- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Russlana
csendes tag
Hogyis mondjam,olyan nehéz megfogalmazni,mikor érzem,hogy jelentkezik.Olyan másnak érzem magam.Mintha az agyamba így menne valami...vagy nem is tudom.nem vagyok talán túl fáradt ahhoz,hogy aludjak még..olyan más minden.Szédülés-érzésem van.Minden este beigazítom a kis párnámat a fejem alá,úgy,hogy eléggé tartsa a fejemet,mert nem mindegy hogyan van a fejem sem.Barátom mindig mondja,hogy állandóan át akarok gurulni a hátamra,ő is folyton kelteget.Főleg mikor naponta jelentkezik.Aztán pár napig semmi.igazi rituálé van nálunk alvás előtt.:-)Van egy teám,egy biotea,Bio Mandala a neve,amiből 2 filtert egy órán át áztatok,és amikor azt megiszom akkor nagy ritka mikor előjön.Ez a tea eddig a legjobb ami bevált.Meg sok italt iszom,mert már arra is gondoltam,hogy nem kap az agyam elég oxigént,talán az a baj.Miután elalszom,különböző módokon jelenik meg...van mikor sipolás hang jelentkezik,nagyon hangosan,úgy,hogy,azt érzem leszakad a fülem.Tudod,ilyenkor olyan furcsa sötét helyen érzem magam,de tudatomnál vagyok,és mikor nagy nehezen sikerül kinyitni a szememet,visszahúz az álom,s csak folytatódik-folytatódik.Sokszor van így,hogy nagy nehezen fent vagyok végre,s visszaesem.Ilyenkor ha sikerül felkelnem,arra koncentrálok vissza ne essek.Nos hangom az semmi...a fülem szinte mindig fáj,nem tudok már ébren sem moccanni,olyan mintha sokkot kapnék,vagy nem tudom.Azon is gondolkodtam,hogy talán nem hiába történik ez sem,mint más dolog sem az életben.Talán bennünk,akikkel ez történik,van valami közös.Mert értem én,hogy a stresszes állapotokat mindenki máshogy éli meg,meg vezeti le,de a mai világban már szinte mindenki stresszes,miért csak néhányunkkal van ez??!!Tudod mit szerettem volna kérdezni,hogy a füleddel neked is van problémád???Sipol meg ilyenek...??
-
Russlana
csendes tag
IIiiiigen,én is úgy érzem,hogy mielőtt kezdődik,már nem igazán vagyok tudatomnál.Olyan mintha picit így szédülnék,vagy hasonló.Másabb lesz a kedvem,máshogyan mozgok,meg észrevettem,mikor ilyenkor felkelek belőle olyan furik a szemeim is.Én is be szoktam venni Xanaxot,tudom nem kellene,mert nem egészséges,meg tompít,de picivel jobb másnap.Nekem attól még ugyanúgy van.Pszichológus nem segít,mert már egyszer-kétszer megpróbáltuk,mikor még rémálmaim voltak inkább(ezek nagyon durva rémálmok)de most meg ezek az álmok vannak többségben.Most már örülnék inkább a rémálomnak,az nem olyan rossz,mint ez.Sok ismerősömnek elmondtam a problémát,senkinek nincs mégcsak hasonló sem,azért is örülök,hogy vannak még akiknek van,mert féltem,hogy valami bajom van esetleg.Már minden rosszra gondoltam.Te voltál már valahol a problémával???
-
Skultéti
újonc
Sziasztok!
Ma reggel nekem is ez a bénulásos IZÉ jött elő. Mivel már többször előfordult velem, gondoltam most már rákeresek a neten, mert kezd idegesíteni. Gyorsan rá is akadtam erre a topicra és megnyugvással tölt el, hogy nem csak én szenvedek ebben. Viszont végigolvasva az itt leírtakat abszolút ráismertem a dologra.
Reggel felébredek, de nem tudom megmozdítani semmilyen végtagomat, hang nem jön ki a számból és még a szememet sem tudom kinyitni. Kb. 5-6 alkalommal ébredtem már így. Az első 2-3 esetben én is megijedtem és próbáltam tenni ellene és segítséget kérni, de csak feküdtem mint egy darab fa. Aztán egyszer csak sikerült pl. a bal lábfejemet megmozdítani, utána szép lassan minden végtagom megmozdult, majd utóljára a szememet tudtam kinyitni. Nekem fények meg árnyak nem voltak. De pár dologgal szerintem tuti össze függ az élmény. Megfigyeltem, hogy pár előzmény mindig egyezik minden esetben.
1. Például a 6 alkalomból 5x mindig aludtam előtte délután 1 órácskát. Ennek hatására este csak nehezen tudtam elaludni, 1-2 órás kínlódás után.
2. Este félelmetes filmet néztem. Sci-fi horroros stb. Ezeket kis korom óta szeretem és nem félek film közben sem, de tudat alatt lehet, hogy még is, csak magamnak sem ismerem be. :-)
3. A hanyatt fekvést nem figyeltem meg, csak miután elolvastam az itt leírtakat. Tényleg úgy emlékszem vissza, hogy szinte minden alkalommal hanyatt ébredtem.
