Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    válasz Dyingsoul #70 üzenetére

    a fedos wokostaljuk egyebkent akcioban megall 100 euro korul. ami elsore nagyon soknak tunik, de en ilyenkor be szoktam szamolni a sajat idomet is

    teszteltuk pl ramenre is indiai kollegaval, tenyleg kb trivialis vele dolgozni.

    egyebkent jo edennyel konnyebb es kiszamithatobb dolgozni, de az nem jelenti azt, hogy nem lehet elszurni.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

  • movax

    őstag

    válasz Dyingsoul #62 üzenetére

    "az egész konyhába csak két dologra van szüksége az embernek: Wok-ra és öntöttvas serpenyőre"

    Ez teljesen igaz, de nálunk még kell valami: egy jó fazék, amiben levest lehet főzni. :) De ezzel a három alapedénnyel sztem tényleg meg lehet lenni.

    [ Szerkesztve ]

  • proci985

    MODERÁTOR

    válasz Dyingsoul #54 üzenetére

    ha lusta vagy, akkor en raneznek arra a Scanpanra ;) en is azert vettem, mert untam a teflont takaritani wokozas utan

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

  • freelanced

    addikt

    válasz Dyingsoul #60 üzenetére

    Egyébként csak fél szemmel volt időm ránézni, de ha szeretnél egy edényt ami jól haszálható több szempontból is, és időtálló, egy alap darabnak szerintem beszereznék egy jó minőségű nemesacél serpenyőt, megfelelő méretben. Ha megfelelőt veszel akkor időtálló (gyenge pontjai szoktak lenni ha az alja nem egy darabból van (nekem mindnél előbb utóbb elkezdett elengedni és bement a viz, csak a gond volt vele), illetve ha a nyél rögzitése nem megfelelő, nem cserélhető, javitható. Azt leszámitva szerintem jól használhatók több dologra is a nemesacél serpenyők, nincs mit lekaparni róla, nincs bevonat, bármivel moshatod kb. nem kényes, ha villával nyúlsz bele sincs semmi, ráadásul ki tudod használni, hogy nem tapadásmentes (viszont megfelelő hőfokon egész jó eredményeket produkál ilyen téren is). Szóval alapvetően én azt mondom, hogy amig öntöttvas és wok terén nem dőlt el mit is szeretnél, addig nemesacél területen érdemes lehet nézelődni. Régen lett volna az Ikeában is olyan amit ajánlottam volna, de valamiért megszűntették, szóval marad a keresgélés. :K

    A másik ami hasznos lehet és kevesebb karbantartás igényel, az egy öntöttvas, de bevonatos lábas, szerintem az is kicsit olyan alap darab amivel rengeteg étel elkészithető, működik sütőben, kenyeret is készithetsz benne, szóval meglehetősen hasznos, és ha vigyázol rá azért időtálló, a bevonat miatt olajozni nem kell, szóval alapvetően szintén egy jó vétel tud lenni, komolyabb idő és energiabefektetés nélkül.

    A teflon témát illetően meg úgy általánosságban, noha nekem sem a kedvencem feltétlenül azt gondolom meg tud lenni a maga helye, ahogy valaki irta is, amig nem sérült a bevonat és nem lépjük túl a maximális hőfokot, nem feltétlenül jelent gondot. Nekem is a legnagyobb bajom az volt vele, hogy nem időtálló, pár évente lejön a bevonat igy is, úgy is és újat kell venni. De cserébe ha olajmentesen akar valaki késziteni valamit, netán nagyon tapadós ételről van szó, nem egy rossz választás, meg lehet a haszna, de napi szinten, főleg a gyors elhasználódás miatt, nem feltétlenül erre támaszkodnék én sem.

    Illetve a cikk kapcsán a visszajelzésedre reagálva, alapvetően egy bemutatót akartam a termékről, ez volt az eredeti ötlet, csak azt éreztem, hogy mindenféle kontextus nélkül bedobni nem biztos, hogy a legjobb ötlet, sokan kevésbé foglalkoznak a témával, de ettől függetlenül még lehetnek érdeklődők, szóval gondoltam jobb kicsit megalapozni. Tény, a tördelésen lehet javitani, alapvetően vagy az elejét kéne összébb húzni, vagy a wokról készült részt jobban darabolni. Szóval van igazság a meglátásodban, inkább a wok köré épült végül az informativ, általános rész, hogy ne csak egy sima, kissé száraz bemutató legyen egy termékről, illetve, hogy az érdeklődők számára is nyújtson valamit, akár hozzáértés, előzetes ismeret nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Dyingsoul #54 üzenetére

    "Viszont ha ilyen macerásak az öntöttvas serpenyők, hogy egyből áztatni....."

    Nem ennyire siralmas a helyzet.
    A teflont én sem használom. A kerámia bevonat az jó. De arra is vigyázni kell egy kicsit. Azt nem szabad súrolni. Ha sikerül leégetni, csak mosogatószivacs és mosogató kefe jöhet szóba.

    A rozsdamentes acélból készült serpenyő jók. Az öntöttvas is jó, csak védeni kell a rozsdásodástól. Tulajdonképpen a legjobb. Van saját hőtartaléka a serpenyőnek. (Ezért is könnyű ráégetni az ételt.)
    Az öntöttvas eszközöket figyelmesen kell használni. Ennyi.

    Azt azért érdemes tudni. A teflon serpenyőt csak addig szabad használni, amíg nincs bevonat sérülés rajta. A legkisebb hiba esetén is dobni kell a serpenyőt. Ha tovább használod már teflonnal lesz ízesítve az étel.
    A kerámia bevonatok sokáig bírják. Ha sérül az is kuka.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Dyingsoul #54 üzenetére

    Nekem az egyetlen érv mellette, hogy semmi mérgező anyag nincs benne. Max csak amit készítek az lehet mérgező. :D Teflon a házba se teheti be a lábát. Igaz már egy komplett generáció óta kimutatott a teljes táplálkozási láncban az embereket is beleértve, de én jobban alszok, ha nem teflonban sütök.
    Se aluminium, se réz, se kerámia bevonat.
    Vagy öntött vassal, vagy vmilyen bevonat nélküli acélötvözettel vagyok csak hajlandó főzni. :)
    Meg ugye a rendes kerámia sütőtál, jénai tál, zománcozott tepsi ami még játszik.

    Amúgy igen. Öntöttvas az kényes, kényelmetlen és időigényes a karbantartása. Nem kezdőknek való. Egy nemesacél serpenyőt fogok még kipróbálni majd idővel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés