Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
válasz Dany007 #4221 üzenetére
A "GAMER" egy eléggé relatív fogalom, nálam, pl. ha minden játékot tud futtatni 1080p-ben magas beállítások melett, az már GAMER-nek nevezhetőnek mondom. A saját gépemre, pl. ráillik simán a GAMER kifejezés, mivel minden játékot tudok futtatni 1080p-ben ultra beállításokkal is. De vannak olyanok is akik szerint a GAMER az csak olyan lehet, amin futnak a játékok 4K-ban max élsimítással.
Ez olyan, mint a sportautó, a BMW M3 is az meg a Ferrari Enzo is, mégis van egy kis teljesítmény- és árkülönbség is közöttük.
Mondjuk az a tény, hogy amit itt felsoroltatok hulladékok, az inkább "VICC" kategória, mint GAMER...
[ Szerkesztve ]
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Lord Myn
senior tag
Ó, ha időmilliomos lennék, ez lenne egyszer a karácsonyi ajándékom... Elmennék, vinnék játékokat és nyomnám fel az összeset 1080p/Ultra-ra, azt néznénk mit történik.
Bár 25 éve a Total Eclipse-t is 3-5 fps-sel nyomtuk C64-en és az mégis csak GAMER volt...
-
Lord Myn
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
Itteni, HA-s GAMER PC:
Specifikációk:
◌ Alaplap: Gigabyte F2A55M-DS2 rev. 3.0 [Link]
◌ Processzor: [/B ]Amd Athlon II X4 740 3.2Ghz turbo 3.7Ghz [Link]
◌ Memória: Crucial 4GB memória [Link]
◌ Videókártya: [/B ]Geforce gt 210 1GB ddr3 [Link]
◌ Tápegység: N-Base 500W
◌ Ház: Aerocool M40 [Link]Mindez 55 pénzért, HDD/SSD nélkül, ha jól látom...
Természetesen a VGA 64-bites, szerintem egy Intel HD 4000 sarokba küldi. Kedvem lett volna megkérdezni, hogy a Witcher 3, GTA V és társai, hogy futnak rajta, ha már Gamer...
-
-
Lord Myn
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
válasz snecy20 #7189 üzenetére
Na, várj-várj-várj...
Netscape bőngésző? Meg sajátgép? Ezek már bőven a Win95 és utáni cuccok. Ilyenek még nem voltak '94-ben... Sőt, nálunk még internet sem. A Win95-höz emlélszem, hogy már kevés volt a "mezei" 486, oda legalább egy DX4, de inkább Pentium kellett, ha megfelelő sebességet akartál, akkor 16+ MB (leginkább 32MB) memóriával.
-
Lord Myn
senior tag
Itteni cucc:
CREATIV SB XFI ELITE PRO THX HANGKÁRTYA 7.1
CSÚCSKÁRTYA 24 BIT 192KHZ
GYÁRI TARTOZÉKAIVAL
KIFOGÁSTALAN MŰSZAKI ÉS ESZTÉTIKAI ÁLLAPOTBANMindez potom 67,5k-ért, ha jól emlélszem új korában is olcsóbb volt, vagy kb. ennyi az ára és annak már közel 10 éve...
-
Lord Myn
senior tag
Találtam egy jót, itteni, címben csak annyi, hogy 2GB DDR3 VGA PCI-E, később kiderül, hogy egy 64-bites csúcs R5 230 -at (még csak nem is GCN alapú) takar.
Mindez 16000-ért, bár a jó hír az, hogy ez már a postaköltséget is tartalmazza...
-
-
Lord Myn
senior tag
Itteni... tizenéves MSI "Gamer" Notebook, Core2Duo-val (!), DDR2 (!!) RAM-mal, 8600GT-vel ("viszonylag erős videókártya" ) és 60 (!!!) GB SSD-vel, mindez 50k-ért, a legszebb a következő mondat:
A gép – a viszonylag erős videokártya jóvoltából – a 3-4 évvel ezelőtti játékokat is megfelelően futtatja (mint ex-gamer típus…)
Szerintem úgy gondolta, hogy a 13-14 évvel ezelőttieket...
-
Lord Myn
senior tag
válasz Silεncε #43165 üzenetére
Jó lenne, vagy legalább annyit, hogy írjon már pár nagyobb 3-4 éves címet, ami megfelelően fut... (Konkrétan a hurcis laptopomban lévő Intel HD 4400-es is köröket ver erre a VGA-ra, de azzal is csak max. kisebb indie játékokat tudok játszani az elmúlt 5 évből).
Szóval igen, ez már nem csak simán hülye árazás, hanem egyszerűen hamis információt állít a gép teljesítményéről.
-
Lord Myn
senior tag
válasz MasterDeeJay #43167 üzenetére
Pont ez az: DX11 mióta van? Kb. 9 éve? A 8600GT újkorában is alsóközépkat. volt, szóval a 3-4 éves játékok többsége el sem indul rajta (azért is írtam, hogy inkább a 13-14 éves játékok a reális, főleg a "megfelelően" kifejezés miatt). A 60GB-os SSD lehet, hogy gyors, de manapság szinte használhatatlan, alsó hangon 120+ GB kell egy netezős/office géphez is. Szerintem még a 25 is sok érte (főleg 30 perces akksival), inkább 20 vagy kicsivel alatta (ha tényleg makulátlan). De 50... azért három ilyet kellene adnia.
-
Lord Myn
senior tag
Ha már itt grammar náciskodunk... Én évek óta elengedtem a témát, kb 15+ évvel ezelőtt (pedig akkor hol voltak még ilyen állapotok, mint manapság) még azon b*sztam fel az agyam, ha ilyeneket hallottam/olvastam: eszeK, iszoK, alszoK, fürdöK, stb (és ezek rendesen TV műsorokban, reklámokban, szinkronizált filmekben voltak). Pedig, ugye, a magyar nyelv egyik nagy sajátossága az alanyi és a tárgyas ragozás (ha jól tudom, ez semmilyen más nyelvben nem létezik, ezt a legnehezebb megtanulni egy külföldinek, aki magyarul tanul) és már általános iskolában (már aki) megtanultuk, hogy ikes igének NINCS tárgyas ragozása, csak alanyi. De ma, szerintem, örülnék, ha csak ezt vétenének el az emberek, szerintem a többség azt sem tudja, mi az, hogy alanyi/tárgyas ragozás... Örüljünk annak, hogy nem ugatnak még az emberek beszéd helyett.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Tibiajax #46799 üzenetére
Én opr-rel és Trailblazer-rel értek egyet. Semmi kedvem, mindenféle beszélni sem tudó barommal társalogni, aki azt sem tudja mit akar (vagy épp melyik bolygón van). Ha elkezdődik privátban/emailben a kommunikáció és az értelmes, ill. nagyjából helyesen is tud írni a leendő vevő (dyslexiásoktól elnézést, bár ez általában fogalmazásból kiderül, hogy kinek van ilyen handicap-je), akkor rögtön megy telefonszám is. Többiekkel egyszerűen nem fogok üzletelni, ha dupla áron venné meg a cuccot akkor sem.
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz Trailblazer #50626 üzenetére
Persze, hogy van... Ez egy prequel mód a 4. részhez, amikor Nico Koszovóban háborúzott.
De van más is, pl. a Just Cause 2-t kétszer is le tudja futtatni a gép...
-
Lord Myn
senior tag
Helyi 'Gamer' notebook, első gen.-es i5-tel és a hozzá tartozó szuper Intel HD-val... (Lapos TV-re is kötheted, ami Játéknál nagy előny szerinte! )
Kezdődik...
-
Lord Myn
senior tag
Ja, hát, persze, ha a 'gamer' szónak az eredeti értelmét nézzük... Otthon a gyerkőcökkel a bestof még mindig az emulátoron játszott Bomberman (SNES), Wizard of Wor és Inter. Karate (C64), Lotus III (DOS), illetve mostanában a Steam-en vett Horizon Chase Turbo (ezt lehet egyszerre négyen is osztott képernyőn).
De akkor ennyi erővel úgy is reklámozhatom az ezeréves sz*romat, amikor eladom, hogy ez gamer, mert tudsz mellette bujócskázni vagy ha lecsukod a fedelét, akkor lehet rajta sakkozni/kártyázni/matchbox-ozni...
-
Lord Myn
senior tag
válasz envagyok #51264 üzenetére
Egy vicc jut eszembe:
Ember bemegy a gyógyszertárba, hogy óvszer kell neki, megkérdezi a pultos, hogy mekkora méretre, előveszi a cuccot, megmutatja és kirakja mellé a pénzt. Következő ember is bejön beáll egy másik pulthoz, neki is óvszer kell, előveszi, kirakja a pénzt. Pont ekkor betéved egy feketebörű krapek is, elcsodálkozik egy pillanatra, aztán kapcsol, előveszi ő is a cuccot, majd nagy vigyorral besöpri a két másik pénzét...
Már nem is tudom, hogy jutott eszembe ez a vicc... (Mint ahogy az sem, hogy mi köze az üzleti tapasztalatodnak ahhoz, hogy a '80-as évek elején C64 demókat írtál... )
-
Lord Myn
senior tag
válasz #89309696 #52646 üzenetére
Ne a PS3-as megjelenést vedd alapul...
2015. tavaszán jelent meg PC-re, ami ok, hogy több, mint 4 éve volt, de a multi részét a mai napig fejlesztik (a kezdeti 65GB-os méret mára kb. 90GB) és ha 4K-ban full-full-on akarsz vele játszani, azért kell alá a csúcs vas (i7/Ryzen7 + 2080 Ti). Szóval nem a CS:GO szint, mint a példában...
-
Lord Myn
senior tag
Helyi, enyhén túlárazott gamer gép:
Z370, i5 8600k, 16GB, GTX 1070, 240GB SSD+3TB HDD Mindez potom 3/4(!) milláért...
Mégha perifériák is járnak mellé meg vízhűtéses, akkor is nagyon vastagon fogott a cerka, úgy gondolom.
-
Lord Myn
senior tag
válasz zolee5016 #52685 üzenetére
Látod, pedig árulhattad volna ezek szerint 800-ért is (mégiscsak SLI)...
Igen, jól olvastad, árulhattad volna, de te inkább eladtad...
Egyébként a profilomon szereplő gépet, sokkal olcsóbban vettem újonnan és ok, hogy nincs vízhűtés meg gamer monitor, viszont maga a gép alkalmazás függően kb. 40%-kal gyorsabb + több memória és tárhely.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Chaser #52759 üzenetére
de igazuk van, használni kell, nem babusgatni
Ez addig ok, amíg a sajátodról beszélsz, de az én tulajdonomról ne döntsön rajtam kívül senki... Egyébként is többre értékelem a gépeket, mint az embereket. Pl. sose tudnám egy haragosom autójának kiszúrni a kerekét vagy leönteni kromófággal, ellenben ő neki bármikor kiszúrnám a szemét vagy leönteném kromófággal és meggyújtanám különösebb lelkiismeret furdalás nélkül (igen tudom, én is érzem, hogy a szociális érzékenységem az elmúlt 10-15 évben eléggé lecsökkent...).
(#52761) koby11h: Ezzel az a baj, hogy eléggé lecsökkentené a használható autók számát, én pl. minden tekintetben kiesnék belőle (kivéve fogyasztást), pedig csak egy középkategóriás Opelem van.
Viszont a jogosítvány elvétellel maximálisan egyetértek, ha rajtam múlna az emberek 90%-nak nem lenne jogsija...
-
Lord Myn
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
válasz Kalandor #53921 üzenetére
Nem írigyellek titeket...
De vigasztaljon az a tudat, hogy ha más munkakörben dolgozol a trolibuszvezetőtől kezdve a fogorvoson át az informatikusig, akkor is ugyanennyi hülyével hoz össze a sors.
Én személy szerint szívesen elköltöznénk egy embermentes világba a gépektől (autó, számítógép, mosógép, bármi) több empátiát lehet kapni, mint az emberektől (a magasabb IQ és logikai képességükről nem is beszélve!).
-
Lord Myn
senior tag
válasz envagyok #55704 üzenetére
És mi van azokkal, akiknek nem pálya az AMD VGA? (pl. CUDA, PhysX hiánya, vessetek meg, de nekem bejönnek az RT effektek is, illetve szeretek 10-20+ éves játékokkal is játszani, amik közül sok AMD-n akkora anomáliákkal küzd, mint a fene)
-
Lord Myn
senior tag
válasz koby11h #56458 üzenetére
Dettó... Mert akkor nem elég, hogy autóm nem lesz, még mehetek börtönbe is egy pár évre...
(#56460) envagyok: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. (Néha én is írigylem őket, én meg itt túl stresszelem az életem... )
-
Lord Myn
senior tag
Helyi eladó monitor: törött kijelzővel, ettől eltekintve hibátlan működéssel
Ez milyen már? Nincs rajta se hangszóró, se USB hub, akkor melyik része működik hibátlanul?
-
Lord Myn
senior tag
válasz koby11h #57519 üzenetére
Igaz... Talán még a bekapcsoló gomb led-je is!
(#57520) gban: Nem, ez úgy van, hogy az első infót ingyen adja: alaplap hibás, de ha van rá igény elmondja a többit is... Lehet, hogy a VGA meg a proci is sz*r, a monitor meg két darabban van (és az egyik nem az állvány, mert az nincs meg hozzá), de jobb így csepegtetni az információt (szigorúan igény esetén), különben még az üzlet előtt felhúznád magad...
(#57521) hcl: Ok, de azért érzed, hogy akkor is erős ilyet leírni, (sőt ezt a szót bármilyen kontextusba helyezni egy törött kijelzős monitorral), hogy hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz koby11h #58165 üzenetére
Ezzel nálam is bepróbálkoztak ritkán (én csak személyesen üzletelek, ha új, ha régi, ha ős a tag), de nem húzom fel magam: mosolyogva mondom, hogy már nem fér bele alku, megegyeztünk. Volt aki azzal jött: csak ennyi van nálam, baj? Én meg mondtam, hogy dehogy, ha ennyit már sikerült összeszedni, akkor a maradék röhögve meglesz... (meglett. )
-
Lord Myn
senior tag
Helyi f*szság:
"Gamer hosszú távra" mindez 4 magos i5-sel (non-K), 2x 4GB memóriával és GTX 1060Ti (ilyenről szerintem még az nVidia sem hallott!) 3GB-os VGA-val...
Ha hosszú táv 2018-ig bezárólag tart, akkor még jó vétel lehet.
-
Lord Myn
senior tag
válasz MasterMark #58269 üzenetére
Abból a szempontból megérdemli, hogy "hosszú távra" (szóval nem az árát b*sztattam); a mostani gamerkedéshez is kell már legalább egy 6-magos/8-szálas proci, 16GB RAM és 6GB VRAM-os kártya.
-
Lord Myn
senior tag
válasz koko52 #58281 üzenetére
Na jó, de ez nem fél év, hanem inkább -1 év...
(#58282) koby11h: - Tegnap felvittem egy csajt a lakásomra, lehúztam a bugyiját, felültettem az íróasztalra az új laptopom mellé és...
- Tényleg új laptopot vettél? Milyen proci és VGA van benne?
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz Trailblazer #58285 üzenetére
Na, ha ez van a "hosszú távú" gépben, az még jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest