- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
volvoguy
addikt
Üdv! 4.4ben a hangouts teljesen leváltja az üzenetküldő alkalmazást, vagy még megvan a régi zöld, borítékikonos mosolygós Messaging? És a Hangouts - ha már úgy is hozzákapcsolom a Google Acc.-ot - elmenti az SMS-eket a szerverre, vagy a Gmailbe?
-
Criton
veterán
Másnál is előfordul. hogy amikor a Play,frissítene egy alkalmazást, akkor Google Play hiba jön elő? Majd később persze ledobj,a de mostanában elég sűrű...
-
RootRulez
félisten
válasz
Steelheart2 #33286 üzenetére
Beállítások -> Megjelenítés -> Ott asz 5. menüpont.
gulb kezdheted is! -
Bandi8407
tag
szevasztok!
Úgy döntöttem hogy Nexus 4 lesz a köv telefonom!Legkésőbb jövő héten meg is lesz rá a keret, csak találni kellene egy jó boltot ahol gyári garival adják! Néztem a palota gsm-et vélemény róla, mit takar a prémium csomag??
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok
4.4 van most fenn, factory image-ből raktam fel, hivatalos, még nincs rootolva, *.bat-al raktam fel, tehát wipe is volt.
Art-ot használok mióta feltettem, ami igazából egyelőre 1.5 nap
Sajnos nem volt időm még nyomkodni, később írok még tapasztalatokat, de ...
Van valaki aki hasonló körülmények között használ swype-ot? Én 4.3-on is használtam, s ott is ette az akksit néha, valami beragadt s nem volt ritka a 30-40%-os akksi használat is
Most is használom, mert nem találtam alternatívát rá, de most is kezdi zabálni az akksit, most 16%-ot használt az akksiból.
Másnak is így működik, vagy normálisan?
Esetleg valakinek swype alternatíva? Sajnos nem tudom melyik képes még swype-ra. Anysoftkeyboard-ot próbáltam még, de sajnos nagyon pontatlan és buta a swype-hoz képest. Ráadásul hiába nagyobbak a gombok a kiosztásban, mint a swype-nál, ha pötyögni kell, rengetegszer ütök félre.
Kipróbáltam swype-al és ASK-al ugyan azt a szöveget bepötyögni, s a swype sokkal pontosabban észleli az érintéseket.
-
w333
félisten
válasz
Steelheart2 #33286 üzenetére
Csak te nem látod ... valahol a beállítások között kell hogy legyen
-
-
w333
félisten
válasz
Steelheart2 #33284 üzenetére
Örülök hogy neked is nagyon tetszik
-
w333
félisten
Nem ilyen nincs benne ...
csak ilyen beállítás Link
(#33280) Steelheart2
+1 ezt elfelejtettem hogy van benne ilyen biztonsági központ ami figyelmeztet hogy egy bizonyos alkalmazás milyen engedélyeket kér ... és ezt engedélyezni kell
(#33282) Pőze
+1 valahogy én is így érzem ...
-
cirx
senior tag
Csak engem bosszant, hogy nem működik az Exchange Server Email szinkron!?
-
w333
félisten
válasz
Steelheart2 #33265 üzenetére
Pedig annak működni kell ... próbáld újraindítani a teleont
-
SÖ
addikt
GPS: Ha napokig nem haszálod, wifin (neten) szedi le a műhold pozicciókat. Ez pár napig érvényes kb. 4 nap. Ezek az adatok a hidegindulást megrövidítik a továbbiakban. Ha nincs net, akkor percekbe 5-10m is telik mire fixet talál. A régi készülékekben még nem volt aGPS és ott a GPS chip nagyobb teljesítményen dolgozott, többet is fogyasztott (winmo, synbian)
Akkor gyors a kapcsolat, ha érvényesek még a műholdadatok, és cella 3 szögeléssel rögtön van durva poziccíó. Ez os független. -
Picco
addikt
10 perce kutatok egy mukodo 4.4 stock link utan, google szervererol ledob. Valakinek megdobna egy mirror linkkel?
-
-
David3
őstag
Nálatok ott van az eszközkezelőben a Nexus 4? Amikor megvettem, beléptem, és ott volt. Majd utána vettem egy Nexus 7-et, ott volt utána egyszerre mindkettő, erre most csak a Nexus 7-et mutatja. Törölték volna?
-
rankesz
veterán
válasz
LeadZeppelin #33255 üzenetére
Az utolsó modatoddal értek egyet, én is PA párti vagyok, gyakorlatilag amióta szept 20 óta megvan a teló az van fent. nem is kell más
-
LeadZeppelin
tag
Meg szeretném osztani pár tapasztalatom amik lehet,hogy egyeseknek teljesen evidensek,utólag nekem is,mégis okoztak pár kellemetlen percet.
Feltettem factory imageből a 4.4et elötte ADBvel mentettem a nandroid backupot CWM alól a gépre.Felment a 4.4,láttam szörnyű fapados PA után.Kevés ramot használ az nagy pirospont de számomra kényelmetlen volt így elhatároztam,hogy visszateszem a backupom.Mondanom sem kell feltettem a recoveryt,bemásoltam a mappába a mentésem de nem sikerült visszatenni,mert nem lépett ki a Google feliratú bootból.Ekkor visszaraktam ZIPből teljes gyalulás után a PA 3.99et.Felment 15 perces boot után elindult.Nem ment sem a GSM sem a Wifi.Ekkor gondoltam,hogy a 4.4 rádió miatt lehet.Ekkor imageből visszatettem a 4.3at és utána flasheltem a PAt és a franco kernelt.Ekkor már ment minden, ahogy a nagykönyvben megvan írva.Feltétlezem ha most visszraknám a backupom működne de azthiszem maradok friss rendszerrel.A másik meg amit sok helyen olvasok de egyáltalán nem tapasztalom,az az,hogy imageelés után visszazár a bootloader.3 imaget telepítettem és egyszer sem zárta vissza,erre valakinek van magyarázata?
Hirtelen ennyi.Amíg nincs PA 4.4 alá én kihagyom
-
mclord
aktív tag
Mivel én nagy eltévedő vagyok és sokszor járok külföldre(ott nem használom a mobile netet) is a kocsiban a x960bt benne is van de amint lerakom a telón is jó lenne ha egyből az IGO bejönne gyorsan, mint a navon (27 000 volt, a teló meg 130K lenne amibe beleférheten egy normális vevő). A mostani telómmal csak ennyi bajom van hogy Iphone után, azért nagyon lassúnak bizonyult a több perc (a legbosszantóbb tényleg egy több évs kis teló a Libra is megveri
).
Ez a 10 sec nagyon szimpi, csak akkor a többieknél nem értem miért 2-3 perc.
-
mclord
aktív tag
válasz
KillBorn #33245 üzenetére
Hu az nem olyan gyors iphoneom kb 10-15 sec volt, és a samsungon most is ez a 2-3 perc van, és ez nagyon bosszantó tud lenne, miközben a párom ócska wayteq libraja simán 20-30 sec alatt talál.
Nexus 5 esetleg nem gyorsabb ? , mert iphone nagy korlátjai miatt hagytam ott de a gps része sokszor kihúzott külföldön a sz@rból.
-
C.Brigante
veterán
válasz
bodoraudio #33218 üzenetére
Ez lehet, h csak nalad jellemzo. Nalam meg fc nem volt, esetleg 1,2 progi nem megy, de ennyi.
-
mclord
aktív tag
Egy gyors kérdésem lenne, mivel ti már eme készülék tulajai vagytok könnyebben válaszoltok
. Most perpill samsung I9XXX készülékem van sajna nagyon lassú a GPS jel felvétele (ha 3g -t nem nagyomom be pedig külföldön azt nem fogom
), amíg iphone 4-4s -em volt azonnal jött mint a navimon.
A kérdésem az lenne ebbe a készülékbe mennyi idő alatt talál jelet ? (esetleg ha valaki tudja a nexus 5 -nél is megírhatná)előre is köszi
-
w333
félisten
válasz
Steelheart2 #33240 üzenetére
Így van elég a ( Rom + Gapps ) sőt most már alapból multilang a rom
(#33242) Steelheart2
Még nem volt rá időm ... majd egy kicsit később !
Nyugodtan felrakhatod, nem kell tőle félni, nagyon jó és full stabil az egész -
ifkopityu
csendes tag
Mégegy kérdés :S .
A restore előtt is kell factory reset, cache meg dalvik cache wipe?
Vagy ezek csak új rom flashelése előtt kellenek? -
Atish19
őstag
válasz
randras_83 #33234 üzenetére
Elvileg whatsapp is megy art-al. Tegnap linkeltem a megoldást. Próbáltad?
-
mtcob
senior tag
válasz
volvoguy #33229 üzenetére
Lehet telepíteni, de azért ott is igencsak ajánlott egy teljes visszaállítás....legalábbis főverzió frissítésnél mindenképp...nem véletlen van pl i4 tulajok közül olyan akinek néha vannak apró laggok, és olyan akinek diavetítés nagyjából az összes animáció
szóval nem jobb az iOS ilyen téren, ez csak a látszat
-
w333
félisten
Friss ropogós MiUi 3.11.15 végre ...
-
ifkopityu
csendes tag
Egy kérdésem lenne.
A legújabb ROM kísérletem a CM volt, ahogy ezt feltettem, törölte a /data/media/clockworkmod/backup könyvtárat. Ahol ezt valahol itt a fórumon olvastam, lementettem előtte szerencsére.
Most szeretném az előzőleg elkészített backupomat visszatenni.
Csak azt nem találom, hogy akkor most simán copy-zzam vissza az előző backup könyvtáramat?
Vagy elég a benne levő dátum filenevű könyvtárat belemásolni? -
volvoguy
addikt
Rootolás és bootloader nyitás is megy, csináltam már ilyet, csak kicsti bosszantó, hogy még IOS-en szépen lecsordogálnak az updatek és lehet őket gond nélkül telepíteni az appokkal teli rendszerre, addig az Android ilyen....(Akkor vegyél Iphone-t hsz-eket kérem mellőzni szeretem az Androidot csak ez egy bullshit.)
-
mtcob
senior tag
válasz
volvoguy #33221 üzenetére
Ha factory image-ből telepíted, akkor az alapból legyalulja+BL-t is kell hozzá nyitni (kb 2 perces művelet
), ami szintén teljes adatvesztéssel jár, szóval igen
OTA-n van lehetőség az adatok megtartására, de nem érdemes ugyanis úgy sokszor lassú/bugos lesz az új rendszerEgyébként nem nagy dolog rootolni, konkrétan kb lehetetlen elhibázni, vannak hozzá profi leírások, toolkitek, és utána bármit lementhetsz
(#33223) Criton Lassulni nálam is lassult, de nem számottevő mértékben, szóval nekem ez nem nagy hátrány a sebességért cserébe
Egyszer kibírom várni a telepítési időt...
-
Criton
veterán
Jó csak így az ember egy nap alatt nem végez a programok leszedésével, főleg ha van olyan játék ami 100-400mb...
(#33218) bodoraudio: miért kéne a ROM-ot emiatt újrarakni? Egy hard reset bőven elég.
(#33225) w333 : és? Nyom egy resetet a telefonnak és Dalvikkal használja. Emiatt ROMot nem kell újrarakni.
(#33219) Nazara : a telepítés ugyan úgy gyors, a letöltés sokkal lassabb...Egyébként mindenki egyenként tölti/telepíti a programokat, vagy mentésből vissza?
-
volvoguy
addikt
Üdv! Lehet láma kérdés, de a 4.4 telepítése előtt (akár flash akár OTA) kell Factory Reset-et csinálni, illetve a telepítés után? Tudom a válasz valószínüleg kell, de az alkalmazásaim beállítási és a mentések mind elvesznek. Root nem játszik....
Mondjuk alapból is hülyeség h a frissítések nem tudnak települni anélkül, hogy az ne járjon következményekkel az új ROM-on (gyors akksi merülés, beragadó, FC-ző appok stb.)
-
Nazara
őstag
válasz
Criton #33215 üzenetére
Elvileg pont ez az ART lényege, idézet a mobilaréna cikkből: "mivel Dalvik futás idejű fordítása (just in time, azaz JIT) helyett az alkalmazások a telepítés során fordulnak gépi kódra (ahead of time, azaz AOT), azaz nem használat közben, hanem installáláskor készül belőlük futtatható állomány. Ezáltal viszont nő az alkalmazások mérete, illetve a telepítési idő is hosszabb lesz."
-
Criton
veterán
Dalvin az Dalvik akart lenni....csak kicsúsztam a szerkesztésből....
-
Criton
veterán
ART alatt csak nekem tölt le lassan a telefon Playből? Dalvin alatt sokkal gyorsabb....
-
Hali!
Most volt meg a BL nyitás, root és custom recovery felrakás WugFresh Nexus Root Toolkittel. Most akkor simán recoveryből felrakhatok egy romot, gondolom. Melyik rom ajánlott? Lehet 4.3 is. Ha fel akarom rakni cm nightlyt, ahhoz kell stable cm előtte vagy nem? Gapps kell? Ez jó: gapps-jb-20130813-signed.zip?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !