- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Érdekes. Nekem mérnök hallgatóként kellett fél-fél évet járni mikro_makro_ökönómia és menedzsment_és_vállalkozásgazdaságtan órákra, és semmi olyat nem mondtak, ami ellentétben állna a Zeitgeist sztorijával. Sőt, a mikmak órán az egyik hallgató épp fel is vetette ezt a témát mikor a pénzteremtésnél jártunk, és beszélt is róla vagy fél órá az előadó, mert ő is látta a filmet (mi meg utána nem hagytuk visszatérni az unalmas szar előadásához, mert olyanokat adott le
). Jórészt egyetértett vele. Pedig nem csak itt a BME-n tart ilyen fapados órákat, hanem az ELTE-n rendes közgaszdászokat is tanít (mondjuk ott lehet, hogy ott letagadja azt is, hogy egyáltalán látta a filmet, de az már más kérdés).
De taníts mester. Hol a konkrét a hazugság?
-
cucka
addikt
Persze, de az elméleti közgáz ismeretek (más néven bullshit) helyett taníthatnának munkajogot, vállalkozási ismereteket, vagy bármi mást, amire a való életben szükség van.
A jogászok meg nem azért kell számítástechnikát tanuljanak, hogy nagyobb legyen a fejük vagy hogy ne legyenek szakbarbárok, hanem mert a legelső munkahelyükön oda fognak ülni a géphez a Word/Excel/Outlook elé és azt tudni kell kezelni. Pont olyan szakmán kívüli gyakorlati ismeret, mint amilyen az informatikusnak lenne a munkajog ismerete.
-
-
cucka
addikt
A makro- és mikroökonómia valóban túlzás, viszont szerintem egy mérnök-informatikustól (vagy műszaki infóstól) jogos elvárás, hogy értsen az elektronikához, mivel ez a képzés lényege. És itt nem magának a számítógépnek a működéséről van szó, hanem mondjuk ipari berendezésekéről. A fizikai alapok megértéséhez nyilván szükséges a matematikai háttér, ezért azt is tanítják, de mondjuk algoritmusoknál a műveletigény fogalmának bevezetéséhez is szükség van némi analízisre. A másik dolog, hogy a matek nagyon egzakt dolog és így rákényszerítenek az egzakt gondolkozásra, ami egy programozónál egyáltalán nem hátrány.
Amúgy valószínűleg a 3 vagy 5 év alatt gyakorlati dolgokat is tanítanak, csak általában nem azzal kezdik a képzést. -
Sanyix
őstag
én nem pénzügyi programokat fejlesztek(és gondolom az első 3 neked ezért kell), így csak az utóbbi 2 kell (amire persze a legkisebb hangsúlyt fektetnek a felsőoktatásban, pedig ezek szinte mindegyik programban előjönnek, az előbbi 3 meg pl csak speciális programoknál.
"ugye manapsag kb. 400 bruttoval el lehet kezdeni frissen vegzettkent"
magyarországon... mert itt ugye még mindig megvan a begyepesedés, hogy diploma = húdetud, nincs diploma = senki. Bár vannak már itt is felvilágosult helyek, ahol leszarják hogy van diploma vagy nincs, beszélgetés, aztán teszt van. Nyugaton gondolom már jóval jellemzőbb az hogy inkább egy teszt dönt mint egy papír(fizetésnél és felvételnél egyaránt)... -
A programozas egyszeru azon a szinten, hogy megtanuld a nyelvet, a tobbi valoban gyakorlat kerdese. Megtanulni egy uj szintaktikat kb. 3-5 nap. Egy uj paradigmat (pl. funkcionalis programozas) tobb. A tapasztalat nyilvan sokat szamit itt is, ebben nincs vita.
Nem dolgozom evtizedek ota, de a kovetkezo dolgokra volt erosen szuksegem a programozashoz:
- valoszinusegszamitas
- makrogazdasagtan
- analizis (integralas/derivalas)
- neuralis halozatok, genetikus algoritmusok
- logikai design alapjai (mit lehet megcsinalni tranzisztorokkal)
- szamitogeparchitektura-kerdesek (cache felepites, problemak, etc.)Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Biztos volt meg mas is.
Meg hat annyi elonye mindenkepp van, hogy elfogadhato fizut kapsz huszonharom evesen, ugye manapsag kb. 400 bruttoval el lehet kezdeni frissen vegzettkent, ami gyorsan megmasfelszerezodik, ha nem vagy bal****.
-
Sanyix
őstag
Csak sajnos egyik való életben előforduló sallang sem tartozik a felsőoktatás tantervébe.
Amúgy a programozás nem egyszerű dolog, max te hiszed. Jól programozni nem egyszerű, és 5 év SEM elég rá. De nem is a profi programozó képzése a cél, mert az kivitelezhetetlen lenne ekkora méretekben. De még a csak elfogadható programozó képzésnél is gondok akadnak, és ez a baj.
-
Sanyix
őstag
mikromakrojószág (köze nincs az informatikához), fél év alatt oop programozás gyakorlatból eljutni addig hogy végre egy objektumból példányt összehozzunk, és megismerjük a származtatás csodáját
(erre még bejártam, mert tanulni rá úgy se kell, ergo 0 erőkifejtéssel lazán megcsinálok egy átmenő jegyet, hátha egyszer jó lesz valamire, de tény hogy ez nem haladás ez szánalmas vergődés),
villamosságtan(erős áramú, erőművi váltakozóáramú áramkörökkel, hogy a lehető legtávolabb álljon a számítógép gyenge, egyenáramú logikai áramköreitől), analízis, deriválás integrálás stb (hagyjuk az alapozás bullshiteket hogy: "lehet egy program amiben ezeket kell használni", mert lehet hogy fehérjeelemző programot kell csinálni, vagy egy vegyi elemző programot amihez biológia meg kémia kell(vagy tetszés szerint lehet keverni a dolgokat az összes létező tudományággal, alkalmazási területtel), nem analízis, és ilyen "alapozás" alapon akkor minden létező tudomány legyen kötelező, mert lehet bármelyik tudományhoz programot írni. Mellesleg a tanított dolgokat bizony általános programozásnál sehol sem használják, márpedig általános programozást kell tanulni, majd a munka/érdeklődési kör szerint specializálódni.).
Nagyjából a fősulis matekból a mátrixok, és a logikai kifejezések téma volt az ami használható általános programozásban.
Arról nem is beszélve hogy a programozás elméletet tanító nagydoktor tanárúr akkora marhaságokat mondott programozásból, hogy egy munkahelyen páros lábban rúgnák ki, de legalább is jól beégne.Mit vártam volna helyette? szakmaibb képzést, kevesebb "töltsük ki valamivel a 3,5 évet mer az időért kapjuk a pénzt az állambácsitól, ezért szedjük össze a meglévő tanárokat tanítsanak amit tudnak, új szakmai tanítóerőt felvenni drága" mentalitás, vagy legalábbis a tölteléktantárgyak kevésbé komolyanvétele (mert azt várták volna el, hogy hetekig tanuljunk egy jó kemény vizsgára, ami nálam nem járja ha tölteléktantárgyról van szó, ugyanis engem csak a lényeg érdekel, nem is tudom komolyan venni az ilyen "legyenmercsakúgy" tantárgyakat).
Röviden informatika szakon informatikus képzést váram, és nem matematikus, villamosmérnök, és NAGYON mellékesen informatikus képzést, merthogy ezt kaptam... -
cucka
addikt
Amúgy konkrétan mi volt a nulla tudást adó bullshit, és mit vártál volna helyette?
A cikkhez pedig csak megerősíteni tudom, amit már leírtak: ez bizony szakmailag egy igen rossz cikk, tele tárgyi tévedésekkel és rosszul használt terminológiával. A programozás száraz és egzakt "tudomány", itt nem lehet kamu körülírásokkal magyarázni, hogy mi micsoda.
Amúgy nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de itt a Logout-on is megjelentek mindenféle cikkek, amelyek nulláról próbálják megmutatni, hogyan kell xy nyelvben programozni, és valahogy egyik sem jutott túl a 2. vagy 3. cikken. Tényleg nem szeretném senkinek a lelkesedését letörni, de azért mielőtt megírjátok a következő cikksorozat első részét, azért gondoljatok bele, hogy az egész akkor éri majd el a céljait, ha eljutottatok mondjuk a 20. részig, ami pedig komoly befektetett munkamennyiséget jelent. -
Benmartin
senior tag
válasz
MrSealRD #131 üzenetére
A házifeladatokkal gyakran nem az a probléma, hogy nem ismerik a nyelvet, hanem az, hogy nem képesek absztrahálni.
Egy konkrét példa: Nem kell ahhoz informatikusnak lenni, hogy leírd annak a lépéseit, hogyan kell eldönteni egy számról, hogy prím szám-e vagy összetett (klasszikus elsőéves egyetemi feladat).
Mégis vajon az emberek hány százaléka lenne rá képes?
-
bytergist
újonc
hehe, mindig akad valaki, aki "tanitas" cimszoval akarja megtanulni a dolgokat.. ;P
par eve egy masik oldalon valaki elkezdett egy 'c++ ovi' cimu cikksorozatot, ott is hasonlo volt a helyzet, mondjuk o meg nagyobb baromsagokat irt a kezdocikkbe, mint ami itt olvashato.
szerencsere, miutan alaposan leoltottak az ottaniak, el is ment a kedve a folytatastol -
Benmartin
senior tag
Ajaj, biztos jó az, ha kezdő ír kezdőknek? Minden függvény végére pontosvesszőt kell tenni? Milyen megfogalmazás az, hogy az #include-al a függvények alapjait hívjuk le? És ha más definíciót tartalmaz? Az std névterület lehívása? Inkább feloldása. És még vannak benne pontatlanságok.
Biztos, hogy kell ez így, ilyen formában?
Ben
-
MrSealRD
veterán
Jujj, tényleg. Most, hogy mondod....Párszor elakadtam vagy nem értettem valamit, aztán a google kidobta a prog.hu-t. Na ott aztán lestem micsoda kunyerálás megy sokszor... Szerintük ez maradandó tudás lesz így? Meg egyáltalán ha így végzi el a sulit és a végén kigurul egy 2-essel és elkezd dolgozni akkor is ezt fogja csinálni? Ott már ez nem fog menni...Ergo nincs értelme "csalni". Vérrel, verejtékkel meg kell tanulni. Kész.
Jó lesz angolul is. Lényeg, hogy .NET/C#. Ha nem 2008 csak 2005 az is jó.
Köszönöm. -
MrSealRD
veterán
cyanide Jah...Már előre kíváncsi leszek milyen feladatokkal jönnek ide...kb 3 órán kellett volna figyelni/ott lenni de még erre sem voltak képesek - szintű lesz a dolog. A környezetemben láttam pár ilyen esetet.
Tudom ez nem nagyon vág ide, de nincs meg valakinek elektronikus formában a Tanuljuk meg a Visual C# 2008 használatát 24 óra alatt ? Előre is ezer köszönet, ha el tudná küldeni. Ha esetleg van más VS 2008 C# könyv az is érdekelne.
üdv
sutszi -
-
Tv
senior tag
Nah itt aztán gyülekezni fognak az elsőéves infósok észt osztani
-
yodayoda
tag
Szerintem király ez a cikksorozat 5let
. Elhatároztam hogy ha nem is profi szinten de azért megismerkedek a c++-al. Letöltöttem a C-Free programot azzal szórakoztam. Nem kis meglepetésemre (mivel vannak komolyabb Turbo Pascalos ismereteim) itt sokkal egyszerűbben mennek a dolgok, könnyebben áttekinthetőbb, megérthetőbb mint a Turbo Pascalban. Ez hangsúlyozom csak személyes vélemény
, Most egy négyzetszám számoló programot készítettem(nem nagy szám de minden kezdet nehéz
. Esetleg a következő cikkedben írhatnál a for,while,if utasításokról és használatukról mivel ez a kezdők(én is.
) számára könnyen megérthető
Grat a cikkhez
Yodayoda voltam
-
janos666
nagyúr
Nekem egy órán át is magyarázhatták, mert azt, hogy mi az oop lényege, azt felfogtam én 10 percnél hamarabb is.
Kicsit félreérthető volt a hsz-em. Úgy értettem, hogy mikor az objektum orientált programozáshoz értünk ezzel a gyorstalpaló C++ (ajánlottan választható) tárgyban, akkor jöttem rá, hogy tényleg okos döntés volt részemről, hogy nem informatika karra iratkoztam be az egyetemre, hanem építőmérnöknek.
Tehát nálam itt lépte túl a hobbi szintjén élvezhető informatika az "Á, ez már túl bonyolult." stádiumát, és lépett át a "Milyen jó, hogy nem kell paráznom amiatt, hogy ez nekem kezd magas lenni." státuszba.
Amúgy ebből a tárgyból így is 5-ösre zártak le, hogy megmondtam a tanárnak az OOP-nál, hogy: "Na jó, én ZH-ra még bejövök, talán órákra is mert ráérek és előtte is, utána is itt van órám az épületben, de tulajdonképp innentől kezdve 'feladtam' a dolgot."
Na ettől persze ha informatika karon lennék, lehet hogy még jobban is remekelnék azóta azon a szakterületen, mint ezen, ahol most vagyok, sosem lehet tudni. -
Nunder
őstag
Ez pont kapóra jön. C, Java zsebben, szeptembertől jön a C++, tehát ez egy nagyon jó indítvány. Ebből is látszik, hogy VAN RÁ IGÉNY!
-
Cyber_Bird
senior tag
Nem azt mondom, hogy nem tudja értékelni, és nem látja meg hogy ez miért jó, csak azt hogy tudatt alatt is ragaszkodni fog a berögzült normákhoz.
Ezért is születik olyan sok borzasztó OO kód.
Nah nem mintha én nem generálnék ilyeneket néha, de azért igyekszem valami önkontrollt tartani, meg megkérek tapsztaltabbakat hogy nézzék át, mit műveltem, persze én még csak kezdő "programozó" vagyok, de így látom ezt. aztán persze lehet hogy nem így van -
mephi666
nagyúr
nálunk úgy kezdték anno a c-t, hogy: "aki basic-el szórakozott, az felejtse is el azonnal a goto szintű ugrálást, mert ilyen primitív/amatőr dolog itt NINCS! van helyette többféle feltételvizsgálat és ciklus... azt kell használni, mert 1000szer profibb..."
egyre jobban törnek fel az emlékek...
oo környezetben qrvajól lehet dolgozni, miután az ember rendesen bevágta az elméleti alapokat és kellő mennyiségűt gyakorolt is... a globálisan definiált függvényekkel nagyon "egyszerűen" és jól lehet dolgozni...
nálunk is azért buktak rengetegen, mert az elméletet könnyen kipuskázták... viszont a gyakorlati részre hiába ment be a hülyegyerek pendrive-val, amin ott volt többszáz példaprogram és csak copyznia kellet volna, de annyira sötét volt, hogy a fennálló hibákat sem tudta megoldani... pedig nem nagy hibák voltak... 1-2 pontosvessző vagy elmaradt include elég volt, hogy ne menjen...
ha pedig le sem fordult a program, akkor bele sem néztek a tanárok... csomóan nem értették meg, hogy gyakorolni kell a típusfeladatokat és kész... nagyjából hasonló feladatok voltak mindig... 10-20féle "feladvány" közül sorsoltak mindig randomra, kisebb módosításokkal... gyakorlással nem volt nagy kunszt, anélkül viszont esélytelen volt...
-
Arhquis
aktív tag
Elmagyarázni az OO-t valakinek megvan 15 perc alatt. Ez tiszta.
De ha ezután tanítod neki a használatát is, azt vettem észre, hamar elszáll az értelem bárkiből.
Félreértés ne essék, nem nézek le senkit, de magamról tudom, hogy nem kevés időmbe telt mire télleg el tudtam magamban rendezni mindent, amit "hablatyoltak" anno.
eziskamu:
Nem az a nehéz, hogy elmond, ez egy ember osztály, neo pedig egy ember. Hanem, hogy neo egy extended ember, akit át lehet adni pl egy robot osztály objektumának, aki használja neo metodusát, és tud ezt meg azt csinálni.
AMúgy C++-hoz is van rengeteg "osztálydefiníció" (C++ -ban nem tudom a helyes nevét, ne bántsatok
) mint JAVA-ban. Azokat megkeresve és használva az is tud jó lenni.
-
mcsabee
senior tag
Én, mint laikus, ebből egy árva szót sem érettem
. De azért köszi, hogy megpróbáltál megtanítani programozni
.
-
dabadab
titán
válasz
Cyber_Bird #117 üzenetére
Szerintem nagyon konnyen megy az atallas, miutan az ember megismerte mindazon problemakat, amikre megoldast nyujt a masik paradigma. Aki sokat irt BASIC-ben spagettit, az baromira tudja erteklni a fuggvenyeket. Aki C-ben sokszor belefutott abba, hogy minden fuggvenyenek az elso parametere vmi "struct mydata *d" volt, az baromira tudja ertekelni az OO-t. Persze az, aki csak egy 10 PRINT "HELLO" 20 GOTO 10 szintig jutott el, az nem fogja erteni, hogy mi a baj a GOTO-val meg miert jo az OO.
-
Cyber_Bird
senior tag
Az a variációval az a baj hogy az ANSI C nem OO paradigmáju a c++ pedig igen.
Én azt vettem észre, hogyha valaki megtanul egy paradigmában programozni viszonylag korán, akkor (a többség legalábbis) nagyon nehezen fog átállni a másikra, esetünkben az OO-ra.
Amúgy a cikk jó ötlet, de tényleg meg kell találni az egyensúlyt a konyhanyelv és a szakzsargon között.
Azt meg itt le kell szögezni, hogy ennyiből nem lehet megtanulni programozni, ha meg akarsz tanulni, akkor a minimum hogy gyakorolsz, mégpedig nem is keveset. -
eziskamu
addikt
Én mondjuk féltem a JAVA-tól, a C után, de igazából kiderült nem hogy megbonyolítaná, hanem leegyszerüsít bizonyos dolgokat, mert amikkel sokat kellett szopni, azt itt már rég megoldották osztályokkal, eleve ott van a String és a Vector. Persze futottam már korlátokba ezeknél is, amikor pl egy rossz adatb lekérdezés (túl sok sort kaptam vissza, nem kellett minden) eredményét pakoltam Vectorba, olyan szépen elszállt, mert már nem volt elég "hely"
.
-
eziskamu
addikt
válasz
janos666 #111 üzenetére
Pedig az OO kifejezetten érthető a külnféle logikai és funkcionális programozási nyelvekhez képest.
Képzeld el hogy mint a Mátrixban itt is vannak tárgyak és élőlények. Ugye vannak kutyák , házak, és emberek. Ezek az osztályok. Ezeknek vannak viselkedésük (lő, tüzel, öregszik, ha felrobbantják megsemmisül) (ezek az eljárások , függvények) és tulajdonságaik (változók) .
Neo egy konkrét ember bizonyos tuilajdonságai alapján, (létrehozunk bizonyos paraméterek alapján az ember osztályból egy objektumot, bizonyos változók konkrét értékeket kapnak, amik a viselkedésre, eljárásokra és függvényekre hatással vannak, mert használják ezeket a változókat) . És még lehetne tovább sorolni... -
janos666
nagyúr
Húha, tök jó nosztalgikus hangulatom lett, mikor ránéztem a sorokra.
Annak idején fél évig tanultam C++-t, de az objektum orientált programozás alapjainál feladtam a dolgot, azóta 1 sort sem programoztam semmivel. -
Egyébként meg Zwiebelnek ki kell találnia, hogy most mi a téma.
Ha a C++ nyelv, akkor a teríték egyszerű: a C nyelv - az alapok (típus, változó, struktúra) minden járulékos dologgal (mint a preprocesszor, pointerek); majd a C++ újításai és változásai (nem feltétlen minden implikációval, tehát egy template metaprogramozást biztos nem kavarnék ide
); meg persze az STL. Ezután jöhetne az OOP, most hogy van egy stabil(nak tűnő) alap, van mire építkezni normális programokat is akár.
A b) variáció meg kapásból az OOP körbejárása, de ez meg a C/C++ nyelv ismerete nélkül sokaknak csak hablaty lenne. Az üzeneteket olvasva talán az első tűnik jobbnak és népszerűbbnek
.
De ha már amúgy is hobbit keresek, lehet hogy megpróbálom az imperatív programozás elméletét cikk(ek)ben leírni. Így nem csak a számat jártatnám
-
Arhquis
aktív tag
Jó, ennyire azért ne legyünk szőrös szívűek.
Kollega azt tűzte ki célul, hogy a C++-t mutatja be. Ezelé nem árt, ha tud a delikvens olvasó más nyelvet is, de ez nem a cikk célkitűzése, mintahogy az elágazó részek mély bemutatása sem.
Viszont az OO szemlélet mélyen és szervesen kapcsolódika témához, ezt kéne bemutatnia.
Meg kicsit a memória működésébe is talán belemehet legalább annyira, hogy később a pointer ne okozzon fejfájást az olvasónak, és értse a különbséget ez és a referenciák között.
Sőt, ahogy nézem értesz a témához, miért nem vállalod a korektálását (vagy hogy írják
) a következő részeknek? ;)
-
A cikkben egyetlen fordítóprogram se került elő, de erről már szóltam a korrektúráim egyikében. Ha ezt nézzük, akkor már sokkal hamarabb is elágazhatunk: imperatív vagy deklaratív programozási nyelv; lineáris, procedurális, moduláris, OO, AO, adatvezérelt, szerződés-alapú, funkcionális, logikai, korlátos programozás, satöbbi
-
Arhquis
aktív tag
Én is ezt látom, még suliban(egyetem), hogy okés, hogy java, és ezt kell, és ezt tudja, de hogyan lehet megoldani? Pl egy nyuszi egy 8X8-as táblán hogyan nézi meg, hogy körülötte lévő négyzeteken van-e fű.
A másik, ami még eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, bár már lehet írták.
Nem csak fordító progik vannak. Vannak Interpreterek (értelmezők) és hibrid megoldások is. -
Ez eddig még csak procedurális programozás se volt.
Azért innen az OOP-be ugrani, huhh, az mélyvíz.
Ismét javaslom a C-t, mint célt."Mondjuk én egy olyan sorozatot is szívesen látnék, ahol nem programozási nyelvet magyaráznak, hanem néhány feladat nyelvfüggetlen megoldását veséznék ki, programozási gondolkozást (logikát) bővítve. (remélem ez a vége nem volt értelmetlen
)"
Én értettelek, és ez tényleg egy olyan dolog, amit 1) sehol se tanítanak 2) sok helyen jól jönne - többek között azért is, mert mindig, amikor jönnek hozzám a delikvensek, hogy szeretnének megtanulni programozni, nem tudok mit adni a kezükbe. Nem hiszek abban, hogy sok jó sülne ki abból, ha valakinek csak tisztán egy nyelvet adunk a kezébe.
-
Arhquis
aktív tag
Szerintem, mielőtt folytatnád a dolgot, jó lenne egy hoszabb hangvételű cikket szentelned az objektum orientáltságnak.
Elmagyarázni mi az a metódus/függvény, adattagok, hogyan is kell egyáltalán elképzelni egy adott programot, akár a Hello World-öt is.Mert okés, hogy include, meg ezt azt használod. De mennyivel jobb lenne, ha az alapot leadva már úgy magyaráznád a progit, hogy télleg értik minden apró részletét, és később sem kell órákat magyarázkodni, meg visszautalni ha már egy korrektebb proginál előjönnek a függvényhívások, leszármaztatás, paraméterátadások, pointer, referencia, objektum létrehozás, stb stb.
Amúgy támogatom a kezdeményezést én is. Érdekes, és te is sokat tanulhatsz belőle. Mondjuk én egy olyan sorozatot is szívesen látnék, ahol nem programozási nyelvet magyaráznak, hanem néhány feladat nyelvfüggetlen megoldását veséznék ki, programozási gondolkozást (logikát) bővítve. (remélem ez a vége nem volt értelmetlen
)
-
Zwiebel
tag
Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Remélem, hogy a következő cikkemet is legalább ennyien megfogjátok nézni, és jobban fog tetszeni esetleg mindenkinek
-
McKane
senior tag
Részemről is van igény..
Üdv.: McKane
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest