Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#78) philoxenia válasza movax (#76) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából nem, a bevonatos edényeknek velük szemben is sok előnye van. Nálam elsősorban a súlyuk és a tapadásmentességük. A zománc kopásával a zománcozott edényekben is egyre jobban leragad minden. Mosogatni meg sokkal rosszabb az öntöttvasat.
Persze nem mindegy milyen az a bevonatos edény. Minőségi legyen a bevonat. Mostanában a gránit bevonat nekem a legjobb, a kerámia is kopik, pláne olcsóbb edények esetén, ahol vékonyabb az edény is és a bevonat is. Zománcos öntöttvas edényemet odaadtam a fiamnak inkább. Főzésnél sok okból a legjobban a rozsdamentes acéledények váltak be, sütésnél tűzhelyen a bevonatosak, sütőben a zománcosak+sütőpapír, időnként fólia.
De mikor rászánom magam főzök a natúr öntöttvasban is, szabad tűzön megvan a varázsa. Ha mondjuk nomád életet élnék, pásztorkodnék ilyesmi, akkor nyilván azt használnám csak.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.