Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:01:03

LOGOUT.hu

Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21851) Summi72 válasza Gara68 (#21849) üzenetére


Summi72
kezdő

Igen, Kínában.

(#21852) jézusom válasza Bensid (#21833) üzenetére


jézusom
addikt

Big like

(#21853) eurolac válasza Summi72 (#21848) üzenetére


eurolac
senior tag

+1
Nekem is nagyon fontos a munkámhoz így én sem fogok tudni frissíteni. ACR-t meg is vettem.
Egy dolog vigasztal: a jelenlegi rendszerben nincs olyan bug ami miatt kényszert éreznék, hogy frissítenem kell mert a hibát csak a frissítés oldaná meg. A telefon így oreo-n nálam hiba nélkül teszi a dolgát. Kívánom, h a pite-vel is ugyan így legyen annak aki frissíti majd. :K
(abban azért bízom, hogy a telefon egy tétlen állapotában valami módon nem tolja fel rá magától....)

Eurolac

(#21854) Dictator^


Dictator^
veterán

Messenger appnál eddig működött, hogy automatikusan mentse le a képeket a gallériába (amit küldenek nekem).
Be van kapcsolva most is, engedély megvan, de mégsem ment semmit.. ha megnyitom a képet akkor sem.
Mi lehet a megoldás?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#21855) EstherD


EstherD
csendes tag

Sziasztok. Csak egy rövid sztorit szeretnék megosztani veletek. Mate 10 Pro telóm kemény 10 napot töltött a szervízben. Nagyon kemény 10 nap volt. Cseretelóként egy Samsung Galaxy S6 Edge telót használtam. Azt hittem kb percenként 10x hogy földhöz vágom... Az egyetlen visszatartó erő az volt, hogy nem értékelték volna ha darabokban viszem vissza... xD Itt jöttem rá arra, hogy nagyon könnyen meg lehet szokni és alapnak érezni a jót.. Úgyhogy mielőtt panaszkodtok a telótokra, használjatok csak 2 napig (pl) egy Samsungot és már nem is tűnik olyan rossznak a Mate 10 Pro. ;)

(#21856) pecccccccca válasza EstherD (#21855) üzenetére


pecccccccca
senior tag

Szia.
Én sosem kérek cseretelót. Van ilyen esetekre egy Nokia 216-om. Addig is nyugodt az életem. Nem zizeg folyamatosan valami üzenet miatt. 😀

Humorban nincs helye tréfának!

(#21857) TomPack válasza EstherD (#21855) üzenetére


TomPack
őstag

Miért vitted szervízbe? Mi baja lett?

(#21858) SkiDev


SkiDev
senior tag

Sziasztok!

Egy olcsó armor tokot keresek a drágaságra, hogy ha valami extrémebb helyre megyek, legyen rajta plusz védelem. Erre gondoltam jelenleg. Képes védeni összenyomástól és esetleg elejtéstől a készüléket szerintetek?

Válaszokat előre is köszönöm! :R

U.I: Én várom speciel a 9-est a gesztusvezérlés, új kamerafunkciók és jobb aksiidő miatt.

[ Szerkesztve ]

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256

(#21859) EstherD válasza TomPack (#21857) üzenetére


EstherD
csendes tag

Igazából a töltőjével volt gond, csak tartozékhoz küldeni kell a telót is. Illetve volt egy két kisebb probléma, néha nem érzékelt a telefon feloldás után még ilyenek. De semmi egetverő. Lehet csak sokat esett... :D

(#21860) EstherD válasza pecccccccca (#21856) üzenetére


EstherD
csendes tag

Hát én inkább adtam magamnak... :D Media Marktban dolgozom vevőszolgálatosként (is), gondoltam ha már ott van, elhozom. A többi Navon volt... xD

(#21861) Farkas82 válasza SkiDev (#21858) üzenetére


Farkas82
tag

Ránézésre le fogja takarni a vakut, meg a vele szemben a kamera másik oldalán lévő szenzorokat...

(#21862) thedivision2


thedivision2
aktív tag

Az előbb azt vettem észre, hogy ha Game Suit-ben indítom a játékokat, játék módban (pl egy Asphalt 9, PUBG) akkor sokkal rosszabban futnak. Tapasztalt valaki még ilyet ?

(#21863) logaritmus


logaritmus
tag

Sziasztok!

Esetleg valahol még van kirakva mate 10 pro ahol meg lehetne fogdosni? Méretre lennék kiváncsi h mennyire lenne már nagy nekem vagy még nem. S8-ról mennék.

(#21864) thedivision2 válasza logaritmus (#21863) üzenetére


thedivision2
aktív tag

Szia. Ha Salgótarján környékén jársz, enyémet tesztelheted nyugodtan.

(#21865) mirci18 válasza pecccccccca (#21856) üzenetére


mirci18
addikt

Én is így szoktam.
Sms telefonhívás megy más minek is.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#21866) Bensid


Bensid
tag

Bár erre az alkalomra a portréfotózást ígértem nektek, mielőtt ehhez adnék nektek egy bőséges leírást, először a csillagok fotózásáról szeretnék "előadást" tartani, ugyanis ma este végre derült volt az ég, így meg tudtam csinálni a szokásos tesztemet.

Nagyon sokféleképpen próbáltam lefotózni az eget, manuál mód, manuál plusz raw, éjjeli mód, csillag útvonalak funkció. Megtaláltam a tökéletes, a lehető legszebben kidolgozott megoldást.

Szinte hihetetlen még számomra is, hogy majdnem ugyanolyan eredményt lehet vele elérni ha kimaxoljuk, mint egy dslr géppel.
Persze ezt egy fotózással nem sokat foglalkozó embernek több hónap lenne kitapasztalni, de ha valaki valamivel már megtanulta, utána minden eszközzel könnyebb, csak próbálkozni kell az adódó lehetőségekkel és én ezt az időt akarom nektek megspórolni, mert ha követitek az utasításaimat, akkor a több hónapból most 10 perc lesz! ;)

Első próbálkozás:
A lehető legrosszabb megoldás persze, ha kézből kitartjátok és úgy akartok egy gyors klikket, mondanom sem kell, hogy így egy fekete képet fogtok kapni, ezért erről nem illesztek be képet, mert azt el tudjátok képzelni, hogy milyen.. :D

Második próbálkozás:
Ez már kicsit haladó szint.
Szükségetek lesz egy állványra, ez elengedhetetlen, enélkül neki se álljatok.
Beléptek az éjjeli módba, átkapcsoljátok az ISO-t 800-ra, a záridőt pedig 16 másodpercre. Koppintsatok egyet a képernyőn, hogy a fókuszt beállítsa a végtelenre és nyomjátok meg az exponálást (óvatosan, ne remegjen be a telefon)
Ha ezt megtettétek, valami ilyesmi eredményt fogtok kapni. Szerintem egyértelműen látható, hogy a kép minősége pocsék, értékelhetetlen, de legalább már nem fekete!!! :D

Harmadik próbálkozás:
Ha ennél jobb eredményt akartok elérni, ahhoz át kell kapcsolnotok PRO módba:
Itt először is,
- kapcsoljátok be a kamera rács-nál a "rács"-ot, (majd mindjárt leírom, hogy ez miért fontos)
- az ISO-t emeljétek 800-ra,
- a záridőt állítsátok 15 másodpercre,
- az EV-hez ne nyúljatok,
- a fehéregyesúlynál az AWB-t állítsátok manuálisra és azon belül 3600K-ra. Erről is adok egy kép illusztrációt:

- fókuszt kapcsoljátok manuálra és itt jön a lényege a rácsnak. Ezt segítségként, támpontként kapcsoltatom csak be veletek, hiszen a tökéletes élességhez itt nem elég megnyomni a képernyőt, saját magunknak kell megtalálni a tökéletes fókuszpontot, viszont, hogy nektek ne kelljen keresgélni megmutatom, hogy ezen a kamerán hol található az. Ide illesztek egy képet, hogy pontosan hova állítsátok azt a sárga kis pöttyöt:

Ha valaki ennek ellenére mégis saját magának akarja beállítani a tűéles fókuszpontot, akkor leírom, hogy hogyan tegye:
-ISO 3200
-30 sec
-2x-es nagyítás
-a telefon fényerejét tedd maximumra
Ha ezeket megteszed, így már az élőképen is láthatóvá válik néhány erősebb fényű csillag, bár érdemes inkább valamelyik bolygónkat keresni, mert azok a legfényesebbek. Ha találtál egy fényforrást, már csak be kell lépned a manuál fókuszba és huzogatni a sárga pöttyöt. Látni fogod, hogy hol éles és hol csak egy paca a csillag.

Ha a feljebb felsorolt beállításokkal megvagytok (ISO800, 15sec stb.) állítsatok be egy 5 másodperces időzítőt, hogy az exponálás megnyomása okozta mikrorezgéseket kiküszöböljétek.
Nyomjátok meg az exponálást.
Várjatok 15 másodpercet és olyan élményben lesz részetek, amit nehezen fogtok elhinni, nekem is nehéz volt, itt a végeredmény:

Természetesen ez még nem a végső kimaxolt csillagos kép. Ennél még van feljebb. A különbség csak az, hogy a beállításokban bekapcsoljátok a RAW mentést. Ez egy olyan formátum, ami minden nyers információt magában hordoz, nem kezdi el saját maga szűrni a képen a zajt stb., ezért utólag te magad tudod megszerkeszteni olyanra amilyenre akarod, nem a telefon állítja be neked kész képre.
Valamint ha rawban fotóztok, még egy érdekességet vettem észre a tökéletes fókuszponttal kapcsolatban. Itt egy kicsit lejjebb van az fókuszpont, mint jpeg formátumnál, ami tök értelmetlenség számomra, de mégis így van. Mindenesetre azért erről is küldök egy illusztrált képet, hátha valaki rawban is fog próbálkozni:

Én ezt a raw változatot PC-n, lightroomban szerkesztettem meg, színcsatornák állításával, zajszűréssel, stb. és ez az igazi kimaxolt végeredmény és ez így még brutálabb, mint a jpeg változat:

Sajnos ezt megint csak a kertemből lőttem, nem egy szép, érdekes kompozíció, ráadásul tejút sincs rajta, hiszen ilyenkor úgy elfordul már a szépen fotózható része, hogy tükörreflexes géppel is nehéz kicsalogatni belőle részleteket.
Viszont tervben vannak ilyen jellegű képek jövőre a mobillal, amikor szépen mutatja magát a tejút. Hadd mutassak nektek egy példát, amit DSLR gépemmel csináltam, hogy lássátok azért a különbséget egy tesztfotó és egy több hónapig tervezett fotó elkészítése között. Az is lehet, hogy néhányan már találkoztatok is vele, hiszen augusztusban felrobbantotta a facebook-ot több, mint 10.000 kedveléssel.. :D Ha már ennyit segítek nektek hadd vágjak már fel egy kicsit és hadd írjam le, hol találtok hasonló képeket tőlem és még fogtok is találni a mobilommal készültet is.. :D
[link]

További szép estét mindenkinek! :)

[ Szerkesztve ]

(#21867) bigsee válasza Bensid (#21866) üzenetére


bigsee
addikt

:R :)

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#21868) sonye válasza logaritmus (#21863) üzenetére


sonye
senior tag

Kb 2 hete kint volt a pólusban az extreme-ben.
Írtam is, hogy a mellette agyon dícsért 20 pro csúnyán be volt égve.

(#21869) Nikaré válasza logaritmus (#21863) üzenetére


Nikaré
őstag

Szia!

Media Markt, Extreme Digital
üzletekben nemrég láttam kitéve.
Szerintem még most is kint vannak, elérhetőek.

(#21870) ΞΔGLΞ válasza thedivision2 (#21839) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Most akkor mi van ezzel a fóliával azóta, érdemes felrakatni? :R

(#21871) golyós válasza Bensid (#21866) üzenetére


golyós
őstag

:C :R
Abba ne hagyd az okítást !
Az exponáló nyomkodása helyett jó megoldás a bluetooth-os állvány, én fillérekért vettem Aliról.
Így nem kell nyomkodni, nem fog bemozdulni a kamera.

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#21872) eurolac válasza Bensid (#21866) üzenetére


eurolac
senior tag

Köszönöm ismételten az okítást. Én időzítés helyett a hangparancsot állitottam be úgy gyakorolgatok mikor van időm. Úgy sem mozdul be az állvány.

Eurolac

(#21873) thedivision2 válasza ΞΔGLΞ (#21870) üzenetére


thedivision2
aktív tag

Hali !

Tökéletesen eltűnt a kijelző és a fólia között minden folt, tapintásra nekem nagyon jó, nem ragad, pont annyira csúszik amennyire kell. Ujjlenyomatot alig gyűjti, és szinte láthatatlan a telefonon is. Bátran ajánlom ! Árkád Media Markt, a srác nagyon profin felrakta.

(#21874) ΞΔGLΞ válasza thedivision2 (#21873) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Kösz, kb 2 órával ezelőtt voltam Árkád MM, csak épp a Pécsiben és ott ló....ütty sincs egyelőre még ilyen fólia terén...még.

(#21875) rasotamas válasza Blero2 (#21834) üzenetére


rasotamas
veterán

Látom nem csak én jövök G2-ről :) a mai napig hiányzik az a teló, nagyon best buy volt ahogy ez is szeptemberben a telekomnál. Persze ez jobb de akkor az is ennyire királynak tűnt 5 éve, és megvolt a bája.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#21876) rasotamas válasza Blero2 (#21838) üzenetére


rasotamas
veterán

Na ezt kipróbálom.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#21877) Klaya1986 válasza rasotamas (#21875) üzenetére


Klaya1986
aktív tag

Nekem is volt G2m. A mate 10 pro, és a honor 8 után az a teló következik nálam a rangsorban az eddigi telefonjaim közül.

[ Szerkesztve ]

(#21878) L4D1K


L4D1K
őstag

Sziasztok!

Apukam vett a telefonhoz egy type-c to hdmi usb stb átalakítót/elosztót. Ha erre rádugok egy bt-s bill usb antennáját, tudja azzal kezelni a telefont? Prezentációk miatt hdmi-n megy a kivetitő, de jó lenne ha tudna is gépelni meg ilyesmi.

# ANTAL Tuning #

(#21879) Blero2 válasza rasotamas (#21876) üzenetére


Blero2
tag

Meg kell szokni, de utána sose fogsz hagyományos billentyűzetet használni. Van hozzá vmi játék rész, ahol szavakat kell írni vele. Pár óra játék után már egész megszokható, viszont a magyar ékezetes betűket úgy kellett összevadásznom bele, de lementettem sablonként, hogy újra ne kelljen, ha pl újra kell húzni a rendszert. Betöltöm és kész, minden ugyan ott van, ahol évek óta :)

(#21880) pecccccccca válasza Bensid (#21866) üzenetére


pecccccccca
senior tag

Nagyon jó amiket írsz. Köszönjük. 😉
Nekem egyik nap egy ilyet sikerült csinálnom. Picit sötét, de még fejlődnöm kell.

[ Szerkesztve ]

Humorban nincs helye tréfának!

(#21881) rasotamas válasza Blero2 (#21879) üzenetére


rasotamas
veterán

Nekem nagyon fura, de az ötlet jó, ennél valamivel több betűvel is el tudnám képzelni, pl 4x4 elosztásban.
Talán spanyolt tudtam előhozni ami a legtöbb magyar karaktert hozza.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#21882) Luser2000 válasza L4D1K (#21878) üzenetére


Luser2000
addikt

A telefon BT vevője nem jó erre? Szabvány.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#21883) L4D1K válasza Luser2000 (#21882) üzenetére


L4D1K
őstag

Közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Nem bt Bill, hanem rádiós usb stick-el, logitech k400+. Ahogy látom YouTube-on, usb otg kell neki és megy. Remélem a dokkolóban is így fog viselkedni.

[ Szerkesztve ]

# ANTAL Tuning #

(#21884) Bensid


Bensid
tag

Köszi a visszajelzéseket!
Igen, a ti megoldásaitok is teljesen jók egyébként az exponálás indítására, csak a legegyszerűbbet írtam le, de én is egy talkband b2-vel szoktam amúgy indítani :)

Pecccccccca:
Első képnek egész ügyes! Próbáld úgy, ahogy leírtam és még jobb eredményt fogsz elérni.

Ja és még egy kis kiegészítés!!!
Kerüljétek azokat az éjszakákat, amikor fent van a Hold, valamint a városi fényektől is határolódjatok el minimum 10km-re. Ezek fontos alapszabályok! ;)

[ Szerkesztve ]

(#21885) Fred23 válasza logaritmus (#21863) üzenetére


Fred23
nagyúr

Ahogy Nikaré írta, és én éppen Fehérváron fogdostam ma egyet Media Marktban. Nekem is a mobilok mérete az egyik kulcs tényező, és számomra tokkal már túl nagy lenne. Tok nélkül még éppen elfogadható, és 18x10,5 centis kezem van. Az LG V30 csak hajszállal szélesebb, mint a Mate 10 Pro, de ez a hajszál már pont annyi, ami miatt a V30 már nem jöhet szóba, ráadásul ami nagyon meglepett: a kirakott V30-nak már beégett kicsit a kijelzője, ahogy a kirakott S8-nak is, viszont a Mate 10 Pro-é tökéletes volt. Kábé fél éve lehet csak kirakva mondjuk.

Ha tartasz a nagy telóktól, ajánlom még az LG G7-et, a kijelzője -bár IPS- mérföldekkel szebb, mint a legtöbb AMOLED, amit eddig láttam. A Mate 10 Pro szintjén van szerintem, bár ez eléggé szubjektív.

(#21886) kali válasza Bensid (#21884) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Sok embert érdekel, amit ténykedsz, ezért érdemes lenne akár külön blogot (is) csinálnod - van rá célirányos szekció a fórumon -, ott egyben lenne minden, nem kellene külön és egymástól távol eső hozzászólásokat összeszedni innen, ha valaki összességében kíváncsi az általad leírtakra.
Ide attól persze továbbra is betehetnéd, vagy belinkelnéd, de a blog linkjét a topik összefoglalójába is egyszerűbb lenne betenni.

[ Szerkesztve ]

(#21887) ovics


ovics
aktív tag

nem teljesen értem a hogy hogy törtnt, de a gyári fólia meggyűrődött a telefon szélén a zsebemben o.O használja valaki fólia nélkül vagy inkább amíg nincs másik próbáljak együtt élni ezzel a kis buborékkal?

(#21888) pecccccccca válasza ovics (#21887) üzenetére


pecccccccca
senior tag

Használtam úgy 3 hétig fólia nélkül. Három-négy hajszálkarccal lettem gazdagabb.
Visszasírom a Nokia N8-as időket. Az fólia nélkül is évekig hajszálkarc mentes volt.
Inkább élj együtt a buborékkal amíg le nem tudod cserélni.

Bensid
Kipróbálom majd köszi. ;)
Már lementettem a hozzászólásodat. 😉

[ Szerkesztve ]

Humorban nincs helye tréfának!

(#21889) ClioRS válasza ovics (#21887) üzenetére


ClioRS
őstag

Mindenképp kell fólia. Én ahogy levettem rá 1-2 hétre lett egy durva karc, amiben a körmöm megakad..... Pedig nem szoktam semmit sem a telefon mellé pakolni, fogalmam sincs, hogy mi csinálta. :U

(#21890) beyruth82 válasza pecccccccca (#21888) üzenetére


beyruth82
veterán

Nekem samsung note 3 mindenfajta kijelzővédelem nélkül 6 hónap zsebben hordás kulcs,aprópénz,minden mellé berakva is teljesen karcmentes volt.Azóta is visszasírom a gg3-as időket mert a gg4-el ez a karcállósága teljesen elveszett a gorilla glassoknak.Nem is értem miért változtattak ezen.

(#21891) Nikaré válasza pecccccccca (#21888) üzenetére


Nikaré
őstag

Ne is mondd, megvan még az N8 -am rendkívül szép állapotban (és az N95, N97 is bár az utóbbit leharcolta valaki )
Új anyagokat módszereket használnak ezeknél az új telefonoknál, persze egyre vékonyabbak ezért sérülékenyebbek.
Ezért kénytelenek vagyunk tokot, fóliát, üveget használni védelmük re.

(#21892) meri


meri
aktív tag

Sziasztok! Mennyiért lehet mostanában venni Mate 10 Pro-t Magyarországon? Független készülék érdekelne, egy összegű fizetéssel... köszi.

uff

(#21893) beyruth82 válasza meri (#21892) üzenetére


beyruth82
veterán

2 év gyártói garanciával 175 ezer forinttól 220 ezerig árulják.Szürkeimportosan már 150-ért is van.

[ Szerkesztve ]

(#21894) Májkülnájt


Májkülnájt
tag

Előfordulhat, hogy még mindig a 4g hiba fennt áll? A legújabb rendszer van rajta de egyszerűen használhatatlan 4g-s hálózaton. 10percig jó azután úgy belassul, hogy az oldalak betöltése rémálom. Régóta 3g-n használom de most picit felk#rta az agyam. Tippek, trükkök?

[ Szerkesztve ]

(#21895) kali válasza Májkülnájt (#21894) üzenetére


kali
legenda

Ha Telenoros SIM kártyával használod, akkor náluk a hálózattal van gond, sok mostanában a panasz - olvasható a szolgáltatós topikban is - a telefon típusától függetlenül, talán azért, mert a VoLTE bevezetésén ügyködnek.

[ Szerkesztve ]

(#21896) cl.aci


cl.aci
aktív tag

Sziasztok, esetleg valaki nem tudja, hogy a Mate 10 pro miért nem kompatibilis a google daydreammel (ami vices, mert a mate 9 pro viszont igen) ?

"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"

(#21897) rasotamas válasza cl.aci (#21896) üzenetére


rasotamas
veterán

Erről volt már szó, én is próbálgattam, nagy g*ciség az egész. Simán csak jogdíjat kellett volna fizetniük a google részére. Letöltöttem máshonnan, de úgy sem megy, kiírja hogy a készülék nem kompatibilis.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#21898) Bensid válasza kali (#21886) üzenetére


Bensid
tag

Szia kali!
A probléma csak az, hogy annyira nem vagyok otthon ezen a fórumon. Nem tudom, hogy hol tudnám azt megvalósítani, amit mondtál és hogyan. Na meg azt sem, hogy az összefoglalóba ez hogyan kerüljön bele.

(#21899) Májkülnájt válasza kali (#21895) üzenetére


Májkülnájt
tag

Telekomos vagyok :/

(#21900) bigsee válasza Májkülnájt (#21899) üzenetére


bigsee
addikt

Tudom ez nem vigasz, de nálam hasít a net. Nem mértem de ezerrel megy... Tkom és független mate10pro.

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.