Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz netseft #32265 üzenetére
Nekem ne is mondd. A szeptember 9-ei 30 dollár értékű 28Ft-os nadrág még most se jött meg nekem, és vagy 2 hete próbálom terelgetni őket arra az útra, hogy küldjenek helyette inkább egy powerbank-ot (snap-up-ban most mindkettő azonos árban van kb.) vagy kupont, mert valljuk be az a nadrág nem valami szép. De mindig lepattintanak. Azzal érvelt, hogy csak 0.01$ az értéke a nadrágnak, kupont nem tudnak adni (na persze), a csere szóra meg nem is reagáltak. Pedig még a 2$-ra elárazott H8 mini esetét is felhoztam, hogy ők(azaz Ti) milyen alapon kaptak akkor refund-ot, 1db H8 minit és egy 5 dolláros kupont, de semmi válaszreakció. Nekem meg még 5$-t se ajánlott fel az Ivy, mert a nadrág csak 0.01$-ba került... Kértem olyan 25$-os kupont is ami pl. csak 40$ dollár felett használható, de mintha a falnak beszéltem volna.
Ebből én csak azt tudom leszűrni, hogy azt a nadrágot ők szinte ingyen kapják (0.01$) és 3000-szeres haszonnal árulják. Mert ha legalább a nadrág beszerzési értékét felajánlották volna, akkor azt mondom oké, de mindenáron újra akarja küldeni és a postának pluszba fizetni a szállításért. Ennyit a matematika tudásukról.
Végül tegnap belementem az újraküldésbe, de ma megint értetlenkedik, hogy akkor újraküldje?...Szóval lehet lesz egy felesleges 36-os fekete nadrágom, ki akar majd cserélni velem?
(#32277) cris78: Nem okos, nem kell. Nem is tudom, hogy képzelte ezt a Xiaomi, buta hasi-tasit gyártani? Ki hallott már ilyet...?
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz netseft #33318 üzenetére
Nagyon megéri, főleg ha arra is felszámolják $7.24 postát, mint annál a $1,99-es óránál, amit kinéztem, de persze meg már nem rendeltem ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz netseft #89990 üzenetére
szappantartóm volt ilyen dupla koronggal, havonta 1x garantáltan koppant a földön
tettem rá egy Tesa kétoldalú ragasztót, utána nem volt gond, de nemrég eltört.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Vagany
őstag
-
Breki
veterán
válasz netseft #148515 üzenetére
egy amerikából rendelős csoport amit ide nem rakhatok be, mert akkor....
De gondolom több helyen is kint van, ide is be szokták írni, csak ott általában előbb kint van.
Részletesen a specifikus dolgokat törölve
áfamentes határ csomagonként: 41.91 USD
(nem a rendelés hónapja számít, hanem amikor a vámosoknál tart a csomag, ez kb. a Bp-re érkezés napja a követésen => kb. 20-ától a köv. havit érdemes tartani)
SUBtotál minusz Hűség Kedvezmény (Loyalty Credit) + szállítási díj(ha van) = max. 41.91 USD.
10 Euró alatti vámtételt nem szedik be a törvényben előírtaknak megfelelően !
10 Euró 37 Eurónak a 27 %-a, tehát 37 EURÓig meg kell hogy érkezzen áfamentesen, ezen érték felett esélyes a 27% áfa, 150 Eurótól 2,5% vám is.
(érdemes USD-re állitva rendelni, mert $-ban van feltüntetve a csomagon az összeg, ezt látják a vámosok, és mivel az árfolyam folyamatosan változik......innentől spec...Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
-
Breki
veterán
válasz netseft #148555 üzenetére
Ez egy sima fórum és egy félig meddig eltűrt kiskapu.
Itt fordult elő korábban, hogy egyik fórum házigazdája amikor előszőr írtam róla törölte és ékesszóló levelet írt nekem, hogy ezt a kiskaput ne terjesszem, terjesszük, mert ő hozzáértő és ilyen nincs. Aztán pár hónap múlva nyilvánosan elismerte, hogy van. Azóta kiírja.
MIÉRT lenne elvárható? Nem ez a dolga, csak szivességből megosztja. Egyébként pont nem úgy volt írva, de ha jól tudom a hivatalos adatok alapján számolják ki.
Pont itt szokott úgy kiírva lenni, hogy a Vámhivatal hivatalos tájékoztatása alapján. Még én kérdeztem rá kb fél évvel ezelőtt, hogy honnan az infó kérek hivatalos linket. Akkor alaposan ki lett tárgyalva, vissza lehet keresni.
Érdekes, hogy pont most kezdett zavarni, holott minden hónapban kint van. Hetente rendelek Amerikából egyszer akarták eddig vámolni akkor is megirtam nekik a kérvényt és átjött. Pedig onnan jobban nézik, és nincs olyan, hogy kevesebbet ír rá.
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
titán
A törvény a hivatalos forrás, azt vagy ismered és számolsz, vagy elfogadod azt amit mások az alapján leírnak
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény A 138. § (1) A Vámkódex 53. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján alkalmazandó árfolyam alatt a Magyar Nemzeti Bank által minden hónap utolsó előtti szerdáján közzétett árfolyamot, ha ezen a napon nem tettek közzé átváltási árfolyamot, akkor a legutolsó közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni.
A 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.Vámkódex = Az Európai Parlament és a Tanács 952/2013/EU rendelete ( 2013. október 9. ) az Uniós Vámkódex létrehozásáról
Az €-ra történő átszámítása más devizára pedig a EKB hivatalos keresztárfolyamának használatával történik.A 10 € az 37,04 €-nak a 27 % áfája, ami azt jelenti, hogy annak a vásárolt terméknek, amelynek ennyi a vámértéke, annak nincs befizetni való Áfája.
Ez egy általános iskolás is ki tudja számolni hogy $-ban mennyi
De teljesen mindegy, miért fontos hogy a jogszabályi hely is legyen mindig idézve? 2017-óta nem változott ez a rész.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
"Akár 1 dolláron is múlthat sok ezer forint."
Akkor még most szólok, hogy nem a vásárláskori hónap, hanem a vámkezeléskori hónap számít. Tehát 1-2 hónappal később megérkező rendelés után ne reklamálj, hogyha fillére pontosan kiszámoltad a határt, de közben romlott a forint és azért már fizetned kell.
(#148571) Degeczi
lefordítom neked: a jogszabály. Benne van, hogy pontosan mikori és milyen árfolyamot kell nézni. Ha ez nem elegendő, akkor megkérdezheted a nav-tól minden hónapban személyesen, hogy tényleg betartja-e a törvénytÉs neked is ajánlom az előző bekezdést. Ha 1 centre optimalizálsz, ne lepődj meg, ha két hónappal később már más lesz a határ.
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz netseft #172862 üzenetére
ha van akinek nem sietős itt olcsóbban is kapható
Oximeter OLED
ahogy nézem ugyanaz a típus[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest