Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyix

őstag

válasz cucka #141 üzenetére

mikromakrojószág (köze nincs az informatikához), fél év alatt oop programozás gyakorlatból eljutni addig hogy végre egy objektumból példányt összehozzunk, és megismerjük a származtatás csodáját :D (erre még bejártam, mert tanulni rá úgy se kell, ergo 0 erőkifejtéssel lazán megcsinálok egy átmenő jegyet, hátha egyszer jó lesz valamire, de tény hogy ez nem haladás ez szánalmas vergődés),
    villamosságtan(erős áramú, erőművi váltakozóáramú áramkörökkel, hogy a lehető legtávolabb álljon a számítógép gyenge, egyenáramú logikai áramköreitől), analízis, deriválás integrálás stb (hagyjuk az alapozás bullshiteket hogy: "lehet egy program amiben ezeket kell használni", mert lehet hogy fehérjeelemző programot kell csinálni, vagy egy vegyi elemző programot amihez biológia meg kémia kell(vagy tetszés szerint lehet keverni a dolgokat az összes létező tudományággal, alkalmazási területtel), nem analízis, és ilyen "alapozás" alapon akkor minden létező tudomány legyen kötelező, mert lehet bármelyik tudományhoz programot írni. Mellesleg a tanított dolgokat bizony általános programozásnál sehol sem használják, márpedig általános programozást kell tanulni, majd a munka/érdeklődési kör szerint specializálódni.).
    Nagyjából a fősulis matekból a mátrixok, és a logikai kifejezések téma volt az ami használható általános programozásban.
    Arról nem is beszélve hogy a programozás elméletet tanító nagydoktor tanárúr akkora marhaságokat mondott programozásból, hogy egy munkahelyen páros lábban rúgnák ki, de legalább is jól beégne.

Mit vártam volna helyette? szakmaibb képzést, kevesebb "töltsük ki valamivel a 3,5 évet mer az időért kapjuk a pénzt az állambácsitól, ezért szedjük össze a meglévő tanárokat tanítsanak amit tudnak, új szakmai tanítóerőt felvenni drága" mentalitás, vagy legalábbis a tölteléktantárgyak kevésbé komolyanvétele (mert azt várták volna el, hogy hetekig tanuljunk egy jó kemény vizsgára, ami nálam nem járja ha tölteléktantárgyról van szó, ugyanis engem csak a lényeg érdekel, nem is tudom komolyan venni az ilyen "legyenmercsakúgy" tantárgyakat).
    Röviden informatika szakon informatikus képzést váram, és nem matematikus, villamosmérnök, és NAGYON mellékesen informatikus képzést, merthogy ezt kaptam...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés