- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-12-19 02:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Sziasztok!
Security kameraként használnám a telót a nyaralómban a Security Camera CZ appal, 3G-4G-n, de van egy kis gondom vele: 1-2 nap után már nem mutat képet a kamera, csak fekete képet, vagy a legutóbbi (több nappal korábbi) állapotot.
Az appal nincs baj, tökéletesen működik eleinte. Több hónapja használtam másik telóval, jól ismerem. Ezzel a telóval meg egy nap után ha "live" élő kapcsolatot kérek, akkor is csak fekete a kép, de a hang átjön. Vakut sem tudja kapcsolni, és az előlapi- hátoldali kamerák között sem tudok váltani.
Az app úgy működik, ha elindítom a "monitorozó" eszközön, akkor néhány mp után frissíti a nézőképet amit a kamera lát, és kiírja hogy mikori a kép, illetve datálja is. Na innen tudom hogy nem működik.
Olyan, mintha a kamera "drivere?" sz@r lenne LOS-ban.
Szerintem nem az app hibás, előtte egy olcsó telefont használtam erre, az tökéletesen ment. Elég jól ismerem az appot, nem abban keresnék hibát. Én a LineageOS hibájára gondolok. (amúgy a LOS jónak tűnt, működik minden rajta rendesen, fényképező is, de lehet hogy mégis turpisság van a dologban, és jobb a gyári, "zárt" ???)
Szerintetek is jobb lenne egy EU-rom, esetleg stable?szerk.: most hétvégén újraindítottam a telót. Amíg ott voltam működött rendesen, és fél napig még. Most hogy eljöttem, persze hogy nem

-
zeno79
őstag
Két év után ez a telefon is megérett a cserére, így búcsúzom tőletek kedves Fórumtársak. Egy Mate 10 Pro-ra esett a választásom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
zeno79
őstag
Pedik kell valamit nézzek, mert a 2gb kinottem, még ugy is hogy los14.1-et hasznalom.
Miuit nem szeretem, nincs idom hebrakolni, es a custom rom ugy sem olyan hasznalhato mint egy gyari. Azt akarom hogy egyszeruen csak hasznaljam. ezert lenne jo az A2 lite. Annyira visszalepes a proci? Amugy mindenben jo lenne, van 4gb.
Más márka? -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Számomra is a LOS14.1 a legstabilabb, legmegbízhatóbb, legegyszerűbb, leggyorsabb legtisztább rendszer.

-
zeno79
őstag
Valaki nem tud egy ilyen MIUI mentést csinálni és feltenni valahova?
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Nálam nem csinál ilyet, sőt, semmi más furcsát sem. Ma direkt hagytam 35%ig merülni. Gyári kernel.
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Nem eskuszom meg ra, de mintha xda-n lattam volna, hogy masnak is kikapcsolt ~30% korul. Azt irtak ez egy bug, es agnival orvosolhato.
Nem is jelentkezik mindenkinel, nalam sincs ilyen, itt sem irtak ilyen bugrol, de hatha nem hw problema. -
zeno79
őstag
Végre van Network traffic kijelzés, észre vetted?
-
zeno79
őstag
Szerintem hw függő myelyik gcam lesz jó. Nalam egy regebbi a nyerő, nem kell semmit beallitani. mindig megvarom hogy befejezze a kepet a biztonsag kedvéért.
Nem erdekel a portré mod. Van pano, jo a hdr es kesz!
Illetve agnival nekem nem volt jo tapasztalatom emiatt.
Szoval nalam ez, es tobbet nem is kiserlezek, nem keresek jobbat mert nincs jobb: MGC_5.1.018_7.0+C2API_min_3a_AllinOne_kenzo_v1.2.apk -
zeno79
őstag
Hát nekem nem hiányzik az oreo. Nemrég megnéztem a NOS-t, nos nem győzött meg. Még mindig lassabb a képrajzolása vagy mi, és nem tetszik ez a csupaszitás. Nem oszt meg információt/részleteket már mint régen... mindegyik verzióval egyre butábbnak nézi az embert.....
Sokkal pörgősebb, gyorsabb a hetes. És mivel szinte hibátlan, elég régóta megelégedéssel használom. Én. -
zeno79
őstag
Nagyon. Nálam hibatlan!
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Bár én csak a kenzot ismerem, de bizton állíthatom, hogy semelyik custom rom és semelyik firmware nem olyan jó mint a globál miuié!
Nyilván sokat számítanak az "tornyok" közelsége is. Nálam az lehet a baj, hogy ugrál két torony között, és meg-megszakad. Vagy nem tudom miért, de ugrál és szakadozik 4G-n.
Szerintem azért a Miui is gyenge/gyengébb 4G-n, csak ott nem köti annyira az orromra, nekem az az érzésem, de ott is -100 körül volt a vétel ami ugyanolyan szar mint LOS-on.
De miután LOS-on levettem 3G-re, kb. megduplázódott a rendelkezésre állási idő, miui-hoz képest is sokkal többet bir az akku, és ilyen -83 dBm a jelerősség, ami igen jó (sötétzöld), ebből kifolyólag nem annyira a rom vagy a firmware hibája innentől. -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Habár általában gondolkodás nelkul felteszem az agnit, de sem nem vagyok olyan audiofil, sem az akkuido, sem lag, semmi nem indokolja ezt most, ugyhogy marad a gyári. Teljes mértékben meg vagyok elégedve a gyárival, fogyasztás minden rendben, foleg igy, hogy levettem 3G-re.
Sot, korabban a gcam elrontotta az elsö fenykepeket (homályos lett), most agni nelkul mindig jo. -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Na, térerő-szakadozáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy párom Concorde telója (tudom...) is dobálja itthon a vételt 4G-n, ugyanúgy ugrál és kiszürkül, és ugyanolyan sárga-piros a visszajelző sáv,i mint nálam, úgyhogy nem a LOS-sal vagy firmware-rel van gond. 3G-n egyébként jó
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
- Az auto.fényerö ossze-vissza mukodott,
- A galeriaban jonehany fenykepem visszanezese kozben bizonyos szinek 1mp után fekete-fehérek lesznek. Eletemben nem lattam meg ilyet, es bizony tobb miuiban is csinálja
- Több memóriát fogyaszt, gyakrabban ujratölti az appokat mint a LOS. Volt, hogy irtam valamit egy appba, átmentem egy másikba kimásolni egy szoveget, es mire visszamentem hogy beillesszem addigra ujratoltotte az appot es elveszett amit addig irtam. Ilyen LOSban nem volt.
- a bazinagy felbontás
- a miui tolása, a karbantartó... Sokkal egyszerűbb a pure LOS. Felteszek egy SDMaid-et es kesz. Sokkal jobban tetszik, egyszerübb a LOSban az alkalmazások beallitasa, mobilnet engedelyek stb.
Most ennyi jutott eszembe -
zeno79
őstag
Visszatettem én is a LOS-t, egyelőre agni nélkül. Felüdülés a kb. egyhetes miui kitérő után. Most a preferált hálózattípusból kivettem az LTE-t, és tökéletes zöld a szignál! Egyelőre megnézem így, mostanában úgysem kell használnom (4G) mobilnetet. Gondolom így a fogyasztás is kedvező lesz ;-)
Miuinak volt egy-két bosszantó hibája ami zavart. -
zeno79
őstag
A sötétzöld a legjobb vételt jelenti, a halványabb zöld már rosszabb, aztán méggyengébb a sárga, aztán narancs, majd a piros, amikor nem vesz jelet. Na most nekem minden percben többször "kiszürkül" a térerő-visszajelző háromszög, és bizony tele volt piros csíkkal a sáv. Úgy látszik ezzel egyedül vagyok, mert rajtam kívül nemigen panaszkodott más ilyen mértékű anomáliára (bár xda-n nem ismeretlen), de nincs rá megoldás. Akármelyik firmware-t telepítem, vagy gyári miui után, mindig ilyen rossz. Érdekes, de hívás közben nem szakad meg. 3G-n stabilabb, 4G-n rosszabb. Készenlétben is elég sokat fogyaszt. Nekem ugye B20 nélküli 4G-m van, Budapesten, vodafone-al, lehet ez is számít.
Nagyon sajnálom, mert továbbra sem bízok a miuiban, jobbszeretem a pure androidot (kb. olyan ez nekem, mint a W$ vs. Linux) -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Állítólag saját kernelével 15 v. 30% akkunál kikapcsol a LOS 14.1. Én még nem merítettem le ennyire, nem tudom létező bug-e valóban.
Nálad a térerő-vétellel-tartással minden rendben? Katén? Nálam szar az összes custom romon, másodpercekre dobja a jelet, akármelyik rommal, akármelyik firmwarrel telepítem a custom romot. Vagy akármelyik miui után fw nélkül. Egyedül miuinál stabil a jel. Az összes többinél dobálja a jelet. MM, N, O mindegyik custom rommal rossz. A zöld csíkban is ezer sárga és piros csík volt.
Akkuban is meglátszott, ezért most visszatértem MIUIra -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Nekem kenzom van. Kate-hoz a saurav fele kate firmware kell es ennyi (xda rol). A tobbi ua. Meg mondjuk a pico opengapps.
Igen, a most tettem fel a juni 1 frissitest, minden rendben. Jobban bánik az akkuval szerintem, van egykezes mód meg osztott kepernyo is oreohoz kepest. A frissites ugy zajlik, hogy twrpből dirty ráflasheled az ujat (+su+kernel).
Engem nem érdekelnek az e-penis számok, ez a rom az etalon. Semmi hülye működés már régota.
Gcam is stabilan működik, igy a fotók is jok. Mivel nem bizok a miuiban, csak ez jöhet nalam szoba -
zeno79
őstag
Jobb mint az oreo, ha stabilitásra es megfelelo mukodesre vagysz.
Kiforrott rendszer, megbizhato. Kellemes mukodes, agnival nagyon jo, a hang is tiszta. Gps, wifi, minden vétel rendben.
Minden mukodik, probald ki nyudodtan. Persze ha csicsára vágysz, sok beépitett szolgáltatásra, akkor nem neked való.
Egy dolgot utalok benne: valahogy a fájlrendszer frissitese lassú, nincs, sokszor csak akkor látod az uj fájlokat (amit rámásoltál, vagy Bt fogadtál) amint ujrainditod a telot -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Szia! Én meg a LOS14.1-el vagyok teljesen elégedett. Nagyon jól bánik az akkuval is, most 41%-on 1 nap 14 óra 5:20 SOT benne. (Agnival) Goggle cam-mal használom a tuti fényképekért. Sárga csík a térerőben sajnos akad, de így is sokkal jobb szeretem és bizok benne mint egy miuiban. Sok ciklus alatt sem csinál semmi furcsaságot a rom, miuit ajánlott néha újrainditani tapasztalatom szerint.
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Én is azzal nyomom már jó ideje megelégedéssel (gyári kernellel). Hosszabb időre külföldre fogok utazni, ezért marad ez a stabil megbízható rom!
-
zeno79
őstag
Van valakinek használható, működő, ~2000mAh ANGOL dugós USB töltője a telefonhoz/tablethez? Átvenném, megvenném, posta vagy Bp XIII.
Rendelni kínából most nem opció.
Köszi -
zeno79
őstag
Nocsak, lecserélted az official LOS 14.1-et? Ennyire jó már az RR oreó?
Most is LOS 14.1 van a telómon. Több hónapig nem fogok ráérni romolgatni, szerinted tegyem fel, jobb az RR oreó, vagy maradjon a LOS14.1, ha az abszolut stabilitás, állandóság, megbízható működés a cél? -
zeno79
őstag
Nézz rá AccuBattery (pro)-val, az képes olyan "statisztikára", hogy megmondja azt is hogy az legutóbbi képernyő-feloldás óta mik fogyasztják/~tották az akksit, így pl. azt is megtudhatod hogy tényleg a játék volt-e, valamint pár feltöltés eredményéből kapsz egy képet az akksid állapotáról is. Okos kis program, ezzel kapsz képet róla.
Romokat illetően személy szerint "Stabil-párti" vagyok, és inkább a sima standard LOS 14.1-et ajánlom, kellően kiforrott már, illetve az Umang96-féle LOS14.1-et (kicsivel több feature mint a sima LOS, + radon kernel). Zseb módot külön nem láttam benne...
, de ugyanolyan stabil mint a sima LOS 14.1.
Oreo nekem nem jön be, igazság szerint számomra kevesebbet tud mint az N. (nincs egykezes mód, teljes mobilnet-felügyelet apponként hiányzik, indítás-elindítás szabályozás stb, értesítő-led kezelés nem tetszik..stb...).
Miui vonalon legutóbb a stabil 9.5.1-et használtam pár napig, azzal sem volt semmi különös gond.
Nem használom a TWRP backup/restore funkciókat, így nem tudom hogy működnek, de miui-hoz ZCX-et, LOS-hoz Officialt használok. -
zeno79
őstag
Használ vki kínai alapú (EU multi vagy MiuiHU), friss miui dev terjesztést? Van számottevő javulás a fényképek minőségében? A legutóbbi két changelog izgalmasan hangzik, érzékelhető javulás a képeken, főleg a részletekben??? Még mindig mossa a képet?
03.15 DEV: [Kamera]
Optimalizálva - Autofókusz sebesség és pontosság
Optimalizálva - Színvisszaadási pontosság
Optimalizálva - Fényerő és szín álló módban
Optimalizálva - Autofókusz, szín és fényerő videó módban
Optimalizálva - A fotó dinamikus tartománya
03.22 DEV: [Kamera]
Optimalizálva - A fényképek részletei és képzaj
Optimalizálva - A fotó dinamikus tartománya
Optimalizálva - Fotózási sebesség -
zeno79
őstag
Tölthető a legújabb, miui 9.5.1 globál stabil
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Az eu multi (stabil) romhoz 2016.decemberi ZCX TWRP-t használok, annak beépített SuperSU-jával, szóval azzal is megy, vagy akár újabbal is, meg RedWolf-al is asszem.
A miuiHU -hoz inkább a legutolsó official twrp ajánlott.
A mostani miui romok számomra tökéletesen jók, nem veszek észre nagy változást egy Agni-val (nyilván inkább a háttérben vannak). Korrekt az új miui, és legalább minden működik.
Firmware-rel nem kell miuinál foglalkozni, szimplán told fel mondjuk az eu multit, és ha variálni akarsz később még megteheted. :-) Persze előtte egy format data, és wipe-ok kellenek... -
zeno79
őstag
Ugyanolyan jó a dev is mint a stabil. Inkább az a kérdés, hogy milyen gyakran akarsz frissíteni,élvezni az újdonságokat, a javításokat és az esetleges hibákat. Ha hetente, akkor devet, ha párhavonta, akkor a stabilt javaslom.
Én elég tapasztaltnak mondanám magam, sok romot kipróbáltam, így kialakult mi kell nekem: a global nem jön be, csak a kínai alapú romok: eu multi, vagy a miuihu. Most eu multi stabilt használok, mert egy kis állandóságra vágyom.
A miuihu és eu multi romokat csak custom recovery-ből lehet telepíteni (twrp), a globalokat lehet MiFlash-el is feltolni (de az mindent töröl a telóról). -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Eddig a naptár az jelzett ahogy kell (9-kor, ahogy be van állítv), egy gmail pedig a küldés után jónéhány perccel érkezett meg, a telefon feloldásának pillanatában. Más eseményem nem volt eddig. Elég sűrű napom van, jobban nem tudom "tesztelni".
Másnak jelzem, a gps pozició tetü. A saját romon még (bizonyos) szobán belül is hamar talál jelet, ezen nem. -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Nekem egyre jobban bejön a Miui. Egyre kényelmesebb vagyok? A böngésző legjobb, szuper, a képszerkesztő nagyon sokat tud, mostanában hasznalom sok funkcióját, fájlkezelő is nagyon bejön (nem a global verzió), stb., úgyhogy most nálam a miui szolgáltatásai megvesznek
Nem beszelve a térerőről és arról h nem ingadozik miuin -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
A legutóbbi eu dev rom hívás közben (nem kihangosítva) másnál is szörnyű Sokol hangzású? Valamit variáltak a hívás-minőséggel, de szerintem rosszabb lett. Mindegyik legutóbbi dev. rom érintett lehet? Fél napig volt fent, de a hívás minősége miatt megváltam tőle. Másnál milyen?
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Igen. Ki kell kapcsolni a mobilnetet ha nem akarod használni. Egyéb építő jellegű hozzászólásom nem akadt.
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Mit frissítsek? Tiszta, új telepítés, legfrissebb 8.2.8 firmware...
Bár már mindegy, vissza ment a nugát, de azért érdekel, van valami radio.zip, mint régen???
De még egyszer: webböngészőben volt net (opera, chomium), a többiben (amit próbáltam) nem: FB lite, Messenger Lite, Whatsapp, Telegram, Gmail, ezekben nem volt net. Van valami köze a "rádió-résznek" ahhoz, hogy http enged, a többi folyamot meg nem?
Azt azért megfigyeltem, hogy a "mobilhálózat készenlétben" már csak pár százalék a fogyasztásban, - nincs is net :-)-. A régebbi oreóknál, (amikor mindenhol ment a mobilnet) akkor 20-30% is volt a mobilhálózat fogyasztása , úgyhogy hegesztettek valamit (a mobilnet rovására). -
zeno79
őstag
Köszönöm! Megnyugodtam, akkor nem én vagyok béna hanem bizonyos oreo romok. Itt sem olvastam róla, nem rémlik hogy írta volna valaki ...
Pixel Experience romból a 0216 az utolsó, csak az nálam gyorsan merült saját kernelével, meg még pár apróság miatt nem tetszett nekem. Épp nem emléxem azon volt-e mobilnet
Akkor hanyagolom az oreo-t, és visszateszem a MoKee 7.1-et, azon minden megy, még egykezes mód is van.
Mégegyszer köszi! -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Hali, agybajt kapok ettől az oreo-tól, segítsetek már! Én ismereteim hiányosak, elkerüli valami a figyelmemet, vagy ez az oreo hibája?
Mobilnettel van bajom. NOS-ban már hetek óta nincs mobilnet (azt hittem), és most az OMNI-ban sincs! Azaz az operával van, le is tudok tölteni, de pl. whatsapp, facebook lite stb. meg sem nyikkan! Semmit sem állítok el a mobilnettel... (operával van is). Amit próbáltam eddig, az összes oreo-val ezt játssza el.
Minden nugát és MM romban van rendesen minden appnak mobilnet, mindenféle egyéb állítgatás nélkül.
Ötlet valakinek? -
zeno79
őstag
Kis nosztalgia: Square Home 2 (pro) launcher. +Whicons ikontéma. Nagyon gyors. Nem vagyok/nem voltam egy nagy WP fan, de sok dolgot szerettem benne. A csempék világa szerintem kényelmes, könnyű kezelni, megszokni mi hol van, mi hogy néz ki. Aki használt WP 8.1 - 10et az tudja. És szerintem baromi jól néz ki. Az olvasatlanok száma is működik az app csempéjén. 🤣

Van olyan launcher is ami jobban átalakitja a gyári androidot, de az zabálja az erőforrásokat -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Én épp tegnap kukáztam a 6-i NOS-t, nem volt mobilnetem. Jelezte hogy van, meg számolt is némi bájt adatforgalmat, de a programok nem kaptak netet. Akármit csináltam nem ment. Saját kernellel sem, mással sem, beállítások átnézve, újraindítás, semmi nem segített. Aztán a Wifi is szarakodott, fájlküldés sem ment.... így megváltam tőle. De ez benne van a pakliban, aki custom romot használ, ráadásul nem hivatalos, nem stabilt.
Vissza tettem az eu multi devet, azzal megy a mobilnet.
Könnyen lehet hogy nálad is ilyen rejtélyes oka van.
Persze lehet mondani, hogy ennél-meg-annál simán megy ez-meg-az, de nem hibátlan a NOS sem, és persze pont akkor nem megy ez-meg-az, amikor nagyon kellene. Számomra ez elfogadhatatlan. Ennyit nem ér a romolgatás, hogy számos alap funkció ne működjön... (A stabil LOS persze más). -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Rövid helyzetjelentés az RR O-ról: összességében nézve jó, 4,5 óra SOT és még 45% van, viszont a Mobilhálózat készenlétben 13% már.
Végre minden a régi ~CM-vonal, nem ez a pixel launcher (egyszerű, gyors)., A fényképező is a hagyományos SNAP vagy mi, ami képes SD-re is menteni. Nekem nagyon megfelel.
Lehet használni a SLIM alkalmazásváltót a gyári helyett, ha valaki az alapértelmezettet nem szeretné.
Minden értesítés rendben, villog a LED is (csak töltéskor nem világít). Kellően hangos a hangszóró, és nagyon sok apró részletig mindent testre lehet szabni. Bár az órát balra nem, csak középre lehet tenni. Visszajött a CRT screenoff anim. :-)
Adok neki időt, 1-2 frissítés-hibajavítást megvárok, de napi szinten nekem használható. Hívás, sms, WhatsApp hívás, Messenger hívás, BKK futár, fényképezés*, video tökéletesen működnek baráti fogyasztással. Zenét még nem próbáltam, de van a szokásos AudioFX.
* a fényképező nem jegyzi meg a GPS-koordináta tárolás bekapcsolását, valamint nem megy az éjjeli mód (LiveDisplay) sem.
Az egykezes módot betehetnék már oreo-ba, az nagyon hiányzik -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Érdekes eset történt a minap: WhatsAppon üzent nekem az illető hogy nem tud felhívni. "nem vagyok kapcsolható". Pedig nálam full térerő. Ne viccelj mondom, nálam van mobilnet... van hálózat, hogyne lennék elérhető. Látszólag semmi hiba. Mégsem ért el. WhatsAppon fel is hívott, de borzasztó volt a minőség, használhatatlan volt.
Újraindítottam a telefont. Újraindítás után meg is jött az sms, hogy 5 nem fogadott hívásom volt... és ezután fel is tudott hívni, és sms is működ.
Mindezt global stabil romon.
Este lehet megint vissza kerül valami STABIL custom rom?
Pedig van néhány funkció amit szeretek a Miuiban. -
zeno79
őstag
PixelExperience_kenzo-8.1.0-20180207-1446-OFFICIAL.zip
File size: 807.75 MB
2018/02/07
Changelog
- Fixed random fc's
- February security patch
- Add ability to exit screen pinning by long pressing power
button
- Ambient Music ticker
- Heads up quick tile is back
- Fix download icon sometimes not appearing
- Fix issues on black/dark theme
- Ability to change theme accent color
- Translations synced
- Updated APN's
- Updated google apps
- Others rom side changes -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
Na szóval meg lett az első töltés utáni számítás. 100%-on húztam le most a töltőről. Létezhet, hogy közel két éves teló és ilyen jó az akku? 5-10 töltés után más, valósabb értéket fogok kapni?

-
zeno79
őstag
Hogy kinek mi a használható és az elvárások, az nagyon változó. De úgy...jaaa, működik. Nem tudom megmondani neked jó lenne-e. Csak te. Nem is akarlak rábeszélni.Nekem jó a custom rom, valakinek nem.
Jó, az "install anyagok" kifejezéssel kicsit túlzásba estem, nekem mindig van az SD-n 2 féle twrp, firmware-ek, kernel, gapps, rom, amit használok nugát / oreó verzióik.
-
zeno79
őstag
Nincs semmi "átjárás", semmi hasonlóság a romok között így nézve, nem lehet más romot dirty rányomni, ebből kifolyólag teljes wipe ajánlott, és format data is. Ha kipróbálsz egy másikat, akkor is, és újra be kell lakni/állítani, igen, nulláról kell indulni.
Csak ha ugyan azt a romot frissíted újabb verzióra, akkor lehet ráfrissíteni a meglévőre.
IGEN, mindegyik tud magyarul. Mindegyikhez kell megfelelő verziójú gapps (pico) csomagot is telepíteni, kivéve a Pixel Experience-hez, abban benne van in-built.
Jó ha van egy friss, 02.01-es saurav-féle firmware is talonban az install anyagokhoz, hátha kell.... -
zeno79
őstag
Jó "kis" lista. Nem tudom mitől Official, van valami aminek meg kell felelni??? Sztem nyugodtan próbád ki ha kíváncsi vagy, nagyjából le van írva milyen feature-ok vannak egyikben/másikban.
Oreós Officialt csak a Pixel Experience-t használtam egy ideig, egész jó Pixel élmény kenzo-ra. Oreót még kicsit pihentetem (bonyolult az értesítési led működése/állítása, egykezes mód hiánya stb.), kipróbáltam, egyelőre maradok stabil nugáton. -
zeno79
őstag
Igen, el is írtam, bocsánat, de 3684 mAh-t akartam írni (a gyári 4050 mAh, igen) 91% az első eredmény az AccuBattery Pro-val.
csak azért töröltem a bejegyzést, mert még tölt, elsiettem, de úgy látom akkor is 91%
-
zeno79
őstag
"Aztán olyat is olvastam, hogy a gyári updaterrel ha főverziót frissítesz, miközben twrp van a telefonon, akkor beakad, szóval
"
Én eleve nem várom el a Miui updaterétől, hogy mókolt recovery (twrp) mellett, vagy root mellett hiba nélkül fusson le a frissítés. Nem dolga. Csak módosítatlan telótól várható el szerintem. Ha már van twrp, mert bele nyúltam a telóba, akkor én kapásból ott intézek el minden frissítést, nem azért van? Az sokkal tisztább megoldásnak gondolom. Viszont akkor a TWRP igen is tudjon frissíteni és romot telepíteni, stb. (de tud is). -
zeno79
őstag
Na a MIUI pont olyan, hogy egy idő után belassul, jobban merül, elfárad, újra megkérdez dolgokat, újra kell indítani stb. Sokat fejlődött, de ez engem kikészít. Custom romon ilyen nincs. Tiszta, egyszerű, letisztult felület. AOSP, jobban elhiszem hogy nem kémkedik utánam.
Igen, pl. a google hdr+ kameraszoftvere camera2.api mellett kissé jobb képeket csinál mint a miuié. Hasonlóképpen, a MIUI túlnyomja a hangzást, és már torz.... Vagy pl. custom romon az FM rádió alapból RDS-es, MIUI-ban valamiért nem.
Szóval vannak finomságok, amiket jobban ki tudsz hozni custom romon, de MIUI-ban is engedélyezheted a camera2.api-t, vagy tehetsz fel külső kernelt, de akkor is MM marad... -
zeno79
őstag
Sokat panaszkodtam a térerő-visszajelző gyakori kiszürkülésére (ugrálására), aztán rájöttem hogy MIUI-n is ugyan olyan a vétel... Sőt, párom más típusú telója is ugyanolyan értékeket produkált egyidőben mint az enyém, úgyhogy befejeztem. Szóval MoKee-n is elég stabil a cucc, jó a "vétel", akkuban szerintem jó, külső kernel nélkül is. Este alvás közben (offline) szép vízszintes csíkot húz. Volt egy újraindítás benne az elején, az nem hiba miatt volt. Jól látszik, hogy a munkahelyemen jobb a térerő (sötét zöldebb a végén) mint otthon...

-
zeno79
őstag
Mivel Miuit nem kultiválom, számomra a tiszta, sallangmentes droid a nyerő. Ami kell, azt meg felteszem én play-ről, innen-onnan.
Most éppen MoKee 7.1.2-n vagyok. Kínaiak csinálják AOSP alapon + a LOS javításai. Nálam nagyon jól fut, nagyon stabil, külön kernelt nem is telepítek hozzá, annyira jó nekem a sajátja. Sajnos eszköz-specifikus módosítás ritkán van már, de napi buildek vannak. Meg hát nem kell minden nap frissíteni ugye....
A MoKee romjait már több éve ismerem, még más telóról. Időnként ránézek, mint most. Számomra fontos egy-néhány apróságot tartalmazza, amik az official LOS-ból hiányzik (különben azt használnám), de stabilitásban ez is ott van. De neked lehet más jön be.
Nincs mindenkinek megfelelő ROM, annyi mindentől függ, és még szubjektív dolgok is közre játszanak. Ezért van ennyi féle. De még az is előfordul, hogy én magam is gyakran ránézek a másikra, mert a másikban egy tulajdonságot fontosabbnak vélek... Minden jó együtt nincs, az biztos. Nincs tökéletes! -
zeno79
őstag
Feladtad ám a leckét, azt ugye tudod? Nehezet kérdeztél, talán nincs is "megfelelő" válasz rá.
Ha kipróbálnál custom romot, akkor ugye van a LineageOS (régen CyanogenMod) vonal. Az official LOS talán a legstabilabb, stb., nagy vonalakban ebből építkezik a többi. Jelenleg még mindig a 7-es droid, a Nugát a legmegbízhatóbb, de jól halad a 8.1 is a használható felé. Ezekhez lehet kipróbálni mindenféle kernelt, pl. az Agni-t is. Szóval lehet mókolni, egy adott funkcióra (hang, akku, akármi) fókuszálni.
Mindenki megtalálja előbb-utóbb a magának tetszőt, vagy gyakran váltogatja és mindig kipróbálja az újdonságokat.
Aztán ott vannak a más Xiaomi telefonról portolt nugát alapú miuik, amik kicsit több teret adnak a kísérletezgetéshez, mókoláshoz, csak miui felülettel.
Érdemes "nagy nevek" körül nézelődni első körben, ha custom romot próbálsz ki.
Az, aki nem különösebben szereti a MIUI-t (mint pl. én), az mondjuk talán megnézi először a hivatalos LOS-t, ami hetente frissül, egész megbízható rom...(ennek is vannak hibái) és mivel túl kevés feature-t tud (csak tiszta droid), el kezd keresgélni mást, ahogy kialakul mit vár el egy tiszta droidtól.
Aztán lehet rájön az illető, hogy a MIUI olyan kényelmi szolgáltatásokat nyújt a böszmesége és a kínai appjai ellenére, amik számára nélkülözhetetlenek, és visszamegy MIUI-ra, de legalább kipróbált mást, és tudatos a választása.
Kérdés ugye mit akarsz. Kipróbálni a tiszta droid élményt, esetleg egy merőben új, google érzést (Pixel Exprerience Oreo-n), vagy maradnál MIUI alapon de nugáton...? -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
A hiányosságai ellenére kellemes meglepetést hozott a 9.2.4 global. Sok apróság/beállítás hiányzik belőle, ami a multiban benne van, viszont normálisabb az auto fényerő szabályzó, és a wifi vétel is erősebb, a "konyhában" is van elégséges jel. A szokásos kipicolás után érzésre picit talán pattogósabb is a multihoz képest.
Továbbra sem jöttem rá custom romon miért ugrál a térerő-visszajelző, miert szürke gyakran, miért meríti az akksit némely rom. Jelerősségre bármelyik fw-vel és akármelyik romon ugyanazt a dBm értéket mutatja mint MIUI-n. Most vagy tényleg rosszabb custom romon, vagy a miui "nincs olyan sűrű mintavételre állítva", vagy "érzékenyre állítva a visszajelző", hogy észre vegyem hogy ott is kiszürkülne, bár érdekes módon Miuin végig zöld a térerö-sáv, pedig gyakran mérek -100 dBm alatt, annak sárgának kellene lennie. grr.
-
zeno79
őstag
Gondolom jó az is ha flash-elsz friss SuperSU-t. Az 2.82 verzió.
Én most raktam fel az ufófejes ZCX TWRP-vel fel egy 9.2.4 stabilt, a beépített régi SuperSU-jával, amit a Play áruház gond nélkül frissített 2.82-re, úgyhogy tkp. mindegy, de azt meg tudom erősíteni, hogy ment.
Én már csak maradok a megszokott dolgoknál......és mivel nagy a csönd itt az új 9.2.4 stabilról, nagy gond csak nincs vele
-
zeno79
őstag
Abban az ufófejes twrp-ben van beépítve egy SuperSU root, tehát ha frissíted a telód 9.2.4-re, akkor utána be kell lépned az ufófejes recovery-be, és az advanced menüből újra nyomj rá a SuperSU root-ra, hogy újra rootold a telód. Újra rootolni mindig kell, tudtommal minden rom telepítés után. (kivéve a custom romok, amikbe beletették a Magisk-ot)
Amire Te gondolsz, az az, hogy a módosított recovery-d ellenére is működjön az OTA frissítés a telódon.
A frissítés menetéről nem tudok nyilatkozni. én nem szeretem az updater appot, én mindent twrp-ből csinálok. Állítólag működik az updateren keresztül is, nem írták hogy nem menne.
Teljes új telepítést csak akkor, ha valami nagy gebasz lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Honor 600 Lite 5G Dual SIM 8+256 GB Sprout Green
- iPhone 13 128GB gyári független gyönyörű akku 93% iOS 18!
- Új Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de ugyanolyan stabil mint a sima LOS 14.1.
, és megelégeltem az egész mizériát.

Pedig van néhány funkció amit szeretek a Miuiban.

"