- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
janosibaja #54694 üzenetére
Ejj, de szépen megfogalmaztad
, nekem is hasonló elvárásaim vannak a képnézegetőtől...
A guglinál a fejlesztő kollégának nincs anyósa, így nem gondolt erre az eshetőségre... : ) -
w333
félisten
válasz
janosibaja #54694 üzenetére
Akkor használd a Quckpick -t, ez a legegyszerűbb megoldás !
-
Ha jól értem, akkor még csak manuálisan lehet letölteni a google-től Nexus4-re az 5.0-át és úgy kell telepíteni.
Automatikus rendszerfrissítés még nem dobja ki sajnos. -
Zárzorró
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, ahogy láttam, már N4-hez is van OTA update. A kérdés, mehet fel slideloaddal? Ilyenkor ugye az adatok és beállítások maradnak? OTA
-
janosibaja
őstag
w333: Veled nem szeretnék vitatkozni, mert te mindig segítesz. Hogy miként tegyem fel a Lollipopot, azt is te magyaráztad el, köszönet még egyszer.
Értem én, elmagyaráztátok petipetyával, ki is kapcsoltam a szinkronizálást.
Csak hát számomra az lenne az ideális, ha lenne egy offline képnézegető, amin meg tudom mutogatni mondjuk a nagymamának a feleségem vasárnap készült családi képeit, s ne látszódjék benne az az egyébként gyönyörű muff, amit a kollégám egy perce átküldött Hangoutson, hogy ne legyen olyan szomorú a napom.
És ez, meg az összes marhaság, meg a képeim tényleg szinkronizálhatnának, köszönöm Google, de a mobilon, offline azt nézegethessem, amit ott akarok látni. De ha nem lehet, hát nem lehet, nem fogom tovább spammelni a fórumot az igényeimmel.
-
-
v1kt0hr
tag
szevasztok, milyen az új droid, megéri felpakolni? mennyire stabil, smooth, testreszabható stb ?
-
-
janosibaja
őstag
válasz
David3 #54680 üzenetére
Nekem szépen szinkronizálja az otthoni asztali gépemmel. Nem lehet, hogy nem írtad be pontosan ugyanazt a felh nevet-jelszót? (bocsi, a legjobb családban is előfordulhat)
w333: én arra használom, hogy a munkahelyemen, a munkahelyi kedvencek, adatok Chrome-ban vannak, az szinkronizál az otthoni gépemen és a Nexuson lévő Chrome-mal. A Firefoxban a "magán" kedvencek, miegyéb van, s Firefoxszal szinkronizál természetesen másik felh névvel-jelszóval minden asztali gépen és a mobilon.
Nekem eddig ez volt a legegyszerűbb megoldás arra, hogy teljesen külön tartsam a meló és a magánélet cuccait... A Firefox hetente egyszer lefagy, különben jó.
-
13128814
tag
Sziasztok!
Nektek nem jelentkezett az a probléma, hogyha rádugjátok a PC-re a telefont, akkor 10-15 másodpercenként eltűnik, majd újra jelzi, hogy csatlakoztatva van, majd újra eltűnik...? Tehát semmit nem lehet szinte másolni, netet sem tudom megosztani.
Tegnap este jött elő. Letöltött 10-15 guglis frissítést. Addig nem volt baja. Aztán csináltam egy FR-t, akkor már csak 15 percenként játszottuk ezt.
Más USB-s eszköz ilyet nem produkál, más kábelt nem tudok kipróbálni, de nem tartom valószínűnek, hogy HW-s kiváltója lenne ennek a dolognak.
Gyári 5.0.
-
petipetya
nagyúr
válasz
janosibaja #54681 üzenetére
Ha így telik bent a munka, akkor csak egy kérdésem lenne: van felvétel?
-
janosibaja
őstag
válasz
petipetya #54677 üzenetére
w333: Hiába törlöm, nyomatják az egyszer használatos képeiket... Törölhetek folyton-folyvást.
petipetya: megpróbálom így menüből, ahogy írtad, köszi.
w333 tegnap linkelt egy galériája telepíthető ugyan, de minden második alkalommal lefagy, uninstall.
A Quickpic-et megnézem, köszi. -
David3
őstag
válasz
fokukac #54661 üzenetére
Power toogles-t használom én is, az eddig megszokott 3G kapcsolóm helyett egy másik kapcsolót kellett beraknom, hogy tudjam ki-bekapcsolni a mobilnetemet. Nekem most nem rakja ki lezárt képernyőre, és szerencsére az értesítési sávba sincs ott (már)... szerencsére ezeket ki-be lehet kapcsolni (mármint, hogy mutassa/rögzítse vagy se).
Apropó!
Használja valaki közületek a Firefox sync-et? Nekem valamiért nem akarja rendesen szinkronizálni az asztali FF-os könyvjelzőket. Egyszerűen a táblagépen megtalálható előzményeket tudta csak szinkronizálni a telefonom, pedig beállítottam mindent rajta... erre esetleg tudtok megoldást?
-
petipetya
nagyúr
válasz
janosibaja #54674 üzenetére
Fotók / menü / beállítások / automatikus mentés ki.
w333 tegnap már linkelt egy galériát, de ott van még a Playen a Quickpic is.
-
w333
félisten
válasz
janosibaja #54674 üzenetére
Miért nem jelölöd ki az összest és törlöd ?
-
janosibaja
őstag
A kollégáim, haverjaim mindenféle "vicces" képet küldenek át például Hangoutson, amit egyszer még egye fele, megnézek, de hogy mindig ott virítson nekem az albumban, mert a gugli szinkronizálja az összes vackot... Persze nem zárom ki, hogy esetleg én vagyok a béna, s valahogy be lehet állítani.
-
w333
félisten
válasz
petipetya #54671 üzenetére
Nem értem miért vannak így kiakadva ezen a "Fotók" alkalmazáson
Szerintem teljesen jó, igaz én soha nem használtam csak most, viszont teljesen átlátható + egyszerű a használata, csinálok egy képet egyből szinkronizálja Wifi -n keresztül, megosztás stb. így sokkal egyszerűbb, ez egy fantasztikus alkalmazás + a beépített képszerkesztő is nagyon ott van, a Galéria alkalmazá elbújhat mögötte
(#54672) janosibaja
Képszerkesztő is van benne ami nagyon jó !
-
janosibaja
őstag
válasz
petipetya #54663 üzenetére
Petipetya, a Galéria engem is nagyon érdekelne. Nem használom a Google+, szir-szar képek vannak csak benne, viszont a Fotókba beleszinkronizál mindent... Már javában keresek egy egyszerű képszerkesztőt, amiben 1.) megnézhetem a mobilon offline a képeimet, 2.) tud annyi minimális háttérkép kivágást, mint amit a 4.4 Galéria tudott, azaz bejelölhetem, hogy a fekvő képből görgetve mennyi és mi látszódjon majd a mobilon...
Ha ez nem megy, örömmel vennék egy tippet
akár fizetős appra is (utálom a reklámokat a programokban, a weben viszont kell a munkámhoz), ami legalább ennek a két pontnak megfelel. (Képjavításhoz ott a Photoshop, Instagramra elég a beépített).
Most látom, egy időben írtunk... Nem látok hamburgert: Fotóktól balra három vízszintes mínusz, abból jön a menü, hamburgernek nyomát nem látom...
-
w333
félisten
Kicsit olvassatok vissza mert tegnap linkeltem a Galery.apk -t !
(#54667) mcsabi84
Moto G Play Edition már a 4.4.4 -ben sem volt benne !
(#54665) noorbertt
Nálam most 3 óra 40 perc volt, de gondolom javulni fog még !
-
jakec
tag
válasz
fokukac #54661 üzenetére
Nekem a kontraszthűség kimondottan tetszik. Ami engem is zavar az a kicsi betűméret. Valahogy arra törekedtek ebbe a rendszerbe, hogy a pixelesnek tűnő dolgokat kiszorítsák. Például a WIFI ikonja ott felül, eddig vonalas jelzése volt, Most egybefolyt.
Akkuidő elsőre nem tűnik jónak, ezért leis töltöttem a linkelt CF-Auto-Root.zip-et és a HS kernelét az L-re. Jelenleg várok néhány választ az előbbi kérdésemre, megéri rootolni és kernelt cserélni ?Amúgy nem tudom miért vagytok el a galériával
lehetett sejteni eddigis, hogy a kettőből az egyiket "evakuálják". Ott a QuickPic. Mindent tud és egyszerű.
-
fokukac
nagyúr
Na, hát a Lollipopp-pal kapcsolatos első benyomásaim vegyesek.
Fancy az új rendszer, mondjuk, néha akadnak az animációk.
Jó a legördülő menü, de akkor már belerakhatták volna a szinkronizáció illetve a 2g-3g be-és kikapcsolását.
Így most beraktam a szokott kis progimat, a power togglest, ami jól néz ki, de ez az okos kirakja a lezárt képernyőre is, mintha egy e-mail-értesítés lenne... és ezt nem lehet kikapcsolni. Vagy mindig ott van, vagy soha.A fészbúk még mindig lassú első indításkor, úgy tűnik, nem igazán szereti az ART-ot.
A legnagyobb problémám a betűkkel van. Szemfárasztó a nagyobb kontraszt (fehér háttér), de ami még nagyobb baj, a skálázhatóság.
Alapből kurva kicsik a betűk. Viszont, ha nagyobbra veszem a betűméretet, akkor bizonyos helyeken (pl. a menüben) kurva nagyok lesznek, de az appokban (fészbúk, gmail, satöbbi) továbbra is nagyon kicsik. Egyszerűen az látszik, hogy jóval nagyobb kijelzőre tervezték, vagy nem tudom.
Ami hiányzik, az a Galéria. Ez a Fotók nevű alkalamzás összemossa az összes fotót, a kamerában lévőket, a felhőben lévőket, a screenshotokat, a letöltéseket, mindet, és ez engem zavar.
na mindegy, még szokom egy darabig.
Kíváncsi vagyok, az akksi hogy bírja majd.
-
jakec
tag
Szerintetek megéri rootolni és kicserélni a gyári kernelt az említett HS-re?
Mivel lesz jobb a rendszer? Akkuidő? Teljesítménybe szerintem nincs tovább mit húzni
Előre is köszi a véleményeket... -
petipetya
nagyúr
A stopper (és az időzítő) kint van a zárképernyőn értesítési kártyaként.
Pont erre van szükségem a munkahelyen.
-
petipetya
nagyúr
Térerő. Kitkat alatt a szerviz menüből kellett lockolni HSDPA-ra a telefont, hogy azon legyek a munkahelyen.
A Lollipop alatt érte nincs szükség, elég volt a menüből beállítani.
-
atike
nagyúr
Van olyan valaki aki a gyári 5.0-át használja rootolva? Lenne egy kérdésem / kérésem... A többi privátban...
-
Dex0620
csendes tag
Tudnátok adni egy működő hellscore linket? Köszi.
-
makaaly
csendes tag
Hali?
Találkoztatok olyannal L alatt, hogy a recent apps (kis négyzet) nem működik? Rányomok és semmi sem történik. Ujraindítás oldja csak meg.
-
dergander
addikt
válasz
defy456 #54639 üzenetére
Először is kapcsold ki a telefont , majd tartsd lenyomva a hangerő lefele és nyomd meg a bekapcs gombot, majd bejön egy menü , megnyitod a parancssort rendszergazda módba majd megkeresed a PC-den feltett csomagot,avagy azt a helyet ahova raktál mindent amivel flashelni akarsz , majd beírod fastboot oem unlock majd ha ez megvan a telefonon vezérld a hangerő gombal hogy yes majd bekapcsológomb ismét aztán flash-all.bat és vársz.
-
defy456
aktív tag
-
NTonee
veterán
válasz
dombila #54643 üzenetére
lehet. Mindenesetre én épp ezért nem értem soha, hogy egy miért win asztalon lévő mappából kell ezt csinálni. Ki kell másolni c gyökérbe egy könyvtárba az egészet, a könyvtárat elérési útját felvenni a path beállításokba, nyitni egy cmd ablakot, átlépni a könyvtárba és nincs gond.
Nekem a factory image könyvtárába nincs is benne sem az adb, sem a többi fájl, csak maga az image. Épp azért, mert egy külön könyvtárban ott van minden, ami kell és be van állítva, hogy bármelyik könyvtárban állva elérhető legyen.defy456: másold át a komplett mappát a "c" meghajtó gyökerébe és nevezd át simán "Nexus" mappára. Start menüben keresd meg a parancssor indítót (cmd-t), jobb klikk- rendszergazdaként indítsd el. Írd be a következő parancsokat:
cd\Nexus
flash-all.bat -
dombila
őstag
válasz
NTonee #54641 üzenetére
Szerintem ez a teljes cmd ablak kép. Nem nyit kézzel command prompt-ot, a flash-all.bat-ra duplaklikkel, erre nyílik meg a cmd és kapásból nem találja a fastboot.exe-t. Különös, mert ugyanabban a folderben van. Olyan, mintha a Win nem azt a foldert használná alapértelmezettnek a CMD-hez, amiből a duplaklikkelt program indul.
kézzel kellene nyitni egy cmd ablakot (Win+R, "cmd" enter), elnavigálni az adott folderbe és beírni a flash-all.bat-ot.
-
próbakocka
senior tag
köszi a sideload leírás linkjét, és a hasznos infókat. ha a bekapcs gombom nem lenne félig tropa akkor tényleg 10 perc az egész ...
így egy óra volt, amíg rájöttem hogyan nyomjam meg a gombot JÓL ...
(lg szervíz tényleg nem ad cserekészüléket a javítás idejére ugye?)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
adamfriday #54601 üzenetére
Igen, az is megvolt, de nem akar működni. Viszont feltöltött, úgyhogy kezdem nulláról az egészet, remélem ezúttal jó lesz..
-
-
heidricha
őstag
válasz
C.Brigante #54625 üzenetére
Így nem kell egyformán villognia, és az alkalmazásnak sem kell tudni a színt állítani.
Meg pl a töltést is jelzi, és még számtalan egyebet (pl. nincs térerő, aktív a BT); én ezt így kedvelem. -
heidricha
őstag
válasz
janosibaja #54616 üzenetére
Ez bennem is sok alkalommal felmerült, általában nem is használtam a lehetőséget emiatt. Viszont az L rákérdez első alkalommal, hogy mit akarok vissza telepíteni, nem kell nekiengedni mindennek.
Már épp ideje volt valami értelmet adni ennek a funkciónak!
-
petipetya
nagyúr
válasz
janosibaja #54616 üzenetére
Nálam aktív volt a biztonsági mentés, és így a Lollipop telepítése után ki tudtam választani a legfrisebb mentést (=aznapi) a legördülő menüben: kép
-
C.Brigante
veterán
ha valakit erdekel az Iqo megy szepen 5ön.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #54606 üzenetére
Eddig nagyon bejön, más világ nagyon!
Nincs kedvem foglalkozni a N4-gyel, annyiféle ROM/MOD van/lesz hozzá, hogy én csak elvesznék a tengerben.
-
fokukac
nagyúr
válasz
C.Brigante #54607 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2 hónapon át megvolt a 4.4.4, csak melegedett, és gyorsan merült.
De most nem ota-zom, hanem szűzre flesselek, meglássuk, milyen a nyalóka.
Remélem, majd egyszer elindul, mert már 5 perce szaladgálnak ezek a fránya lufik itt a kezdőképernyőn, de semmi... -
janosibaja
őstag
Be lehet azt állítani valahogyan, hogy a mostani az appjaimat mentse el a Google és egy következő installáláskor ne az összes valaha is installált appot szinkronizálja le a telómra, hanem csakis ezeket?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
FőDudu #54570 üzenetére
Sosem használtam Droidwall-t, most sincs fent, eddig csak 2-3 programot telepítettem, a többit TB-vel szerettem volna visszaállítani. Pontosan úgy tettem fel, ahogy írtad, nem most rootolok először.
Merülés egyébként nagyon durva. Utazás közben másfél óráig ki se vettem a zsebemből, 2%-ot merült, ez eddig ok. Majd kivettem a zsebemből, nyomkodtam 6 egész percig, és lement 10%! Szerintem az kicsit sok..
Továbbá 12%-on van most a telefon, töltőre dugtam, majd pár perc múltán ránéztem, és a lock képernyőn azt írta, hogy a teljes töltöttséget 14 perc múlva éri el. Szóval szerintem itt valami nagyon nem kerek az akksi kezeléssel, amint fullra töltődött újra rátolom a factory imaget. -
David3
őstag
Sziasztok!
Korábban olvastam másnál is ezt a felkiáltójeles problémát. Szóval a mai napon felraktam én is az 5.0-át, és nekem is megjelent. Ha nincs net (WiFi vagy mobilnet), akkor egyből kirakja a térerőikonba a kis fehér felkiáltójelet. Erre nem született valami megoldás? Engem nagyon zavar...
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok gyorsan segíteni? holnap megválok a telefonomtól ( értelemszerűen nexus 4) és ha lementek mindent a gépre utána visszaállítom TWRP-ből a gyári romról készült mentést akkor recoveryben mit szabad törölni? Az Advanced Wipe alatt ?meg a format data-ra is nyomhatok? és akkor ha jól gondolom lecsupaszít mindent
köszönöm a segítségeteket
-
jakec
tag
Tudom nem mérvadó, de azért nem is rossz ez a Google-tól
[link] -
fokukac
nagyúr
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! USB-OTG megoldható valahogy? 5.0-t használok Hellscore kernellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!