4. Lefekvés előtt kajáltam. Nálam ez mindig azt váltja ki, hogy álmodom tőle. Nem feltétlenül rosszat, csak egyszerűen álmodom valamit. Ez is kiválthatja a jelenséget.
5. Meglátásom szerint van ( és a körzeti dokim szerint is) egy kis pánikbetegségem is ami hol jobban, hol kevésbé előjön életem során. Orvosságot nem szedek rá. De szerintem ez is hozzájárulhat ehhez a reggeli bénuláshoz.
Továbbá magas vérnyomásom is van vagy 4 éve amire gyógyszert szedek , ill. refluxom is van amire szintén gyógyszert szedek. Sajnos volt már párszor halál közeli élményem is a vérnyomás gondom miatt régebben és a reflux is tud szívinfarktus előtti tüneteket okozni. Szerintem ezért alakult ki a pánikbetegségem is.
Ezeket a betegséges dolgokat csak azért írom le, hogy hátha valaki szintén küszködik ilyennel és lehet, hogy ez egy társbetegsége valaminek vagy valamilyen kialakuló betegségnek az előjele. Egyébként 35 éves férfi vagyok. Életerős, sportos és régebben nagyon stresszes életet élő ember vagyok.
Mostanára egyébként megtanultam kicsit kezelni a dolgot, mert miután alvásból "fölébredek" tudom mi következik. Lényeg, hogy nem szabad félni és meg kell várni még elmúlik ez a dolog magától. 1-5 perc nekem általában a dolog. Mivel a tudatom már ilyenkor felébredt, ezt már tudom irányítani. Már mint, hogy ne parázzak és feküdjek szépen nyugodtan.
Nekem sokat számít a tudat, hogy "sorstársakra" akadtam és nem vagyok egyedül ezzel a dologgal a világban. Remélem én is segítettem valamit az irományommal.
Ha kérdés van csak nyugodtan keressetek. Szép álmokat mindenkinek! :-)
-
Crystalheart
őstag
-
Tim82
félisten
Emlékeim szerint létezik valamiféle álom-paralízis (nem tudok jobb szót rá), ami nem tekinthető lélektani szempontból betegségnek. A lényeg, hogy bizonyos testhelyzetben aludva elég sok ember él át olyan, számára rémisztő álom-jelenséget (nagyon gyakran ez nem képet, hanem hangjelenséget jelent), amiből nagyon nehezen tudja kiszakítani magát.
Velem is elő szokott fordulni, ha az egyik oldalamra fordulva alszom (és valamiért elzsibbad az azon az oldalon lévő kezem), én általában olyan hangot szoktam "hallani", mintha egy vonat közeledne felém lassítás nélkül. Szerencsére utolsó pillanatban nagy erőfeszítéssel, de felébredek.
Valamikor olvastam, hogy egyáltalán nem ritka jelenség az ilyen, akkor megnyugodtam, hogy nincs ezzel semmi gond. Mintha az agyféltekékkel, a vérellátásukkal lenne kapcsolatban a dolog (amit nyilván befolyásol valamennyire az alvás közbeni testhelyzet), de nem mentettem el az erről szóló cikkeket és már nem emlékszem, hogyan találtam rájuk (bő másfél-két éve volt, hogy ez foglalkoztatott).
Egyébként az is fura, hogy szinte soha nem tapasztaltam ilyet, ha nem az itthon lévő ágyamban és nem egyedül aludtam. Barátnőmnél alszom, mint a tej.
-
Vladi
nagyúr
A hallucináció az egy dolog, hogy te konkrétan mit, az meg egy másik. Az csak rád jellemző, és nem véletlen a tartalma.
A következő gonosz kérdésem ez lenne: mi történt veled 10 évesen?
De nem is mondtam, hogy probléma, csak lehet, hogy van valamilyen személyes tartalma, eredete a dolognak.
A pszichiátriát és a pszichológiát meg ne keverjük ha lehet kérni.
-
westcoastog
veterán
kis adrenalint lök az emberbe az biztos
én is színeset álmodok, sőt én is irányítom, emlékszem azt álmodtam hogy egy jó csajjal beszélek msn-en,(rózsaszín volt a beszélgető ablak
) és gondolkodtam azon hogy mit írjak, és azt is írtam, szóval frankó volt, suliban próbálok nem el aludni, kicsit kínos a helyzet, ahogy ott rángatózok mint egy bolond.
-
westcoastog
veterán
Ez a téma engem is foglalkoztat, meg az alvajárás is nagyon érdekel, ngc-n láttam róla egy műsort, az ember felébred és teljesen úgy mozog/cselekszik mintha ébren lenne, elrejtettek a szobában neki egy csokit, elkezdett alvajárni, és megtalálta a csokit rögvest, a másik ember meg felébredt, levett egy képet a falról és nézegette, hát érdekes.
am ilyen zuhanásos történet nekem is van gyakran, és azt látom olyankor hogy egy 2 szintes lépcsőn meg botlok, volt ebből már vicces helyzet is, suliban sikerült irodalom órán bealudnom, azt veszem észre hogy felriadtam, de majdnem felugrottam a székből, és láttam hogy mindenki nevet.. -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Első alkalommal kb. 10 éves lehettem.Még ma is tisztán emlékszem. Fekszek az ágyamon és nézek. Persze sötét van,...
- Apple Watch
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Napelem
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 845 G11 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest