Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
Folee
tag
Az új globál ROM nemcsak a Némítás widgetet tüntette el. Nem találom az ütemezett műveleteket sem (pl. este 10-kor kapcsoljon repülőbe, reggel vissza, stb.) 😔 Hol lehet ezekért reklamálni?
-
mrszitya
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Neked akkor érdemes lesz megfontolni az akksicserét (vagy telefont).
Az új akksi (egy simmel) tud a global stabil vonalon is 10 óra környéki SOT-okat. A múlt héten volt egy 9ó25p és 9ó55p-es időm is, kb. 3980mAh-ből.
-
tonyrulez
őstag
Legfrissebb NOS, AGNi és Poweramp mellett néha megakad a zenelejátszás. Előzőleg MIUI alatt nem volt vele probléma. Más is tapasztalta?
-
pvt.peter
őstag
Nem tudom, hogy a srácok mit csináltak, de nekem sokat javult az akkuidő.
Más is tapasztalta ue.? -
mrszitya
senior tag
válasz
golyós
üzenetére
Igen, az együttható...

2 SIM-mel az még nem is rossz SOT, 90%-os kondival. Sőt, hát... más tucattelón 4-5ó a legtöbb (egy kártyával).

Kíváncsi leszek majd a kamerára én is. Ha A1/5X-ből indulunk ki, akkor főleg videók tekintetében lehet látványos előrelépés. Jó, persze amúgy is, hisz a gyári kameraapp optimalizációja borzalmas mint tudjuk (legtöbb Xiaomin).
Ha készülne B20-as 5X 4000-es akksival, azon is el tudnék gondolkodni. -
golyós
addikt
válasz
mrszitya
üzenetére
Ez az igazi Xiaomi együttható

Biztos voltam benne, hogy nekem is 70-80%-os lesz az aksi, erre tessék.
Nálam beállt a 6óra SOT, 2sim, online vagyok non-stop, folyamatos szinkronnal.
Most, hogy megint úgy néz ki jön a Note 5, 2 hátsó kamerával, megint elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem a Mate 10. ( sokat fotózok és fontos a jó kamera) -
mrszitya
senior tag
válasz
golyós
üzenetére
Nekem ugyanez 72%-os akksit eredményezett. 19-20 hónap, ergo másfél év alatt. Én valamit biztos még jobban csináltam, ne vitassuk el a képességeimet!

Viccet félretéve, amit leírtam tényszerű megállapítások. Mint írtam korábban, az elektromos autóknál vagy például űreszközöknél nincs is lehetőség a teljes feltöltésre és lemerítésre. Telónál senkit nem érdekel, mert lecseréled másfél év múlva az eszközt. 9 milliós kocsit vagy egy holdjárót nem olyan egyszerű...

-
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Létezhet.
Ha nem szokott rajtamaradni a töltőn éjszakára (azaz 100-at elérve még mondjuk 4-5 órát csepptöltődni) az már egy jó pont. Következő jó pont, ha gyakran csak második-harmadik nap került töltésre.
Ha mindennap töltve is volt, de nem merült csutkára és 80-90% környékén lekerült az áramforrásról, akkor is simán lehet. Gyártási minőségbeli szórás szólhat még bele esetleg.A telefonunk töltőelektronikája van annyira elképesztően buta, hogy ha esik a töltés 1-2 százalékot 100-ról, tíz percen belül is újrakezdi a pumpálást. Na ez gyilkolja leginkább. Nem tudom, más gyártóknál is így van-e, de ha és amennyiben ez a sztenderd, nem csoda ha elgyengül sokaknál.

-
zeno79
őstag
Na szóval meg lett az első töltés utáni számítás. 100%-on húztam le most a töltőről. Létezhet, hogy közel két éves teló és ilyen jó az akku? 5-10 töltés után más, valósabb értéket fogok kapni?

-
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Hogy kinek mi a használható és az elvárások, az nagyon változó. De úgy...jaaa, működik. Nem tudom megmondani neked jó lenne-e. Csak te. Nem is akarlak rábeszélni.Nekem jó a custom rom, valakinek nem.
Jó, az "install anyagok" kifejezéssel kicsit túlzásba estem, nekem mindig van az SD-n 2 féle twrp, firmware-ek, kernel, gapps, rom, amit használok nugát / oreó verzióik.
-
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Nincs semmi "átjárás", semmi hasonlóság a romok között így nézve, nem lehet más romot dirty rányomni, ebből kifolyólag teljes wipe ajánlott, és format data is. Ha kipróbálsz egy másikat, akkor is, és újra be kell lakni/állítani, igen, nulláról kell indulni.
Csak ha ugyan azt a romot frissíted újabb verzióra, akkor lehet ráfrissíteni a meglévőre.
IGEN, mindegyik tud magyarul. Mindegyikhez kell megfelelő verziójú gapps (pico) csomagot is telepíteni, kivéve a Pixel Experience-hez, abban benne van in-built.
Jó ha van egy friss, 02.01-es saurav-féle firmware is talonban az install anyagokhoz, hátha kell.... -
siletto
tag
válasz
zeno79
üzenetére
Értem, köszi!
És ha meglépem ezt, vagyis elhagyom a gyári MIUI global stablet, és felteszem a pixel experience-t, utána a downgrade-nak vannak megkötései? Vagy simán visszatehetem a LOS-t, vagy egy másik nugátos romot?
Ja, és az AOSP alapú romokban most akkor van magyar nyelv?
-
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Jó "kis" lista. Nem tudom mitől Official, van valami aminek meg kell felelni??? Sztem nyugodtan próbád ki ha kíváncsi vagy, nagyjából le van írva milyen feature-ok vannak egyikben/másikban.
Oreós Officialt csak a Pixel Experience-t használtam egy ideig, egész jó Pixel élmény kenzo-ra. Oreót még kicsit pihentetem (bonyolult az értesítési led működése/állítása, egykezes mód hiánya stb.), kipróbáltam, egyelőre maradok stabil nugáton. -
zeno79
őstag
válasz
Old FatBoy
üzenetére
Igen, el is írtam, bocsánat, de 3684 mAh-t akartam írni (a gyári 4050 mAh, igen) 91% az első eredmény az AccuBattery Pro-val.
csak azért töröltem a bejegyzést, mert még tölt, elsiettem, de úgy látom akkor is 91%
-
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
"Aztán olyat is olvastam, hogy a gyári updaterrel ha főverziót frissítesz, miközben twrp van a telefonon, akkor beakad, szóval
"
Én eleve nem várom el a Miui updaterétől, hogy mókolt recovery (twrp) mellett, vagy root mellett hiba nélkül fusson le a frissítés. Nem dolga. Csak módosítatlan telótól várható el szerintem. Ha már van twrp, mert bele nyúltam a telóba, akkor én kapásból ott intézek el minden frissítést, nem azért van? Az sokkal tisztább megoldásnak gondolom. Viszont akkor a TWRP igen is tudjon frissíteni és romot telepíteni, stb. (de tud is). -
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Na a MIUI pont olyan, hogy egy idő után belassul, jobban merül, elfárad, újra megkérdez dolgokat, újra kell indítani stb. Sokat fejlődött, de ez engem kikészít. Custom romon ilyen nincs. Tiszta, egyszerű, letisztult felület. AOSP, jobban elhiszem hogy nem kémkedik utánam.
Igen, pl. a google hdr+ kameraszoftvere camera2.api mellett kissé jobb képeket csinál mint a miuié. Hasonlóképpen, a MIUI túlnyomja a hangzást, és már torz.... Vagy pl. custom romon az FM rádió alapból RDS-es, MIUI-ban valamiért nem.
Szóval vannak finomságok, amiket jobban ki tudsz hozni custom romon, de MIUI-ban is engedélyezheted a camera2.api-t, vagy tehetsz fel külső kernelt, de akkor is MM marad... -
siletto
tag
válasz
zeno79
üzenetére
Először is, nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Azért is akartam inkább kérdezni, mert már nem úgy megy a rom-pakolás mint régen, nem akarok új telefont venni egy esetleges klisé miatt. Előző androidos telefonom eg LG Optimus 4X volt, azon annyi volt az egész, hogy feltetted rá a twrp-t, és csak nyomtad a zippeket felfele. Itt meg ugye van a gépről feltehető fastboot rom, a zip-es recovery rom. Aztán olyat is olvastam, hogy a gyári updaterrel ha főverziót frissítesz, miközben twrp van a telefonon, akkor beakad, szóval
Most hogy elkezdtem olvasgatni a témában, jöttek szembe a "korszakalkotó" újítások, amiket ezek a romok tartalmaznak, hogy jobb hangzás, jobb kamera kezelő szoftver, jobb wifi vétel, átvariált órajelkezelés, nyilván ezek tetszetősek az egyszeri halandónak

Az új felhasználói felületekre vevő vagyok, már ha ez megbízhatóan, álladó lassulásoktól mentesen működik, de annyi féle custom rom érhető el a neten, sokuk egy-másfél éves korral és kétes jövővel, hogy inkább kérdezek, mert utána nem akarok folyton váltogatni -
zeno79
őstag
Sokat panaszkodtam a térerő-visszajelző gyakori kiszürkülésére (ugrálására), aztán rájöttem hogy MIUI-n is ugyan olyan a vétel... Sőt, párom más típusú telója is ugyanolyan értékeket produkált egyidőben mint az enyém, úgyhogy befejeztem. Szóval MoKee-n is elég stabil a cucc, jó a "vétel", akkuban szerintem jó, külső kernel nélkül is. Este alvás közben (offline) szép vízszintes csíkot húz. Volt egy újraindítás benne az elején, az nem hiba miatt volt. Jól látszik, hogy a munkahelyemen jobb a térerő (sötét zöldebb a végén) mint otthon...

-
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Mivel Miuit nem kultiválom, számomra a tiszta, sallangmentes droid a nyerő. Ami kell, azt meg felteszem én play-ről, innen-onnan.
Most éppen MoKee 7.1.2-n vagyok. Kínaiak csinálják AOSP alapon + a LOS javításai. Nálam nagyon jól fut, nagyon stabil, külön kernelt nem is telepítek hozzá, annyira jó nekem a sajátja. Sajnos eszköz-specifikus módosítás ritkán van már, de napi buildek vannak. Meg hát nem kell minden nap frissíteni ugye....
A MoKee romjait már több éve ismerem, még más telóról. Időnként ránézek, mint most. Számomra fontos egy-néhány apróságot tartalmazza, amik az official LOS-ból hiányzik (különben azt használnám), de stabilitásban ez is ott van. De neked lehet más jön be.
Nincs mindenkinek megfelelő ROM, annyi mindentől függ, és még szubjektív dolgok is közre játszanak. Ezért van ennyi féle. De még az is előfordul, hogy én magam is gyakran ránézek a másikra, mert a másikban egy tulajdonságot fontosabbnak vélek... Minden jó együtt nincs, az biztos. Nincs tökéletes! -
zeno79
őstag
válasz
siletto
üzenetére
Feladtad ám a leckét, azt ugye tudod? Nehezet kérdeztél, talán nincs is "megfelelő" válasz rá.
Ha kipróbálnál custom romot, akkor ugye van a LineageOS (régen CyanogenMod) vonal. Az official LOS talán a legstabilabb, stb., nagy vonalakban ebből építkezik a többi. Jelenleg még mindig a 7-es droid, a Nugát a legmegbízhatóbb, de jól halad a 8.1 is a használható felé. Ezekhez lehet kipróbálni mindenféle kernelt, pl. az Agni-t is. Szóval lehet mókolni, egy adott funkcióra (hang, akku, akármi) fókuszálni.
Mindenki megtalálja előbb-utóbb a magának tetszőt, vagy gyakran váltogatja és mindig kipróbálja az újdonságokat.
Aztán ott vannak a más Xiaomi telefonról portolt nugát alapú miuik, amik kicsit több teret adnak a kísérletezgetéshez, mókoláshoz, csak miui felülettel.
Érdemes "nagy nevek" körül nézelődni első körben, ha custom romot próbálsz ki.
Az, aki nem különösebben szereti a MIUI-t (mint pl. én), az mondjuk talán megnézi először a hivatalos LOS-t, ami hetente frissül, egész megbízható rom...(ennek is vannak hibái) és mivel túl kevés feature-t tud (csak tiszta droid), el kezd keresgélni mást, ahogy kialakul mit vár el egy tiszta droidtól.
Aztán lehet rájön az illető, hogy a MIUI olyan kényelmi szolgáltatásokat nyújt a böszmesége és a kínai appjai ellenére, amik számára nélkülözhetetlenek, és visszamegy MIUI-ra, de legalább kipróbált mást, és tudatos a választása.
Kérdés ugye mit akarsz. Kipróbálni a tiszta droid élményt, esetleg egy merőben új, google érzést (Pixel Exprerience Oreo-n), vagy maradnál MIUI alapon de nugáton...? -
ux1
addikt
Build of RedWolf 3.2.1/025 is now out!
- Fixed crash of the recovery while running OTA_RES.. (So MIUI OTA is now working again)
- General bug fixes and improvements
- Fixed bug with MIUI Updater app showing error that installation failed after installation of full ROM
- Deactivation process is now called only when it's really needed
+ Some device specific changes... -
siletto
tag
Sziasztok!
Én is Nohon akksit használok, még a korábbiakhoz hozzászólva, nekem is problémamentes volt a csere, bár ez az összepattintott készülékház, hát, nem egy bombabiztos technika. A kétoldalas szalagra annyi a technika, hogy rá kell tenni a radiátorra a készüléket picit, és nagyon lassan szedni fel, akkor simén lejön, csak nem kell tépni.Nekem is megjött ma a telefonra a 9.2.4 global stable.
Jelenleg 8.5.7 van rajta, tud magyarul, nekem igazából teljesen jó, DE: van fenn rajta valami twrp, amit én tettem fel rá BL nyitás után, a miuihu-s segédprogrammal, és így most épp nem megy az OTA. Jelzi a frissítést, letölti, csak a telepítés nem indul el, a twrp-ben marad újraindulás után. Eddig talán ugyan ezzel a felállással frissített, most nem. Egy ismerős mutatott Lineage OS-es xiaomi telefont, így most szántam rá magam, hogy lépjek.
Elméletileg mivel nyitott a bootloaderem, simán tudom akár újratelepíteni is a twrp-t a miuihu-s progival, és utána bármilyen zippet feltenni rá.
Abban kérnék tanácsot, hogy szerintetek melyik főzött romot válasszam. Régen fiatalon sokat buherátorkodtam, még a Nokia Symbian időkben, de mostmár inkább valami stabil, megbízhatóan frissülő mindennapi dologra vágyok, ami mondjuk esetleg azért már beépítve tartalmazza az egyszerűen elérhető kernel fejlesztéseket, kamera és akku-optimalizálást, satöbbi. Tehát bugok használható, nem alfabéta változat kéne, de lehetőleg egybecsomagolva az elérhető stabil fejlesztésekkel, és legyen hozzá folyamatos frissítés.Szerintetek melyikre tegyem a voksom? Eddig hallottam a Lineage-ről, Miui.pro, LOS nevűről, amik tudtommal elég sok plusz kerneles és egyéb Nougat funkciót, fejlesztést tartalmaznak, mint ez az AGNI kernel is.
-
-
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
A dokkolás hangját (töltő telefonra csatlakoztatás/leválasztás) hogy lehet kikapcsolni?
A beállításokban nincs ilyen lehetőség. Ellenben a beállítás keresőjében a hang szóra keresve kidobja a "beállítások\hangok\dokkolási hangok" találatot. De ezt megnyitva csak a hangbeállításokhoz jutok ahol nincs ilyen opció. 8.5 stable global kate legújabb, nem rootolt.
Köszi!
-
Folee
tag
Ez a legújabb hivatalos frissítés eltüntette a Néma üzemmódválasztó gyorsfunkciót a kezdőképernyőről és nem találom, hogy lehetne visszahelyezni.

Tudtok tippet adni esetleg más egy nyomásos/érintéses lenémításra? -
Sziasztok!
Kate verzió, de hátha tudtok segíteni, zárt a BL: user error - valószinűleg...
Ha, legalább a TWRP-ig el tudnék jutni, az nagy segítség lenne!Fel akartam tenni a 9-es Stable Multi ROM-ot (Kenzo-t, 8-ast tettem már fel így).
TWRP - mentés - ok
TWRP - Wipe - ok
TWRP - Install - Relatíve gyorsan végzett, nem néztem mit írt ki... (nem volt semmi izgalmas) - reboot.
Nem indul el a telefon, nem tudok visszamenni a TWRP-be.
Akku: kb. 70%-on volt (77 a legutolsó emlékem). Töltéskor csak pirosan villog a led.
Annyi történik, hogy a darkness logo bejön (ilyen kernel volt rajta korábban), s kb. 1-2 mp múlva el is tűnik.
Vol+ + POW: ugyan ez: felvillan a darkness logo.
Vol- + POW: bejön a darkness logo (másik) és a Cyanogenmod felirat.Gépre rádugva ismeretlen eszközt lát. Még nem telepítettem semmilyen sw-t, lassan telepítgetem fel...
Egy kicsit el vagyok kenődve!
-
zeno79
őstag
A hiányosságai ellenére kellemes meglepetést hozott a 9.2.4 global. Sok apróság/beállítás hiányzik belőle, ami a multiban benne van, viszont normálisabb az auto fényerő szabályzó, és a wifi vétel is erősebb, a "konyhában" is van elégséges jel. A szokásos kipicolás után érzésre picit talán pattogósabb is a multihoz képest.
Továbbra sem jöttem rá custom romon miért ugrál a térerő-visszajelző, miert szürke gyakran, miért meríti az akksit némely rom. Jelerősségre bármelyik fw-vel és akármelyik romon ugyanazt a dBm értéket mutatja mint MIUI-n. Most vagy tényleg rosszabb custom romon, vagy a miui "nincs olyan sűrű mintavételre állítva", vagy "érzékenyre állítva a visszajelző", hogy észre vegyem hogy ott is kiszürkülne, bár érdekes módon Miuin végig zöld a térerö-sáv, pedig gyakran mérek -100 dBm alatt, annak sárgának kellene lennie. grr.
-
zeno79
őstag
válasz
martin555
üzenetére
Gondolom jó az is ha flash-elsz friss SuperSU-t. Az 2.82 verzió.
Én most raktam fel az ufófejes ZCX TWRP-vel fel egy 9.2.4 stabilt, a beépített régi SuperSU-jával, amit a Play áruház gond nélkül frissített 2.82-re, úgyhogy tkp. mindegy, de azt meg tudom erősíteni, hogy ment.
Én már csak maradok a megszokott dolgoknál......és mivel nagy a csönd itt az új 9.2.4 stabilról, nagy gond csak nincs vele
-
martin555
aktív tag
válasz
zeno79
üzenetére
köszi.
konkrét kérdésem az lenne hogy nem ésszerűbb vagy célszerűbb aktuális SU.zip-et felrakjak recóval?
https://forum.xda-developers.com/apps/supersu/stable-2016-09-01supersu-v2-78-release-t3452703
..hogy ez működhet a MIUI v9.2.4.0 MHOMIEK stabil -hoz?
akkor nem erőltetem az "ufófejes" reco rootolóját, hanem raknék egy"aktuálisat".
köszi a választ.
-
zeno79
őstag
válasz
martin555
üzenetére
Abban az ufófejes twrp-ben van beépítve egy SuperSU root, tehát ha frissíted a telód 9.2.4-re, akkor utána be kell lépned az ufófejes recovery-be, és az advanced menüből újra nyomj rá a SuperSU root-ra, hogy újra rootold a telód. Újra rootolni mindig kell, tudtommal minden rom telepítés után. (kivéve a custom romok, amikbe beletették a Magisk-ot)
Amire Te gondolsz, az az, hogy a módosított recovery-d ellenére is működjön az OTA frissítés a telódon.
A frissítés menetéről nem tudok nyilatkozni. én nem szeretem az updater appot, én mindent twrp-ből csinálok. Állítólag működik az updateren keresztül is, nem írták hogy nem menne.
Teljes új telepítést csak akkor, ha valami nagy gebasz lenne -
martin555
aktív tag
válasz
zeno79
üzenetére
tisztelt Urak.
redmi note 3 pro 2gb kenzo készülékemre most tölti a frissítő a MIUI v9.2.4.0 MHOMIEK stabil-t.
jelenleg az aláírásomban levő rom van fenn root-tal.
léci ne piritsatok le a kérdésért hanem egy építő hozzászólást kérnék, hogy:
-mi a ROOT ehhez a 9.2.4.0 hoz?
-bevállaljam elsőre a frissítést, megnézni a V9-et, (el van mentve az előző) vagy feltétlen a tiszta telepítés kell?
-egyéb tipp jótanács..moddolt TWRP recovery-m van, próbálkoztam a root-védelemmel OTA Frissítés esetén, de hiába pipáltam be, mindig újra kellett root-olnom, az az "ufófejes" recoverym van, az maradhat? "twrp recovery project by XM"
KÖSZI
-
zeno79
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Igen, kísérletezgetni kell melyik fut a legmegbízhatóbban, és melyik funkció nem akasztja meg a telót... de sajnos jellemző hogy sok verzió kifagy, vagy csak a második shot lesz jó, Főleg ez az új portré mód nem működik. Vagy a HDR+, csak fekete kép van. Nekem is van kétféle, ami egész jól működik, de mindig nézem az újdonságokat. Ha az új nem jó, visszateszem a működőt.
Ami nálam egész megbízhatóan működik, az a GCam5.1.018-Arnova8G2-v1.7, és a MGC_5.1.018_7.0+C2API_min_3a_AllinOneKenzo_v1.2, de lehet nálad megint más jó. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Normális hogy LOS 14.1 alatt elég gyakran crashel a bsgmod kamera? Most már több jó képet veszítettem el miatta.
-
zeno79
őstag
Na kedveskéim, hivatalos, tölthető a Global 9.2.4 stabil rom akit érint:
Redmi Note 3 Qualcomm
Recovery 1063M
http://bigota.d.miui.com/V9.2.4.0.MHOMIEK/miui_HMNote3ProGlobal_V9.2.4.0.MHOMIEK_ff6e34fdb1_6.0.zip
Fastboot 1276M
http://bigota.d.miui.com/V9.2.4.0.MHOMIEK/kenzo_global_images_V9.2.4.0.MHOMIEK_20180116.0000.00_6.0_global_aefc0557d9.tgz -
zeno79
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
78% még nem gáz, nem? Bár filléres az új akku.
Nekem még nincs eredmény, tegnap újra telepítettem a telót, a stabil 9.2.1 wifije borzasztó gyenge, már szakad pár méterre a routertől (pl. konyha).
Kálváriám a mobilhálózat ugrálásával folytatódik LOS14.1-en, de körvonalazódni látszik a "hiba": a 4G miatt ugrál és lesz sárga/piros a visszajelző csíkja. Amint átváltok GSM/WCDMA-ra, betonstabil a jel és állandó szupermaxi térerő. Nyilván nem mondok le a 4G-ről, még kísérletezek.
Kérdésem: a "Csatlakozás adatszolgáltatáshoz barangolás során" nekem nem kell, ugye?, és a "javított 4G LTE mód" sem...?
Ettől függetlenül a wifi is szupererős a konyhában is, érdekes.
Szóval nekem még pár nap mire mutat majd értéket az AccuBatteryPro. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
zeno79
üzenetére
Tegnap eltelt egy teljes nap, 100% töltöttseg után, 19%-kal raktam este töltöre a készüléket, így 78%-ot mutatott reggel az akkumulátorom élettartamarol az accu battery pro.
De a tegnapi nap alig használtam a telefont. Szóval kicsit csalóka az eredmény, de így is 19% volt a merülés. -
ktommy91
addikt
Ha valaki egy kis újdonságra vágyik, a feltámasztott AGNi EAS kernel elég jól hasít. Egyenlőre ennyi a plusz fícsör: EAS, AMP driver, 32 bit 384khz audio, DTS, APTX offload, HW crossfeed Letöltés: [link]
A CPU statisztika meg van bolondulva, de a működést nem befolyásolja. -
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Ja igen, RN3-nál kézzel adjátok meg a gyári névleges kapacitást: 4050 (Gyári akksin még az is rajt volt, konkrétan mennyi egyébként az adott példány. 4030 volt az enyém). Mint írja is, nem minden telóból tudja kiolvasni, RN4-nél például tudja.
Tegyétek az automatikusan indulók közé. Akksikorlátozóból is ki lehet vonni esetleg, meg lakatolni. Én személy szerint nem szoktam. Ha kilővitek gyakran memóriát, töltés előtt ellenőrizzétek megy-e (ott-e az értesítéseknél). A kondíció megállapításához csak a töltést használja.
Első töltés után már lesz eredmény. Ha több mint 20% megy bele, akkor már nagyságrendileg használható lesz az érték. Egy 50% feletti töltéssel már pontos lehet elsőre is, de nyilván kell egy 3-4 alkalom hogy tényleg következtetni lehessen.
Lehetőleg töltés közben, ne használjátok a telót az első pár alkalommal, így kisebb lesz a pontatlanság.Olvasd el a cikket nálam a blogban, és megtudod.
De valóban, a Sony egyes Xperia készülékeibe már tett is egy ideje ilyen lehetőséget, hogy asszem' 90-nél kapcsolódjon le. Elektromos autók általában, mint a Nissan Leaf ténylegesen csak a 80-30 tartományban engedik használni magukat, ebből a használó csak annyit érzékel hogy 3 évesen sem csökken a hatótáv, mert tolja ki ezt a tartományt, amint gyengül az akksi. Műhold, űrkutatásban használt eszköz még szűkebb tartományt enged, a szélsőséges körülmények és az élettartam érdekében. Telefon/tabletnél nem tudni ilyen jellegű gyári korlátról, mert nincs rá szükség. Vagyunk annyira "hülyék" hogy évente-kétévente úgyis cseréljük a készüléket. -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya
üzenetére
Ha már mások is itt kérdeznek, akkor én is:
meg vettem én is :-)
Kilőhetem az appot a háttérből? Úgy látom ha lakatolom akkor hozza a jó értékeket a használatot illetően.
Akku kapacitást nálam nem mutat az Állapot fülön: Akkumulátor kapacitás --, Számított kapacitás --, gyári kapacitás --. MIÉRT?
Mikor fogom látni őszerinte milyen az akku?
Holott a töltés fülön kézzel be lett írva a gyári kapacitás 4050-re, mert nem ismerte fel telepítéskor, nullát írt.
80%-nál tehát egyes vélemények szerint jobb leállítani a töltést? -
pvt.peter
őstag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Anno en is talalkoztam ezzel.
100% -os a MIUI profilod? -
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
AccuBattery progival a legkönnyebben és legpontosabban. Már 2-3 töltéssel érdemi eredményed lesz. Ehhez javasolt azért alkalmanként legalább egy 50-60%-ot beletolni.
~0-ról 100%-ra töltést nem lényeges csinálni a méréshez, legfeljebb egyszer kíváncsiságból.Egyébként a háttérben, titokban garázdálkodó cpu-gyilkos appok is lebuktathatók vele (ez a része már fizetős). Egy UC Browser 40-50%-ot képes lelopni a SOT-ból(!!), ha ki is van lőve a memóriából. Folyamatos ébrentartást csinál, ha olyan kedve van. Na, esetében aztán érdemes az akksi optimalizációt maxra tenni MIUI-ban.

-
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Akksira magára vigyázni kell azért. Vékony a burkolata. Ha úgy kell felfeszíteni, csak türelmesen. Lítium nem túl egészséges, ha füstölésbe kezd. Nagyon nem. A fehér ragasz nekem sem jött fel úgy, ahogy kellett volna.
Az enyémhez adtak szerelő csomagot, de ragasztót nem. Ha van otthon vékony fajtájú kétoldali ragasztó, azt vetném be. Ebben az esetben nem volt, így szigetelő szalaggal - hosszában egymásra hajtva, közé kevés foly. ragasztó - oldottam meg.
Gumikesztyű sosem árt, bár én nem használtam. Ha a fehér ragasz könnyen lejön, akkor tényleg nem lehet gond. A ragasztás helyén nem árt letörölni a nyomokat, hogy tartósan ott maradjon.Akksi eredeti, nem eredeti dologhoz. Én arra figyeltem többek között, ne a legolcsóbb legyen (rákalkulálva a behozatal költségeket és profitot cég esetében, nem is az).
Idáig tartja a kapacitását, amivel érkezett és a kijelzőidők is rendben.
65 feltöltési ciklus során, 3948mAh volt az átlaga. Hardveresen nehezebb mérni, mert egy jó USB feszmérő nem olcsó (mihez képest, de 6-7000 kínából egy YZXstudio). A legkisebb eltérés 2, legnagyobb 11% volt a szoftvereshez képest egy olcsóbb mérővel. Nagy a szórás, szoftvernél sokkal-sokkal kisebb (+- mondjuk 3).Nem vagyok szagértő' vagy megszállott a témában, csak cikkem kapcsán kénytelen voltam részletes statisztikát vezetni, hogy igazoljam az akksik degradálódását a tízmillió lítium degradálódás szagértő' számára. Nekik természetesen az ezzel foglalkozó laborok mérései és a gyártói nyilatkozatok sem elfogadhatóak. Például hogy 300-500 merülési/töltési ciklusig tartják magukat ezek az akksik az eredeti állapot környékén. Ez lehet több is, de iPhone esete szépen igazolja, hogy brutál drága prémium telóba sem feltétlen kerül tartósabb lítiumos technológia.
Még adós vagyok a második cikkel, ahol majd közzéteszem a számokat, ezúttal az AccuBattery-t bemutatva. -
zeno79
őstag
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Köszönöm!
Jaa, láttam olyan videót is. Az akksi alatt olyan dolog, ami sérülhet, karcolódhat az esetleges feszegetés közben? Nem kell nagyon vigyázni?
Egy ilyen műveletnél mennyire kell figyelni a pormentes helyiségre, vagy a zsíros/nyirkos kéznyomokra, tapira? Inkább gumikesztyű? -
ElDiabloo
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Pár hónapja csináltam akku cserét, én is Nohon-t vettem.
Youtube videó alapján simán ment. Az új aksihoz adnak kétoldalú ragasztót, szóval utána sem fog mozogni a telóban. Én amit megszívtam, hogy a ragacsot a videóban simán kihúzza a csávó míg nekem rögtön elszakadt, pont úgy hogy már ne tudjam megfogni. Lehet túl hideg volt azért szakadt el vagy nem tudom. Utána szó szerint felkellet feszegetnem lapos eszközökkel az aksit, hogy kitudjam kapargatni a ragasztót.
Összességében könnyen ment, csak azzal a ragasztó csíkkal én megszenvedtem
-
zeno79
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Aha, most már látom. Tényleg nem tűnik vészesnek. Az nem világos, hogy azt a két ragasztócsíkot "kihúzza", leszedi, de az új aksi ezek szerint nem lesz visszaragasztva?
-
zeno79
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Dokumentálhatnád a lépéseket ha nem nagy kérés, egy kis tutornak (fényképekkel-videóval) nagyon örülnénk. Én is gondolkodok ilyesmin, kézügyességem még csak lenne hozzá, de tudásom nincs, és nem is merek hozzányúlni. Esetleg ha valaki vállalja...
-
zeno79
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Az official LOS 14.1 ezeket valóban nem tudja. Mobilnet/wifi használatot apponként tudsz engedélyezni/tiltani.
1) és 3) pl. Umang unofficial LOS buildja is tudja, 4) kb. csak ResurrectionRemix-szintű romban láttam lehetőséget változtatni az alkalmazásváltót/előzményeket. Asszem abban 2-3 féle is van. (slim)Sokáig használtam Umang romját, szerintem ugyanolyan stabil/jó mint az official los, csak pont ezzel az egy-két aprósággal tud többet, de az alkalmazás-váltót abban nem lehet cserélni.
Nyilván nem akarsz újra telepíteni, az 1) -re Playról rengeteg alk. áll rendelkezésedre, pl. ez is. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
LOS 14.1 alatt hogyan lehetne elérni az alábbi dolgokat? Ha bármelyikre tudtok megoldást, szívesen látnám.
- le- és feltöltési sebesség kijelzése, mint MIUI alatt
- fehér-lista létrehozása mobilinternet használathoz (jelenleg csak "korlátozni" tudom a használatot, én azt akarom, hogy eleve csak az férjen hozzá, ami engedélyt kap)
- QuickSettings menüben ha pl. a WiFi-re kattintok, akkor ne a kibővített nézetet lássam, hanem azonnal ki/be kapcsolgassa a wifit
- "Recents Gomb" hatására megjelenő kártyapakli lecserélése valami olyanra, ami a régebbi (4.x.x) androidokban volt
-
ktommy91
addikt
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
Én nohon-t vennék és fogok is ha szükség lesz rá. [link] Gyárival megegyező minőségű utángyártott akku és nincs az eredetihez hasonlóra matricázva mint a drágábbak az ebay-en.(Úgy hallottam, hogy eredeti xiaomi akku csak a xiaomi szerviz partnereinél érhető el.)
-
mrszitya
senior tag
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
Nekem eszembe sem jutott nagyobbat nézni, a 4000mAh gyári is kiemelkedő. Másrészt igen, még a gyárinak mondottban sem feltétlen bízik az ember, nemhogy egy azonos fizikai méret mellett 15-20%-kal nagyobb kapacitást ígérő akksiban, melyet akár olcsóbban is adnak.
SOT-idő, az elmúlt kb. egy hét átlaga: 9,3óra
(A napi értékek 100%-os tartományra átszámolva, és ezek átlaga. Én igyekszem a 80-20%-os tartományban használni, ebben reálisan tehát 5,5 órát tudok összehozni.)Kapacitás (két hónapja megy nagyjából, azóta is ennyi): 97%
Régit 77%-os állapotban cseréltem. Na, ő nem volt kímélve egyébként... -
pvt.peter
őstag
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
mrszitya kolléga már túl van egy akksi cserén, anno ebayről vett: #28441
-
Charlie Gordon
aktív tag
Sziasztok ! Cserélt már valaki akkut ? Lassan 2 éves lesz a telóm , és az akku kapacitása már nem az igazi.
Honnan, milyet érdemes venni ? -
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Jut eszembe: ha lesz kedved - meg másnak is itt a topiklakók közül, tölts(etek) fel Te (Ti) is pár jól sikerültnek vélt képet az új fototrend.hu-ra. (Egyelőre csak utólagosan módosítatlan képet "illik" felrakni).
Hadd lássa a nép, hogy Xiaomi-val is lehet jó képeket lőni!

Más: Snap Camera HDR-rel kapcsolatos bugokat nyugodtan jelentsétek a fejlesztőnek e-mailben (support[kukac]marginz.co.nz). Teljesen korrekt módon és gyorsan is reagált egy minapi levelemre: link
(Sajna a legfrissebb most januári verzió is ugyanúgy elfelejti néha megírni a fájldátumot low light módban, ezt is le kell majd jelenteni neki).
-
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79
üzenetére
Egy picit pontosítok: eu multi és a magyar miuihu is tud OTA-t. Aztán még a MIUI GlobeROM van talán, ami "nemzetközi jellegű". (eu multin alapul, nincs OTA, te rakhatod össze magadnak tetszőlegesen: root, center clock, viper4, reklámszűrő, stb.)
Most van fanyalgás egyébként a kínai romokkal is, az értesítési rendszer miatt. A global romokba AOSP-alapon rakták bele a MIUI9-be, a kínaiba saját került és bugos/nem felel meg.
A másik dolog, hogy nem ritka az olyan hiba, ami a stock kínai romban nem volt, a miuihu vagy eu multi összerakásakor keletkezik. Szóval igazán a kínai lenne jó, de mégis az EU multit érdemes inkább használni, mivel ki van takarítva az ákom-bákom karakterek, itt nem használható appok tekintetében.OTA-val kapcsolatban, igazából jogos amit írsz...
-
zeno79
őstag
válasz
Bobó_20
üzenetére
Miui alapú cucc csak az:
- EU multi (kínai rom az alapja)
- MiuiHU (kínai rom az alapja)
- illetve xy indiai/török emberkék által portolt főzött romok....
Tudtommal egyik se OTA-s. Egyik sem hivatalos rom. Hivatalos csak a global és a kínai. A legtisztább megoldás a teljes rom letöltése és twrp-ből történő frissítés saját kezűleg. Így még hibába én nem futottam bele, nem bízok az updater app-ban. EU multi romot használok, ZCX-szel, rootolva, és a lehető legtöbb miui dolog feletti kontroll / illetve fagyasztással. Muszáj a körmére nézni hogy használható legyen számomra.
A másik pedig, hogy a kínai rom szerintem jobb, nem véletlen abból készül az eu és a magyar rom is. Ezért cserébe le kell mondjak az OTA-ról, na puff, twrp-ben egy gombnyomás a frissítés. Főleg hogy nem hetente kell, mert stabilt használok. -
zeno79
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Igen, minden bizonnyal, de mint a fenti példa is mutatja: nem mindig hibátlan: "bennragad a twrp-ben", ezért próbáltam sugallni, hogy csak a gyári állapotban garantálható a frissítés mindenkori sikeres lefutása.
Amennyiben ZCX-szel is mindig hibátlan, úgy elnézést kérek!
Új hozzászólás Aktív témák
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AliExpress tapasztalatok
- VGA kibeszélő offtopik
- Akciókamerák
- Autós topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"
Szóval vannak finomságok, amiket jobban ki tudsz hozni custom romon, de MIUI-ban is engedélyezheted a camera2.api-t, vagy tehetsz fel külső kernelt, de akkor is MM marad...