- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
Bocsánat hogy beleszólok, de ne keverjük össze a dolgokat:
1. A balra kanyarodás és a megfordulás két külön manővernek minősül.
2. A hagyományos útkereszteződésekben, ahol nincs közúti jelzés vagy forgalomirányítás, ugyanúgy szabad balra kanyarodni, mint visszafordulni.
3. A közúti jelzések ezt az alapelvet módosíthatják. Ilyen például egy balra kanyarodni tilos tábla ami tiltja a megfordulást is. Valamint a forgalomirányító zöld lámpa, vagy a rendőr párhuzamos testhelyzete mellett is csak egyenesen haladva, illetve jobbra vagy balra bekanyarodva szabad tovább haladni, tehát megfordulni tilos.
4. Ez a helyzet akkor is, ha a kötelező haladási irányt jelző tábla, vagy nyilas zöld lámpa balra utat jelez. Ebben az esetben sem szabad megfordulni.
-
Siriusb
veterán
válasz
junkpod #11897 üzenetére
Régen úgy tanították, hogy ahol a balra kanyarodás engedélyezett, ott vissza is lehet fordulni. Ma már - szerintem - a fényjelzés is, illetve a kötelező haladási irány tábla is külön jelzi a visszafordulás lehetőségét. Ha csak balra mutató nyíl van, akkor elvileg nem lehet megfordulni. Más kérdés, hogy a gyakorlatban sok helyen ez nem így működik.
-
junkpod
veterán
válasz
Winner_hun #11894 üzenetére
Szerintem ez a megfogalmazás minimum véleményes.
"a) a kör alakú, valamint a kerékpárt ábrázoló zöld fény szabad utat jelez: ha jelzőtábla nem tiltja, az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni"
Balra bejanyarodva tovább szabad haladni. Ez mást jelent mint a Vajda bejanyarodva szabad csak tovább haladni.
Ebben semmi tiltás nincs. -
válasz
junkpod #11887 üzenetére
Megnéztem neked a kereszteződést,de nagyon nem értem. Itt szeretnél megfordulni?
Hogy lehetne balra megfordulni ha a beton járda sziget is úgy van kialakítva,hogy esélyed se legyen?
"Mindamellett, hogy hagyományos útkereszteződésekben, ahol nincs közúti jelzés vagy forgalomirányítás, ugyanúgy szabad balra kanyarodni, mint visszafordulni.
Ugyanígy a forgalomirányító zöld lámpa, vagy a rendőr párhuzamos testhelyzete mellett is csak egyenesen haladva, illetve jobbra vagy balra bekanyarodva szabad tovább haladni, tehát megfordulni tilos." -
Winner_hun
félisten
válasz
junkpod #11893 üzenetére
A felfestésen is egyértelműen látszik hogy nincs visszakanyarodás, csak balra. Ne próbálkozz, nem lesz átállítva, jól van a Waze-ben.
Olvasd el ezt is. -
junkpod
veterán
válasz
Winner_hun #11892 üzenetére
Az egy újságcikk. Ez pedig KRESZ szabály: http://www.kresz.info/megfordulas,_hatramenet.php
Szerintem ha nincs tiltva, akkor szabad. -
Winner_hun
félisten
válasz
junkpod #11891 üzenetére
külön jelzés létezik arra az esetre, amikor a megfordulást is engedélyezik:
Ilyen ott nincs. -
junkpod
veterán
válasz
Winner_hun #11890 üzenetére
Ezt nem értem. Nincs kötelező haladási irány, nincs megfordulas tiltása, telezold a lámpa.
-
Winner_hun
félisten
-
ezmivolt
tag
Nekem ujdonság, hogy a diktáláskor kék lett a mikrofon ikonja, és a szöveget is azonnal kiírja alá.... Sajnos egyéb applikációknál továbbra is a régi türkizzöld(?) felirat nélküli felület látható.
Egyébként nem frissítettem, és mégis változott... -
Winner_hun
félisten
Kint volt a sebességmérés táblája a kamera előtt?
-
petir
senior tag
Sziasztok ,
Viszonylag sokat autózom munkabol adodoan. Mindig waze-el kozlekedtem de most napi szinten 300 olykor 400 kmbe is belefutok minden irányban az országban, pályák. Többször tapasztaltam , hogy kamerás kapu azaz trafi alatt haladtam át és nem szólt. Vagy épp kis piros xel volt jelölve de mérős volt..
Ki vizsgálja felül ezeket a kamerás pontokat ? Illetve ki módosítja ? Ez is a felhasználók jelzése alapján kerül a térképre? -
Faterkam
addikt
válasz
Winner_hun #11882 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Faterkam #11881 üzenetére
Csak a befelé irányt zártam.
Amikor 1-1 szegmens van egyirányba lezárva azt könnyűú észrevenni, mert a kis behajtani tilos tábla ott van a szegmens elején, amelyik irányból a lezárás érvényes. Ha megnézed az Ady-t a kliensben, a körforgalomnál nincs ilyen tábla, onnan be lehet hajtani. -
Faterkam
addikt
válasz
Winner_hun #11880 üzenetére
Ok, ez így jó, bocs! De akkor a városból kifele egyirányú ugye? nem zártad le teljesen?
-
Faterkam
addikt
válasz
Winner_hun #11877 üzenetére
-
Faterkam
addikt
válasz
Winner_hun #11874 üzenetére
Frissebb infót én sem találtam, az Ady E. ut kifele egyirányú a városból, teljesen a 47-es útig. fel van túrva, kiásva, ez mostanában nem lesz kész. De azt nem értem, ezt sehol nem publikálják? Elvileg júli 20-ra kész kellett volna lennie. De amilyen állapotok ott vannak.. Nov. 24-én megyek le.- Majd írok!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Faterkam #11873 üzenetére
Régi a hír, de ha így van hát így van...
Ezt megcsináltam:A beruházás miatt 2018. április 10-től a legnagyobb változás, hogy az Andrássy út forgalma egyirányú lett a Kálvin János tér felől az Emlékpont irányába. Emiatt a Petőfi útról csak jobbra lehet kanyarodni az Emlékpont irányába. A Kaszap utca Andrássy út találkozásában útlezárás van, ezért a járművek a Kaszap utcáról a Rózsa utca irányába tudnak továbbhaladni. A "belső" Andrássy út Kaszap utca felőli végét szintén lezárták, ezzel az Andrássy út ezen szakasza a Batthyányi utcától zsákutca lett.
Ez meddig?
Az Ady Endre út a Hősök terétől lesz egyirányú a Szegedi út irányába.
Ipoly utcáig vagy Nagy András János utcáig? Illetve ideiglenes vagy végleges? Jó lenne egy friss cikk erről.. ha van akkor jöhet, nekem nincs időm most keresgélni. -
LámaZ
addikt
@Faterkam:
A hódmezővásárhelyi HÉV-építőtelep engem is megszívatott kb. 10 napja.Más téma:
Vissza a jövőbe!
„A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyezik el.” -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Ma 5 autóval mentünk Hódmezővásárhelyre különböző városokból, a Waze-re hagyatkozva! Egytől-egyig, mindenkit bevitt (volna) az Ady Endre útra, ami több hónapja fel van túrva, és egyirányú lett kifelé. Az egész városban megváltozott a közlekedési rend, mert villamospályát építenek! Ezt idén májusba még tudta a Waze! Akkor voltunk utoljára. Mára ebből nem látszott semmi! Természetesen a munkálatok nem fejeződtek be :/ Valaki hozzáértő rá tudna nézni? -
plömplöm
őstag
válasz
junkpod #11866 üzenetére
2014.02.03.: "Az Android verziószáma 2.3.7"
2018.11.11.: "A Waze 3.8 verziót és a felett az android 2.x verziók már nem támogatják!"
persze lehet, hogy ez a 2.3.7 kapott frissítést. kapott? próbáltad egyáltalán feltelepíteni rá?
szerk: a gyártó szerint is 2.3...
-
junkpod
veterán
A kocsiban van egy androidos fejegység, Parrot Asteroid Smart és erre is lehet waze-t telepíteni. Milyen felhasználó bejelentkezést használhatok? A telós profilom adataival indithatom, vagy azzal kinyirom a dolgot?
-
Siriusb
veterán
Android Pie-on nem találkozott valaki olyannal, hogy állandóan Hálózat keresést ír a Waze?
-
viktorhu
veterán
válasz
fant0mi #11853 üzenetére
Igen, a Google térkép a szerkesztés letiltásával lemaradt nagyon, amikor meg engedték, akkor meg lásd a Fekete Pákó utcát a fenti képen
De az idegenvezetői szintekkel valószínűleg valami hasonlót tervezhetnek (most már lehet térképhibát jelenteni, nemrég még csak elnevezést lehetett javítani).
Akkor lenne értelme az egyesítésnek, ha minden funkciót integrálni tudnának. Nagyon sok országban teljesen ismeretlen a Waze, kevés helyen olyan népszerű, mint Budapesten, így ha külföldre mész, azonnal érezheted a közösségi támogatás hiányát, meg a nem teljesen aktuális forgalmi információkat. Ezeken a helyeken a Google számára nagy ugrás lesz a közösségi funkciók beépítése, függetlenül a waze jövőjétől.
Azért a két fejlesztő team láthatóan inspirálja egymást, ez a belső verseny - ha már igazi konkurencia kívülről nincsen - hiányozna nagyon.
-
kmarci25
veterán
Ami a BKK info-n megjelenik, az automatikusan bekerül a waze-ba? Mert a képen látható lezárást (Fiumei út-Teleki tér) ma nem láttam a térképen.
-
fant0mi
őstag
válasz
junkpod #11849 üzenetére
Szerintem meg nem kell betojni. Nem eszik azt olyan forron. Most megjelent egy uj funkcio a gmapsben, a cikk cime mar az, hogy az egesz Waze beepul. A cikk vegen meg filozofal, hogy lehet hogy... Igy kell egy ketsoros hirbol veszmadarkodo kattintasvadasz cikket irni. Sajto.
Egyebkent karogtak mar pont akkor is, amikor a Google bevasarolta magat. Aztan azota sem tortent semmi ilyesmi, hagyjak oket szepen dolgozni. A leheto legfrissebb a terkep, es ezt csak a helyi szerkesztoi kozossegnek koszonheti, semmi masnak. Ezt nem fogja hagyni veszni. Biztos nem most,
szepen fut a szeker. Don't panic.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest