Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adabra
senior tag
Nekem is USA-ból jön majd N4, és itthon rendeltem egy eredeti LG töltőt. Ugye nem azt akarod mondani, hogy (ellentétben az S2-ével) ez sípol?
Van egy gagyi kínai töltőm, talán ilyen. Az tényleg sípol, de csak akkor ha be van dugva és nem tölt semmilyen eszközt. És valószínűleg a töltőfeszültség sem túl frankó, mert a Nexus One-om érintőképernyője meghülyül, ha ezzel töltöm (nem ott érzékeli az érintést, ahol valójában hozzáérek). Utálom is emiatt, csak végszükség esetén használom...
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
válasz pepe091 #23222 üzenetére
Köszi. Az érvek javarészt jogosak. kb 1800 Ft az eredeti LG töltő, nekem annyit megér. (a G fórumban adták az ötletet) De ha sípol, akkor morcos leszek.
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Azt olvastam valahol, hogy a 4.3 alatt van valami jogosultság kezelő (permission manager). Ezzel app szinten meg lehet határozni, hogy mihez legyen és ne legyen joga az alkalmazásnak?
Jelenleg cm7-et használok nexus one-on (n4 még úton van), és az app-ok telepítése után általában az az első, hogy letiltom a net elérést. (így valószínűbb, hogy nem küld el olyan adatokat, amit nem kéne - olyannak, akinek nem kéne...)[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
válasz z123456789 #24417 üzenetére
Ha jól látom, akkor az amazonos (eredeti) most olcsóbb is...
-
adabra
senior tag
Ezzel lehet hangerőt szabályozni (N4-en, természetesen)? Nem annyira fontos, de ha már vannak rá gombok, jó lenne használni...
Compatible with:
Note: Only < I9220/N7000/I9300/N7100/I9500/I959/I9508> support volume control key.
For others model,the Volume control key is not supporting,please note.[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Nexus 5 -ben valószínűleg nano-SIM lesz.
Megint meg fognak majd szaporodni a "mit-hazudjak-a-szolgáltatónak-hogy-ingyen-cserélje" típusú hozzászólások... -
adabra
senior tag
Sziasztok!
Pár napja váltottam Nexus 4-re. Az első benyomások: szép, gyors, NAGY!
Nexus One -ról jöttem, ami szerintem design-ban máig etalon: jó ránézni, kézbe fogni és hasnzálni, kellemes az anyagokból készült. Más kérdés, hogy a sokat istenített HTC minőséggel nem mindenben értek egyet: időnként (szerencsére ritkán) félre-reagáló érintés ézrékelés, elcseszett multi-touch, könnyen tönkremenő ki-be kapcsoló gomb és rosszul megkonstruált alaplapi flex-kábel (túl hosszú, és a feszüléstől kisebb ütésektől, esésektől hajlamos szétcsúszni egy csatlakozó)...
Mindemellett nagyon szeret(t)em az N1-et (az utóbbi hónapokban CM7.2 alapú ROM-mal használtam).Ami az N4-et illeti: élmény használni, de van pár apróság, ami hiányzik/más:
1. az állapotjelző LED (csupa nagybetű, mivel mozaikszó :-) ) nagyon kis hangyaf..nyi. Az N1 kidudorodó villogó trackball-ját a lakás másik végéből is jól lehetett látni (főleg, ha külön színeket használtam a egyes értesítés fajtákra)2. Szoknom kell a bekapcsoló gomb elhelyezkedését, mert az N1-et mindig a trakball-lal kapcsoltam be. Mondjuk ekkora készüléknél a jobb oldali bekapcsolás még mindig jobb, mint a felül lévő (erre talán majd a HTC is rájön valamikor...). Emiatt hajlok rá, hogy feltegyem a Touch Control -t. Először az ingyeneset, és ha beválik, akkor fizetőset a duplakoppintásos bekapcsolás miatt. Kérdés: ez működik a 4.3 –as stock kernellel? Azt tudom, hogy root szükséges, de az ingyeneshez azt írja a jómunkásember, hogy „PLEASE NOTE THAT WITH ANDROID 4.2.2 THIS WILL ONLY WORK WITH CUSTOM KERNEL”, míg a fizetősnél ez áll: „PLEASE NOTE THAT THIS WILL ONLY WORK WITH CUSTOM KERNEL”
3. A CM-ben minden alkalmazásnak (aminek szerintem nem kell) letiltottam az internet hozzáférést, egyrészt a reklámok miatt, másrészt nem lehet tudni, hogy mit és kinek küldözget. Jól gondolom, hogy ez N4-nél is csak custom ROM-ok esetében áll rendelkezésre? Vagy elég a root + valami adblock szerűség?
Egyébként a telefont „amerikai magánimport” útján vásároltam (jutányos 65 kHUF áron), és vettem hozzá egy ilyet (feketét), meg egy ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
-
adabra
senior tag
válasz C.Brigante #31013 üzenetére
Én ugyan nem orosz tagozatos voltam, de megkopott emlékeim szerint
время = idő
погода = időjárás -
adabra
senior tag
válasz randras_83 #31107 üzenetére
Más téma: úgy látom, nem egyedi a probléma, hogy gyenge fényviszonyok közözz az elkészült fényképek közepén pirosas-rózsaszínes "folt" van. Az általad feltöltött mindkét kép ilyen, meg ez is, amit most próbaképpen komponáltam (lekapcsolt világítás mellett egy csupasz, kissé koszos falat fényképeztem).
Más is találkozott hasonlóval? Szerintem (egyedi vagy típus) hardver tökéletlenségről lehet szó. Most Franco 188 -as kernel van fent, de nem tudom, hogy ez számít-e (mással kernellel nem próbáltam még).
-
adabra
senior tag
Automata módban készült. EXIF adatok:
Filename - IMG_20131108_083320.jpg
Model - Nexus 4
ExifOffset - 134
YCbCrPositioning - Centered
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
XResolution - 72
Make - LGE
InteroperabilityOffset - 360
ExposureTime - 1/16 seconds
DateTimeDigitized - 2013:11:08 08:33:20
ISOSpeedRatings - 1500
ColorSpace - sRGB
DateTimeOriginal - 2013:11:08 08:33:20
FlashPixVersion - 0100
ComponentsConfiguration - YCbCr
FNumber - 2.65
ExifImageHeight - 3264
ExifVersion - 0220
ExifImageWidth - 2448
FocalLength - 4.60 mm -
adabra
senior tag
Ha esetleg valakit ez tartott vissza eddig...
CM Installer a Play Store -ban
Itt egy cikk róla.Szerk: link javítva
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
-
adabra
senior tag
válasz joebacsi4 #46111 üzenetére
Én is exdialer -t használok (szerintem a legjobb tárcsázó). Remekül működik; csak akkor kapcsolja le kijelzőt, ha a fülemhez emelem. (éppen purity rom-ot használok, de volt már néhány másik is, és még egyikkel sem volt gond)
Ha a gyári tárcsázó is ezt produkálja (márpedig a bejövő hívásnál tapasztalható probléma erre utal), akkor esetleg nem megfelelően kivágott/felhelyezett képernyővédő fólia bezavarhat a közelség érzékelő "látóterébe".
Nekem még hajdanán a Nexus One -nal volt hasonló problémám, de ott az alaplapi kábel csatlakozó volt hajlamos a szétcsúszásra, és az kiiktatta az érzékelőt.
Ezzel a meg tudod nézni, hogy rendesen működik-e.
-
adabra
senior tag
CM 11-ben van az intellig3g -hez hasonló megoldás? Automatikus 2G/3G kapcsoló, de az xposed miatt (tudtommal) csak dalvik runtime-mal működik
-
adabra
senior tag
Nálam is bejelzett a 4.4.3-as OTA frissítés. Ami azért lepett meg, mert Purity ROM-on vagyok (apr 23-i build) hells-core kernellel.
Egyelőre nem engedtem rá a frissítést, mert:
1.) most csak mobilnetem van
2.) félek, hogy elkefél valamit, és az most nagyon nem jönne jól (nincs időm felesleges körökre) -
adabra
senior tag
Nem tudom, Nexus 4 specifikus-e, vagy 4.4.3, vagy Purity ROM, vagy ami legvalószínűbb: Hangouts
SMS-t küldenék, de a nem hajlandó elküldeni (Message not sent, touch to retry). Vodafone-os számról szintén vodafone-osra. Ez gáz.
Update: közben lemerülés miatt újraindult a telefon, hanguots frissült. Most már elment az üzenet.
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Korábban már volt szó itt arról a jelenségről, hogy híváskezdeményezéskor néha nem "csörög" ki a hívás, csak egy pittyenés után vége ("call ended" felirat a telefon alkalmazásban).
Rájöttem, hogy akkor jön elő, ha a hívott fél foglalt.
Nem egyedi az eset. pl: [link]
Működik bárkinél a foglalt jelzés bármilyen ROM-mal, kernellel, radioval?
Nálam nem: Purity 4.4.3 (szerintem stock 4.4.3 kernel és a hozzá tartozó radio van fenn) + Vodafone előfizetésAz nagyon gáz lenne, ha valami hardware jellegű korlátozás/elbaltázás okozná ezt
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Nem tudjátok, hogy a mindigtv alkalmazás miért nem kompatibilis a Nexus 4-gyel?
-
adabra
senior tag
Van újabb verzió a Purity ROM-ból
Nekem OTA jelzett tegnap este.Egyébként nálam az előző (07.01 -i) verzió stock kernellel számomra elfogadható üzemidőt produkált. Most 25 óra készenlét után kért töltőt. Zömében wifi-n 2:59 kijelző idő és 1:50 telefonálás (ó:p természetesen). Általában ennél kevesebbet szokott kibírni (kijelző + telefonálás max 3 óra).
-
adabra
senior tag
válasz C.Brigante #51139 üzenetére
-
adabra
senior tag
Ma láttam a MediaMarkt-ban 135 ezerért N4-et. Mellete az N5 128k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #52131 üzenetére
Én ezt vásároltam (pénteken érkezett meg; kb 4 hét alatt ért ide). Eddig működik.
Viszont olyan irgalmatlan erős (egyébként kis méretű) kék led van benne, hogy éjszaka "tök világos" lett tőle a szoba. Ragasztottam rá egy kis szigetelő szalagot, de még azt is átvilágítja. Kell rá még egy réteg.Nem tudom, mennyire hatékony, de reggelre mindig feltöltött állapotban van a telefon. Majd ha lesz egy kis időm, megmérem a fogyasztását (üresjáratban és töltés közben is).
A töltés megkezdésekor a telefon hangot ad, amit nem lehet kikapcsolni. A hangfile-t /system/media/audio/ui/wirelesschargingstarted.ogg (emlékezetből írom, lehet, h nem pont itt van) nem elég letörölni / átnevezni, mert akkor egy másik (default?) figyelmeztető hangot ad. Valószínűleg egy csend.ogg file-t kell odamásolni és azt a fentire átnevezni. Vicc...
-
adabra
senior tag
válasz Slukkica #52336 üzenetére
Én már többször próbáltam, de egy idő után mindig előjött az, hogy nem tudtam feloldani a képernyőt (nem érzékelte az érintést). Ilyenkor csak a reboot segített.
Most ismét adnék neki egy esélyt.
Ezzel a kernellel próbáljam?
(Most Purity ROM-ot használok stock kernellel)Milyen alkalmazással (vagy máshogyan) lehet beállítani a S2W -t vagy DT2W -t? Úgy emlékszem, az ingyenes Trickster MOD-ból már nem lehet ezt az opciót elérni.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
adabra
senior tag
válasz dragon1993 #52399 üzenetére
Korábban írtam, hogy én Slukk mester Pinkman kernelével próbáltam, de ott is aktív marad az érintés érzékelés hívás közben.
Ma 3 telefonhívást szakítottam meg "arccal". Lehet, h bazi nagy szakállat kell növeszteni a fícsör használatához. -
adabra
senior tag
válasz Gabócza #52596 üzenetére
Nem akarok beledumálni feleslegesen. Nekem egy korábbi (off) telefonom csinált olyat, hogy, hogy bármilyen rádióval kapcsolatos (hálózatra csatlakozás, wifi, Bluetooth) műveletre újraindult. Airplane módban működött rendesen.
Annak az volt az oka, hogy a készülék beázott.
Nem állítom, hogy itt is ez van a háttérben. -
adabra
senior tag
válasz Mzombi #52679 üzenetére
Nekem is ilyen töltőm van (2-3 hete); eddig remekül működött, bár nem teljesen mindegy, hogyan helyezem rá a telefont.
Az elmúlt éjszaka (7 óra alatt) 1%-ról 15-ra sikerült töltenie. Amikor levettem a telefont, utána is töltést mutatott (a led alapján). Nyomtam egy reboot-ot mindkettőnek (telefonnak és a töltőnek is).
Majd meglátom, hogy a következő éjszaka mit produkál.Amúgy a kék led módfelett fényesen fényesen világít (még 3 réteg szigetelőszalagot is "átvisz")
-
adabra
senior tag
válasz gipsztigris #52999 üzenetére
Szerintem mindkettő a maga kategóriájában jó ár-érték aránnyal bír(t).
Valószínűleg a G2 sem tökéletes, ahogy a N4 sem az. Én pl. máig értetlenül állok az előtt, hogy a Google hogyan vehette át az LG-től a N4-et úgy, hogy a telefon nem ismeri a foglalt jelzést. Nem hiszem, hogy eredetileg szándékosan így rendelték meg... -
adabra
senior tag
válasz Integra #53005 üzenetére
Igen.
Issue #53448 Status: new -
adabra
senior tag
Szerintem HW jellegű hiba/korlátozás áll a háttérben. Igaz, N4-et csal két hazai szolgáltató SIM kártyájával próbáltam, de egyik esetben sem sikerült foglalt jelzést "kicsikarni" belőle. Próbáltam 2G és 3G-n is.
Míg egy másik telefon (SE Ray) mindig felismerte, hogy foglalt a hívott szám.
Nem hiszem, hogy a szolgáltató készülék típus (v IMEI range) alapján máshogy jelezné ezt a hívó felé.A szomorú az, hogy a Google és az LG sem hajlandó azt mondani, hogy "bocs, ezt elk.rtuk" vagy "nem hiba, hanem feature".
-
adabra
senior tag
válasz NTonee #53057 üzenetére
Tuti nem szolgáltató függő. Épp az imént kikapcsoltam a hívásvárakoztatást, és egy szintén vodafone-os kolléga próbált hívni az iphone 5s -éről. Foglalt jelzést kapott.
Nem tűnik nagy problémának, holott szerintem igenis az. Ahogy korábban írtad, én is gyakran csak hallgatom a semmit. Illetve a vonal bontása miatt a tárcsázó alkalmazást "hallgatom" bekapcsolt kijelzővel. Gáz.
Egyébként nálam 11 -es HW revision van (ez is "bütykös")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813