- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arhquis
aktív tag
Elmagyarázni az OO-t valakinek megvan 15 perc alatt. Ez tiszta.
De ha ezután tanítod neki a használatát is, azt vettem észre, hamar elszáll az értelem bárkiből.
Félreértés ne essék, nem nézek le senkit, de magamról tudom, hogy nem kevés időmbe telt mire télleg el tudtam magamban rendezni mindent, amit "hablatyoltak" anno.
eziskamu:
Nem az a nehéz, hogy elmond, ez egy ember osztály, neo pedig egy ember. Hanem, hogy neo egy extended ember, akit át lehet adni pl egy robot osztály objektumának, aki használja neo metodusát, és tud ezt meg azt csinálni.
AMúgy C++-hoz is van rengeteg "osztálydefiníció" (C++ -ban nem tudom a helyes nevét, ne bántsatok
) mint JAVA-ban. Azokat megkeresve és használva az is tud jó lenni.
-
Arhquis
aktív tag
Jó, ennyire azért ne legyünk szőrös szívűek.
Kollega azt tűzte ki célul, hogy a C++-t mutatja be. Ezelé nem árt, ha tud a delikvens olvasó más nyelvet is, de ez nem a cikk célkitűzése, mintahogy az elágazó részek mély bemutatása sem.
Viszont az OO szemlélet mélyen és szervesen kapcsolódika témához, ezt kéne bemutatnia.
Meg kicsit a memória működésébe is talán belemehet legalább annyira, hogy később a pointer ne okozzon fejfájást az olvasónak, és értse a különbséget ez és a referenciák között.
Sőt, ahogy nézem értesz a témához, miért nem vállalod a korektálását (vagy hogy írják
) a következő részeknek? ;)
-
Arhquis
aktív tag
Én is ezt látom, még suliban(egyetem), hogy okés, hogy java, és ezt kell, és ezt tudja, de hogyan lehet megoldani? Pl egy nyuszi egy 8X8-as táblán hogyan nézi meg, hogy körülötte lévő négyzeteken van-e fű.
A másik, ami még eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, bár már lehet írták.
Nem csak fordító progik vannak. Vannak Interpreterek (értelmezők) és hibrid megoldások is. -
Arhquis
aktív tag
Szerintem, mielőtt folytatnád a dolgot, jó lenne egy hoszabb hangvételű cikket szentelned az objektum orientáltságnak.
Elmagyarázni mi az a metódus/függvény, adattagok, hogyan is kell egyáltalán elképzelni egy adott programot, akár a Hello World-öt is.Mert okés, hogy include, meg ezt azt használod. De mennyivel jobb lenne, ha az alapot leadva már úgy magyaráznád a progit, hogy télleg értik minden apró részletét, és később sem kell órákat magyarázkodni, meg visszautalni ha már egy korrektebb proginál előjönnek a függvényhívások, leszármaztatás, paraméterátadások, pointer, referencia, objektum létrehozás, stb stb.
Amúgy támogatom a kezdeményezést én is. Érdekes, és te is sokat tanulhatsz belőle. Mondjuk én egy olyan sorozatot is szívesen látnék, ahol nem programozási nyelvet magyaráznak, hanem néhány feladat nyelvfüggetlen megoldását veséznék ki, programozási gondolkozást (logikát) bővítve. (remélem ez a vége nem volt értelmetlen
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3509, 100% Akkumulátor
- Nitro AN515-45 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Samsung Galaxy Tab S7 T870 11" 128GB
- Samsung Galaxy TAB S6 LTE SM-T865 6GB/128GB 4G LTE
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest