- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
válasz
Ununqatrium #78 üzenetére
Sztem nem jött át teljesen, hogy egymást képezték le a készülékek, azt hittem hogy külsős készülékkel készültek a fotók. De így a korrekt, pont megmutatja a fotós képességeket a teszt! :thumbs up:
-
bigsee
addikt
válasz
Ununqatrium #76 üzenetére
Úgy érted, hogy a tartalomra, vagy a minőségre vonatkozik-e? Hát nem a tartalomra.
szerk: két pötty kitörölve a végéről
-
bigsee
addikt
Most olvastam csak a cikket, jó lett, érdekes, hogy merre fejlődnek a dolgok. Csak azok a képek...
-
Stunts666
őstag
-
-
Ununqatrium
aktív tag
Már egy ideje kiderült, hogy hardveres eredetű a probléma. Mondjuk érdekes, hogy nekem sem tűnt fel frissítés előtt, de elképzelhető, hogy valójában már a dobozból kiszedve rossz volt. 20-30 másodperc elteltével kezd előbukkanni a dolog, ahogy melegszik a kamera körüli rész. Ebből adódóan például töltőről lekapva nem kell várni ahhoz, hogy eleve moslék legyen a kép.
-
Juliuska
senior tag
válasz
Ununqatrium #70 üzenetére
háááát...
ha netán előjönne ez a rettegett és nem várt probléma, a következő ésszerű lépés a szerviz volna -> én bizony a golyóimat tépkedném örömömben, hogy miért nem vártam még egy kicsit a teló feltörésével/a főzött ROM-ok felrakásával...csak ennyi. -
Ununqatrium
aktív tag
-
Juliuska
senior tag
válasz
Ununqatrium #68 üzenetére
Rendben!
(De nem mondom 100%-ra, mert imádom variálni a telót. A főzött ROM-ok feltételétől is csupán a ONE topikban fel fel lángoló nyivákolások tartanak vissza - kameralilulások, + hasonlók, na meg a senseilyen kifinomult rendszerrel még nem találkoztam
)
Apropó KitKat (ha már szóba került) GPS/WiFi-s tapasztalataidat szívesen olvasnám. Állítólag a mobilos elérhetőség is sokat romlott ott, ahol eddig volt térerő, most nincsen, stb. Érzed az ART áldásos hatását...? -
Ununqatrium
aktív tag
A ritka kivétel vagyok, nálam a KitKat eddig (lassan egy hónapja) 100%-ig bugmentes
A korábbi verzióknak kb. egy-egy órát adtam, így nincs összehasonlítási alapom üzemidő terén. Elvileg olyan 10% körüli a javulás. Ha rászántad magad a frissítésre, akár a javított KitKat után, pötyögd majd be, mit tapasztaltál e téren. -
Juliuska
senior tag
válasz
Ununqatrium #66 üzenetére
1) Valóban úgy van, ahogyan írod. Az általad jelzett üzemidők csakis úgy hozhatók, ha a nap nagyobb hányadában bizony letiltod a NET-et. Tapasztalatom szerint a WiFi használat sem mindegy. Egy inkább fémszerkezetes (bő 3 méteres belmagasságú) irodaház 3. emeletén melózom, de az első emeleti kollégák routeréről "lopom" a netet. 13:21 van így így állok -> pict Így, hogy használom a 2 emelettel lejjebbi aktív eszközt, a 1,5-2 napos üzemidőt (~8-10 óra folyamatos WiFi-t jelent) hozza a ONE. Azt azért hozzá kell tennem: nem élek közösségi életet, mert egyszerűen nincs rá időm havi 500-800 perc/hó mellett. Most is épp egy "pár perces" csevej van a hátam mögött...
2) nem vitatom, ehhez a ponthoz csupán kiegészítést fűztem (a teljesség kedvéért)
3) Igen, ez egyáltalán nem elhanyagolható tényező. Korábban feltúrtam a NET-et, h megtudjam, a 4.4.2-nek vajon, mik lehetnek a gyermekbetegségei, s amikor rájöttem, h több lehetséges probléma is (auto kihangosítás, WiFi/GPS-jelvesztések, ART-sajátosságok, stb.) jelentkezhet az akkuidő növelés céljából, úgy döntöttem, inkább nem frissítem be a nálam jól működő 4.3-s rendszeremet. A Sors fintora, h az idő engem igazolt, tele vannak a topikok a kitkatos júzerek panaszaival
-
Ununqatrium
aktív tag
Elfogadom a véleményed, de hidd el, nem a fejemből pattant ki, amit írtam. A tapasztalataink több okból is eltérhetnek...
1) Nálad valószínűleg több minden engedélyezve van neten keresztül. Nem tudom, üzemidőben mennyire játszik szerepet, de én mobilnetet sem használok, Wi-Fizek.
2) Így van, bár az akku nő, a hardver is fejlődik. A lényegen viszont nem változtat, üzemidőben ott tartunk, ahol évekkel ezelőtt.
3) Én sem vagyok a megapixelek híve, de a 4 picit kevés. Kevésbé részletgazdag a kép, ha jobban megvizsgálod, bár mobilos körben még így is szép. Viszont ha picit belenagyítasz a fotóba egy-két apróbb részlet miatt, könnyebben előjönnek a hibák. Értem én, hogy a telefon nem profi fotózásra van, de mobilos mezőnyben is vannak bőven jobbak. Hiába jó a kameramodul egyéb téren, hiába igyekeztek szoftveresen, a megapixelek száma sajnos némileg hátrányára van.
Egyébként az akkuval kapcsolatos sorokat a 4.4.2-re értem, valamilyen eltérést a különböző rendszerverziók is mutatnak. Nálad KitKat van?
-
Juliuska
senior tag
Nagy érdeklődéssel olvastam összehasonlító cikkedet, melyet megosztottál velünk. Ezt mindenképpen köszönöm. Viszont 3 "apróságon" semmiképpen nem tudtam felülemelkedni:
1) Írtad, h "...erős átlaghasználat mellett 2-3 nap közé esik a két töltés közötti intervallum..." ONE tulajként írom, bizony simán hozható az általad említett üzemidő kisebb része (2 nap), DE az nagyon nem erős átlaghasználatot jelent, pláne okostelefon aspektusából vizsgálva khmm..."napi két óra folyamatos net..." "...pár próbafotó és -videó..." stb. -> ha a NET-re engeded ezt a jószágot és becsülettel beállítottad a felhőszolgáltatásiat, tapasztalatból mondom, nem jutsz el a 3. napig, de még a 2 teljes nap is kétséges. Félre ne értsd! Nem a ONE érdemeit akarom ezzel kisebbíteni, ez csupán tényszerűség volt a részemről.
2) "...Tény, hogy bár üzemidő tekintetében szinte semmit nem fejlődtünk az évek alatt, mindössze csupán tartani tudtuk az iramot..." kijelentésed kiegészítéseként azért gyorsan hozzá is fűzném, h közben az 1 magos 1GHz-es SOC-ot, a 3.7"-es 480x800-as kijelzőt és a fél Giga memóriát csendben felváltotta a 4 magos 1,7 GHz-es, 4.7"-es FHD-s kijelző és 2GB...
3) kamera: "...két számjeggyel nagyobb értéket én is el tudtam volna viselni...." szerintem a hTc kezdeményezése nagyon is helyénvaló. Mi szükség van 13Mpixeles kamerára, ha azok zajosak, dinamika tartomány csekélységének eredményeképpen olyan fotók elkészítésére jó, mint egy vízfestmény...? Bár ez csak az én véleményem...Ennyi tényleg nem elég...?
-
Integrale
veterán
Remek írás!
Szerettem a Desire-t, masszív, szép és rendkívül gyors.
Előtte egy Legend-et, Herot és két Diamond 1-et használtam, mind a három típushoz képest hatalmas előrelépés volt a Desire.A hátlapról érdemes levenni a kamerát védő plexit, javul a képminőség. (szerintem még akkor is ha nem karcos)
A keret kopására pedig láttam valakinél itt a fórumon, hogy fel lett polírozva a fém. Nem mondom, hogy ízléses, de tud szép lenni ha ügyesen csinálják.Az SLCD szerintem is a legjobb választás, a fekete ugyan elmarad az AMOLED-től, de nem annyira, mint amennyire a többi tulajdonsága felülmúlja.
Jelenleg Ativ S, közvetlenül előtte One X-em volt, HD vs HD, 4,7" vs 4,8", nem mondom, hogy rossz volt ránézni a Samsung képernyőjére, de észrevehető a különbség. -
Ununqatrium
aktív tag
Köszi.
Nem csak nála van így. A mai alumínium házak nem egy strapagépek, de még mindig jobb, mint a műanyag. Fém Xperiánál szintén láttam horpadást egy eséstől, iPhone 5S fém része szintén deformálódik, lapul, mintha valami kemény rágógumiból lenne. Nincs ezzel egyedül a One S.
A One-nál jelenleg a KitKat frissítéssel van gond sokaknál, többen emiatt emlegetik a szervizt, feleslegesen, ugyanis jön a patch a szoftveres bugokra. A régebbieket a kamera miatt küldözgették nem kevesen, aminek a hibáját viszont tudtommal az újabb gyártási szériáknál már orvosolták.
-
zizi7229
tag
Gratula a cikkhez. Nekem a HTC-k közül one S -em volt egy darabig, és most van egy haveromnak. a külsőre masszívnak tűnik aztán egyszer leesett, lett rajta egy kis deformálódás,úgy néz ki mintha valami gagyi kínai fémből lenne , ami puha és táadásul könnyen törik. lehet hogy a leesés miatt, de fájlküldés bt-n többször szakadozott, a headset meg recsegett rajta, wifi hiba miatt már szinte új korában egy csomó időt volt szervizbe majd mivel nem tudtak vele mit kezdeni adtak egy másikat. a haverom akinek most one s-e van ő sem szereti, mivel már nem számít olyan értékneka szemébe ezért követi azt a példát amit én a galaxy Minimmel(igen galaxy mini, tudom nagy visszalépés), csapkodom. egy ideig One-t akart venni én egy darabig one x-et, de egyre jobban az S4 mini felé fordulok, vagy xperia SP, hiába a recsegős műanyag külső, amivel egyébként semmi probléma ha vigyáz rá az ember. sokkal jobb vételnek tűnik mint a melegedős one x, vagy a one, amiről azt olvasom lépten nyomon szervizbe kell vinni
-
-
Garada
őstag
Formailag nálam sose voltak előnyös telefonok.
-
Ununqatrium
aktív tag
Köszi. Az érintőpad óriási okosság, rettentő egyszerű és gyors vele írás közben a betűk, szavak között ugrálni, nem kell tapogatni és a csúszkát húzogatni ide meg oda. Az erőművel kapcsolatban megjegyezném, hogy zsebben nem megy az akku rovására, mert csupán annyira ketyeg, amennyire azt a parancs, adott háttérben futó tevékenység megköveteli. A Sense-el kapcsolatban nekem pont a letisztultsága jön be, egyszerű, szájbarágós az összhang, nincs a sok túlzott animálás és csillivilli. A kivétel nélküli fehér ikonokat is jó ötletnek tartom az értesítési sávon, remélem, nem rontják el a Sense 6. verziójával. Persze nem tetszhet mindenkinek, tudjuk, hogy képtelenség minden ember számára bejövős eredményt legyártani
Főzött ROM-okkal nem szoktam foglalkozni, engem a HTC egyrészt mindig is a Sense miatt vonzott. Magasan előnybe részesítem a stabilitást egy rendszernél, amit egy nem gyári ROM-nál kevésbé kapok meg.
A One S amúgy szintén egy csodaszép darab, valamint nagyon korrekt is. Két bajom van vele, az egyik az AMOLED kijelző, a másik a belső memória (mivel sajnos ugye nem bővíthető).Danny750 Köszi neked is. Tény, hogy szíven üt a külseje. Egészen a One-ig a valaha legyártott legszebb telefonnak tituláltam. Persze egy szinte papírlap vékonyságú One után már kicsit tömzsinek, régiesnek hat, de szép. Szeretem.
-
mano42
aktív tag
Köszi a cikket, nagyon jó lett. Én is anno ugyanezt az utat jártam be, bár volt elötte G1, közben meg One X. A G1nek imádtam a sok fizikai kontrollját, a Desirenek az optikai joystickjét, ezek mind hiányoznak. (ezekkel gyakorlatilag érintőkijelző nélkül is tudtad használni a készüléket alap funkciókra, pl. kesztyűvel ). A Desire (meg a G1) szűkös belső memóriáját könnyen megoldottam, (sd-re 1gb ext3 partíció + kis rom buherálás, cserében lényegesen gyorsabb lett a készülék mivel a flash meg sd párhutamos írásával - olvasásásval. ) A oneX IPS lcd-je nagyon jól sikerült, a polikarbonát háza viszont nem annyira. Ellenben repült, nem egyszer, és kibírta. A One X után valami kézreillőbbet akartam, pár napig kínlódtam egy S4 minivel, de HTC után szőrnyű volt a váltás. Véletelnül esett az ölembe a One, azért a pénzért sajnáltam otthagyni. Tetszik, de a feleségem ONE S-e még mindig jobban tetszik. A One S (s3) kézreillőbb, ugyanolyan jó anyaghasználat (talán jobb is a keramizált feete aluminium), az üzemideje is jobb. A ONE gyorsabb, erőssebb, de az erő különbséget nem használom ki, fölöslegesen ketyeg egy erőmű a zsebemben az akku róvására, bár az akkukímélő mód sokat segít. A sense 4 nekem jobban bejön mint az 5xx, szebb, és főleg használhatóbb. A sense5 lapos, színtelen, unalmas, semmi HTC feelingje nincs, persze, hogy kevesebb ramot eszik és valamivel gyorsabb. Főleg a feloldó képernyő hiányzik a kontaktok witgetjével, csak ráhúztam egy arcot a gyűrűre és már hívtam is. A sense 5nél ezt kb 4 mozgásból tudom megcsinálni, a sense4hez képest antiproduktív. Egy lényeges dolog állít meg, hogy One S-re váltsak, az a félelmetesen jó sztereó hangszóró. A One mini nem tetszik, ahányat láttam, az oldalán a műanyag csík mind be volt repedezve. Ja, és Viper rom rules !!! Mindegyik One típuson, melegen ajánlom.
-
Danny750
őstag
Gratula, pazar kis cikk lett!
Az a fehér Dési meg a mai napig gyönyörű
Használd boldogan -
Ununqatrium
aktív tag
Nálam még hófehér. A hátoldalon lévő felső fehér sávban van pár halvány fekete csík, de az talán elejétől fogva. Többen írják, hogy sárgul, mások meg azt, hogy nem. Egy biztos, ha valamitől elszíneződik, ebből a polikarbonátból nem szeded ki. Szerintem annyin múlik, hogy nem kell olyan helyre vagy olyan tokba rakni, ami megfestheti.
-
gekkoXT
senior tag
Az oldalán a kerámia szerű anyag nem színeződik el nálad? MediaMarkt-ban láttam kiállított darabot ami csúnyán koszolódott volt és nem lehetett ledörgölni róla.
-
xedos
addikt
Igaz nem Androidos, de HTC.
Nekem HTC 8x-em volt - eszméletlen jó forma, nagyon szép kék színnel. A legtöbb ismerősnek tetszett.
Kívéve a gombok kezelése - az nehézkes volt...
Alig-alig lehetett megnyomni, akijelző érzékenysége meg túl sokk volt a jobb alsó sarokba - így sűrűn indult a bing ... -
viktor82
őstag
Nekem is One-m van akinek még nem sikerült kézbe fogni ezt a csodát azok vesznek minden féle samsung kacatokat amiben cserélhetö az elem és finoman ropog a 150k-s készülék a kezük közt!
Mind öröké HTC! -
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
pulyka jocó #39 üzenetére
van minden hozzászólásnál kép beszúrási lehetőség, nézd meg alul ha írsz egy hozzászólást
és a nem témához tartozó hozzászólásokat tedd off-ba
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #37 üzenetére
Mindenesetre a plexi minősége ugyanaz a trotty
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Ununqatrium #36 üzenetére
akkor lehet hogy csak egy szériánál volt ilyen gond, a többinél nem
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #11 üzenetére
Nah, most tudtam megkacsintani ezt a dolgot, én nem vettem észre különbséget. Úgy fest, nálam nem zavar be a hátlap.
gery2123 "addig nem fog mint a desire ez tuti" < ezt miből gondolod? Nálam a Desire is beadta a kulcsot egy év után, igaz, valamilyen részben biztosan nekem köszönhetően, mivel kicsit "megsütöttem"
-
gery2123
őstag
Nekem is volt HTC desire telefonom. Első androidos készülékem volt, és imádtam. Több mint két évig volt meg, ami nálam rekordnak számított. De.... Két év alatt annyit romlott az én szemembe a HTC design, és minőség hogy inkább vettem egy Note - ot, amit hamar el is adtam. :-D És Nexus4-et vettem amit nem bántam meg. Számomra az elmúlt időben a HTC One X volt a legszebb HTC de, ott is olyan gondok voltak.... Na de gratula a cikkhez, és szolgáljon sokáig a One. (addig nem fog mint a desire ez tuti)
-
Ununqatrium
aktív tag
A One V-t nem ismerem, de egy - rossz / kifogott problémás - készülék miatt kissé meggondolatlan dolog leírni a komplett gyártót, nem gondolod? Volt már szerencsém jó néhány HTC-hez, köztük pl. One S-hez, de családon belül is van egy Wildfire S, ami a 600 MHz-es procijával olyan szépen fut, hogy átlag használat mellett szinte lehetetlen belaggoltatni.
-
ncc1701
veterán
"Az optimalizálással egyikük esetében sincs gond, ahogyan azt már a gyártótól megszokhattuk."
Itt mindíg a htc one v-mre gondolok. Jól megszokhattuk, míg a gyári rom volt rajta, addíg annyira lagolt, h 2x kikapcsolta a képernyőt, mire bejött az sms író app. Vagy elkezdett csörögni a teló, de nem reagált semmire, annyira lagolt, de a legszebb, h a híváslistába sem tette bele. Na, ezt a cm10 egyből megjavította, ennyit a htc-ről, mint gyártóról.
-
bobace
addikt
Jó lett nagyon, érdekes a témaválasztás, de pont kíváncsi lettem volna valami hasonlóra, úgyhogy még hiánypótlónak is nevezhetném.
-
Ununqatrium
aktív tag
Köszi a pozitív hozzászólásokat. Jól estek
Maxentius Bevallom, kicsit tartok is attól, hogy idővel a 25-ös memória elfogy. A kamera szerintem nem olyan rossz, mint amennyire sokan túldramatizálják. Nem egy Lumia 1020 vagy Gyümölcs 5S, de nem gáz. Egyedül az esetenkénti lilulás az.
-
Maxentius
addikt
Jó írás, tetszett!
Amúgy kár, hogy hiányzik a One-ból a microSD-bővíthetőség és hogy elég gyenge a kamerája.
-
Nigér
őstag
Nagyon jó írás, köszönet érte!
Nekem ugyan csak ONE X volt, de imádtam (a kijelzője csudaszép volt), és sokakkal ellentétben nekem nem is laggolt.
És bár már rég más telót használok, a ONE mindig szöget üt a fejembe...
Gyönyörű készülék és most már emberi áron megvehető. -
Steve1207
veterán
Pont ezt mondom mindenkinek, hogy végre egy telefon, ami hozza a Desire szintet/élményt
Imádtam használni, One-t úgyszintén. Közben sokfelé kitekintettem, de nekem ez a vonal a nyerő, mert mindig visszahúzott a szívem a Sense-hez. Még a Nexus 5 jöhetett volna szóba egyedül, de nem bánom, hogy One lett.
Köszi a bemutatót, nagyon részletes, szép munka! -
talmida
Közösségépítő
Köszönjük az összehasonlító cikket!
Nekem is volt mindkettő. A voksomat a Desire kapja, mert a ONE néha fölmelegedett és engem nagyon zavart az is, hogy a battery-t nem lehetett cserélni. Szerintem ez nagy baklövés volt a gyártók részéről.
-
Ununqatrium
aktív tag
halkow Köszi. Próbáltam tömörre, de lényegretörőre fogni, de mindig eszembe jutott valami. Most is lenne még bőven írandóm
Duliee Én is meg akartam ejteni a ház cseréjét kb. egy évvel ezelőtt, de akkor már eredeti fehér előlapot nem találtam egyik shopban sem. Még a megbízhatóbb kínai webshopokat is átbújtam. Csak hátlap volt mindenütt. Ma kíváncsiságból rágugliztam a hátlapra, már azt se találok sehol, csak azt a fura grafitszürkét, vagy valami ilyesmi színűt.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nekem még egy One X LTE telefonom volt, a színek szinte lemásztak róla, brutális. Ami nem tetszett, hogy a háza karcolódott. De minőség votl a javából, az biztos.
-
válasz
Ununqatrium #2 üzenetére
Nagyon jó még ma is, kapott egy komplett házcserét, sajnos nem lett a legtutibb, de elégedett vagyok vele.
Mostanság is ezt használom, mert várok egy-két újdonságot a mobilpiacon. Cyanogenmod-dal picit jobb a helyzet, memóriát megeszi így is sajnos.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
<Adamsky> #16 üzenetére
Természetesen mint mindenki véleményét, úgy a tiedet is maximálisan tiszteletben tartom.
Azonban, én a fent említett telefonokról nem hallottam, nem olvastam róluk, hanem használtam őket. Mindegyiket. És nem egy-két hétig mint egy tesztelő, hanem minimum fél évig, de inkább egy évig.
Igaz a DHD csak nagyon rövid ideig - kb. pár hétig volt nálam - azért se írtam bele a listába.Hagy írjak pár saját tapasztalatot:
1. One S-ből szürkét használtam, nem kopott. Egyszer sérült meg komolyabban amikor sikerült egy lépcsőfordulóban az első és második emelet között kirepült a táskámból. Minimum 7 métert esett! Volt rajta egy füles tok, amiből kizuhant az esés utáni pattanásnál, a fém ház kicsit meghajlott mivel kőcsempére érkezett, és a sérülés látható volt a készülék szélén. De: a kijelző nem tört el, és a készüléknek semmi baja nem lett, újra se indult az eséstől!2. One X-em szintén nem kopott.
3. ONE-t ugyancsak nyúzom már egy ideje, és nem kopik, hihetetlen strapabíró!
A cégnél dolgozó kollégám aki szintén ONE-t használ szintén nem panaszkodott kopásraTermészetesen egyik készüléken sem volt semmilyen állandó tok, csak zsebes, amiből használatkor kikerül.
4. DHD:
Nagybácsikám DHD-ját kaptam meg egy időre, nagyon stabil készülék volt, a gombok nem koptak, pedig akkor már használta egy ideje. Később hallottam, hogy idős nagybácsikám a nadrágjával együtt kimosta a DHD-t véletlenül! A telefonon ezután se volt kopás, és további másfél hónapig bírta! Azután adta meg magát az alaplap az addig leszivárgó víz miatt! (Valószínűleg ha elviszi szervízbe azonnal, akkor erre se lett volna szükség.)Szóval alapvetően első kézből származó benyomásaim vannak, amik alapvetően pozitívak.
Amivel viszont nagyon nem értek egyet az két dolog a hozzászólásodban:
1. Sok véleményt elolvastál, ezért levonod a konklúziót hogy a HTC már nem a régi.
Köztudott, hogy bármilyen termék esetén, 1 elégedetlen vevő lebeszél másik 10-et a vásárlástól, és 10 elégedett vevő hoz egy új vásárlót az adott terméknek.
Magyarul akik a fórumba írnak, azok sokszor pont azért ragadnak billentyűzetet mert elégedetlenek valamivel és tanácsot kérnek, vagy az elégedetlenségüknek adnak hangot.
Sokkal ritkább, hogy valaki azért regisztráljon, mert minden szép és jó, csak le akarta írni valahol.
Így nem egészen érzem ezt a konklúziót reálisnak.2.
"Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy jó-jó, és szép a One, de a HTC egyetlen "szalmaszála", és ez az egy sem "makulátlan". Nem úgy, mint a régi Desire család számos tagja."
- úgy érzem, hogy a HTC-nek mindig is voltak jobban és kevésbé jól sikerült modelljei.
Ez a régen minden szép volt dolog nem igaz.
Akkor is volt probléma, pl. az általam is emlegetett Desire lencsevédő eléggé gáz minőségű volt. De ma is vannak problémák, pl. az SD kártya hiányának, vagy a nem cserélhető akksinak sokan nem örülnek a ONE-ban.
Szóval én sem a régi, sem a jelenlegi HTC-ket nem akarom idealizálni - még ha nekem pozitív tapasztalataim voltak is - de úgy érzem a márka népszerűsége nem ezen múlik, hanem a megfelelő marketing hiányán például.
Nem érzem reálisnak, hogy Galaxy S4-ből azért adtak el 400-or annyit mint One-ból, mert 400-or jobb lenne a gaLAGxy termék család akármelyik tagja a ONE-nál.Ez az én meglátásom.
-
halkow
őstag
jó teszt lett kész regényt írtál hallod
-
Ununqatrium
aktív tag
Szívesen
Nekem nem volt nehéz helyzetem, mivel nem volt másik készülék, aminek egy parányi esélye is lett volna. Természetesen több csúcskategóriás teló tesztjeit is átfutottam, nem márkahűség miatt írom ezt. Számomra többek között igen fontos a dizajn és zenei rész. Lehet, hogy ez az egyik oka, hogy ritkán keresek utódot, kint és bent egyaránt nagyot kell, hogy üssön, és ha ez még nem lenne elég, erősen válogatokÜdvözlet 40 km-re északabbról
-
nyergess
tag
Egy hónap híján 4 éve nyúzom a saját Dézimet, jó volt újabb élménybeszámolót olvasni róla, illetve a One-ról is, mivel idén már mindenképp le szeretném cserélni a telómat, s gondolkodom azon is, mint utódon. Szóval köszönöm az összehasonlítást!
Külön köszönet a füleki látképért, kellemes meglepetés volt. Üdvözlet 40 km-re délebbről!
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
<Adamsky> #16 üzenetére
Nálam szerviz után lett gond a gombokkal. Szépen dolgoztak, de előfordul, hogy a vissza gomb csak másodszorra reagál, néha-néha, kicsit késve duplán, így eszembe jutott, hogy ez talán a rendszer hibája. Aztán több gyári Froyo-verziót is kipróbáltam, mindnél fennáll. A hangerőszabályzó gombok viszont csak rettentő erős nyomásra reagálnak, mióta visszakaptam, bár lassan megszoktam már, ugyanis annak jó ideje.
Ismerem a két SIM-es változatot, nekem a bővíthetőség miatt akadt meg rajta a szemem. Viszont szinte csak negatív véleményt olvastam vele kapcsolatban, mondhatni visszajelzések alapján 95 százalék körüli az elégedetlenség. Lehordták a sáros földig súlyosabbnál súlyosabb hibák miatt, így gyorsan ki is vertem a fejemből.
Érdekes, hogy sokan elpártolnak. Gyakran fordulnak meg okostelefonok a kezemben, itt most maradjunk csak a felsőkategóriánál. A Samsungokkal és Sonykkal egy napot nem bírnék ki, olyan jelentéktelen, amit a rendszerrel művelnek. A Samsungnál a készülékház ráadás, az kommentálhatatlan a mai napig. Játékszerek. Egyszerűen olyan óriási a szoftveres különbség, maga a felhasználói élmény a HTC és többi droidos készülék között, hogy szinte kiüti az ember szemét. Éppen ezért a nem elfogultságból beszélők HTC ellenes véleményét csak értetlenül nézem
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ununqatrium #15 üzenetére
A minőséggel kapcsolatos negatív véleményemet nem feltétlen (csak) a One-ra értettem (láttam pl. a kollégám DHD-ján a csupán napi használattól megkopott külsejű hangerő állító gombokat, ami később kontaktos is lett).
Egyébként, nem, nem vagyok One tulaj, így természetesen a tévedés jogát fenntartom.
Viszont elég sok cikket, tesztet és tényleges tulajdonos véleményét olvastam ahhoz, hogy talán ne beszéljek butaságot. Szóval a One szép, és nagyon prémium, de ha nekem a Desire-m olyan ütembe kopott volna, mint sok One, One S, One X készüléke, akkor valószínűleg én magam vágtam volna földhöz.Aztán ugye vannak olyan problémák (jellemzően az új Desire sorozat készülékeinél), hogy már "out of the box" nyiszog a telefon, rossz, gyenge minőségű a gomb nyomáspontja (lásd. PH!-s teszt.
Kicsit más téma: Anno én is nagyon vártam a One-t. Minden hírt elolvastam a megjelenés előtt. Így már előre féltem, hogy ilyen "egybe fröccsöntött" (szebben: unibody) háza lesz, amivel lemondhatunk a cserélhető akksiról és ami még rosszabb a bővíthetőségről. Sajnos így is lett. Aztán kis idő elteltével megjelent a China-only verzió, ami nem csak, hogy bővíthető lett, hanem kapott egy második SIM-et is.
Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy jó-jó, és szép a One, de a HTC egyetlen "szalmaszála", és ez az egy sem "makulátlan". Nem úgy, mint a régi Desire család számos tagja.
Sajnos ezért nagyon sok régi HTC tulaj (köztük én is) fordult el a márkától. Persze lettek újak is, de közel sem annyi, mint aki "elhagyta a márkát". A többi már történelem....(#14) Dr.Anonymus
A GSMArena-n is megtekinthető, kiszivárgott videó (és a hozzá tartozó sztori) alapján szerintem 99,9%-os biztonsággal kijelenthetjük, hogy olyan lesz a One M8 vagy One 2 (milyen hü**e egy név), mint egy facelift-es One. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13 üzenetére
Kicsit zavaros nekem ez a vélemény. Gondolom, minimum ideiglenes One tulaj voltál, így nyilvánítasz negatív véleményt vele kapcsolatban. Akkor hát megkérnélek, hogy kicsit részletezd, mi a baj a One tudásával. A minőség alatt pedig gondolom, nem a külsőt kritizálod, ugyanis nincs mégegy olyan gyártó, ami HTC szintű házba burkolná a belsőt.
Persze természetes, hogy mi emberek, véleményünk különbözik, de kíváncsi lennék némi indoklásra -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos a One közel sem ütött akkorát, mint anno a Desire. A Desire-el nagyon elégedett voltam (vagyok). Sokáig vártam egy megfelelő méretű (!), és tudású utódra a HTC-től, de csak nem jött. A Sensation finoman szólva nem lett valami "szenzációs", a "One"-ok pedig - nekem - már nagyok voltak.
Közben a HTC szépen zuhanórepülésbe kapcsolt. A valaha jól csengő Desire nevet szépen leamortizálta, és helyette létrehozott egy nehezen értelmezhető One-t.
A jelen ugye az, hogy van 1db (igaz az elég jó) értékelhető készülékük. A minőséggel, és a tudással szinte az összes készüléküknél gondok vannak. Az "új" One sajnos olyan lett, mint a régi. Lehet ez az "almás Nokia"-nál elég volt (4-5-5s), de a HTC-nél szerintem kevés lesz. És itt van a legnagyobb baj szerintem. Ők még mindig azt hiszik, hogy prémium gyártók. De ettől sajnos rohamléptekben távolodnak.
Jó lenne, ha magukra találnának, de ez a dolgok jelen állása szerint szinte teljesen kizárt. Remélem mihamarabb megveszi őket mondjuk a Lenovo, és akkor - talán - újra lesznek jó telefonjaik. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #11 üzenetére
Azt hiszem, még a ma este folyamán kiderítem, bezavar-e a fókuszban
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Ununqatrium #10 üzenetére
Nekem úgy tűnt igen!
De kíváncsi vagyok te mit tapasztalsz!
A Desire legnagyobb hibája volt az a pici kis plexi ott hátul. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #9 üzenetére
Remélem, nem kell miattad új hátlapot vennem
Nagyot néznék, ha csupán emiatt akarna olyan nehézkesen éles fotót lőni időnként. -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Ununqatrium #7 üzenetére
Anno csináltam összehasonlító képeket hátlappal és nélküle, csak most nincs nálam az a winchester amin rajta van.
A hátlapos kép kicsit impresszionista festmény beütésű volt a nélkülihez képest. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
pulyka jocó #6 üzenetére
Köszöntem
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #5 üzenetére
Nálam is karcos a plexi, viszont ha ostorral ütnének, akkor se tudnám megmondani, mitől. Ha stukkert tolnának a képembe, és üvöltözve kérdezgetnék tőlem, hogy mit követtem el a lencsét védő plexivel, akkor is azt mondanám, hogy nem tudom. Szinte sose érintkezett semmivel, hisz kb. fél millimétert be is van süllyesztve. Ám most valami olyat követtél el, ami miatt holnap muszáj leszek letesztelni a cuccot hátlap nélkül
-
pulyka jocó
senior tag
hát ezek jó telefonok....
bár nem vok htc párti
de jó lett a teszt -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Ununqatrium #4 üzenetére
Tényleg jól választottál
A kamerával aránylag elégedett vagyok ONE-on, igaz nem csúcs, de a legutóbbi sw update sokat javított rajta.
Nagyon szeretem, hogy a színhűsége jó.
A korábbi mobil kamerákkal mindig ez a pont volt a legnagyobb gondom.
Hiába voltak részletgazdagok a képek, de a fotózandó téma hangulatát nem tudták visszaadni, mert más színe volt a képnek mint a valóságban.
A Desire kamerájával a legnagyobb bajom az volt, hogy a hátlap részét képező védő lencse egyrészt kiemelkedett a készülékházból, így mindig azon támaszkodott a telefon ha letettem valahová, másrészt meg karcolódó, piszkolódó plexiből volt.
Máig emléxem, hogy egy év után már ha jobb fotót akartam készíteni, egyszerűen leszedtem a hátlapot, és 3-or olyan éles szép eredmény született mint ha fent hagytam volna.
(Nézett is mindenki, hogy egy fotó miatt miért kapom szét a telefont)
Igen, fehér példányom van.
De van itt a cégnél egy fekete darab is teszt készüléknek, azon se látom hogy kopna. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #3 üzenetére
Köszi az elismerést.
Nálam nem volt köztük semmi. Ritkán váltok telefont, de ha beújítok egyet, akkor nem adom a "nagyon tuti" szint alá
Ha a készülékház egyszerűbben szétkapható lenne, az enyém valószínűleg már a szervizben lenne a kamera miatt. Jelenleg tudok vele sötétben fotózni, egy kis ésszel és ügyességgel kisakkozható egy jó kép, de böki az oldalam, hogy emiatt nem tökéletes példány
Az utolsó előtti mondatodnak örülök, gondolom, akkor nálad is egy Glacier White One-nak van helye.
Töréstesztet tuti nem fogok végezni, embertelenül bebugyolálom, ha viszem valahová -
Dr.Anonymus
addikt
Jó cikk!
Köszönjük!Végig olvastam minden betűjét, pláne mivel jómagam is hajdani desire, és jelenlegi ONE tulaj vagyok.
Csak nekem még közben volt egy:
- Sensation
- One S
- One XDe összeségében a két kedvenc HTC telefonom szintén a Desire és a ONE, de azért a One S is nagyon jó kis készülék volt (már a - nem hazai piacra szánt - qualcomm S4-es verzió).
Remélem a HTC eladásai újra felfelé fognak ívelni, bár elég kevés esélyt látok erre, akármilyen jó telefont is készítenek!
*Két megjegyzés a cikkhez:
1. Engem nem zavar, hogy a készülékház megbonthatatlan, sőt örülök ennek, mert csak így lehet ilyen jó stabil designt összehozni. Nekem ez megéri!
2. Háromnegyed éve már megvan a ONE, és van egy jó hírem a számodra: nem kopik!
Esést is jól bírja, de azért ne próbálgasd. -
Minőség ez nem kérdés, nekem a Nexus One van, ami ugye Desire szinte egy az egyben , / kivéve hogy stock droid.
Szép és jó, remélem a HTC új elgondolása sikeressé teszi őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest