Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
Hahó! Visszatértem a jó öreg Nexus 4-hez, ami a nálam megjárt romok legtöbbjét elviselte eddig!
Ma vettem a telefont, és leginkább próbálgatásra akarom használni.
Este repül rá a honfitársunk romja: [link]=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
rum-cajsz
őstag
válasz kiraly.andra #62052 üzenetére
Én 4ezer forintot fizettem érte. De a kijelző pixelhibás, szerintem cserére szorul. Meg is rendeltem már.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Head88
addikt
válasz kiraly.andra #62052 üzenetére
Én egy hibátlanul működő de külsőre kicsit kopottasat vettem még nyáron 7000Ft-ért. (új gyári akkuval)
[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
2 éve adtam el Nexus 4-emet egy haveromnak. Kb fél év múlva digitalizer hibás lett. 1,5 évet állt a fiókba, most cseréltetett kijelzőt. Ma adta nekem, hogy nem bootol be. Elmondása szerint kijelző csere után a szaki még bekapcsolta, működött. Chroma ROM volt rajt. Nyomtam egy wipe cache-t, de semmi. Majd factory reset TWRP alól (format data és cache) de semmi. Felraktam fastboottal a legutolsó hivatalos ROMot factory imageből, de megint semmi. Bootlopol. Mi lehet a gond?
Köszi a segítséget!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
pcnet
addikt
válasz Head88 #62056 üzenetére
Köszi szépen az infót! Ez nem jó hír! Elég kellemetlen, hogy havernak eladom a telefont, fél év múlva meghal a digitalizer, most kijelzőt cserél, még nem is használta, most meg alaplapot cserélhet.
-
gborisz
tag
Sziasztok, egy rosszul sikerült factory reset után most rakom újra a rendszert, eddig nitrogen-t használtam (7.1.2), van esetleg vmi más ajánlatotok? (használ még vki egyáltalán nexus4-et rajtam kívül?
-
Bobby G.
senior tag
válasz gborisz #62058 üzenetére
Nekem nem sikerült a Nitrogen verziófrissítés, így visszaraktam a régit. Pedig már elég rég óta nem mókoltam vele, újra is kellett olvasni mindent hozzá. Néztem én is alternatív megoldást, de sajna a régiek már nem frissítik, az újak meg elég kiforratlanok még. Maradt a Nitrogen 7.1.2.
Ja.. Nem emlékszel, hogyan kell beállítani, hogy új üzenetnél megnyissa a képernyőt? Eddig jó volt, de most csak jelez, és nekem kell megnyitnom. -
Bobby G.
senior tag
válasz gborisz #62060 üzenetére
Mármint a Nitrogen 8-at? Hogyan sikerült? Arra gondoltam, hogy ha kapok egy üzenetet, akkor kirakja a zárolt képernyőre és nem kell hozzá megnyitnom a telefont, néhány másodpercig. Most jelez, hogy jött egy üzenet, de csak a led villog, illetve hangot ad. Ahhoz, hogy megnézzem, be kell nyomnom egy gombot.
-
gborisz
tag
válasz Bobby G. #62062 üzenetére
Ja értem mire gondolsz, nekem is így csinál, hogy csak hang+led, de őszintén már nem is emlékszem, hogy a 7es is ezt csinálta-e, pedig 3 napja még az volt Némi guglizás után úgy tűnik, hogy ez szándékos, és külön app kell ha szeretnél wake up lock screent notoficationokra (istenem de szépen hangzik)
-
rum-cajsz
őstag
válasz gborisz #62063 üzenetére
Hát, a Nitrogént nem ismerem, de Lineage-nél itt van.
(ez ébreszti fel a képernyőt értesítés érkezésekor:
Megjelenés -> Környezeti kijelzőIlletve a engedélyezni kell a zárképernyős értesítéseket, ha el is akarod olvasni:
Értesítések -> fogaskerék -> lezárási képernyő -> Összes értesíztés=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Mathiassa
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom egy kis sztorimat. Van egy Nexus 4-em. Majdnem 4 évig ketyegett az eredeti akksival, a konstans szar üzemidőn kívül gondja nem volt, a végére már mutatkoztak jelei, hogy ennek az akksinak vége. Random kikapcsolás, 10-20 százalékos esés a visszakapcs után, stb.
Elvittem egy helyre, ahol kifejezetten írták, hogy Nexus 4-gyel is foglalkoznak. Az akksit kicserélték, a helyzet sokkal jobb lett. Még jó pár hónapig használtam, aztán ráuntam, hogy a középszarnál jobb üzemidőt és teljesítményt már nem lehet kicsikarni a telefonból, így váltottam. Viszont az elfekvőbe lerakott telefonomban a viszonylag új akksi egyik pillanatban felrobbant. Nem is nyúltam hozzá előtte napokig. Csatolok pár képet. Igazából már ennek is jó pár hónapja, csak nem volt még időm foglalkozni a problémával. Igazából kiváncsi vagyok, hogy szerintetek mennyiből lehetne kijavítani ezt a problémát. Érdemes-e? Eléggé sajnálom, mert póttelefonnak tökéletes lett volna még.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
FüligJimmy
csendes tag
Kedves Nexus 4 kollégák. Elköszönök tőletek, átnyergeltem egy Redmi Note 4-re. Szegény Nexus elkezdett gyengélkedni: random nem lehetett felébreszteni, ha hívtam a benne lévő sim-et, a hívó telefonon kicsöngött, de a Nexus nem jelzett ki semmit, csak egy erőteljes reboot segített. Ez kellemetlen, ha az ember hívást vár. Kiszolgálta a lelkét, 6 évig hordta büszkén a Cyanogen-t/LineageOS-t. Köszönöm a segítéget, amit kaptam a fórumon.
Üdv,
Imi -
Ármester
Üdv!
Múltkor tesómnak kicsit beázott az N4-ese, és nem tudom mennyire halálozott el. Sajnos nem sikerült hamar kivenni az akksit.
Ha megpróbálom bekapcsolni, akkor fehér képernyő, oldalán halványkék csíkokkal, utána pedig szép lassan elsötétül és ennyi. Nem tudom meddig jut el a rendszer.
[kép]
[kép2]Kérdés van rá esély, hogy csak a kijelző halt be? Vagy valószínűleg teljes kuka?!
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
gborisz
tag
Sziasztok, nem vagyok kibékülve ezzel a 8-as nitrogénnel, pedig a 7-es nagyon flottul ment. Használ valaki valamilyen jó romot? (Használ még N4-et valaki egyáltalán? én is nézelődök már, hátha a pixel light jó lesz, de addig még bosszankodás nélkül kell kihúzni)
[ Szerkesztve ]
-
daniele
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem nem rég egy használt N4-et.
Szerelmes voltam bele konkrétan, annyira imádtam, ezért tartalékba, dísznek vettem egyet.Az lenne a kérdésem, hogy ha egyáltalán nem használom - érdemes az aksiját kiszerelnem? Nem akarom, hogy felrobbanjon vagy a hátlapot szét törje.
-
pcnet
addikt
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám a nexus 4 mobillal, hogy ha hívok valakit a kijelző nem mutat semit. A bekapcsoló gombra, ha mmegnyomomegy pillanatra megjelenik. Mit lehet ez? Valami ötlet?
-
Ármester
válasz Mtomasz81 #62075 üzenetére
Közelség érzékelő szenzor? Annak ez a dolga, ha pl. hívás közben fülhöz emeled a telefont, kinyomja a kijelzőt. Elemeled, akkor újra feloldja.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Mtomasz81 #62079 üzenetére
Közelségszenzor a bal felső sarokban van. Ha fény fele fordítod a telefont, látszik két kis kör, valamelyik a kettőből
-
Mtomasz81
tag
válasz NTonee #62081 üzenetére
Köszi! Igen valóban rá takar a fólia.. Egy kérdésem lenne hogy lehet beállítani a Nexus4 -et akkumulátor kímélő (több időt bírjon az üzemidő) módban? Kicseréltem az eredeti 2100mha akksit egy új 3800mha akksira. Így már lébyegesen több időt bír, de még mindig alig 1napnál többet nem bír ki.
-
-
gborisz
tag
Sziasztok,
nem tudom, jár-e még valaki erre, lassan le kéne cserélni szegény N4-emet, de fogalmam sincs mire. Vagyonokat nem akarok rá költeni, 80k-ért vettem 5 éve, a stock droid bejött, meg hogy még most is van rá főzött ROM ennyi év után. Átlagos felhasználás, nem játszok. Xiaomi Mi A2 Lite amit néztem, hogy szóba jöhetne például, van vkinek más javaslata? (B20!)
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz gborisz #62089 üzenetére
Szerintem ha ez a stock droid bejön neked, és csak átlagos felhasználás, az Mi A2 Lite-al nem lősz mellé. Ha hosszú távra tervezel, szvsz a 4/64-es verziót vedd. Eustock-on 60k, de Pesten a Lurdyban van Xiaomi bolt (xiaomi.hu), ott 65k.
-
gborisz
tag
válasz SyMbioTe #62090 üzenetére
Köszi, megfontolom. Sajnos közben olvasgattam még, és az Mi A2 meg a Note 5 is beesett a kalapba, a kicsit erősebb hardver miatt. Szegény N4-em már merül is gyakran, a bekapcsológombot is megint cserélni kéne, és mostanában random kikapcsol. Pedig megtartanám még 5 évig ha lehetne
-
Ármester
válasz gborisz #62091 üzenetére
Note 5 is jó válsztás. Kettő között még fontos különsbdég, hogy a Mi A2 Lite az Android One-os, a Note 5 meg MIUI-t futtat.
Mi A2 ami erősebb, és Android One-os, de annak szűkösebb az akksija, 3000mAh, 2 napot nehezebben bír ki, mint az előbb említettek.[ Szerkesztve ]
-
gborisz
tag
MI A2 lett végül, még ismerkedünk, de nyilván impresszív az N4 után mindenféle szempontból (hogy azzal mit csináljak, arról fogalmam sincs). Így most 5 év után csók a topicnak legyetek jók (akik még vagytok )
-
gombasm
aktív tag
válasz gborisz #62093 üzenetére
Sok szerencsét az A2 -vel, nem fogod megbánni!
Nekem is megvan még az N4, néha feltöltöm és frissítem a SW -t rajta (LineAge 15), ennyit megérdemel.
Kedvemcem, volt, de fantasztikusan gyorsan eljárt felette az idő... .Amit újonnan vettem, azt eladtam, utána két évvel vettem kettőt bagóért, amikből tudtam egy hibátlant csinálni (az egyik beázott volt, de karcmentes, a másik használt és működőképes). Sokáig a dedikált netbank app volt rajta, mert ezen már nem cserélgettem romokat és így nem kellett hetente többször új kódot kérnem a banki ügyfélszolgálattól . Ilyesmire még ma is jó lehet!
Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Nothing (1)
-
gborisz
tag
válasz gombasm #62094 üzenetére
Hát az az igazság, nem akarok 2 telefont magamnál tartani. Gondolkodtam rajta, hogy megtartom tartaléknak, hogy legyen cserének, ha ezt szervízbe kell vinni valamiért, de az akksija már most is köhög kicsit, ha másfél év polcon állás után elővenném... inkább odaadom vkinek bagóért, legalább akkor lesz haszna is, nem csak a port gyűjti haszontalanul. (én lehúztam vele 5 évet, így casual felhasználóként, szerintem átlagos böngészés/podcast/ilyesmi felhasználásra ma is elég még, ha nem is annyira villámgyors mint volt. Lehet 5.1-et vissza kellett volna rakni? )
-
gombasm
aktív tag
válasz gborisz #62095 üzenetére
Hát... te tudod.
Én mindenesetre két telefon eladását bántam meg, az N4 -et pótoltam egy használt darab megvásárlásával és adós vagyok még magamnak egy O+1 beszerzésével is, ez a kettő volt a kedvencem. (A harmadik meg a Xiaomi Mi3.)
Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Nothing (1)
-
Styleair
aktív tag
Régi Nexus4-esemet (+ tokokat) alkatrésznek felkínálom. Ajánlatokat privátban várom.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Bobby G.
senior tag
Eljött az idő, én is továbblépek. Igazából még most sem volt semmi bajom a kicsivel, de csak benne van a korban már, így útjaink különválnak. Még egy rövid ideig az asszony fogja használni (mivel az ő telefonja ment tönkre, így én vettem magamnak egy másikat, ezt meg megkapja ő... ), aztán eltesszük valamelyik fiók mélyére. Köszönöm, hogy tagja lehettem a topicnak! Viszlát!
-
pcnet
addikt
válasz Mtomasz81 #62102 üzenetére
Régen AK kernel és Franco kernel tudta, de kellett hozzá kernel matató app is. Voltak romok amiben simításra ébredt a kijelző. Fogyasztás magasabb volt, mert folyamatosan aktív volt a digitalizer.
Szerk: Keress rá itt 'dt2w' kifejezésre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest