- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Persze, de az elméleti közgáz ismeretek (más néven bullshit) helyett taníthatnának munkajogot, vállalkozási ismereteket, vagy bármi mást, amire a való életben szükség van.
A jogászok meg nem azért kell számítástechnikát tanuljanak, hogy nagyobb legyen a fejük vagy hogy ne legyenek szakbarbárok, hanem mert a legelső munkahelyükön oda fognak ülni a géphez a Word/Excel/Outlook elé és azt tudni kell kezelni. Pont olyan szakmán kívüli gyakorlati ismeret, mint amilyen az informatikusnak lenne a munkajog ismerete.
-
Sanyix
őstag
én nem pénzügyi programokat fejlesztek(és gondolom az első 3 neked ezért kell), így csak az utóbbi 2 kell (amire persze a legkisebb hangsúlyt fektetnek a felsőoktatásban, pedig ezek szinte mindegyik programban előjönnek, az előbbi 3 meg pl csak speciális programoknál.
"ugye manapsag kb. 400 bruttoval el lehet kezdeni frissen vegzettkent"
magyarországon... mert itt ugye még mindig megvan a begyepesedés, hogy diploma = húdetud, nincs diploma = senki. Bár vannak már itt is felvilágosult helyek, ahol leszarják hogy van diploma vagy nincs, beszélgetés, aztán teszt van. Nyugaton gondolom már jóval jellemzőbb az hogy inkább egy teszt dönt mint egy papír(fizetésnél és felvételnél egyaránt)... -
Sanyix
őstag
Csak sajnos egyik való életben előforduló sallang sem tartozik a felsőoktatás tantervébe.
Amúgy a programozás nem egyszerű dolog, max te hiszed. Jól programozni nem egyszerű, és 5 év SEM elég rá. De nem is a profi programozó képzése a cél, mert az kivitelezhetetlen lenne ekkora méretekben. De még a csak elfogadható programozó képzésnél is gondok akadnak, és ez a baj.
-
janos666
nagyúr
Nekem egy órán át is magyarázhatták, mert azt, hogy mi az oop lényege, azt felfogtam én 10 percnél hamarabb is.
Kicsit félreérthető volt a hsz-em. Úgy értettem, hogy mikor az objektum orientált programozáshoz értünk ezzel a gyorstalpaló C++ (ajánlottan választható) tárgyban, akkor jöttem rá, hogy tényleg okos döntés volt részemről, hogy nem informatika karra iratkoztam be az egyetemre, hanem építőmérnöknek.
Tehát nálam itt lépte túl a hobbi szintjén élvezhető informatika az "Á, ez már túl bonyolult." stádiumát, és lépett át a "Milyen jó, hogy nem kell paráznom amiatt, hogy ez nekem kezd magas lenni." státuszba.
Amúgy ebből a tárgyból így is 5-ösre zártak le, hogy megmondtam a tanárnak az OOP-nál, hogy: "Na jó, én ZH-ra még bejövök, talán órákra is mert ráérek és előtte is, utána is itt van órám az épületben, de tulajdonképp innentől kezdve 'feladtam' a dolgot."
Na ettől persze ha informatika karon lennék, lehet hogy még jobban is remekelnék azóta azon a szakterületen, mint ezen, ahol most vagyok, sosem lehet tudni. -
Arhquis
aktív tag
Elmagyarázni az OO-t valakinek megvan 15 perc alatt. Ez tiszta.
De ha ezután tanítod neki a használatát is, azt vettem észre, hamar elszáll az értelem bárkiből.
Félreértés ne essék, nem nézek le senkit, de magamról tudom, hogy nem kevés időmbe telt mire télleg el tudtam magamban rendezni mindent, amit "hablatyoltak" anno.
eziskamu:
Nem az a nehéz, hogy elmond, ez egy ember osztály, neo pedig egy ember. Hanem, hogy neo egy extended ember, akit át lehet adni pl egy robot osztály objektumának, aki használja neo metodusát, és tud ezt meg azt csinálni.
AMúgy C++-hoz is van rengeteg "osztálydefiníció" (C++ -ban nem tudom a helyes nevét, ne bántsatok
) mint JAVA-ban. Azokat megkeresve és használva az is tud jó lenni.
-
eziskamu
addikt
Én mondjuk féltem a JAVA-tól, a C után, de igazából kiderült nem hogy megbonyolítaná, hanem leegyszerüsít bizonyos dolgokat, mert amikkel sokat kellett szopni, azt itt már rég megoldották osztályokkal, eleve ott van a String és a Vector. Persze futottam már korlátokba ezeknél is, amikor pl egy rossz adatb lekérdezés (túl sok sort kaptam vissza, nem kellett minden) eredményét pakoltam Vectorba, olyan szépen elszállt, mert már nem volt elég "hely"
.
-
malwy
senior tag
Érdekes megközelítéssel próbálkozik a cikkíró a sokat emlegetett "Objektum Orientált Programozással" kapcsolatban, én mindenesetre folytatom tovább a Python tanulmányozását. Van egy remek könyvem, azt még értem is. Kicsit több magyarázat kéne a cikkhez, mint konkrét parancsok és mi mit csinál... Kicsit szótár jellegű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged