Új hozzászólás Aktív témák
-
greenity
senior tag
Köszia cikket! sclerodermávalnélőként inkább az elektromost preferálom bár még nincs rá szükségem, de jobb előre gondolkozni.
A szónikussal egyelőre csak szemezek"Egy mosolynál jobb a több"
-
geotigris9
tag
Pár-szór előfordult, hogy rokon ismerős 'beszólt' nekem "milyen szépek a fogaid" - Elviseltem a tény- megállapító beszólást. Bár régebben igen azért vettem olyan fogkrémet, mert rá volt írva fogfehérítő hatású, de mint írtam korábban váltottam természetes összetételű ayuvédikus fogkrémre (HIMALAYA HERBALS). Mert azon az állásponton vagyok minden téren, hogy ami természetes az nagy valószínűséggel nem fog rosszat tenni - nem fog róla esetleg kiderülni, hogy ezért nem jó, mert benne van ilyen - olyan szintetikus cucc. Törekvés megvan nálam és természetest választom amennyire a keretek engedik. Vissza kanyarodva a fogfehérítésre a rendszeres fogmosás (idő - megfelelő - technika) esetleg jobban fog-fehérítő hatású (mert alapjáraton minden fogkefe fej fehérítő hatású, ha használják rendszeresen). Hagyományosnál én ezt használtam. Elektromosnál meg ezt.
(#180) geotigris9 - Közben találtam ilyen fogselymet "R" betűs drogériában és ráadásul meg is akciózták szóval vettem is két dobozzal. (De korábban itt sem láttam ezt a fajta fogselymet.)
Volt, hogy nem volt nálam nyelvkaparó akkor az újaimat használtam mint nyelvkaparó, de nagyon nem az igazi úgy. Minden kifejezetten céleszközzel érdemes csinálni úgy a legjobb ez mindenhol igaz.
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
kelna91
senior tag
Ha már így benne vagyunk a szájápolás témában, kérdezek egy kicsit offot. Bár itt többen nem értenek egyet a fehérítő fogkrémezéssel, azért engem érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata, melyik fehérítős fogkrém ajánlott?
Pár napja vettem találomra egy Colgate Max White Expert Complete-et, mert ennek volt a legszebb a doboza. De tényleg, lenyűgöző, ilyen nagyon látványos 3D-s! Tapasztalatom még nincs vele, egyszer használtam. Instant hatást nem érzékeltem, mondjuk nem is túl sárgák a fogaim. Évek óta csak Elmexet használok, és szeretem meg jók is a fogaim, de lehetnének fehérebbek.
-
Ombre85
tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz geotigris9 #188 üzenetére
Hát pár napja használom a nyelvkaparót olyan különleges dolgot nem veszek észre,néha öklendezek mert ugye rövid a feje lehet jól működik de fogkeféhez szokva másabb volt akkor a nyelvem érzete.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
veterán
Xiaominak ha jól tudom csak szonikus (valahogy így kell írni ) fogkeféje van és ahhoz nem a szokásos oral b kicsi fej kell, hanem a hagyományos fogkefére hasonlító fej. Lehet kapni nem xiaomi által gyártottat is. Az Ocleanhez a hozzá való fej 5.99 dollár/2db. Azt mondjuk érdekes lenne megtudni, hogy ezekhez jó-e a Gb saját márkás alfawise fogkefe feje, az olcsóbb vmivel...
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Hogy van a kompatibilitás a gyártók között fej szempontjából? Tehát ha például veszek egy xiaomi fogkefét, csak xiaomi fej jó hozzá?
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
geotigris9
tag
Volt, használtam azt az Oral-B-t (ami nálad a képen van) teljesen más fajta.
Annyira nem nehéz rátalálni, ha beírod a kulcsszót és rámész a képi keresésre. A második találat amit kidobott ott vettem.
[kép]Én úgy vagyok vele ha van valaminek "természetes" megfelelője jelen esetben anyaga akkor azt választom, de leírtam már korábban miért ezt vettem. (Időtállóbb is) /Van orvosi rozsdamentes fém változata is akinek a réz nem jönne be bár az kevésbé merev mint a réz változat legalábbis az Atmába./
(#183) fecke78 Én még próbáltam Herbáliás szájvizet is nem igazán jött be. (Cserszömörcés változat)
Listerin van nincs vele gondom.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Elektromos van nekem már sok sok éve 30-40környékèn vettem .soha nem volt vele semmi gond ,jelzi ha erösen nyomom. Illetve sok üzemodot tud maszázs,polir érzékeny,alapos.stb én mindig elmex vagy sensodyne fogkrémet használok fogérzékenységem miatt . És még azt is megfigyrltem ,hogy a szájvíz se mindegy ,abol az oral-b vagy elmex ,másnál visszajön a fogérzékenység pl listerin
-
mgergo76
tag
Lassan 1 éve egy Alfawise S100 szónikus fogkefét használok, FLP-s foggéllel. Csak jó tapasztalatról tudok beszámolni. Nincs fogínyvérzés, tisztább érzet van fogmosás után a számban és az alsó metszők belső részéről eltűnt a fogkövem is.
A fogkefe mellé a tartalékfej sem vészes. Általában 2-3 havonta akcióznak fogkefe és tartalékfej fronton is.[ Szerkesztve ]
Üdv: Gergő
-
Pityu.
nagyúr
válasz geotigris9 #180 üzenetére
Szerintem hasonló lehet ahhoz a fogselyemhez amit én használok,csak más csomagolásban.Nézd nem vagyok otthon nyelvkaparó témában,ezt most próbából vettem én már lassan leszarom miből mi oldódik ki mert műanyag vesz minket mindenhol körül,sugároz minden,szennyezett és mérgező minden nem hiszem,hogy pont ettől a nyelvkaparótól dobom fel a talpam vagy leszek nagyon beteg.Én eddig fogkefével kapartam a nyelvem és már attól is sokkal jobb lett minden.Egyébként amit te ajánlottál nem tudom,hol lehet beszerezni.
-
geotigris9
tag
Kíváncsi leszek a DM fogkaparóra, hogy válik be. (Én azt vettem volna amit az elején ajánlottam, ha úgy nézzük az természetes anyag és tényleg jó. Azért műanyagból ez - az kioldódhat idővel főleg, ha megkarcolódik a felülete legyen bár milyen használatban lévő műanyag.) Meg ennél nem állíthatod a felületet kisebbre avagy nagyobbra sem, de te dolgod.
Ezek a lényegében no - name fogselymek nem váltak be nekem sem, próbálgattam, Reach is pl. , meg a képen látható Oral-B is az sem vált be. Ezt próbáld ki múlt-kor a fogorvostól kaptam, de csak mintát pár méter. Ez valóban jó ha valakinek sűrűn vannak a fogai és tényleg alig fér be fogselyem annak be fog válni szerintem, csak alap drogériákba nem kapni. (Legalábbis amikor Utoljára kerestem.)(Ha valaki lát a Nyugati környékén a belvárosban, hogy árulnak valahol a képen látható fogselymet ne tartsa vissza kellene vennem.)
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Hieronymus #176 üzenetére
Már kajálás közben nincs cukros lé?Kajálás közben nem is szabadna inni elméletileg max előtte xy perccel most nem tudom mennyivel meg majd utána.Én pl nem iszok csak tisztított vizet üdítőről leszoktam,csak hát néha csoki vagy sütemény.Cukor meg tényleg a legtöbb dologban van.Egy ismerősöm most attól van odáig meg vissza,hogy ő vegetáriánus lett és az milyen fantasztikus...
-
Pityu.
nagyúr
Na ha már így benne vagyunk a fogápolás témában,most ma beszereztem kíváncsiságból egy DM es nyelvkaparót.A képen a fogselyem az amit használni szoktam Oral-B Essential floss,a kérdésem a következő lenne régebben rossmannos fogselymet használtam mégpedig zöld dobozosat de annak vastag átmérője volt így egyszer beszorult a fogam közzé és fogorvosnál kötöttem ki.Mióta ezt az Oral-B-t veszem ez vékony szálú és sokkal jobb,de a kérdés a következő valaki próbálta e esetleg az olcsóbb DM-es vagy más márkájú fogselymet ami hasonlóan vékony szálú,vagy az olcsóbbak mind csak vastag szálúak lehetnek?
-
"...nagyjából cukormentesen élek."
A cukor csak egy dolog. Ráadásul szinte minden ételbe raknak valamennyit.
A fogzománc étkezéskor és fogmosáskor kopik. A baktériumok számára desszert.
Azon időszakban, amikor kevés a baktérium és nincs más koptató hatás, épül a fogzománc.
Elméletileg kétszer (maximum háromszor) étkezve majd fogat mosva megtartható a fogak épsége. De közben nincs nasi, cukros lé, ... legfeljebb tiszta víz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Jhonny06
veterán
Nekem kicsit csalódás volt a szónikus (Xiaomi), simán ott hagyja több részen is a lepedéket. Egy hagyományos fogkefénél jobb (bár annál legalább lejön a lepedék, ha rányomom a fogkefét), de nem művel csodákat.
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
válasz geotigris9 #168 üzenetére
Persze meg a bolygók állása
-
MODERÁTOR
Tök meglepő az ilyenek terjesztik a méregtelenítő citromlékúrát és hasonló faszságokat. Vegyél biobizbaszfogkrémet, csak 4e ft egy tubus és csak tőlük tudod megvenni mert annyira spéci, hogy boltban nem is kapható.
[ Szerkesztve ]
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
geotigris9
tag
válasz Jeanne d'Arc #166 üzenetére
Nem csak a genetika a születési dátum is sok mindent eldönt.
-
zorzy4
addikt
válasz Jeanne d'Arc #166 üzenetére
Dettó, és már 32 éves korom óta hátsó kivehető kapcsos protkóm van, De talán megállt a romlás, mióta elektromos fogkefét használok, és nagyjából cukormentesen élek.
-
addikt
Sajnos a fogak állapotát szintén a genetika határozza meg itt is, így én pl akármennyit moshatok fogat, már egy korona a számba van és 30 eves kor alatt vagyok. Se kóla, se cigi, alkohol vegkepp nem, normalisan etkezem, de cseszhetem. Elektromos fogkefe hívő vagyok amúgy, az elmúlt 5 év legjobb karacsonyi ajandeka volt. Úgyhogy szeretem.
[ Szerkesztve ]
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
senior tag
Igen ez is pont 11.11-es akcios volt. Durvan kb felaron jott es ahogy olvastam nagyon gyorsan kezbesitik az Ocleaneket kinabol.
A Xiaomi masik szonilus fogasa a Soocare ami elgondolkodtatott, de olvasva a tesztjeit plusz az az app ami van hozza...
Egyebkent egy OralB pro care 7000-t (d17.511)hasznalok ugy 10 eve. Elso 2 ev utan feldobtam a padlasra es ott hanykolodott, aztan ugy 3 eve megkerestem es azota is szolgal. Ugy 2 hetet bir az akkuja.Egyebkent forgofejesben nem latom, hogy tudnanak ujat mutatni mar jo 10 eve biztos nem. Sot tesomnak mar 90-es evekben is volt. Igaz, akkor elemes, enyem meg indukciosan toltheto akkus nabumm.
Ma adnak hozza orat, meg hordtokot esetleg bluetoothos stb-t sulyos ezrekert, en meg 11ezerert vettem a tescoban.Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
bwoay
nagyúr
az elmex íze nekem sem jött be, és amikor még manuális fogkefét használtam, akkor a "fékezett" habzás is zavart. viszont ez egy drága, de jó minőségű fogkrémnek tűnik, amit hát igazából nem az íze miatt használtam. ízre nekem a Gabi fogkrémből a gyümölcsös jött be, arra konkrétan rá is jártam anno - tudom, hogy nem vagyok vele egyedül. a sensitive-nek amúgy asszem más is az íze, mint a simának, éveken át használtam, igaz, abban az időben minden fogmosásnál két különböző terméket kombináltam, és ehhez a jóízű colgate totalt párosítottam
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
kelna91
senior tag
-
kelna91
senior tag
Érdekes, hogy nem említette senki az Elmex fogkrémeket. Szerintem a legjobb.
-
geotigris9
tag
Én sem olyan géneket örököltem, hogy "nem kéne mosni a fogam".
Hiába mosom rendszeresen azért vannak problémák. Az is megesett, hogy egy fogamat gyökér-kezelni kellet és tavaly lett szegény már likvidálva tehát mint "száraz fa" gyökér-kezelt fogként funkcionált, de teljesen szétment. A végén szájsebész szedte ki külön gyökerenként. Leghátsó őrlő fog volt a ki nem bujt bölcsesség fog előtt felső fogsorban. Szóval csak pár évet tudott nálam a gyökér-kezelt fog még funkcionálni. Azért lett gyökér kezelt, mert nagyon régen tömve volt a tömés kiesett nem észleltem mikor és tovább lukad-t az idegekig és már menthetetlen lett. Ez után gyökér-kezelték. Az baj ha van tömött fog az a tömés nem lesz örök élettű idővel kiesik. Csak ezt tudom mindenkinek javasolni ott az okos telefon be kell írni félévenként vagy negyed évenként-re eseményemlékeztetőnek a fogorvost és eljárogatni szűrésre. Ha már akkor mész amikor fáj akkor már lehet veszett fejsze nyele.
Ha ekkora hangsúlyt sem fektetnék a fogaim ápolásába már sok ép fogam lenne.Ezt akartam belinkelni szájzuhanyhoz: [link]
Itt jól látható, hogyan kéne megcsinálni ipari tömlőt szerzett be hozzá.
Jól látható szépen darabokban van a spiráltömlő és "meglepő módon" amit találtam videót a témában mindnél a tömlő hibásodott meg semmi más a szájzuhanynál.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz geotigris9 #145 üzenetére
Ez oké is,de mi van azokkal akik gének alapján nem valami jó fogakat örököltek?Egy ismerősöm is mindent megtesz a fogaiért mégis romlik neki,és nem csak egyedül van hanem rengeteg ember,szóval ha a drágával is működnek a jövőjük akkor is bizonytalan bár mindenkinek ha azt nézzük.Én is megpróbálok mindent megtenni a fogamért de egy bizonyos szint felett van,hogy nem egészséges a dolog,meg van hogy csak túltolja az ember,voltam ilyen mániákban én is.
-
geotigris9
tag
Anno azzal meggyőződéssel vettem "drága" elektromos fogkefét, hogy ez pl. ami többszörösen megtérül, ha az egészségedbe fektetsz a jövődbe fektetsz és mint tudjuk a prevenció az mindig jobb és anyagi szempontból meg pláne. Bármilyen drága elektromos fullos fogkefe és tartozékai semmihez nincsenek árban pl. egy protézis fog csináltatásához, ha csak anyagi oldalról nézzük. Ezt most annak írtam aki még nagyon gondolkodik beruházzon-e egy elektromosba. Ha nincs rá kereted egy jobb modellre szerintem használtan is érdemes venni egy markolatot/fő egységet. (Első fogekefém ami elektromos volt Signal volt olyan 3 k volt élég gyengusz volt a mostani Oral B -hez viszonyítva.)
-
DeFranco
nagyúr
szerencsére te átlátsz a szitán. csodállak.
tényleg fejezzük ezt be. leírtam hogy nekem mi a magánvéleményem arról hogy én mit használok, különösen ügyelve arra hogy véletlenül se minősítsem más döntését, majd a gyengébbek kedvéért le is rajzoltam hogy meddig tart amit mondtam és meddig nem.
de a sok furijankó csak kötelességének érzi leírni és megmagyarázni hogy a bab is hús. pedig dehogy.
még egyszer elmondom, lesz...sajnálom hogy te mit veszel a szádba és mit nem, a te dolgod, én nem ítélkezem, a magam részéről az állítás továbbra is csak annyi hogy akkor lesz szónikus xiacsangwise fogkefém ha pedigrés CE gyári fejet kapok hozzá itthon téglaboltból blokkal, márkanévvel. ennyit állítottam nem többet, és szívességből érdeklődésre indokoltam csak meg hogy ezt mire alapozom.
-
Pityu.
nagyúr
válasz DeFranco #140 üzenetére
Ezt a világot pont az ilyen naiv embereknek tervezték,fent lopnak csalnak gyilkolnak,te meg még mindig elhiszed,hogy minden amit ők mondanak az valóság.Attól,hogy valami elméletileg vizsgált meg dokumentált még nem biztos,hogy minden úgy igaz ahogy mondják,a profit a lényeg.
-
Pityu.
nagyúr
válasz DeFranco #122 üzenetére
Be vagy szarva egy kínai fogkefe fejtől,közben meg más ezer módon mérgeznek
#koxx
Olyan szigorú előírások és ellenőrzések vannak,hogy mégis valahol mindig szar kerül a palacsintába,pl drága márkás termékről derülnek ki olyan dolgok,hogy nem egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
nem az a lényeg, hogy hol gyártják, hanem hogy milyen minőségbiztosítási követelményeknek kell megfeleljen (illetve ezeket hogyan dokumentálják és ellenőrzik)
... de ez évek óta téma már minden kínai rendeléssel kapcsolatos threadben szerte az interneten, tényleg nem szeretném ezeket a köröket lefutni ha nem muszáj
-
veterán
válasz LurkerSheik #133 üzenetére
GB-n még nem volt csomag gondom, de alinál már igen most is késik egy telefon tok, de még van 1-2 napja aztán jön az 5 napos biztonsági idő ahol visszakérem majd a pénzem.
A legjobb árak kb 11.11-en vannak. Akkor 940-ért vettem a lapit utána még lejjebb ment a 11.11 "hétvégén" 10 dollárral azóta kb 1100 a legolcsóbb ára a legfullosabb akcióba.
Szerintem érdemes inkább ocleant venned. Nagyon jó az appja is tudsz összeállítani egyedi fogmosási programot is. Az aksija a one-nak nagyon durva tényleg elmegy hónapokat és utána kell csak feltölteni.
-
zorzy4
addikt
Ok. Köszönöm. Köv fogkefénél, első amit nézni fogok, hogy li-ion akku legyen. Gondolom azok egyenletesebben is merülnek, és nincs az amire más is panaszkodok, hogy gyengébben forog pár alkalom után. Vagy legalább nem kell megvárnom míg teljesen lemerül.
-
senior tag
Tudom sajnos, az O SE- falitartoval es 2 pot fejjel volt valamivel tobb mint 30 dolcsi.
Annyiert most meztelul megy az Air.
De hogy hogy ment felre egy regisztralt kuldemeny... a posta igazolta, hogy ok nem hibaztak.
Lehet kiprobalok egy budget Alfawiset es nem varok[ Szerkesztve ]
Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Ha ni-mh akkus fogkefébe, li-ion cellát rakok, kezelni fogja?
-
alex89
senior tag
válasz DeFranco #123 üzenetére
Lényegében egy "elemnyi" tömeggel több, szerintem nem vészes a súlya bár érezhetően nehezebb.
(#125) Ombre85
Én elégedett vagyok vele az árához mérten. Zuhanyzás közben használom szóval nincs probléma a vízállósággal, felül a fejnél azonos a kialakítás mint a többinek, a gombnál gumi borítás, alul pedig egy kupak van amit két oldalról kell összenyomni és úgy lehet levenni, körben gumi tömítés.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
MODERÁTOR
Elektromos fogkefénél (oral-b) messzire kerülendők a belépő modellek. Azért a pénzért inkább GB-ről vennék szónikusat. Sajnos ez a tapasztalat. Nem mondom, hogy mindenkinek Oral-B Genius 10000-re van szüksége (sztem nem is éri meg), de jelentős difik vannak a különböző modellek között.
-
Ombre85
tag
Mi a véleményed az elemes Oral-B típusról, lehet ugyanannyira tartósan vízzáró, mint az akkus Vitality? Csap alatt szoktad tisztítani?
Az utángyártott, olcsó Oral-B fejektől én is óva intek mindenkit. Próbáltam párat még az elején, de vagy egy-két használat után szétestek, vagy hullott a szőrük, gyorsan elkoptak, illetve volt, olyan is, hogy a pontatlan kialakításuk miatt becsípték a nyelvem. Nem éri meg velük szórakozni még akkor sem, ha külsőre teljesen megegyeznek az eredetivel.
-
MODERÁTOR
Kezdésnek sztem próbálj ki pl gearbestről vagy aliról egy cca 15 dolláros szónikus kefét, többeknek bevált. Ha úgy érzed, hogy neked megfelel akkor válthatsz mondjuk egy komolyabb philipsre (bár a fórumos tapasztalatok szerint nincs akkor difi a belépő és csúcskategória között mint oral-b esetén.)
-
DeFranco
nagyúr
jó hogy írtál erről, pont most gondolkodom a váltáson, vitalitym van de ahogy írtam már nem szeretem hogy nagyon rövid ideig van benne annyi töltés amivel megfelelő teljesítményt tud eladni (utána még 3-4 napig maszatol de kis hatásfokkal), egy cserélhető elemes verzió sokkal jobban megfelelne.
súlyra mennyivel nehezebb a vitalitynél? egy falra ragasztott tartóra vannak akasztva a fogkefék, ebből a szempontból számunkra lényeges, hogy lehúzza-e a ragasztást a súly
-
DeFranco
nagyúr
válasz sunavlys #116 üzenetére
nem szeretnék erről vitát nyitni de mivel van abban szinezőanyag, lágyítószer (ettől lesz a sörte rugalmas, és elég sok lágyítószer kifejezetten rákkeltő) maga a műanyag anyaga is lehet többféle, a nyál meg remek oldószer, a nyálkahártyán meg szeretnek dolgok felszívódni, így nekem kiadja a matek erősen hogy rendkívül óvatos legyek azzal, hogy mivel mosok fogat.
objektíven vitatkozni ezzel szerintem nem is érdemes, mert az egyik oldalon ott van egy termékmegfelelőségi kényszer, egy minősítés és egy engedélyezési eljárás, a másikon meg a semmi csak ugye ocó.
ettől még lehet szubjektív okok alapján (vállalom a kockázatot) úgy dönteni hogy ez valakit nem érdekel és használja a kínait, de akkor nem kell eltagadni azt az egyébként bizonyára kellemetlen gondolatot hogy ez bizony egy (felvállalt) kockázat.
ez mindenkinek a szuverén joga, engem személy szerint nem is zavar a más fogkeféje, csak ne próbáljuk az említett kissé viszkető érzést feloldani azzal hogy megpróbáljuk mentegetni a kínai sörtét. mert nem lehet. azt lehet mondani, hogy nem ismerem de felvállalom.
-
kzsuzsi
újonc
Sziasztok! Mivel úgy látom, itt többen is a téma szakértői, érdeklődnék, hogy mi a vélemyényetek a szónikus és az ultrahangos fogkefékről? Szónikusban a Philips SoniCare -t néztem ki, de egyre többször találkozom az ultrahangos működésűekkel is, ott pedig az Emmi-dent ultrahangos fogkefékkel szemezek. Valakinek van már ilyen tapasztalata? Esetleg összehasonlító tesztet tudtok valahol? Köszi!
-
alex89
senior tag
Üdv!
Gondoltam én is megosztom tapasztalatom elektromos fogkefe ügyben, ugyanis nemrég tértem át magam is erre.
Óvatosan közelítettem meg a dolgot, mondván nem biztos, hogy beválik éppen ezért anyagilag sem fektettem sokat a projektbe. Aki kipróbálná, ismerkedne a dologgal, annak bátran ajánlhatom ezt a fajta alap oral-b fogkefét. Van itthon Oral-b Vitality típusú készülék is, nem tapasztaltam érdemi eltérést működésben a kettő között, a fejek is azonosak ugye. Amiben viszont eltérnek, hogy az elemes verzióba 2db elem/akksi (pl Ikea ladda) tehető aminek köszönhetően lényegesen tovább húzza, nagyjából háromszor addig. Szintén nem tűnt rossznak a müller saját márkás sensident névre hallagató elméletileg svájci fogkeféje, alap kiszerelésben 3500ft körül mozog, beépített akkus , indukciós töltős kb oral-b vitality szint, a fejek is csereszabatosak. Ami viszont komoly csalódás volt (bár egy picit számítottam is rá), az a olcsó kínai, de egyébként itthon is kapható után gyártott pótfejek. Illeszkedik, működik látszólag minden rendben vele, de ha hozzá nyomom enyhén a ujjbegyemhez a sörtéket szinte teljesen megáll a fej mozgása, ezzel szemben a gyári fejet szinte le sem lehet fogni.''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
MODERÁTOR
válasz LurkerSheik #118 üzenetére
Ja mondjuk típusfüggő is, nem mindegyik olcsó.
-
senior tag
-
atee_13
őstag
válasz szabifotos #7 üzenetére
Én is ilyet használok. Nem rossz szerintem, bár nekem is ez az első elektromos tapasztalatom. Ami engem zavar az a fej. Túl gyorsan kopok, valamint a fej felső részén a szín szinte pár használat után ki is kopik. Kicsit aggaszt, hogy ez nem káros e. Tehát a festékanyag amit valószínű így benyelek mennyire ártalmas.
-
DeFranco
nagyúr
válasz geotigris9 #104 üzenetére
jelezném hogy a dm-es, oral-b kompatibilis fej annyiban érdekes lehet többeknek hogy (amellett hogy számottevően olcsóbb az oral-b-nél, és valószínűleg biztonságosabb mint a csájn-íz) lényegesen puhább a sörte az oral-b-s alap sörténél. én vissza is akartam váltani az oral-b-re emiatt, de ha ennyire sarkalatos kérdés, hogy puha legyen a sörte, akkor meghagyom egyelőre.
egy elég felkészült dentálhigiénés szakemberrel egyeztettem arról, hogy ezek a dm-es fejek mennyire megbízhatóak, ő azt mondta nyugodtan lehet használni őket, a hatékonyságuk megfelelő az élettartamuk rövidebb valamivel mint az oral-b-s fejeknek de összességében megéri.
-
edward2
addikt
válasz geotigris9 #110 üzenetére
Az a baj szüleimé a gép 200kmre vannak 😁 én csak a javításért felelős voltam.
-
MODERÁTOR
válasz LurkerSheik #111 üzenetére
Annál kicsit többre jön ki, de még így is jóval olcsóbb mint rendes boltból venni. Minőségileg nincs eltérés, ugyanazt árulják (nem hamisat)
-
veterán
válasz LurkerSheik #111 üzenetére
Sajnos ilyenkor nincsenek nagyon jó akciók...
Én most rendeltem oclean-hez fejet 2 darab 5.99 dollár.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azsia centerben 600 korul vannak a darab arak.
Most valtanek egy Oclean SE-re, amit BF-kor rendeltem, rossz helyre kuldtek, bar vissza kaptam az arat (30$).
Most varok hatha lesz egy jo kis Sale.Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
edward2
addikt
válasz geotigris9 #99 üzenetére
Én sima gumi csőre cseréltem. Nem a legjobb meg a nyomást nem lehet visszatartani mert felpuffad a cső de amúgy oké.
-
geotigris9
tag
Nekem most jobbról a második fej van használatba az az un. puha sörtés egyik fogorvos azt ajánlotta meg volt otthon azért lett befogva ez az alap fej lényegében Orab -éknél.
Még nem írtam, de olyan könnyedén tartom oda a fejet a foghoz, hogy még soha nem villant be az erős rányomás érzékelős fényvillanás. (Persze csináltam az elején szándékos rányomást, hogy mekkora rányomásnál jelez egyáltalán.) Ezt arra írtam, hogy szó volt róla, hogy esetleg károsítja már a hosszzab ideig tartó fogmosás a zománcot. (Régen volt ilyen, hogy szóvá tette a fogorvos még amikor nagyon kicsi voltam ez abból adódott, hogy nem helyes irányba történt a fogmosás /csak vízszintes irányba nem lettem rá akkor megtanítva hogyan kellene jól fogat-mosni/ valószínűleg túl erős is volt a fogkefe sörte és nagyon rá is nyomtam anno. Horizontálisan voltak "barázdák" a fogzománcon az előzőekben leírtaktól. )
(#103) Pityu. (Elég cserésnek néz ki kép alapján már..)
Ha gondolod kipróbálhatod, ha van rá zsetonod azt a fogkőtisztítót, de nem hiszem ...[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
-
MODERÁTOR
Nekem a bal szélső a kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD