Új hozzászólás Aktív témák
-
A kerámia bevonat tartós. Évek óta használok egyet. Nem használom fegyverként és nem ejtetettem le soha.
Sokkal tartósabb mint a teflon. A mosogatógép sem teszi tönkre. Csak dörzsölni nem szabad. Feldurvulhat a sima felület, ami nagyon segíti az ételek letapadását.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Dyingsoul
veterán
Egyébként nekem mostanában onnan (is) jött ez a wok-öntöttvas serpenyő téma, hogy szórakozásból néztem Uncle Roger videóit, tök viccesek és valahol valamelyik videójában azt mondta, hogy az egész konyhába csak két dologra van szüksége az embernek: Wok-ra és öntöttvas serpenyőre. Ez valahogy szöget ütött a fejembe aztán most ezért is kezdtem el a témában kutatni mert nekem egyik sincs. (kerámia és teflon serpenyők vannak nekem, de szüleim sem használnak wok-ot vagy öntöttvas serpenyőt, pedig ez alapján lehet nem lenne hülyeség)
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hieronymus #61 üzenetére
Nekem olyan még nem volt. Csak olvastam, hogy lepattogzik az is idővel. Felteszem itt is különbséget kell tenni a bevonatok minősége között? Meg mire sütik rá? Alumíniumra? Az se tetszik nekem. Max csak vastag talpú hőtartó lábasnál játszik nálam, ahol acél-alu-acél szendvics szerkezet van esetleg.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hieronymus #61 üzenetére
Ezt a kidörzsölést ezt nem értem. Kerámia tálat dörzsi szivaccsal mosogatom. Gyakran lesül benne minden, mivel szeretem ropogósra sütni a húsokat. Nem tűnt fel, hogy a szivacs keményebb lenne a Mohs-féle keménységi skálán, mint a kerámia.
-
-
freelanced
addikt
válasz Dyingsoul #60 üzenetére
Egyébként csak fél szemmel volt időm ránézni, de ha szeretnél egy edényt ami jól haszálható több szempontból is, és időtálló, egy alap darabnak szerintem beszereznék egy jó minőségű nemesacél serpenyőt, megfelelő méretben. Ha megfelelőt veszel akkor időtálló (gyenge pontjai szoktak lenni ha az alja nem egy darabból van (nekem mindnél előbb utóbb elkezdett elengedni és bement a viz, csak a gond volt vele), illetve ha a nyél rögzitése nem megfelelő, nem cserélhető, javitható. Azt leszámitva szerintem jól használhatók több dologra is a nemesacél serpenyők, nincs mit lekaparni róla, nincs bevonat, bármivel moshatod kb. nem kényes, ha villával nyúlsz bele sincs semmi, ráadásul ki tudod használni, hogy nem tapadásmentes (viszont megfelelő hőfokon egész jó eredményeket produkál ilyen téren is). Szóval alapvetően én azt mondom, hogy amig öntöttvas és wok terén nem dőlt el mit is szeretnél, addig nemesacél területen érdemes lehet nézelődni. Régen lett volna az Ikeában is olyan amit ajánlottam volna, de valamiért megszűntették, szóval marad a keresgélés.
A másik ami hasznos lehet és kevesebb karbantartás igényel, az egy öntöttvas, de bevonatos lábas, szerintem az is kicsit olyan alap darab amivel rengeteg étel elkészithető, működik sütőben, kenyeret is készithetsz benne, szóval meglehetősen hasznos, és ha vigyázol rá azért időtálló, a bevonat miatt olajozni nem kell, szóval alapvetően szintén egy jó vétel tud lenni, komolyabb idő és energiabefektetés nélkül.
A teflon témát illetően meg úgy általánosságban, noha nekem sem a kedvencem feltétlenül azt gondolom meg tud lenni a maga helye, ahogy valaki irta is, amig nem sérült a bevonat és nem lépjük túl a maximális hőfokot, nem feltétlenül jelent gondot. Nekem is a legnagyobb bajom az volt vele, hogy nem időtálló, pár évente lejön a bevonat igy is, úgy is és újat kell venni. De cserébe ha olajmentesen akar valaki késziteni valamit, netán nagyon tapadós ételről van szó, nem egy rossz választás, meg lehet a haszna, de napi szinten, főleg a gyors elhasználódás miatt, nem feltétlenül erre támaszkodnék én sem.
Illetve a cikk kapcsán a visszajelzésedre reagálva, alapvetően egy bemutatót akartam a termékről, ez volt az eredeti ötlet, csak azt éreztem, hogy mindenféle kontextus nélkül bedobni nem biztos, hogy a legjobb ötlet, sokan kevésbé foglalkoznak a témával, de ettől függetlenül még lehetnek érdeklődők, szóval gondoltam jobb kicsit megalapozni. Tény, a tördelésen lehet javitani, alapvetően vagy az elejét kéne összébb húzni, vagy a wokról készült részt jobban darabolni. Szóval van igazság a meglátásodban, inkább a wok köré épült végül az informativ, általános rész, hogy ne csak egy sima, kissé száraz bemutató legyen egy termékről, illetve, hogy az érdeklődők számára is nyújtson valamit, akár hozzáértés, előzetes ismeret nélkül.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
veterán
-
Dyingsoul
veterán
válasz freelanced #66 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnézem a nemesacél serpenyőket!
#67proci985 : Na ez jó tipp lehet mert a Scanpan-t bár már feljebb is láttam, hogy írtad de valahol máshol is hallottam már róla.
#68movax: Igen, eredetileg lehet 3-at mondott, nem tudom pontosan idézni mert bár próbáltam visszakeresni de valamelyik szintén hosszabb videója közepefelé mondhatta ezt és már nem találom melyik lehetett az.
#69Donki Hóte: Jó, most ezt én kezdtem azzal, hogy kiragadtam a sok videója közül az egyiknek a kontextusából ezt a megjegyzést, amit azért tett a készítője, mert valami olyat látott, hogy fancy cuccokat használtak talán a sütés/főzéshez, mégsem lett jó/szép/neki tetsző a végeredmény. Ez most az én saram, hogy csak így bedobtam, de ezt inkább úgy kell érteni, hogy ennyi eszközzel már lehet bármit csinálni a konyhában, de ez kellene legyen a minimum, ezeknél kellene kezdeni, aztán ha ezek megvannak és tovább akar bárki lépni a konyhai felszerelések terén, hajrá, de ezek alap felszereléseknek számítanak amikkel sokminden (szinte bármi) jól, ízletesen elkészíthető.
És csak azért dobtam be mert azért nálam is vannak edények, de pont ezek az alap dolgok (öntöttvas serpenyő, wok) nincsenek... Igaz, mostanában ritkábban főzök, de lassan helyreáll a rend a konyhában és ismét többet akarok főzni-sütni.
Nekem az nehezíti a dolgot, hogy 1 emberre főzök (saját magamra) viszont a kész ételek és azon minőségének együttese miatt inkább próbálok jobb alapanyagokat keresni és magamnak tisztán, frissen megcsinálom.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dyingsoul #70 üzenetére
a fedos wokostaljuk egyebkent akcioban megall 100 euro korul. ami elsore nagyon soknak tunik, de en ilyenkor be szoktam szamolni a sajat idomet is
teszteltuk pl ramenre is indiai kollegaval, tenyleg kb trivialis vele dolgozni.
egyebkent jo edennyel konnyebb es kiszamithatobb dolgozni, de az nem jelenti azt, hogy nem lehet elszurni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Gázzal főznek mindenhol a "harmadik világban", az "ázsiai piacon", meg úgy bárhol, ahol érdemi ételkészítés történik. Ez az indukciós főzőlap, különféle márkák és egyebek ilyen "fehér ember problémák", melyek egy végtelenül egyszerű folyamat túlgondolása nyomán születtek meg. (Meg, ahogy olvastam itt, sokaknál wok = thai.)
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Donki Hóte #69 üzenetére
Zöldséghámozáshoz és uborka reszeléséhez is kiváló lehet...
"Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
-
movax
őstag
válasz philoxenia #75 üzenetére
Viszont a zománcozott öntöttvas könnyen tisztítható, nem rozsdázik és ugyanolyan jó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem, a bevonatos edényeknek velük szemben is sok előnye van. Nálam elsősorban a súlyuk és a tapadásmentességük. A zománc kopásával a zománcozott edényekben is egyre jobban leragad minden. Mosogatni meg sokkal rosszabb az öntöttvasat.
Persze nem mindegy milyen az a bevonatos edény. Minőségi legyen a bevonat. Mostanában a gránit bevonat nekem a legjobb, a kerámia is kopik, pláne olcsóbb edények esetén, ahol vékonyabb az edény is és a bevonat is. Zománcos öntöttvas edényemet odaadtam a fiamnak inkább. Főzésnél sok okból a legjobban a rozsdamentes acéledények váltak be, sütésnél tűzhelyen a bevonatosak, sütőben a zománcosak+sütőpapír, időnként fólia.
De mikor rászánom magam főzök a natúr öntöttvasban is, szabad tűzön megvan a varázsa. Ha mondjuk nomád életet élnék, pásztorkodnék ilyesmi, akkor nyilván azt használnám csak."Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Bontatlan dobozos OnePlus Buds Pro 2 - Obsidian Black fülhallgató + Ajándék szilikon tok!
- AMD Ryzen 5 2400G processzor 4x3.6GHz AM4
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen