Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) mzso válasza ToBeY (#1348) üzenetére


mzso
veterán

Akár mindegyiket. De szerintem vannak témák ahol ezzel foglalkoznak:
https://prohardver.hu/tema/hd_film_azaz_mkv_lejatszasa/index.html

https://prohardver.hu/tema/epitsunk_htpc-t_home_theater_pc/friss.html

Meg a kereső útmutatókat is kidobott:
https://wiki.mikejung.biz/MadVR
https://wiki.jriver.com/index.php/MadVR_Expert_Guide

De leginkább az embernek magának kell szöszmötölni.

[ Szerkesztve ]

(#1352) wwenigma válasza mzso (#1351) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Igen, mert az osszes MadVR leiras idejetmult hulladek amibol magadnak kell kiszemezgetni azt ami meg reszletekben hasonlit a mostani konfiguraciohoz...sajnos en is kertem anno segitseget.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1353) mzso válasza wwenigma (#1352) üzenetére


mzso
veterán

A lényeg úgy is skálázó algoritmusok (meg a képjavító eljárások), ezek meg max bővültek, de így is úgy is az embernek magának kell kikísérleteznie melyik szuperál jól.

(#1354) ToBeY


ToBeY
nagyúr

EVR-re állítva vajon miért csúszik a hang?Ez főleg ilyen beszélgetős műsornál zavaró.DX9 jó,csak EVR jobb a kép.

(#1355) Diák66


Diák66
őstag

Valaki találkozott már ilyen jelenséggel, vagy hibás Astrometa DVB-C tunert fogtam ki? Esetleg driver csere kellene?

[link]

Vidanet Győr, 258-290 MHz semmi gond, 290-314 MHz között már esik le 0%-ig a jel. De még éppen van vétel. 314 - 354 MHz már csak ugy jön, ha a tunert athangolom egy magas frekire, majd vissza. Ekkor viszont felugrik a minőség 100% közeli értékre, majd 10 másodperc alatt 0%-ig esik. Ekkor szetesik a kép és eltűnik a jel. 362-386 MHz sehogy se jön.

Valakinek ötlete? Prog DVB a program, de twrplayer is ugyan ez.

[ Szerkesztve ]

(#1356) cof válasza Diák66 (#1355) üzenetére


cof
veterán

Te már rájöttél a probléma okára? Nálam is hasonló a helyzet, a sima hozzáadott antennával még fogtam a mindig-tv adásokat nyár elején, aztán rápróbáltam UPC kábelre összedugva a tuner-t és az UPC kábel-t, szikrázott a koax kábel és foglalat érintkezésekor, mint utána olvastam erre földhurok leválasztó a megoldás, be is szereztem egyet azóta nincs szikra, bár UPC-t csak egyszer sikerült behangolnom azóta sem, viszont csak 39% a jelminőség UPC box-on nézve, na de ez már egy másik téma, bot antennával még egy ideig működött, de már július közepe óta kb. már abszolút nem fogom a mindig-tv-t, rápróbáltam lepke antennával is 12V -os adapteres erősítéssel egy hete, ott is csak 546 MHz-en van jel, 538 és 778 MHz-en már ugrál mint nálad a videóban (székesfehérvári adó), néha jó néha nem, talán tönkrement valami a panelen a koax-ban lévő áram miatt? De az is lehet, hogy valamit építettek azóta a torony elé... vagy a fák és levelek. Bár mindig-tv honlapján azt írja, hogy nálam beltéri vétel van elvileg. Néztem Progdvb-n, libreelec alatt is TVheadend-el, szétszedtem de lászatra minden ok. FM rádió működik, saját programjával nézve.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1357) Diák66 válasza cof (#1356) üzenetére


Diák66
őstag

Sajnos nem. A hétvégén UPC-n próbáltam, látszólag rendben volt. Igaz teljesen más frekvenciákon szolgáltatnak és magasabb frekvencián nem jelentkezett a probléma. Majd legközelebb kézi keresést is megpróbálok. Vidanetnél nekem teljesen eltűnik a jel, olyan, mintha a Tuner AGC (Automatic gain control) teljesen elvenné az erősítést. Az üres csatornán felmey MAX-ig, majd ha áthangolok szépen visszaesik és eltűnik a jel.

(#1358) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Sziasztok!
Vettem aliról egy ilyen vevőt. Már legalább egy napot szenvedtem vele, de egyszerűen nem bírom működésre bírni. Astrometa drivert tettem fel. Tettem fel ProgDVB-t, TVRPlayer-t és DVBViewert is, de egyik sem talál csatornákat. Mit csinálhatok rosszul? Van valamilyen video esetleg a teljes beállításról?

(#1359) cof válasza zsolt1225 (#1358) üzenetére


cof
veterán

Szolgáltatód lemaradt. TVR player mindig-tv-hez való, ha kábel tv-n használnád akkor DVBC TVR player. Kezd ezzel szerintem egyszerű program, csak keres és kész, ha már talált csatornákat utána komolyabb programmal is lehet használni, mert lehet, hogy nincs is jel stb. és azt sem tudom, hogy mi alapján kerestél csatornákat.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1360) Bozek válasza zsolt1225 (#1358) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ahogy előttem is írták, nem ártana tudni, hogy milyen adást akarsz fogni. Ennek megfelelően kell a drivert is felrakni a gépre. Én sokáig DVB-C-re (Tarr Kft.) használtam, múltkor meg segítettem beállítani DVB-T-hez (MindigTV). Mindkét esetben DVBViewer volt használva, tökéletesen működött.

(#1361) kgymac válasza Bozek (#1360) üzenetére


kgymac
őstag

Az a jó ebben, hogy még azt sem osztotta meg, mihez szeretné használni: dvb-c vagy dvb-t. Mindegyikhez másik astrometa driver kell, ezekből egyszerre csak egy lehet telepítve.
Én ugyan az ajánlott ebay-estől vettem, de mind a három rendben működik dvbviewer-rel. (digi, dvb-c).
dvb-t-vel nem próbáltam, mert van másik típus, ami csak dvb-t-t tud. Az is rendben megy, ugyanazon gépen, dvbviewer-rel.

(#1362) cof válasza kgymac (#1361) üzenetére


cof
veterán

A driverrel kapcsolatban... én ezt telepítettem mert UPC-n használtam volna (AMDVBC_Setup_170427.exe) friss windows, és mégis fogom a mindig-tv adásait, bár az én tunerem elvileg hibás ahogy fentebb is írtam.

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1363) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Elnézést, MindigTV-vel (DVB-T/T2) szeretném elsősorban használni. Miskolc Avas.

[ Szerkesztve ]

(#1364) cof válasza zsolt1225 (#1363) üzenetére


cof
veterán

Ez így kicsit hosszadalmas lesz, ha nem írsz részleteket. Milyen operációs rendszer, milyen driver-t telepítettél, milyen antennával szeretnéd használni... ha van már kiépített rendszer akkor az antennával már nem kell foglalkozni, ha nincs és esetleg a hozzá kapottal használnád, először ki kell deríteni, hogy egyáltalán azzal van-e esélyed. Mindig tv honlap, [link], [link].

Prog finder jó program antenna beállításhoz: [link]

Itt options résznél DVB-T-t kell választani, nálunk nincs még DVB-T2, írod, hogy Miskolc Avas, az A multiplex 666.000 - 8 MHz, ezt kiválasztod, régió Europe, és itt addig játszol az antennával míg nem lesz jel pl. [link], quality-nél törekedni kell a 100%-ra de minél több % nyílván annál jobb, ezután lehet már kerestetni a PROG TV programban is.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1365) Bozek válasza zsolt1225 (#1363) üzenetére


Bozek
nagyúr

A DVBViewer esetében a Hardver menüben Földi-t ír a tuner mellett? Ha nem, akkor rossz driver van felrakva.

(#1366) zsolt1225 válasza cof (#1364) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Ez a neve programokban. Astrometa oldaláról a " AMDVBT2 BDA Driver 170427" drivert tettem fel. A hozzá kapott kis antennával 30-40% között van a level a quality 0. Volt az előző tulajnak behúzva UPC, annak az antenna kábelével 666-on 0, 674-en illetve még egy jó pár frekin pedig ez a 71% van. Windows 10 64bit.

(#1367) Bozek válasza zsolt1225 (#1366) üzenetére


Bozek
nagyúr

Normális antenna kellene hozzá. A UPC-s kábel nem arra való.

(#1368) Diák66 válasza cof (#1362) üzenetére


Diák66
őstag

Amit én nem értek, hogy az én eszközömmel miért nem lehet mérni jelszintet. :S Csak a minőséget méri.

(#1369) cof válasza zsolt1225 (#1366) üzenetére


cof
veterán

Próbálj rá akkor kábelen, talán nem tettek be szűrőt, elvileg van benne élet, bár ha van TV-d ott egyszerűbb ellenőrizni, lehet csak analóg csatornák vannak de egy próbát megér, nekem csak 58% a jelerősség ha rádugom az UPC kábelt, töröld a driver-t és telepítsd ezt: AMDVBC_Setup_170427.exe. Aztán DVBviewer-ben tudod ellenőrizni, hogy felismerte-e DVB-C-nek a tuner-t, ott egyből indíthatsz is egy keresést Cable All-t választva Scan --> Scan Range.

Ez a kis antenna kevés lesz nálad a DVB-T-hez, be kell szerezni egy másikat, attól függően, hogy mit ír a mindig-tv oldala, beltéri, kültéri vétel.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1370) cof válasza Diák66 (#1368) üzenetére


cof
veterán

Nálam is csak a DVB-T része működik a DVB-C nem. Bár nálam fordított a helyzet, csak jel erősséget jelez, minőség 0%. Elvittem egy DIGI-s ismerőshöz is, PROGDVB-n rápróbáltam, ott is csak jel erősséget jelzett, bár egy MUX-ot megtalált, de már el nem indította a csatornákat. Többször nem kerestettem, hagytam annyiban.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1371) zsolt1225 válasza cof (#1369) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Na most T-s és régebbi C-s driverrel csak a TVRPlayer C-s verzióba bejön egy jópár csatorna amit lehet nézni, de elég gagyi programnak tűnik.
A többi program nem ismeri fel a C-s tunert se T-s, se C-s, se régi C-s driverrel sem.

(#1372) cof válasza zsolt1225 (#1371) üzenetére


cof
veterán

DVBC-TVR programmal? Ezek szerint megy UPC-n. Progdvb-n sem lehet így kiválasztani? [kép]

Én úgy törlöm a driver-t, hogy eszközkezelőben eltávolítom (driver törlése is pipa), ekkor írja, hogy indítsam újra a gépet, de elindítom a AMDVBC_Setup_170427.exe-t, itt is törli az előző driver-t, ekkor újraindítom a gépet, közben tuner kihúz, majd megint AMDVBC_Setup_170427.exe és ha végigment tuner be. Nekem így felismeri DVBviewer DVB-C-nek. [kép] Ha nem akkor, Beállítások --> Opciók --> Hardver (Itt piros az ASTROMETA DTV FILTER) akkor eszközök érzékelése, és elvileg mennie kell. [kép]

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1373) zsolt1225 válasza cof (#1372) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Progdvb-n ha kiválasztom akkor piros marad és nem tudom OK-zni. Multiplexbe nincs semmi, valami beállítást kér, de nem lehet semmit beállítani.
Na úgy csináltam ahogy mondtad, a AMDVBC_Setup_170427.exe után ismeretlen eszköz marad bulk-in-ként. Ha a AMDVBC_Setup_160614.exe-t teszem fel akkor jó. A Dvbviewer most már látja, mint dvb-c és cable all van, de végigkerestettem vele az egészet, de nem talált semmit.

(#1374) cof válasza zsolt1225 (#1373) üzenetére


cof
veterán

Írtad, hogy találtál a saját programjával csatornákat, DVBC-TVR-el, mennie kellene DVBViewer-ben is. Az én tunerem hibás, még a saját program sem talál egy csatornát sem de ha ott megy akkor működnie kell másik programmal is.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1375) zsolt1225 válasza cof (#1374) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Na neten keresgéltem és találtam egy jó progit: SichboPVR. Van benne műsorujság, felvétel, sok beállítási lehetőség. Végigkerestem az összes frekvenciát, automatán kiszedte listára csak azokat amik nincsenek kódolva, töröltem a feleslegeseket és így van 21 nézhető csatorna köztük még comedycentral family, discovery, sport2, eurosport1 meg még pár csatorna. Tetszik a program.

(#1376) Diák66 válasza zsolt1225 (#1375) üzenetére


Diák66
őstag

Jó kis progi, bár eddig azt hittem csak DVB-T-re jó. Na majd megnézem, hogy kábelen hogyan viselkedik. Ami hiányzik belőle, hogy nem kezeli az infra távirányítót. progdvb-t már rávettem és nagyon jól konfigurálható. Még az LG TV távirányítónak a jeleit is veszi.

(#1377) Jetteroh válasza Diák66 (#1376) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

A SichboPVR-t régóta használom DVB-C -s vételre a DIGI csatornáihoz. (Ha visszaolvastok többször említettem). Az utóbbi időben már a régebbi nagy erőforrás-igényességét is leküzdötte. :C

(#1378) cof válasza zsolt1225 (#1375) üzenetére


cof
veterán

Örülök, hogy sikerült beállítani. Bár mennie kellene a többi programban is, de ha kielégíti az igényeket kár vele tovább foglalkozni.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#1379) Diák66 válasza Jetteroh (#1377) üzenetére


Diák66
őstag

Hát nekem sehogy se sikerült rávenni DVB-C vételre. Realtek DVB Filterként ismeri fel és a csatorna keresésnél ki kell választani a "telephelyet" és csak ez alapján keres csatornát. A teljes sávon keresés is elég magas frekvenciatartománytól kezdődik. (380 MHz azt hiszem) A Vidanet meg egész alacsony frekvenciákat használ.

(#1380) Jetteroh válasza Diák66 (#1379) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

Beállítás->TV Sources-ben: ASTROMETA DTV Filter-be belépsz;
Rákattintasz: New; Select your local broadcast area.
->Hungary->All Channels(6900 Ks 256QAM) - például van, ha nem tudod a listában megtalálni. Azt nem tudom, hogy a Vidanet-nek melyik kell, de van választék az AllChannels-ből... :B

[ Szerkesztve ]

(#1381) Diák66 válasza Jetteroh (#1380) üzenetére


Diák66
őstag

Hát ez az... nekem csak All Channels 8 MHz van, semmi más..... Bár érdekes, hogy a laptopom Astrometa DTV Filtert ír, míg az asztali gép Realtek DTV filtert.

Gyanúm szerint ez a program csak DVB-T/T2 módban ismeri fel a tunert.

[ Szerkesztve ]

(#1382) Jetteroh válasza Diák66 (#1381) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

Akkor olvass vissza, hogy hogyan kell DVB-C-ként telepíteni a drivert.

(#1383) kgymac válasza Jetteroh (#1382) üzenetére


kgymac
őstag

Ráadásul a realtek filter felvet egy másik eszközhöz telepített drivert vagy programot.

(#1384) Diák66 válasza Jetteroh (#1382) üzenetére


Diák66
őstag

Nem olvastam vissza, inkább megoldottam magam. Win10 X64 alatt az astrometa oldaláról leszedett drivert nem használja a pc. Mondván nincs digitális aláírása, vagy sérült. Helyette letölt magának egy látszólag teljesen azonos drivert. Természetesen telepíti is saját maga. Ezzel a driverrel működik minden más program C és T esetében is. A progDVB pl. 3 tunernek látja (C T és T2). ShiboPVR sajnos nem. A windows által telepített driverrel csak T, míg ezzel csak C. A különbség eszközkezelőben ennyi :

A régebbi driver nem működik windows 10 alatt.

(#1385) Diák66


Diák66
őstag

Sajnos a tuner problémáját ez a driver sem oldja meg. 😐

Eltűnik a jel és csak akkor jön vissza, ha egy "üres" frekvenciára állítom át, majd vissza. Ez a probléma, csak 300 MHz felett jön elő kb 400 MHz-ig. Ránézek SDR Sharpban is, hátha látni valamit.

(#1386) Jetteroh válasza Diák66 (#1384) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

Ez a probléma érdekes: Nekem is Windows 10 x64 Prof. van és ebbe sose futottam bele...

(#1387) Jetteroh válasza Diák66 (#1384) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

Jelenleg az Eszközkezelőben nekem is Astrometa DVB-T2 device-ként jelenik meg (bár nincs most rádugva, így be kellett kapcsolnom a 'Rejtett eszközök megjelenítése'-t).

(#1388) Jetteroh válasza Diák66 (#1384) üzenetére


Jetteroh
csendes tag

Próbáld meg esetleg a megjelenő régebbi drivert: 2016.06.14. Nekem az van fenn a gépen.

(#1389) Bozek válasza Diák66 (#1384) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ha a digitális aláírással van gondja, akkor kapcsold ki a Driver Signature Verification-t. Ezek után már tudod telepíteni.

Egyszer ismerősnél egy vadi új nyomtató szórakozott, sehogy se lehetett telepíteni. Ott is megoldódott a probléma ezzel.

(#1390) Diák66 válasza Jetteroh (#1388) üzenetére


Diák66
őstag

A 2016.06.14 driverre kis sárga háromszöget kapok és az alábbi hibaüzenetet: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) Nem létező eszközt adtak meg.

A digitális aláírás nélküli drivert is telepítettem, de látszólag semmi sem változott. Mindössze a Shibo PVR az, ami végre C-s eszköznek látja, de cserébe a T nem kereshető le. Az aláírtal pont fordítva. Sebaj Prog DVB-vel megy.

Egyébként SDR Sharp-ban jónak tűnik a jel, így nem értem TV nézés közben miért veszíti el a jelet 300-400 MHz között.

(#1391) fa4hu válasza Diák66 (#1390) üzenetére


fa4hu
őstag

Innen a 160614-es drivert tedd fel.

(#1392) Diák66 válasza fa4hu (#1391) üzenetére


Diák66
őstag

Akkor leírom még egyszer.

"A 2016.06.14 driverre kis sárga háromszöget kapok és az alábbi hibaüzenetet: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) Nem létező eszközt adtak meg."

Pont alatta, amire válaszoltál.....

(#1393) fa4hu válasza Diák66 (#1392) üzenetére


fa4hu
őstag

Nálam Windows 10 alatt a legfrisebb driverre adott sárga háromszöget, arra, amit írtam, nem. De sajnos azzal sem működött, csak kizárólag a hozzáadott telepítő lemezen lévővel.

(#1394) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Esetleg valaki tud működő chanel editort-t,ami képes együttműködni progdvb-vel?

(#1395) Lacix29 válasza fa4hu (#1393) üzenetére


Lacix29
őstag

Ami nekem működött Windows 10-en

driver signature vizsgálat kikapcsolása administrator-ként indított parancssorból:

bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON

Eszköz eltávolítása (Driver uninstall) eszközkezelőből

C:\Windows\System32\Driverstore\FileRepository -ban:
amdvbt2-vel kezdődő folder törlése

170427-es driver installálásának indítása, de csak az első lépésig
ekkor a
Felhasználói folder\AppData\Local\Temp
-ből a legutolsó 7z.. kezdetű folder kimásolása. Ebben vannak a driver-ek.

Eszközkezelőből a driver frissítése az előbb kimásolt folderből

bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF

Itt is van pár jó ötlet:
[link]

Plex-hez próbálta valaki használni ezt a tuner-t ? Nekem sajnos sehogy sem talál csatornát.

[ Szerkesztve ]

(#1396) Diák66 válasza Lacix29 (#1395) üzenetére


Diák66
őstag

A drivert a telepítőből is ki lehet nyerni. 7-zip progival ki lehet csomagolni az exe fájlt és minden ott van kéznél. csak a .inf kiterjesztésű fájlt kell telepíteni.

(#1397) Henrico válasza Lacix29 (#1395) üzenetére


Henrico
tag

Én is éppen a PLEX-el küzdök.. szintén nincs egy csatorna sem.. talán mert csak DVB T-t lát? DVB-C nem is keres.. nem az a baja?
Jutottál azóta vele valamire?

(#1398) qqcqqc válasza Henrico (#1397) üzenetére


qqcqqc
őstag

Én szerettem volna linux alatt használni, de csak földi adásokat fogott. Kábeles részt nem tudtam életre kelteni.

(#1399) Lacix29 válasza Henrico (#1397) üzenetére


Lacix29
őstag

Végül talált csatornát Plex-ben, de nem tudom hogyan jött össze. Sok pvr-es server-t is próbálgattam közben.
Plex élő tv-nek nagy hibája, hogy nem tud epg-t levenni a dvb-c-ből, meg kell adni hozzá xml fájlt, hogy menjen, de sajnos csak nem működőt találtam Magyarországról, így nincs műsorújság.
De később már nem nagyon akart működni, miután más usb portra raktam az eszközt. Most újra próbáltam meg is találta a csatornákat (Osztrák tuner xml fájlt írtam át digi-sre), de mégsem látszik semmi csatorna az általam használt xml-el. De lehet csak az adatbázis romlott el.

Most nextpvr-t használok és kodi élő tv-ben tudom nézni android-on.
plex alá is van nextpvr plugin, azt bárki tudja használni a baráti körből is, a plex tv-s részt, csak a plex pass tulaj. Bár ennek nincs szép interfésze.

(#1400) Henrico válasza Lacix29 (#1399) üzenetére


Henrico
tag

Sajnos a nextpvr-t kipróbálva, nekem semmilyen csatornát nem talál.. milyen beállításokkal próbálkozzak? DIGI kábel van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.