- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
0 napos lidérc árulja a GTX 1070 FE kártyát itt a HA-n 200k-ért. Erre valaki belinkelte neki az Aqua 165k-s árát. Magyar harács, pfff...
-
Yutani
nagyúr
válasz
customer114 #18055 üzenetére
Az első egy hónap hosszabbítás igen, a többiért fizetni kell. Vagy csak nekem kell tejelnem a hosszabbításért a HA-n?
-
Yutani
nagyúr
válasz
customer114 #18053 üzenetére
És szerinted 1 éve havonta fizet a hosszabbításért? Vagy ez is egy HA motor bug miatt nem jár le?
-
Yutani
nagyúr
Hogy jó tapasztalatot is megosszunk:
0 napos újoncnak 10k értékű cuccot utánvéttel küldtem, és minden rendben ment, átvette és megkaptam a pénzt is a postától, valamint megtörtént az értékelés is.
-
-
Yutani
nagyúr
Legújabb átkúrós VGA: 256 bites GTX 960 Kínából
A kártya hátuljából látszik, hogy valami Fermi változat lehet. A mellékelt GPU-Z képből az látszik, hogy 384 Cuda cores van benne, az pedig egyértelműen egy GTX 560 Ti speckója. Két db 6 pines táp is erre utal.
-
Yutani
nagyúr
Ez a kedvencem. Konkrétan semmi érdemleges nincs a hirdetésben.
-
Yutani
nagyúr
válasz
#21346560 #17644 üzenetére
Nem tudom, mire gondoltál, de a vasvilla mit keres a fürdőben? Azzal kell elhajtani a kíváncsiskodókat fürdés közben?
-
Yutani
nagyúr
Azért azt látom, hogy észnél vannak az emberek a HA-n valamennyire. Ennek eredményeképpen még mindig hirdetik a 60k-s 7970-eket, valamint a gari nélküli 50k körüli R9 380-akra sem jön vevő.
-
Yutani
nagyúr
válasz
customer114 #17292 üzenetére
Van ott még AM2+ gép is gémerként 80k-ért:
Lap: MSI K9A2 Platinum V2
Cpu: AMD Phenom II 965 3.4 GHz AM3 Black Edition
Cpu hűtő: CORSAIR Hydro Series H80i
Vga: Asus GTX650Ti-DC2OC-1GD5
Ram: GEIL Evo One 4 x 2GB DDR2 1066MHz CL5
Hdd: 250GB sata2
Psu: Antec 650W
Ház: Ajándék ház (jobb oldallap hiányzik)Az a 650W táp úgy kell bele, mint egy falat kenyér.
-
Yutani
nagyúr
Ez megvolt itt helyben?
GTX 960-at keresek 40-45 ezer között
Sziasztok!Van egy I5 4690em,16 gb ramom,csak sajna még mikor összeraktam már videokártyára nem futotta.Szeretnék végre játszani,mert időm engedi munkámból adódóan,szóval ilyen kaliberű videokártyára pályázom az árat postaköltséggel értem,Sajna ennyi van le vagyok égve.Várom hozzáértők tanácsát ,hogy van e jobb ennyiért stb.Előre köszi!
Szívesen beírnék neki sok mindent, de visszafogom magam. Esetleg gari nélküli 2GB-os 960-at fog kapni 45k-ért, de lehet, hogy nem rögtön.
-
Yutani
nagyúr
Szerintetek miért jó az, ha valaki itt a HA-n rendel meg előre egy hirdetőtől egy játékot? Mit tudhat, amit nem tudunk megtalálni a neten? Ezzel ma találkoztam, és nem értem.
-
Yutani
nagyúr
válasz
SUPREME7 #16919 üzenetére
Hát ha nincs annyi pénze, akkor azt vegye meg, amire telik!
Tisztára, mint az izraeli ügyfelek az autókölcsönzőben, ahol 17 éve dolgozta: lefoglalta a legolcsóbb Skoda Feliciát, majd megérkezve rögtön upgrade-ért veri az asztalt (VW Polo, de inkább Golf), mert az jár neki. Ja, a pofája, az biztos jár, de még inkább fizesse ki a Golf kategóriát, ha arra ácsingózik.
Visszatérve az itteni biznichez: kaptam egy másik alkudós ajánlatot, és még vigyem is be a belvárosba. Írtam a gyereknek, hogy rendben, de kijössz Csepelre a cuccért (egyébként is az volt kiírva átvételi helynek). Na, azóta nem válaszolt.
-
Yutani
nagyúr
Imádom, amikor az alábbi kombó összejön egy ajánlatban:
1. Szopjak a csomagolással és a postára járással
2. Engedjek az árból
3. A csökkentett árban még a postaköltség is legyen benne -
Yutani
nagyúr
Érdekelne a véleményetek:
Sapphire R9 380 4G Nitro használtan, 4 hónaposan kisker garival 58k-ért, vagy ez a kártya Backplate verzióban 65k-ért kiskerből újonnan?
-
Yutani
nagyúr
Helyi XONE hirdetés: capslockos a címe és még kiemelt is, hogy nehogy valaki átsikoljon rajta...
Tényleg, hogy írják azt helyesen, hogy átsikoljon?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Gyuri27 #16623 üzenetére
Akkor nekem eddig szerencsém volt. Amit kipróbálással vettem, mind működött később is. Most is egy ilyen "nímand"-tól vásárolt Sapphire HD 7870 van a gépemben, amit elhozott, futtattam rajta kicsit Heavent és azóta is megy szépen.
Viszont most nagyon gondolkodom R9 380(X) kártyában, van itt a HA-n új X-es Giga 66k-ért. Állítólag annak jó a hűtője és hát 3 év hivatalos gari van rá az eladó szerint (Cole86).
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
Gyuri27 #16611 üzenetére
Én gari nélkül kipróbálással max 30k-ért veszek VGA-t, konkrétan a 7870 ér ennyi nekem. A 40-50k-s sávból maximum garival vennék használtan, efelett pedig újonnan csak. Csábító a még garis R9 290 is, de azok óriás fogyasztók, és a G80 óta tudjuk, hogy ezek a magas fogyasztású GPU-k előbb utóbb meg akarnak szabadulni a PCB-től. Ebből élnek a BGA-zók.
Szóval egyetértünk, drágább kártyát inkább újonnan (illetve nálam játszik még a fiatal kártyát hivatalos, sok garival).
#16609 Runo csak neked: Ettől becukizol!
-
Yutani
nagyúr
válasz
Gyuri27 #16587 üzenetére
Nem tudom, hogy te mit látsz a HA-n, én az alábbit:
HD 7870: 30k körül
R9 280:
R9 280X: 45-57k között
Más kérdés, hogy a 2012-es 7870-ekre nincs gari, de akkor sem fogod megkapni 20k-ért. 25-ért sem, mert az a 7850-ek területe.
40k-s 280X egyszer volt a HA-n, nem lehet általánosítani. Nyugodtan állj oda az eladók elé és hivatkozz rá, hogy egyszer valaki valamilyen okból kifolyólag (ki tudja, miért) 40k-ért adta azt a kártyát, amit ő 50k-ért kínál, majd meglátod, milyen készséggel fogja odaadni neked. Semmilyennel. Azt mondom, ha van rá 1,5-2 év gari, a 280X-en el lehet gondolkodni 50k-ért. Én mondjuk nem vennék, áramtemető...
-
Yutani
nagyúr
válasz
MasterMark #16512 üzenetére
Ilyenen még fenn tudtok akadni?
Írd meg neki, hogy bunkó, és felesleges válaszolnia, mert letiltottad. Nyugodtan játssz sértődött óvodást, mostanában ez itt szokássá vált.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Chaser #16447 üzenetére
Két éve történt az alábbi sztori, BIOS password témában (2 éve írtam le, copy-paste):
2-3 éve egy 60 körüli kolléganőmnek javasoltam egy Lenovo G550 notit, amit megvett, és azóta is használ. Néha vannak problémái, de leginkább a mobilnettel, valamint az általános hozzá nem értés miatt, de azért elvan a gépecskével.
2 hete jelentkezett, hogy nagy halál van, a gépe nem indul, le van jelszavazva, stb! Háttérinfo: egy munkanélküli szomszédjának, annak nagy könyörgése után köcsöndta a gépet abból a célból, hogy szerencsétlen meg tudjon szerkeszteni egy önéletrajzot és el tudja küldeni. A gépet visszakapva a szomszéd mondta, hogy nem jó ez a gép, 33%-os csak(?), használhatatlan. Ezután derült ki, hogy el sem lehet indítani, mert BIOS és HDD password gátolja a használatban. A szomszéd azt mondta, ő semmit nem csinált a géppel, nem tudja mi ez, nem nyúlt hozzá.
Én megkaptam a gépet, sajnos nem tudtam a BIOS passwordot megszüntetni (nem akartam szétcsavarozni a gépet, látható helyen az alsó részén, a lecsavarozható borítás alatt nem láttam sehol a CMOS elemet). A HDD passwordot szintén nem tudtam eltávolítani, erre elvileg csak egy teljes HDD törlés a megoldás. Javasoltam a kolléganőnek, hogy vigye el szervizbe a gépet. Ő közben felhívott egy szervizt, és ott horror dolgokat mondtak neki. Mindegy, pénteken visszakapta a gépet, nem tudtam vele mit kezdeni. Ő még mondta, hogy beszél a szomszéddal, hátha eszébe jut, mit csinált a géppel.
Ma a következő emait kaptam a hölgytől:
Mint ahogyan azt látod, már a saját gépemről [írok]. A telefonomon láttam, hogy kerestél, ezért írtam az SMS-t, aztán később láttam az üzeneted, hogy hívjalak vissza, de ezt azért nem tettem meg, mert már egyrészt megbeszéltük, hogy te mindenképpen átnézed a gépet, másrészt akkor már tudtam, hogy a szomszédom szívat és kénytelen vagyok a cél érdekében alávetni magam az akaratának.
Szóval az történt, amit már sejtettem; a szomszédom azért kérte el a gépem, hogy pénzt csináljon magának, a többi csak duma volt. A password-ot ő tette be, természetesen tudta, így minden további nélkül, mikor pénteken a gépet visszaadtam neki, másnapra már megcsinálta. Az indok az volt, hogy lassú a gépem és ő csak segíteni szeretett volna, letörölt egy csomó dolgot, ami szerinte fölösleges volt (most nincs word, amit feltettél outlok-os levelezést, az eltűnt és minden máshol van a gépen) állandó hibaüzenetet ír ki, elsötétül a képernyő, mert képernyő illesztési probléma áll fenn, szerintem rosszul állította be az illesztési időt. A képeket kimentette, most egy pendrive-on van.
A gép valóban gyorsabb lett, sok olyan volt benne, ami lassította. Újra telepítette, de én nem tudom megítélni, hogy ez rendben van-e. (Mindezért 3e Ft.-ot kért, de legalább megúsztam a szervízt, oda csak végső esetben vittem volna)
Benn jártam a Teréz körúton és egy lap-top szervízben megkérdeztem, hogy password hiány esetén mit tesznek. A válasz lesújtó volt, merevlemezcsere, újratelepítés, adatmentés, horror árért, le sem merem írni, ha mégis arra került volna a sor, inkább vettem volna egy új tabletet.
A szomszéd mondta, hogy 2x volt a gépemen kék halál, azóta egyszer már én is tapasztaltam.
Hétfőn én elviszem a gépet, nézd át légy szíves.A gép azóta működik tovább hiba nélkül, miután átnéztem.
-
Yutani
nagyúr
válasz
unravel #16435 üzenetére
Én 24-et számoltam össze.
Eredeti:
sziasztok ki tudna nekem segitenni abba hogy van egy fujiti simes leptopom a volt gazdája kodot ted rá a biosra és nem tom hasnálni igy ijenkor mi a tehendö
Javított:
Sziasztok! Ki tudna nekem segíteni abban, hogy van egy Fujitsu Siemens laptopom, a volt gazdája kódot tett rá a BIOS-ra, és nem tudom használni így. Ilyenkor mi a teendő?
Annyi, hogy nem biztos, hogy a "BIOS-ra" után feltétlen kell a vessző. Szerintem igen, de más szerint nem biztos. Persze vannak olyanok, akik indokolatlanul kitesznek vesszőket.
-
Yutani
nagyúr
100k-s CS:GO AWP skin valakinek? Nem is kell messzire menni érte, itt van "helyben".
-
Yutani
nagyúr
Van egy gyökér, aki naponta regisztrál be és folyamatosan tolja fel a hülye hirdetéseit. Telszáma: 06206222836
Ne hívjátok, biztos emelt díjú szar. Hát így is lehet pénzt keresni.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Chaser #16321 üzenetére
Akkor az a korrekt, hogy egy fél éves kártya az eredeti árának 90%-át éri. Így kell gondolkodni és árat szabni itt a HA-n.
Szerk: Onnantól kezdve, hogy "rendes" apróhirdetést csináltak a korábbi piacos fórumból, logikusan számíthattunk volna rá, hogy eljut arra a szintre egy idő után, ahol a többi sz*r van.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Yutani #16310 üzenetére
Na, megérkezett a válasz, nem volt sértődés. A kártya fél éves, és 63k a minimálár. Jelentkezzen valaki, aki inkább ezt veszi meg, mint 69k-ért a vadi újat, "amibe ő fing bele először".
#16318 Ad-m: Teljesen rendben van ez a kis FX, szerintem R9 380-ig fHD-ra elég, előbb fogy el a VGA kártya.Nemrég volt i5-2500k-m, ami háromszor ennyibe került és nem hozott háromszor ekkora teljesítményt. i3 lehetne még, de ahova kevés az FX, oda nagy eséllyel kevés az i3 is.
-
Yutani
nagyúr
Egyébként nem találok a HD 7870-nél jobb ár/teljesítmény arányú kártyát a használt piacon. 30k-ért lehet ezt venni. A nála 10-15%-al erősebb GTX 760 40któl indul (30% feletti ártöbblettől felfelé), az 50 feletti R9 280 és kategóriája pedig nem erősebb 75-100%-kal, hiába duplája az ára. Amii jelentősen erősebb, mondjuk hozza a +100%-ot teljesítményben, az az R9 290, miből a nem referencia 75k felett van, tehát az ártöbblet +150%.
Szerk: Alsóbb kategóriát nem néztem és nem is érdekel, mert nem downgradelni akarnék.
MK VII: Ez jó volt, köszi more!
-
Yutani
nagyúr
Egy éves MSI R9 380 4G Gaming 65k-ért? Amikor kiskerekben 69-ért már van? Adtam rá egy 55k-s ajánlatot, de valszeg meg fog sértődni az eladó, pedig szerintem ez a reális.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Chaser #16294 üzenetére
Számomra az a nevetséges, hogy egy Athlon II X2 250-ért még mindig 5k-t kérnek (vö. 3k-s E8300, ami erősebb), egy AM3 Sempronért meg 3k-t. Valamint az AM3 lapok ára sincs a béka segge alatt, a jobbakat 8-10k felett árulják. Holott régóta halott platform, csakúgy, mint az LGA775, ráadásul AM3-ról CPU és RAM megtartásával lehet "menekülni" AM3p-ra, tehát nem vagyunk rászorulva az AM3 lapokra.
#16296: Azért nevetséges, mert nincs köze a realitáshoz. Persze nekem sem fáj, én nem veszem meg ezeket a cuccokat.
-
Yutani
nagyúr
OMG, keressetek rá itt a Puporka Zsolt karakterláncra a hirdetések között!
-
Yutani
nagyúr
MSI R9 380 4G Gaming fél évesen, valszeg gari nélkül 65k-ért valakinek itt helyben?
Megéri, mert boltban 69k az új, 3 év garival.
-
Yutani
nagyúr
Helyi hirdetés: Sok számitógép alkatrész
Egy kérdésem van: a cipő mennyi?
-
Yutani
nagyúr
Itt a HA-n egy lidérc árul egy Asus DCUII 390 kártyát 100k-ért, és mellette keres bármilyen márkából (még Asusból is) ugyanúgy 390-et 85k-ért.
Nem tudom, hogy helyénvalón alkalmaztam-e a lidérc megnevezést. Javítsatok ki, ha nem!
seniman: Valószínűleg!
-
Yutani
nagyúr
válasz
Trailblazer #15329 üzenetére
1-2 éve vettem egy PNP-t egy fórumtártól 3k-ért. Azt mondom, annyit megért, többet nem ért és most sem ér nekem. Szerintem ne bánd, kevés a madár, aki csilliárdokat ad érte. Főleg itt a HA-n.
-
Yutani
nagyúr
Gravis PNP valakinek 20k-ért itt a HA-n? Még csak kipróbálva sincs, így még izgalmasabb!
-
Yutani
nagyúr
válasz
seniman #15090 üzenetére
Az ólommentes forraszanyag sajnos a legtöbb esetben előbb-utóbb megadja magát. Sokkal ridegebb, mint az ólmos, így a folyamatos hőterhelés hatására szeretnek a BGA lábacskák elrepedni, majd eltörni. Ekkor jön a reflow/rework, és a flux segítségével újra összeforrasztja a lábakat, amivel megint jó lesz. Egy ideig...
-
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
snecy20 #15082 üzenetére
#109, és nézd meg azt a HSZ-t, amire válaszoltam.
Ha ignorálsz valakit, akkor a rendszer úgy működik,hogy nem látod a hozzászólásait, nem látod azokat, amiket te írtál neki, és nem látod azokat sem, amikor mások írtak neki válaszul. Tehát akár a hsz szerzője, akár a hsz címzettje, te nem fogod látni. Én sem látom a #109-es hsz-emet, mert azt neki írtam, csak a linket tudom neked megadni. Persze ha kijelentkeznék, akkor látnám.
Érzékeny a lelkecskéje azon felül, hogy kicsit így érzi:
És nem viseli a kritikát, a véleményeket meg lesz@rja. Ez jól látszik egy korábbi eszmecseréből, amit itt folytattunk arról a számomra gusztustalan szokásról, hogy ha két terméket árul, a drágábbat írja előre a hirdetés címében, de az olcsóbbik árát írja ki a hirdetéshez.
-
Yutani
nagyúr
Alkalomadtán majd szóljatok légyszi kedves kenwood kollégának, hogy nem csak ő ignorált engem, hanem én is őt. Francba, megvettem miatta a prémium tagságot, hogy ignorálhassam.
-
Yutani
nagyúr
válasz
ViZion #14890 üzenetére
Mi a vége? A piac szabályozza önmagát. Ha az eladó tényleg el szeretné adni a termékét, addig csökkenti az árát, amíg kereslet nem lesz rá. Ha valaki egy túlárazott terméket megvesz, az magára vessen (vagy pont az kellett neki és kénytelen volt megadni a magasabb árat, mert nem volt más lehetősége).
Túllihegtük egy kicsit a témát, azt hiszem. A túlárazott termékekhez ne keverjük ide a csalókat, azokat tényleg ki kell szűrni és szankcionálni.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
MK VII #14863 üzenetére
Az árak alakulása többé-kevésbé önszabályozó, a piaci kereslet-kínálat határozza meg. Ha túlkínálat van egy termékből, és az eladók tényleg el akarják adni, akkor megnézik a többi árát és picit alámennek. Ez látható is időnként.
Persze a másik véglet is tapasztalhtó, amikor valamiből alig van a piacon, és felmegy az ára, vagy legalább is stagnál.
-
Yutani
nagyúr
válasz
MK VII #14855 üzenetére
Nagyon igaza van az ismerősödnek!
Egyébként elgondolkodtam az árakon. Nekem még sosem sikerült jóval a reális (vagy HA-s "átlagár") felett eladni a cuccaimat. Miért gondolom azt, hogy ez másoknak tömegesen sikerül? Miért érzek késztetést, hogy egy elszállt árú termék hirdetéséhez beírjam, hogy hahó, térj észhez?
Tegyétek a kezetek a szívetekre: ti mennyire sűrűn tudtok eladni magasan a reális ár felett?
-
Yutani
nagyúr
válasz
MK VII #14845 üzenetére
Extra profit alatt azt értem, hogy az esetleg kicsit jobb áron megvásárolt cuccot visszaforgatja ugyanitt és azon profitot realizál. Látjuk, mi folyik itt, talán mindannyian tudunk rá példát mondani. Néha én magam is megteszem, hogy egy jó áron kínált cuccot megveszek, kicsit használom, aztán ha megunom, egy picivel többért eladom, ha sikerül.
Olyat is látni, hogy emberek itt szabályosan kereskednek a használt cuccokkal. Nincs tiltva, miért is lenne? Ezeknek a hirdetéseit el is kerülöm, általában tulajdonostól vásárolok.
Valami ilyesmire gondolok extra profit alatt. Na meg a több éves cucc jelenlegi kategóriája árában kínálása ami még ide érthető (55_60k-s HD 7970 és társai, 4-5 éves alaplapok drágábbak, mint új korukban).
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Phenom II X2 555 15k-ért valakinek?
Bele is írtam a hirdetésbe, hogy a héten 5k-ért adtam el egy ilyet, 6k-ért a kutyát nem érdekelte.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Gyuri27 #14638 üzenetére
A te verziód a garis szónál bukik meg...
Egyébként van itt a HA-n egy gyerek, aki felvásárol VGA-kat igen alacsony áron, és ahogy látom, szokott eladni is. Ezek szerint vannak, akik mélyen ár alatt hozzávágják a cuccot? Mondjuk el tudom képzelni megszorult és hirtelen pénzt igénylő emberek esetében.
-
Yutani
nagyúr
válasz
MK VII #14631 üzenetére
Képeken eléggé jónak tűnik a kocsi, persze ezek csak képek. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a két első ülés ki van égetve cigivel, vagy egyéb foltok azok?
A helyesírás az viszont olyan dolog, amiről lehet, hogy hallott már a hirdető, de biztosan nem találkozott vele életében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Be quiet! DARK ROCK PRO 4
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás