- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniman
veterán
válasz
quailstorm #6399 üzenetére
Addig vegyél,amíg lehet network adaptert meg IDE vinyót kapni
-
seniman
veterán
-
quailstorm
félisten
válasz
Ed3r_X_ #6395 üzenetére
Okos van nálunk is.
Én vettem 23-ért, dobozzal, minden fossal, öööö 3 éve? -
Ed3r_X_
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
GTX970 az egy honap garival, de egyebkent a 290x matrix legen (tulmelegedett), illetve az MSI 3870 OC (szet kellett huteni a kartyat mert tulmelegedett a VRM).
a legjobb viszont szinten a nevezett 290x matrix, immar vizen. plusz a nevezett 970 G1 (fHDig), illetve egy HIS 6950 2GB ami csendben elvitt 5760x1080at, ami akkoriban nagyon szep teljesitmeny volt.
-
Cucuska2
addikt
Életem egyik legrosszabb döntése volt, amikor vettem 5770-et 512 MB VRAM-mal.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Ed3r_X_ #6377 üzenetére
Most fordult, de olcsóbbak nem lettek.
Az ilyen megszokott, hiába írod hogy 2 Gigás kell, abban reménykedik hogy kínodban megveszed az 1 Gigásat is. Ez pontosan ugyan az mikor a nincs bontás, nincs ezaz történetre rám írnak tucatnyian, hogy neki ez meg az kéne belőle, meg a ha de mégis bontom szöveg.
-
-
Yutani
nagyúr
Érdekes árazásra bukkantam:
AMD ATI Radeon HD 3650 512MB Pcie 3999Ft/db
Geforce 9300GE 512MB Pcie 4999Ft/dbVajon miért drágább a szarabb?
-
Pickit3
aktív tag
Imádom amikor valaki 4 hónapja felrak egy hirdetés és telibesz@rja.[link] 46kilóért árulja amikor már 41k-ért újat kap az ember, de ott kezdődik a gond amikor rajta kívül még tízen ugyanezt eljátsszák. Velem van a baj vagy tényleg drágább lett a használt cucc, mint az bolti?
-
snecy20
nagyúr
válasz
zolee5016 #6364 üzenetére
A számítógépet lehet használni Internetezésre illetve Filmek nézésére de letöltésre is nagyon jó
Letöltésre mi nem jó?
Komolyan ennyi eszük van, hogy "alapműveleteket" is oda kell sorolni a PC-jük erényei közé? Egy 16 éves P233 is megfelelhet letöltős gépnek...
A laptoposhoz:
Lehet,hogy működnek akkorvalaki nagyon jól jár.
Hogyne, vesz két szart valaki 60k-ért, amiről az eladó tutibiztosan tudja, hogy nem működnek. Csak azt nem buli beírni a hirdetésbe... Tele van a net ilyen "vagy működik, vagy nem" típusú hirdetéssel. Ilyen pofátlan szöveget sem minden nap olvas az ember.
-
gban
veterán
A tápoknál is vannak gyöngyszemek:
Codegen 200X 300W tápegység eladó
Ár: 2 500 FtDell Optiplex GX620 SFF 275W Power Supply Unit
Ár: 7 000 FtDe ez semmi a többi aprójához képest:
Dell OptiPlex GX620 0PY423 Motherboard Foxconn LS-36
Ár: 10 000 Ft
Ez egy BTX lap, fillérekért kapható a kompatibilitási gondok miatt.
De van tovább is:
Dell Optiplex GX620 SFF dvd író/olvasó
Ár: 8 000 Ft
Fent van belőle a 4 db 512-es ram is, ház is, meg a proci is, "gyári hűtővel", ami úgy gyári hogy ebből a Dell-ből van, csak ezt nem írja oda.
Összességében, eladja a 10k-s gépet tripla áron.
Illetve hirdeti.... -
oriic
HÁZIGAZDA
Egyébként poén, de van rá példa, és nem csak ramoknál hanem mondjuk prociknál is. Ha szakavatott kezekben volt a cucc előtte, kitesztelhette, és a tuningpotenciál miatt lehet hogy többet kérnek érte az emberek.
Én úgy vagyok vele, ha nagy tuningos lennék, lehet hogy kicsit többet fizetnék a kitesztelt példányért, mert lehet hogy nagyobb frekvencián megy, vagy alacsonyabb fesz kell neki, esetleg jóval kisebb időzítést is tudnak a ramok.
Persze ez ritka kivétel, de létezik.
-
patomi
őstag
PH: Geil Black Dragon 8 Gb kit (2*4Gb) 1600Mhz .. Ár: 25 000 Ft
Boltban 21K. Hol élnek az ilyen emberek -
gban
veterán
válasz
Silent77 #6353 üzenetére
Nem semmi történetek vannak.
Leírom én is a történetet, amikor kitaláltam, hogy legyen itt piros pontos rendszer.Eladtam egy 478-as lapot, próbálva, megmutatva.
Modta a csóka (azóta más néven fut itt de tudom hogy ő az), szétment a lapja, tápja, meg a vga is, mert a vga eleve zárlatos volt valószínűleg, és ezért kell új.
3 nap múlva hozza vissza, sz@rt adtam el, vegyem vissza.
Nézem, 10 centis, 1-2 mm mély égés van a lapon.
Ezt is szétégette a rossz kártyával
Mondtam neki, 1. megmutattam, ment, 2. ha olyan hülye hogy elmondja hogy miért kell, akkor azért mást ne nézzen hülyének hogy mindezt elfelejti 3. addig szaladjon el amíg megteheti.Erre mutogatja, a szar lap az új tápját is szétégette - nem látszott igazából semmi a tápon.
Utólag kiderült, a táp eladóját is le akarta venni a saját hülyesége miatt, a lapra meg a tápra.
Hát mondom, így jár aki hülye.
De nem úgy van az, adjak neki 3000-et, mert annyiért megcsinálja neki az "informatikus".
Mondom, ha megcsinálja, adok 20 ezret is, mert ezt még a tervezője sem hozná helyre.
De, adjak, megcsinálja.
De mondom nem adok, mert nincs miért, látta működni, és mindketten tudjuk a valós okokat.
Még mondta 5 percig, mindezt otthon nálam, aztán nagyon meguntam, és kidobtam.
De addigra már nem voltam az a békés úriember aki amúgy vagyokEd3r_X_: igen, és az ilyen "nincs időm foglalkozni vele" emberke szó nélkül elviszi Csepelről Újpestre, csak vedd meg
-
Ed3r_X_
nagyúr
Mennyi ilyet látok, telefonnál is. Burkolt átb***s, az ilyet úgy rúgnám seggbe.
A másik kedvencem, mikor oda is írja mellé, hogy én nem értek hozzá, nincs időm vele foglalkozni, de aki ért hozzá könnyen megjavíthatja.
Csíkozós, szemetelős VGA még a kedvencem. Olcsón javítható. Olcsó és jó nem igazán van. Ha olcsó, akkor az olyan is, kontár hőlégfúvós. Ha több, akkor meg nem éri meg, mert annyiért árulják. Facebook csoportban láttam múltkor ilyen GTX 460-at, 7-ért. 5-6 lesz magába a reball, ha nincs is a városban, akkor plusz a posta. Majdnem úgy jön ki, hogy annyiért már veszek egy használtat, de jót. Nem beszélve arról hogy megéri az utánajárás ilyen kalibernél.
-
Pickit3
aktív tag
Az oszt igen.
Ennyi erővel én is felrakom a p3-as deszkámat:"Eladó egy lap ami megjavítva működik."
Anno amikor ilyen lapot kerestem akkor találtam egy hasonlót 4lepedőért. Majd a gyerek közölte ha kell a lap másik fele is akkor 8ropi. Kiderült hogy a gyerek egy félbetört lapot árult, de szerinte össze lehet forrasztani. Hajrá...egy több rétegű nyákot... -
gban
veterán
Van itt minden, horror ár, félrevezető infó:
ASUS P5QD Turbo
Ár: 5 000 FtASUS P5QD Turbo alaplap eladó. Az alaplaphoz a hátlap és a telepítő lemez megvan. Az alaplap egy hete még működött, most viszont próbáltam bekapcsolni, a ventilátorok felpörögnek, de képet nem ad. A processzor foglalatnál nincsenek hibás lábak. Képek a galériában találhatóak. Hibásként árulom, ezért ennyi az ára. Aki ért hozzá, könnyen megjavíthatja.
Megérdeklődtem, az utolsó infót mire alapozza
Eleve nem tudja mi a baja - vagy ha tudja, miért nem árulja el?
Ha meg nem ismert a hiba oka, akkor az lehet bármi - megfőtt északi híd, szálszakadás a lap közepén, stb.
Könnyen javítható, persze..... -
Dany007
veterán
LoL! A jelenlegi téli gumim jobb állapotban van, annak ellenére, hogy 8. évét tölti. De már így se ért szart se télen és dobom is ki jövőre. (sajnos adták az autóhoz és nem tudtam hogy 8 éves...
)
De még a nyárim is jobb állapotban van, ott még van 4-5mm-es profilmélység és a széle sincs elkopva, itt meg konkrétan hiányzik, de azt is dobom ki jövőre... -
Aramir
őstag
From fészbook:
"-IBM T21 laptop. Minden megy rajta"
Árat nem írt, de mindenvivő, szóval.... -
asynur
tag
válasz
proci985 #6337 üzenetére
Bezony, ezért ennyire menők most a 771 es xeon-ok, én egy e5450-et használok, g31-es lapba egy e6400-at cseréltem le, amit sajnálok az a memória csak 4gb és 800mhz (meg talán, hogy az fsb wallos lap miatt nem húzható) de még remélem legalább 2 évig gép lesz.
Szóval fejlesztésre ha van egy kis barkácsszellem elég nyerő így .
~10e-ért jutottam hozzá és a példánál maradva, i5 760-at verő/közel egyenrangú proci. (legalábbis netes benchmarkt pontok alapján, RL csak öcsém i5 660-hoz tudtam hasonlítani de ott egyértlműen nyert a xeon teljesítményben)Ugyan az utasításkészletében vannak hiányosságok az i5 höz képest (de a 64bites win10 et viszi majd) és még a tdp-je is kisebb szóval alap hűtővel is lazán elmegy, stabilan undervoltolva 1.072V-ra meg nem is eszik sokat.
Persze ehhez kellet a vágás és a bios moddolás is, de ahogy számolom egy teljesen új konfighoz képest nem egy 775-ös alaplapot kellett volna eltosznom, hogy ne érje meg
-
Hintalow
senior tag
válasz
#90933760 #6340 üzenetére
De miért mentél bele a vitába a postán kibontásról? Abba neked semmi beleszólásod/ráhatásod, ha ki akarja bontani a postán, akkor én rámondom, hogy jó, aztán megoldja, ahogy tudja
(persze ha benne volt a para, hogy a szerencsétlen zuzmója nem veszi át, ha nem engedik bontogatni, akkor megértem valamelyest) -
törölt tag
Másik topikban már beszéltünk róla, de most volt egy gyöngyszem megint. Látja a csillió értékelésem, de ő nem bízik és szeretné a csomagot kibontani postán. Mondom neki hogy azt nem lehet, mindenképp ki kell fizetni, leírom mi a menete neki, mikre használható a jegyzőkönyves felbontás stb.
Erre felháborodva közli hogy ő tőlem soha nem fog vásárolni. Oké, Tiltás.
De az aljadékja előtte bemeséli hogy neki mindenképp kell, majd három nap után benyögi ezt. Kibaszásból, mert azt hiszi már elcsomagoltam és jól kikúr így velem. Hát még csak a szekrényt se nyitottam ki, mert mikor benyögte hogy ki akarja bontani a csomagot már tudtam hogy ez nem fogja elvinni, de inkább én nem fogom feladni, mert nekem még a végén visszaküldené a marhája.Legközelebb nem fogok ennyit fáradni, az első kétes mondatfélnél tiltok mindenkit szó nélkül, le van már pusztulva eléggé az agyam nincs szükségem ilyen hülyékre.
-
TaaT
nagyúr
Vaterán beállítottam a keresést 4magos intel procikra komplett gépnél, erre kb 10-ből egy találat Pentium 4
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #6335 üzenetére
hehe, q6600 3.6on kb tudja az alaporajeles i5-760 szintjet. csak eppen az i5hez oda nem kell az esetek feleben vizhutes / 20ezres leghuto / legalabb minosegi 400-500as tap, ill nem kell vadaszni ala a hatfazisos VRMhutos EPSkonnektoros meg eletben levo p35(/p45/x48)as tuninglapot.
utobbihoz sok sikert, nekem 7 ev utan bootlockol a giga p35ds4em, pedig az alulfeszelt 3GHzre huzott q6600 tok jo volt a HTPCbe
. plusz ugye az emlekek, a 100CFMes 2800rpmes ipari papst/ 2x1900as SFlex / 2x TY140 a polirozott thermalright bordaval es a polirozott procival, az open benchen, tavasszal, nyitott ablakkal
. meg amikor rajottem hogy 1.012Vn prime alatt 35-45W kozott evett alaporajelen es hogy a celra totalisan alkalmatlan (de kilos) Thermalright borda elvitte full passzivan az open benchen.
---
de egyebkent ugyanez a baj az elsoszerias 1366os i7esekkel. a proci olcso, a lap draga, a korites (hutes, tap, haz) meg kb meg mindig az kell neki ami ujkoraban.
-
Pickit3
aktív tag
Az ár futólag jó, de az első mondat...[link]
Eladó egy trabi ami támogatja az új merci motorokat. -
gban
veterán
válasz
quailstorm #6326 üzenetére
Nekem is van 1066-os FSB, de a ram csak 667-en mehet
Ed3r_X_: persze, általánosságban igazad is van.
Ha kérdeznek, én is ezt szoktam tanácsolni.
Vagyis elmondom hogy x ezerből lesz Trabantból Lada, de mondjuk 20%-kal többől meg Opel / VW / kinek mi passzol ide.
Plusz azért benne kell lenni a dolgokban hogy "költség nélkül" fejleszd a géped, ez meg az emberek nagy részéről azért nem mondható el
Teszt: IDE HDD-t kihagytam - bár most kerítettem egy PCI IDE kártyát, mert azért csak motoszkál bennem a csere -
gban
veterán
válasz
Ed3r_X_ #6327 üzenetére
Nekem is van itthon 1155-ös, de mondom, "naponta" tesztelek a mostaniban ddr-t, ddr2-t, agp-t, pci-e-t, így az 1155 nem került bele, és egy darabig szerintem nem is fog - de majd meglátjuk.
A célnak ez is megfelel, és mint mondtam, szőriben megy általában a csere.
E7500 3k volt, annyiért elmegy konfigban az E7300, venni sem kell külön procit így a komplett eladandó gépbe, így többszörösen jól járok - anyagilag is meg sebességben is. -
gban
veterán
válasz
Ed3r_X_ #6320 üzenetére
Plusz vegyük hozzá, hogy az 1333-as 775-ös lapok "ritkák" - ezt úgy értem, hogy júzernél.
Mert aki újat vett, amikor ezek kijöttek, sokan már újabb platformot vettek.
Plusz most olyan árban mennek, hogy olcsóbb egy 1155-ös lap.Én is 775-öt használok, ez a lapom van talán 2006-2007 óta, nekem is a korlát az 1066-os FSB.
De nem cserélem le, mert hibátlan tesztelésre (ddr + ddr2, agp + pci-e), arra meg mindig kell, külön lap meg luxus ha lényegében hobbiként foglalkozol a dologgal.
én is most cseréltem procit, E7300-at E7500-ra - az első proci benne egy E2140 volt, és akkor cseréltem mindig ha "szőrében" ment, vagy minimális ráfordítással.
De a gyereknek is mindig így lett jobb gépe - simán megérte amikor drágább volt a ddr1 mint a ddr2, olcsóbb volt egy 430-as cerka mint egy 2800-as barton, stb., a fejlesztés meg folyamatos, igaz, néha azért be is kell ruházni.
Csak nem mindegy hogy mennyit.Baltoafarkas: ddr2 ára most épp nem brutál, plusz ez is kurrens, ezért ki kell fogni.
Pl. most vettem 3 db 2 gigás 800-as Kingstont (vagy ahogy sokan ismerik, Kingstone-t) 9-ért.
-
-
törölt tag
-
seniman
veterán
Amikor 98-ban építettük haver P3-asát,közel 30ropi volt bele a cd-író.
Rákérdeztünk a dvd-íróra kiváncsiságból,3kiló körül tudtak volna rendelni
Na és most?DVD-t 3ért vettem vadi újan,cd-t meg a reggeli újság után dobják,legalább nem fújja el a hajnali szél
Adok is fel hirdetést,hogy egy tizesért keresek 4960X-et.Tíz év múlva már számíthatok válaszra
-
ViZion
félisten
válasz
Beerdrinker #6304 üzenetére
engemet érdeklene a zajálatta.
kérem jőjön mijelőbb. a cimem Auckland, új zéland. kopoggyá, a csengö nemjo. -
Met
nagyúr
válasz
Beerdrinker #6309 üzenetére
Szerintm elsóre sikerültt nekije mer kikapcsssolta a hejesirás ejjenőrött
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz
Beerdrinker #6304 üzenetére
Mennyit kellett vajon a surmónak agyalnia azon, hogy ez a szó kijöjjön neki? "résszéröll"
-
patomi
őstag
Asus memo pad hd7!Csere is! ... 45 000 Ft
Csak ebből sejtem, hogy ugyan az mint az enyém(mert van elég sok féle).: "1.2 GHz négymagos" Én 30K ért vettem boltba.
-
Beerdrinker
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11