8.0.0.360(C432) ekkor kikapcsolom mindkét jelölőnégyzetet, és nem lépek be többé a rendszerfrissítések - menüpontba. Ha belépek, azonnal keres és talál, onnantól pedig tukmálja az embere, de ha nem lépek be, nyugton marad.
Most már csak azt remélem, hogy B185-ön nem áll fenn a hő-fény hatására a sötétedés. Most kipróbálni nem tudom, mert borús, kicsit lehűlt az idő.

Amúgy a sima környezetifény-érzékelő által szabályzott képernyő sötétedés-világosodás nem valami tökéletes, sokszor kell után-állítani. Bár ezt betudom egyéni érzékenységemnek, mert még egy telefonéval sem voltam elégedett (munkahelyen a monitor kontraszt-fényerejét is állandóan állítgatom nap folyamán).

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8028) wdx válasza Dorian (#8027) üzenetére


wdx
őstag

A b185-ön nem állt fenn ez a probléma, de azt hozzátenném, hogy mikor arra frissítettem még javában 0 fok volt a max hőmérséklet. :)

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8029) dreta válasza Dorian (#8027) üzenetére


dreta
tag

Köszi, a hozzászólásod előtt értem hozzá véletlenül a rendszerfrissítésre, utána a Beállítások ikonon ott díszelgett a piros egyes, a módszereddel pedig sikerült eltüntetni. Köszi mégegyszer! (:

(#8030) #19784448


#19784448
törölt tag

Azért az is durva hogy ami a hivatalos frissítést jelenti mi leragadtunk a februári biztonsági csomagnál míg a többi huawei kapja a frissítéseket. :/

(#8031) wdx válasza #19784448 (#8030) üzenetére


wdx
őstag

Ha csak ez izgat, megnyugtatlak; ha 7.0-án lennél sem lenne gondod a biztonsággal egyelőre. Ellenben a b365 amellett, hogy fogyasztási optimalizációt is kapott, a márciusi biztonsági frissítést is megkapta, nem csak kiírás szinten.

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8032) donjohnson válasza wdx (#8031) üzenetére


donjohnson
addikt

nekem azt írja, nincs frissítés. pedig független a teló.
VTR-L29 8.0.0.360(C432)

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#8033) wdx válasza donjohnson (#8032) üzenetére


wdx
őstag

Nem is lesz frissítés, míg el nem telik jópár nap/hét esetleg 1 hónap... Türelem... Vagy ott az FF. Nálam mindenhol hivatalost ír a B365-re, ha ez vigasztalás, majd az lesz, ha mindenki megkapja a hivatalos frissítésen keresztül. Sok dolgot javít a B365. Igazából nálam minden tökéletes, ha óvom a túlzott napfény+hőtől. Műszerfal egy Honda Jazz-nél elég meleg dolog (óriási a beeső napfény, mert nagyon kis szögben helyezkedik el a szélvédő, ergo mindenhonnan napfény éri + üvegházhatás).

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8034) #19784448 válasza wdx (#8031) üzenetére


#19784448
törölt tag

Nem izgatnak a biztonsági frissítések ezzel csak azt akartam mondani hogy mintha elfelejtette volna a huawei a p10-et. A 365-ös szoft akkor lesz hivatalos ha otán felajánlja a frissítést. Amíg csak egy orosz szoftverrel lehet feltenni addig nem hivatalos.

(#8035) Peter.70 válasza wdx (#8033) üzenetére


Peter.70
őstag

Jazz-nél, ha a szellőző rács elé teszed és úgy használod a navit ( megy rá a klíma ), akkor is vissza veszi a fényerőt?

(#8036) wdx válasza Peter.70 (#8035) üzenetére


wdx
őstag

Biztos vagyok benne, hogy nem venné vissza a fényerőt. Kipróbálni, persze, nem tudom, mert szombaton kiment a kuplung nyomó térdem, egy rossz mozdulatnál... Ergo most pár napig nincs autózás, de itt kihajolva az ablakon úgy, hogy mozog a szél, és csak félig direkt napfény van a telefonon, így semmi gond. Ez mondjuk nem vigasz. :)

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8037) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Mai tapasztalat: HERE navi, 70 kilométeres távon, meleg ablakban nincs fényerő csökkenés. Néhány fénykép készítése elő -és hátlapi kamerával, úgy hogy a telefon még langyos sem volt, össze-vissza fényerő ugrálást okozott. Ez eléggé leverte a biztosítékot nálam, mert mi van ha segítséget kellene hívnom, de semmit sem latok a kijelzőn....

Csend a lelke mindennek!

(#8038) <Adamsky> válasza donjohnson (#8032) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Én is a 360-on "ragadtam" (független, dual-SIIM). Nekem még nagyon új a telefon, szóval nem tudom, hogy mit várjak tőle...
A héten - ahogy ígértem - nyüstölöm majd egy kicsit kocsiban, és - ha olyan lesz az idő, - napon is.

Más:
1. Szerintetek érdemes-e az NFC-t kapcsolgatni? Másképp: bekapcsolt, ill. aktív NFC, kikapcsolt készülék mellett aktív-e? Fogyaszt-e áramot? Vagy olyan mint pl. a közelség érzékelő, ami csak bizonyos esetekben )pl. telefonálás) működik?
2. Mitől függ az, hogy egy bluetooth-os hangszóró hangerejét adott készülék direktben tudja-e vezérelni vagy sem? Nekem van egy pici Anker bt--s hangszóróm, amin van külön hangerő állító gomb. Ez a Lenovo tablet-emmel szépen működik is. Akár a tablet-en, akár a hangszórón állítom a hangerőt, az mindig "szinkronban" marad. A régi telefonom (Xiaomi Mi2s) ezt nem tudta. Ott előbb fel kellett tekerni a hangerőt a hangszórón, majd a telefonról tudtam "adagolni", hogy mennyire legyen hangos. Akkor ezt betudtam a Miui-nak.
Sajnos ez EMUI is ugyanígy viselkedik. Van erre valamilyen beállítás / trükk? Ti mit tapasztaltok?

(#8034) LadyBoy
Akkor OTA-n még másnak sem jött meg a 365?

Autós használat: Én minden telefonomat eddig úgy használtam autóban, hogy rá tudtam irányítani az egyik szellőzőt. Anélkül szerintem az korábbi készülékem nem élt volna 4+ évet. Egyszerűen az üveg mögött mocsokmód fel tud forrósodni. Anno még a régi PDA-mal tapasztaltam ezt. Az sokszor nyavalygott, hogy melege van (ilyenkor a töltést le is kapcsolta). Akkor fogadtam meg, hogy készüléket soha többet nem teszek így ki direkt napsütésnek.

[ Szerkesztve ]

(#8039) wdx válasza <Adamsky> (#8038) üzenetére


wdx
őstag

1. Kikapcsolt készülék mellett mit értesz? Kijelző sötét, de egy érintésre azonnal használható, vagy meg kell várni, hogy beinduljon (fél perc mondjuk). Ha az első, akkor nincs kikapcsolva a készülék, csak alszik, de nem túl mélyen. Ergo, NFC, és társai működnek. Tehát érdemes kikapcsolni. A közelségérzékelő is működik, hiszen zseb üzemmód működik (hangosabban csörög, mégha le is halkítottad). Ez természetes, és ilyeneket a segédprocesszor működtet.

2. A bluetooth hangerőt pedig a "direkt hangerő", vagy direkt vezérlés működteti. Ez minden készüléknél azonosnak kell lennie, kivétel, ha kikapcsolod a fejlesztői beállítások alatt.

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8040) #19784448 válasza <Adamsky> (#8038) üzenetére


#19784448
törölt tag

Ota-n még senkinek sincs 365-ös szoft. Akinek az van fent a firmware finder-rel tette fel de az külső alkalmazás és nem hivatalos.

(#8041) <Adamsky> válasza wdx (#8039) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"1. Kikapcsolt készülék mellett mit értesz?" - pontatlan / félreérthető voltam.
A képernyőzárral lezárt, kikapcsolt kijelzőjű telefont.

"A közelségérzékelő is működik, hiszen zseb üzemmód működik ... "
Nem tudom, hogy a P10-nél hogy van, de a Mi2s csak a csörgéskor kapcsolta be az érzékelőt. Anno sokat játszottam a Tasker-rel, onnan tudom. Lezárt képernyőnél (erre a Tasker is felhívja a figyelmet) a közelség érzékelőt bekapcsolva hagyni, energia pazarlás. Utóbbinak akkor van értelme, ha az ember "kézrátétellel" akarja vezérelni a telefonját. Pl. a Tasker-rel meg tudtam csinálni, hogy lezárt képernyőnél a kéz közelítésre megállította, majd - újabb közelítésre - elindította a zenét.

Ennek a "zseb üzemmódnak" egyébként hogyan kellene működnie?
Pl. 15% beállított csengőhangerő esetén, ha úgy érzékeli, hogy zsebben hordom, akkor elkezdi növelni a hangerőt 100%-ig?

(#8040) LadyBoy
Köszi az infót!
" ... a firmware finder-rel tette fel de az külső alkalmazás és nem hivatalos ... "
Gondolom ennek használata is gar. vesztéssel jár.

[ Szerkesztve ]

(#8042) pcnet


pcnet
addikt

Ma volt alkalmam élesben tesztelni a telefont Ingressel. Reggel 8-tól este 6-ig nyüstöltem, haverral elmentünk kiruccanni egyet. Sajnos nagyon csúnyán elvérzett. Kb 10:30-tól 15 óráig kézzel kellett árnyékolni a kijelzőt. Semmit, érsd semmit nem láttam belőle. GPS piszok pontatlan, kijelző feloldás után utcákkal ugrott odébb, majd körbe driftelve úszott a valós pozicióra. Teszteltem "csak készüléken" és "nagyon pontos" helymeghatározás módban is. Stabil 4G-t is sűrűn eldobja és átvált 3G-re ott, ahol S7-en stabil 4G van. Sajnos úgy döntöttem elállok a vásárlástól. Ha szerviz vissza is teszi Nougatot, a hálózat váltogatás szerintem túl agresszív. Bővem stabil 4G-t is képes eldobni. GPS sem győzött meg Galileo ide vagy oda. Nagyon kár érte! Nem rossz masina, csak az én felhasználási szokásaimnak/feltételeimnek nem felel meg. :( :R Egyelőre maradok S7-nél és majd meglátom. Azt tudom, nekem 7-800 nites kijelzős telefon kell.

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R

Minden jót! Sziasztok!

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#8043) Clarence7


Clarence7
újonc

sziasztok

2 napja vettem a páromnak is egy P10-et (auchan akcióban 99.999ft), hicare-ben regisztráltam vip-re de még így is csak 2020.06.16-ig érvényes a kiterjesztett, a sima gari pedig 2019.06.16.ig :Y

az én p10-em tavaly szeptemberi és kiter.gari 2020.09.09-ig jó

hogy lehet ez? a srác előttem bontotta ki a dobozt..

(#8044) #19784448


#19784448
törölt tag

Néztem nekem a HiSuite engedné hogy 360-ról visszaváltsak 7-es droidra.

(#8045) wdx válasza <Adamsky> (#8041) üzenetére


wdx
őstag

Akkor jól értettem. A zseb üzemmód, természetesen csak csörgetés közben bekapcsoló közelségérzékelő értendő. Úgy működik, aktivált állapotban, hogy lehalkított (15%) állapotban is szerintem 100% vagy annál nagyobb hangerővel szólal meg. Nem hangosodik.

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8046) #19784448 válasza <Adamsky> (#8041) üzenetére


#19784448
törölt tag

Amint kiadják hivatalosan (ota-n) a 365-öt onnantól nem jár gari vesztésel. Addig járhat azzal.

(#8047) wdx válasza pcnet (#8042) üzenetére


wdx
őstag

Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésedet a készülék, kicsit lehet, hogy elkéstél a vétellel, és a frissítés hibája miatt, illetve a kívánt alkalmazás mellett nem nyerte el a tetszésedet. Remélem, megtalálod igazi zseb-társad!
Mondjuk nálam, itt a minden mögött, viharban ablakon kihajolva 4-6 méter hibát mutat...

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#8048) <Adamsky> válasza Clarence7 (#8043) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Az enyém így néz ki (pár napja vettem).

Az a "madaras Tesco"-s 99e, igen baráti. Mondjuk könnyen lehet, hogy nem a "hivatalos úton" került be az országba. A sajátodat hol vetted?

(#8049) drill*** válasza pcnet (#8042) üzenetére


drill***
csendes tag

Nagyon köszönjük és én is minden jót kívánok Neked!
Szia!

(#8050) <Adamsky> válasza wdx (#8039) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"A bluetooth hangerőt pedig a "direkt hangerő", vagy direkt vezérlés működteti." - hát, nálam nagyon nem.

Három BT-s eszközöm van, amivel tesztelni tudtam.
1. Xiaomi BT (4.0) speaker: ez egy nagyon alap cucc. Csak bekapcsoló gomb van rajta. Itt minden OK (szép is lenne, ha nem, mert akkor nem tudnék rajta hangerőt állítani)
2. Egy noname, de jó minőségű BT 4.1-es (mono) kínai headset. Itt a beszélgetésnél ha állítom a hangerőt, akkor a "blutooth volume" állítódik, és - úgy tűnik - szinkronban van a készülék és a headset. Mondjuk visszajelzés nincs (nem ugrik fel a volume slider). Ha zenét hallgatok róla, akkor totális az asszinkron ...
3. Anker SoundCore 2: kínai, de abszolút nem gagyi kis bt-s hangszóró. Itt ugyanaz a helyzet, mint a "2." esetben. A média hangerő nincs szinkronban. Elvileg tud kihangosítást is, de ezt még nem teszteltem. Tartok tőle, hogy ugyanaz lenne a szitu, mint a headset-nél.
Ez így szerintem gáz. Ja, próbálkoztam a developer options alatt a "disable absolute volume" bekapcsolásával (igaz csak az Anker-nél) de semmi.

És, akkor, hogy tovább bonyolítsam a dolgot...
Van egy - szintén Kínából származó - 6-os Android alapú (stock vagy ahhoz közeli) Lenovo tablet-em, amin tökéletesen (az én elképzelésem szerint) működik a hangerő állítás. Olyannyira, hogy mikor összekapcsolódnak, akkor megtörténik a "szinkron". Vagyis a hangszórón korábban beállított hangerőt veszi át a tablet. Tehát meg tudom pl. azt csinálni, hogy előbb bekapcsolom a hangszórót, lehalkítom majd csatlakoztatom a tablet-hez (így nem kezd el majd üvölteni, hiába legutóbb mondjuk max. hangerőn hallgattam)
És, akkor van Édesanyám 5-ös Android alapú Teclast tablet-je, ami ugyanúgy viselkedik, mint a P10.

Nem tudom, hogy egy minőségi / drága sztereó BT-s fülhallgatóval mit csinálna, de én tuti lábrázást kapnék, ha ott is így külön-külön kellene állítani a hangerőt. Valahogy mintha ez az egész bluetooth hangerő dolog nem lenne egységes. :F Kinek, mi a tapasztalata (akár más eszközzel is)?

Más: a developer options-ban nézelődve akadt meg a szemem egy ilyen kapcsolón: "increase readability under sunlight" (alapból be van kapcsolva). Aki könnyen elő tudja hozni az utóbb sokat emlegetett "kijelző sötétedést", az esetleg nézze / próbálja meg, hogy mi történik az előbb említett kapcsoló kikapcsolására.

Elnézést a kicsit hosszúra nyúlt monológért :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.