- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
Szerintem működik csak sem a te sem az én akkumnak nem szulfát gondja volt ez meg ugye arra jó. Nálam egy óráig csak fent tartotta a feszültséget 13.4 V környékén és utána kezdett el csak dolgozni. Ott már látszott a multiméteren, hogy adja az impulzusokat olyan 0.5v kilengésekkel. Ekkor szépen hallható is volt ahogy pezseg az elektrolit az akkuban. Én lehet csak simán kifogtam (vagyis az előző gazdi) egy sokáig raktározott vagy gyengébb darabot.
Qru: Az Exideot sajnos már megrendeltem és nem akarom már visszamondatni a rendelést a boltossal. Legutóbb 4 éve vettem új akkut a sajátomba akkor még nem volt gond velük. 3-3.5 évig jó volt nálam amíg el nem adtam az autót. Szerintem most is az van benne. Szüleim autóiba is az egyiket 5 a másikat 4 éve cseréltem és máig jók. A jó tapasztalatok miatt abszolút nem gondoltam volna, hogy lezüllesztenek egy minőségi márkát. Most már bekockáztatom aztán ha befürdök vele legközelebb elkerülöm őket . -
Atish19
őstag
Sarukat én is levettem. Pozitívot le is ragasztottam. 0.2mOhmot javult a belső ellenállás. Feszültséget így is elejti úgyhogy a csoda elmaradt.
Lehet ez egy szombat éjjeles műszakban készült példány. Nyáron ez annyira azért nem nagy baj, de nagyon úgy néz ki, hogy a téli szezon elött cserére szorul. Lehet kap az EFB+ helyett majd egy jobb fajta AGM-et az talán jobban bírja. Belső ellenállást diaggal ellenőriztem BMS-en keresztül.
-
npetike1
csendes tag
Milyen évjáratú az S-Max? Start-Stoppos? Az akksi csere után resetelted a BMS-t? Nekem szinte ugyanilyen elektronikájú akksi teszter az S-Max-on test pontjára és az akksi pozitív pólusára helyezve 8-10%-al rosszabb SOH értékeket mutat mint kiszerelt állapotban. Kiszerelve vagy az akksirara csíptetve mutat szerintem pontosabb értékeket. Nekem a régi akksival folyamatosan 15-15,1V körüli töltési értékeket mértem. Akksi csere és BMS reset után visszaállt a tele töltött akksinál normális 13-14V közötti töltési értékre.
-
nfsu17
veterán
Nem tűnik rossznak.
Részletesebb leírás az elődjéről?? [link]
Ami talán érdekes benne- 2 áramellátó program a feszültségellátáshoz akkucsere alatt
- Impulzustöltés kisült akkumulátorok újraélesztésére- 8 választható program az akkutípushoz való optimális alkalmazkodáshoz
Mondjuk ez nagyon jól hangzik leírva
, 12V esetén mondjuk jó lesz az 4-nek is (a legtöbben úgyis erre használják majd)
1. Program: 12V 5A normál töltés
2. Program: 12V 5A téli üzem
3. Program: 12V 10A normál töltés
4. Program: 12V 10A téli üzem -
Ha már teszter gondoltam akkor veszek egyet én is itthonra nem egy nagy összegek ezek.
Azt látom, hogy itt jó pár ember KW208-at használ. Van bármi előnye a KW218-nak a 208-hoz képest, vagy csak a menü lett más?Szerk:
Ahogy látom a 218 tud 6V-os akkut is de kb ennyit látok különbségnek. (a menün kívül) -
Qru
MODERÁTOR
Erősen döglődött az akksim szerencsére nekem beszámolták a régit, igaz nem sokért de már az nyereség vt hogy nem kellett vacakolnom a leadásával a gyűjtőben.
Amúgy meg szerintem simán továbbhasználják még. A 9,5 éves 4 évszakos gumikat is eltette a gumis mondván, hogy van rajta minta jó az még.
-
-
sparta2
tag
Igen, érdekes!
Lehet az EXIDE sem szereti a hideget. Nagy baja nem lehet, mert 2-3 fokos időben 200 méter megtétele után az első piros lámpánál simán leállitja a start-stop a motort. Tavasszal, ha bejön a melegebb idő mindeképp újra mérni kell, már csak a kíváncsiság miatt is. Mellesleg nem tenném az életemet ezeknek a méréseknek a hitelességére.
A tapasztalat szerint a tesztelő eddig nem mutatott hülyeségeket (autókkal foglalkozom), ami akkut cserésnek titulált az halott is volt. -
Ezek hogy tesztelk egyáltalán?
Egy valós teszteléskor keletkező hőt nincs hol elvezetnie.
Én 0,1 Ohmmal szoktam tesztelni magamnak 10mp-ig, az több, mint 100A, azaz több, mint 1 kW-ot kell eldisszipálni. Mint egy terhelővilla.Brogyi: Te lehet nézted már ezeket az olcsó cuccokat, hogy megbízhatóak-e?
Úgy gondolom, hogy rövid idejű "áramtüskékkel" tesztelik az aksit. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves nekem 70 Ah-s AGM akkumulátort választani. Íme az árak és márkák amiket találtam és kiválogattam. Természetesen az olcsóbb áru akksinak jobban örülök, de csak ha ajánlott a márka. Nekem laikusként a sorrend kb. (Moll), Varta, (Bosch), Yuasa, Baren, Rocket, Omnicraft, Banner...
55.000 ft - Banner, Rocket
56.000 ft - Omnicraft
62.000 ft - Duracell
65.000 ft - Yuasa 9000, Baren, Exide
68.000 ft - Varta (gyárilag ez a márka volt az autóban), Bosch
87.000 - Moll (ennyi pénzt nem adnék szívesen egy akksiért) -
Zoli bácsi
őstag
Mármint az akkutöltő, ugye?
Most jöttem a Lidl-ből, volt kitéve, de nem vettem, pár éves van, és tökéletesen működik.Szerintem ugyanaz lehet, esetleg a szoftver része okosabb.
Pár hete az utólsó kárpittisztító gépet vitték el előlem, átmentünk a szomszéd városba venni. Most bezzeg hegyekben állt. -
molnarpeter
nagyúr
Pont azt akartam írni, hogy dízelbe vennék újat, ebbe meg átraknám a használtat. Bár ha megvan még valamelyik és befér, lehet jó volna egy darabig, benzines jóval kevesebb árammal elvan... Persze mindenkinek máshol van a tűréshatár, elhiszem azt is ha egyszerűbb a megelőző csere a világbéke érdekében
-
molnarpeter
nagyúr
Ha jól emlékszem, a “kék” 90 Ah-s EP/Jász 190 mm magas változata is ilyen dugós már, simán kijött
Múltkor helyette 175 mm magas fajtát küldtek (pedig az a drágább, az olcsóbbat rendeltük), azt még nem néztük milyen, tavaly novemberi vásárlás (perpill 7.4 dízelt indít néha-néha).
-
Inhouse
őstag
Sokfajta szulfátoldó kapcsolás van, van ahol sütögetik impulzusokkal, van ahol megrúgják egy tekercs segítségével, van ahol magasabb feszültségre töltött kondipakkot sütnek rá. Ezek nem igazán a töltésről szólnak, egy részük inkább merít, mint tölt. A gyári töltők regeneráló része is nagyobb feszültségű impulzusokkal operál.
Vannak utólagos olyan megoldások, ahol egy pár ciklus töltés után egy kisütés következik, és ez ismétlődik. Kicsit misztikus, hogy melyik mennyire segít, sajnos legtöbbször semennyire. Egy vékony sáv az a szulfátosodás, ami még kezelhető, és valamennyire visszahozható az akku. A többi így is, úgy is halott lesz. -
Inhouse
őstag
Desulfator 7-30Ah néven keresd. Még a rajza is ott van, meg lehet építeni itteni alkatrészekből is.
-
megott
aktív tag
Nem szeretném, ha személyeskedésnek vagy kioktatásnak vennéd, egy picit nagyobb rálátással kezelem ezeket a dolgokat, mint az átlagember, ha visszaolvasol a fórumban többen is elismerően nyilatkoztak a készülékről.
Láttam jó párat kívül-belül, ez a jobbak közé tartozik, a 4betűsöket nem méltatnám, nem akarok vitát.
A benyomásod, vagy éppen szemléleted, most egy picit megcsalt. -
DigitXT
félisten
Az a legkényelmesebb dolog (a motoromban évek óta be van építve), de akkor
egy kérdés: mit tud csinálni az ember akkor, ha a sarun nincs semmi lehetőség
ilyen csavaros rákötésre? Nyilván nem használja a CTEK kényelmi kábelét, de
pl. a Battery Sense is igényelne vmi szemes megoldást. Van erre vmi trükk?
(Azon kívül, hogy saru csere, ami mint elhangzott, házilag nem túl egyszerű.)
-
-
tibcsiworld
aktív tag
Köszi kérésed. Miattad visszaolvastam 2019decemberére. Hmm. Akkor vettem, Brogyi ajánlotta:
BM2 Battery Monitor Analyzer Tester Bluetooth
Életem legjobb vására volt!
Lauda, Inhouse:
Ennek a visszaolvasásnak köszönhetően rájöttem, hogy 2019. decemberében ugyanez volt a gondom, akkor a tanácsotokra vettem le az akkusarut, és megszűnt a gond.
Tehát az akkum kb 6-7 éves.
Illetve az autó ugyanazt a hibát produkálta. -
Sziasztok, rövid (napi 2x2 km) távokat megyek az autóval, van hogy 1-2 hétig be sem indítom, gondozásmentes 56 ah-s az akkumulátora.
Van egy 3 éves Einhell CC BC 6M töltőm, ciripel, háromszög villog és nem tölt, helyette keresnék másikat, az autóig nem tudok áramot vinni, mindig kiszedem az akksit ha már gyengének érzem (évente kb. 4x).
Lidl töltő jövő héttől 15e forint és CTEK MXS 5.0 22,5e forint, melyik érné meg számomra? Köszönöm a segítségetek.
-
veze
őstag
én 10A -ost tennék, ( az 5A oshoz) a 10es be meg 15, az töltés közben tuti nem fog elmenni ha zárlat van akkor meg a 20A -os is elolvad rögtön...
Viszont az alsóról az jut eszembe, hogy valaki korábban amikor kapható volt aznap 2x is járt a lidlben, és nem azért hogy másikat is vegyen..
Hanem vitte is vissza rögtön
nem az én tapasztalatom , mert nekem nincs iyen , tehát nem ismerem a hibáit sem , ha esetleg lenne neki. Tehát vásárlási szándék esetén ez ne legyen mérvadó ! -
Az én lidl-is töltőm olyan, hogy az aktuális feszültséget mutatja. Tehát ha 12 voltnál ráteszed, akkor elkezd villogni az akkujel és ahogy töltődik fel az akku, úgy növekszik a kijelzett feszültség is, majd 13,2 volt környékén megáll ez a folyamat. Amikor leveszem este töltőről és mondjuk reggel rádugom megint, akkor szokott felfutni 14 volt környékére pár másodpercig, majd szépen visszamegy a már említett 13,2 voltra.
-
Nem volt lemerülve, amikor rátettem először, akkor 11,62 volt feszültséget mutatott a multimeter, akkor elkezdte tölteni és feltolta a 13,2-13,5-voltig és ott lecövekelt. Tegnap este például 13,8 voltot mutatott a töltő mikor levettem. Ma kapott delco remy felújított generátort és le lett tesztelve az akku is. Most 14,2 volt feszültséget mérek járó motornál, szóval tölt rendesen, az akku is egy éves német akkumulátor.
-
Nem tudom. Töltés közben sem megy 14 volt fölé. Mikor az előbb is rádugtam (tegnap is rajt volt), akkor rövid ideig mutatott 14,2 voltot, utána visszament 13,xx voltra. A töltés amúgy tegnap 13,2 voltig nyomta fel az akkut. Ha ez így jó, akkor ok, azt hittem feltolja 14 volt fölé.
-
Nálam ugyan ez a töltő 6v-motor-autó-téli üzemmód a sorrend és szikrázik, mikor a második csatit felcsípteted. A 3.8-as ugyan ilyen.
A dobozon lévő piktogramok sorrendje pedig 6v-autó-motor-hópihe. Amúgy ennek szerintem nincs jelentősége, csak hogy miket tud azokat sorolja ott. Ezek a pikotgramok a kisebbiken is így vannak a dobozon és a valós sorrendje annak is 6v-motor-autó-hópihe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest