Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Mondanám, hogy a lényeg, hogy a krumpli ne maradjon a földben. De hát ugye van ahol meg már föld nélkül termesztik...
Szóval ki,be,le,fel, rá, alá, fölé, bele, át, keresztül... - megfelelő rész aláhúzandó!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
frescho
addikt
Ismerős a dolog. Ezek szoktak úgy maradni és a tesztelésre kapott cuccal a kedves fejlesztő valami csillagrombolót kiszolgálni. Persze az ember azt hiszsi, hogy 2core, 4GB RAM-ra mit lehet tenni. Mondjuk a szabályozót, amit egy jó kis berepüléssel egyetlen protontorpedóval lő szét a gaz Murphy.
Ingyen kellene témára: Az is ide sorolható amikor ajándék nyihahánál reklamálnak, hogy miért csak 120-as SSD van benne, meg egy Celeron 8G memóriával (Valami P4-et váltott, szóval kb. csak 8x gyorsabb.) De reklamálni azt tudnak!
https://frescho.hu
-
Én azért több éve jártam úgy, hogy Mac-en lementett ékezetes állománytól a Win7 lef*sta a bokáját. (De úgy tudom van pár speciális karakter is, amit a Mac kezel, a Win meg pánikol)
Azóta csak sima angol karaktereket használok.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Biztos ami biztos alapon nem használok ékezetes fileneveket.
lehet, hogy más volt a baj, de a rendszer a különféle eltérő nyelvi kódlapokra kezdett el panaszkodni először és nem engedett be bizonyos fileokba/mappákba, mondván ilyen néven nem létezik.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
koby11h
őstag
Én mindig elmondom, oda ment mindenki mindent ahová akar, én meg a user profilt mentem.
Volt belőle vita, mármint nyomta a user a szöveget, de én mint a fal a borsóval.
Elmondtam, amikor odaadtam a gépet, hogy a OneDrive, home folder, fájl szerver - ide menthetsz? Elmondtam, hogy a többi mint ha törölted volna olyan lesz, ha gond lesz a géppel? Elmondtam! Akkor nem értem most miről beszélgetünk!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
Van egy haverom Zolesz, aki 20+ éve különféle Linuxokban van nyakig.
átlag 3-6 havonta rájön, hogy ő most megtérít engem, és Linbux usert cisnál belőlem. Amikor elmondom neki, hogy arra lenne szükség, hogy ez meg ez a játék menjen, akkor félnap kínlódás után tízből hát nem megy a maradék három meg X% teljesítményveszteséggel/kompromiszummal. De nem csak erről van szó, hanem arról, hogy kismillió konzolparancsot ismerjek (párat kénytelen vagyok, ugyanis adhoc jelleggel néha kerülök Linuxos gép mellé), ismerjek meg egy új grafikus felületet, ami ugyan hasonlít a Windowsra de mégis eltér. tudjam hogy mivel böngészek, mivel szerkesztek videót stb. Aztán Zoleszt is azon kaptam nem egyszer, hogy a Win7/10 is ott figyel a gépén, és sokszor azt használja.
van egy másik haverom Sanyi, ő is ilyen elevetemült Linuxos, ő meg is mondta, hogy jó a Linux ha ismered, de bizony még nála sem tudja kiszorítani a Windowst. Pedig ő is tizen éve Linuxozik.Lehet, hogy a Linuxohoz nem értek, de azt látom, hogy akik értenek hozzá is alátámasztják az elképzeléseimet. Ettől persze, most nehogy azt hidd, hogy lenézek bárkit aki Linuxot használ, tegye, de én 25 év Windows után már amúgy sem szeretnék megtanulni valami tök mást, amivel nem lesz jobb vagy gyorsabb a dolog (sőt!) csak másabb.
A VGA átkendácsolás meg semmiség, ha benne vagy (biztosra veszem, hogy mondjuk a te szempontodból a Linux is ilyen, benne vagy és úgy gondolod, semmiség. Ez van, eltérőek vagyunk).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
dingdongkng
tag
Azért a japánok tudnak úgy gyártás szervezni hogy akárki tudjon minőséget gyártani tetszik, nem tetszik . Angliában anno akkor sikerült autót gyártani először amikor odament a honda. Nem tudom hogy igaz-e de van egy olyan urban legend, hogy a BMW azért vette meg a rovert, mert leszarták az egész márkát, ők a rover gyárakban lévő honda QC iránt érdeklődtek egyedül...
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
bambano
titán
én meg sosem értettem, miért szivatják magukat emberek ubuntuval
ennek a yaml-os dolognak az is a nagy előnye, hogy az általad linkelt doksi szerint fontos a pontos indentálás, amihez képest a debianban levő (és valószínűleg a buguntuban levő is) vim képes ultrabrutál módon szétcsapni az indentálást.az eth0-val az volt a gond az okostojások szerint, hogyha beraksz egy másik kártyát, akkor lehet, hogy változik a nevek sorrendje. ezért lett először udev, majd systemd, amivel az a baj, hogyha beraksz egy másik kártyát vagy belenyúltál a biosba vagy nem áldoztál minden hónapban fekete kakast újholdkor, akkor változik az ethernet kártya neve és ettől fejreáll a rendszer. mert például ha írtál egy tűzfal szkriptet, az lehet, hogy a nem várt hatást hozza, ha csereberélődnek a nevek.
rpi-ból úgy csináltak kvm-et, hogy lehet kapni olyan rpi hat-et, amin hdmi bemenet van, és az rpi kamera interfészére tölti a digitális képet (vga-sat is árulnak). a kamera képét streameli böngészőbe, meg csinál usb emulációt, oszt jónapot.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ért. Eno* -t szintén csak friss telepítésen láttam (és nem Ubuntun, hanem Centos/Redhat-en), menet közben változni nem (és itt Ubuntu van tizenéve). Nem lehet, hogy valami backportolt cucc került be a tárolóba, ami az új verzióban már az új neveket használta? (Bár amióta itt Systemd-s Ubi van, nem láttam eno-s neveket, szóval akkor i meredek )
Mondjuk szerverre már nem tennék, mert a Debian gyorsabb, és semmi előnyöd nincs Ubival. Most, amikor Xen-t teszteltem itthon, tetűlassúak voltak a virtuálgépek Ubuntu Serveren, Debian-ra pakolva meg rendesen mennek.@bambano : Az udev az USB és egyebeket is lekezeli, de hogy ezt minek kellett egy valamivel megoldani, azt nem értem
A másik kártya valid... Mondjuk erre még valami parasztmegoldás az, hogy megnézed, melyik kártya milyen IP-t kapott, és abból kitalálod, hogy annak mi a neve - de ez csak akkor megy, ha fix DHCP hozzárendelésed van, és megadtad a DHCP-n, hogy az új kártya a régi IP-jét fogja kapni."én meg sosem értettem, miért szivatják magukat emberek ubuntuval"
Dektopon jó az, de szerverre nem sok értelme van. Mondjuk nekem a NAS-on van ubuntu Server (ezen kb. mindegy, mi van), meg az Android fejlesztőkörnyezetes virtuálgép egy Ubuntu Serverre pakolt XFCE+Android Studio, mert amikor kreáltam, akkor egy szempont volt : a minél kisebb RAM fogyasztás.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Ezzel ne tudd meg, mennyit szívtunk az egyik beágyazott rendszernél, amikor minden vezérelt eszköz IS usb - soros porton keresztül kommunikált. Minden egyes boot végén teljesen random volt melyiknek mi a neve, sorrendje, minden.
Végül úgy oldottuk meg, hogy volt egy script, ami lefutott boot alatt, miután megvolt ezeknek az initje, és valamilyen egyedi ID alapján, ami fix minden indulás után, létrehozott asszem környezeti változókat, ami mindig a jó usb-re (vagy usb->soros portra) mutatott. És akkor így végül nagyon kényelmes lett, mert ok, azt a scriptet minden egyes gépre testre kellett szabni, viszont így a kommunikációs init file nagyon egyszerűen, logikusan nézett ki utána.Szóval tipikus linux fashion, vért izzadtunk (és rengeteget káromkodtunk) mire sikerült rendesen megoldani, cserébe utána viszont kaptunk valamit, ami nagyon jól működik, stabil, megbízható, könnyen hordozható, minimális doksival átlátható és jó eséllyel mai napig faszán és stabilan működik.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Lenry : Köszi Igen, erre én is gondoltam, ezért mondtam neki, hogy mindká csatlakozót fényképezze le, és mutassa meg a boltosnak. De most nézem h az utolsó három (olyan fajta) között is lehet különbség? Sima VGA tüskés monitort kellene átalakítani.
és ide kellene bedugni : (nem a legjobb kép, szóltam neki, holnap lesz olyan amin látszik az egész)
Ezzel kapcsolatban így, van valami extra tudnivaló?
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
Silverboy
aktív tag
"Látom online vagy tudnál segíteni?" "Telefon: Bocsi, hogy zavarlak, tudnál segíteni?"
Sosem nyitok ajtót szabimon, ott a "család", max akkor nyitok ajtót, ha tudom, hogy hozzám jönnek, és várok valakit. Azt az évi 23 napot, hagyják meg nekem, meg a gondolataimnak .Amióta minden játékkliensbe van GhostMode azóta, cseszettül örülök, telefonon csak a család érhet el meg a közvetlen felsővezetőm... facebook chat always off... Így nyugodtan van gőzkieresztő nap... ha valami fontos és felnézek megnézem (Vibr,Massenger) másik az, hogy lenyitom a terepasztalt... és ciccentek egy jó sör(öket)t, de akkor zen üzzemód bekapcs, és eltűntem félnapokra/napokra.
Annyi inger éri az embert, naponta mint 30 éve 1 hónap alatt... sokkal nyugodtabb vagyok, és sokkal jobb a kedvem is (depresszív jellemem van)... meg van magamra időm .
Nem vagyok egyedül legalább ezzel.
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
dingdongkng
tag
Mos eleve, egy ilyen jellegű provokációra már csak azért sem érdemes semmit reagálni mert bármilyen bizonyítékot prezentálhatna, az sem nyomna semmit a latban. A hit hegyeket mozgat legalábbis az emberek kognitív képességei szintjén...
[ Szerkesztve ]
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
Engedd el, jobban jársz hidd el. Beszélni, értelmesen vitázni lehetetlen a taggal, a legtöbb, amit elérhetsz, az az, hogy neked is elkezdi küldözgetni privátban, hogy "rasszista vagy te cigány". Neurális szempontból, mint az előző példa is mutatja szuboptimális a fórumtárs, legjobb amit tehetsz, hogy teljesen ignorálod. A topik nagyrésze ezt teszi, aztán mindig hamar eltünik máshova, ha itt nem eteti meg senki.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koby11h
őstag
Megnéztem, az ötödiket is. Nekem kicsit zavaros ez az egész, nem is mindig követi a könyvet, meg olyan mintha 1-2 oldal elolvasása után lapoznál 10-15 oldalt és ott folytatnád 1 oldalt, aztán megint lapozol 10-et...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Migráns
tag
Ja, akkor oké!
Anonim fórumon lehet bármit írni, hazudni! Semmi gond.Idézem :
" bárki bármit leírhat ide, azt hazudhatnánk, amit csak akarunk "Egyébként én nem lennék semmivel sem előrébb, ha kiderülne hogy a főrabbi vagy a pápa gépe volt. A szösszenet írója viszont valószínűleg kárát látná, ha azt írta volna, hogy a rabbi....
Persze a pápa, a katolikus papság, a róm.kat.hívők sározása az új irányadó trendeknek megfelelően bármikor mehet, az nem moderálandó dolog.Egyébként én mindkettőről el is hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Migráns
tag
Azért kellene többet olvasni - lehetőleg nem sci-fit - mert akkor kialakulna a megbízható szövegértés. Hol írtam én ilyesmit?
Én azt írtam, hogy moderálták volna a kollégát, ha rabbit ír, míg a pápáért meg nem. Tudod, ez nem zsidózás, fiatal barátom, hanem korunk viszonyainak ismerete.
Jó lenne, ha csak azt látnád meg az írásomban, ami valóban benne van, és nem azt, amit látni szeretnél. A kitaláció, a belelátás, a csalhatatlan megérzés, a hivatásos rettegés neked talán még túl korai, szerintem ráérsz ezekkel akkor, amikor majd jobban megéri...
De azért szép munka volt, Frank!
[ Szerkesztve ]
-
-
Igen, tudom, brutálisan bicskanyitogató a stílusa, egyszer engem is behúzott a csőbe, akkor tanultam meg. Egy primitív idióta, akinek erre áll fel, hogy ilyen stílusban felhúzza a népet. Viszont ha sikeresen ignorálod, egy idő után eltűnik. Küld privátot, letiltod olvasás nélkül, hadd erőlködjön, ha leesik neki, hogy csak a saját idejét pazarolja, akkor megint eltűnik pár hónapra. Utána megint megjelenik, amíg van közönsége, teszi magát, aztán megint lelép. Annyira nem vészes.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- Automata kávégépek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest