- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Érdekes. Nekem mérnök hallgatóként kellett fél-fél évet járni mikro_makro_ökönómia és menedzsment_és_vállalkozásgazdaságtan órákra, és semmi olyat nem mondtak, ami ellentétben állna a Zeitgeist sztorijával. Sőt, a mikmak órán az egyik hallgató épp fel is vetette ezt a témát mikor a pénzteremtésnél jártunk, és beszélt is róla vagy fél órá az előadó, mert ő is látta a filmet (mi meg utána nem hagytuk visszatérni az unalmas szar előadásához, mert olyanokat adott le
). Jórészt egyetértett vele. Pedig nem csak itt a BME-n tart ilyen fapados órákat, hanem az ELTE-n rendes közgaszdászokat is tanít (mondjuk ott lehet, hogy ott letagadja azt is, hogy egyáltalán látta a filmet, de az már más kérdés).
De taníts mester. Hol a konkrét a hazugság?
-
Cyber_Bird
senior tag
Nem azt mondom, hogy nem tudja értékelni, és nem látja meg hogy ez miért jó, csak azt hogy tudatt alatt is ragaszkodni fog a berögzült normákhoz.
Ezért is születik olyan sok borzasztó OO kód.
Nah nem mintha én nem generálnék ilyeneket néha, de azért igyekszem valami önkontrollt tartani, meg megkérek tapsztaltabbakat hogy nézzék át, mit műveltem, persze én még csak kezdő "programozó" vagyok, de így látom ezt. aztán persze lehet hogy nem így van -
mephi666
nagyúr
nálunk úgy kezdték anno a c-t, hogy: "aki basic-el szórakozott, az felejtse is el azonnal a goto szintű ugrálást, mert ilyen primitív/amatőr dolog itt NINCS! van helyette többféle feltételvizsgálat és ciklus... azt kell használni, mert 1000szer profibb..."
egyre jobban törnek fel az emlékek...
oo környezetben qrvajól lehet dolgozni, miután az ember rendesen bevágta az elméleti alapokat és kellő mennyiségűt gyakorolt is... a globálisan definiált függvényekkel nagyon "egyszerűen" és jól lehet dolgozni...
nálunk is azért buktak rengetegen, mert az elméletet könnyen kipuskázták... viszont a gyakorlati részre hiába ment be a hülyegyerek pendrive-val, amin ott volt többszáz példaprogram és csak copyznia kellet volna, de annyira sötét volt, hogy a fennálló hibákat sem tudta megoldani... pedig nem nagy hibák voltak... 1-2 pontosvessző vagy elmaradt include elég volt, hogy ne menjen...
ha pedig le sem fordult a program, akkor bele sem néztek a tanárok... csomóan nem értették meg, hogy gyakorolni kell a típusfeladatokat és kész... nagyjából hasonló feladatok voltak mindig... 10-20féle "feladvány" közül sorsoltak mindig randomra, kisebb módosításokkal... gyakorlással nem volt nagy kunszt, anélkül viszont esélytelen volt...
-
Andie
őstag
Végülis ja, apikat, meg csúcsra hegyezett komponenseket, de engem, mint 4gl programozót igazából ez érdekel. Nem akarok küzdeni azzal, hogy a videókártya hogyan jelenit meg a windowsban egy keretet, benne szürke ablakot, a gombok hogyan lesznek 3D-sek, stb. Engem az érdekel, hogy ha valami üzenet kell, az ugorjon fel, azt kész. Nyilván a Doom4 megirásához ez kevés.
A siemenses dologra teljesen jól rátapintottálTán dolgoztál ott?
Delphivel kapcsolatban mindig ezt hozzák fel ellenérvnek. De mit érdekel engem, hogy nem portolható Sunra meg X25-re? Windowson (sőt, linuxon, és mostmár winmobilon is) szépen fut, megy, könnyü, gyors, hatékony. Kommunikál mindenféle adatbázissal (oracle, Mssql, stb), és ez az esetek nagy részében bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged