Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok, van valami miui alapú custom ami OTA-n frissül? Lehetőleg úgy, hogy éjszaka ne induljon újra és ragadjon TWRP-ben, mert elkések melóból megint
-
zeno79
őstag
válasz
pvt.peter #28998 üzenetére
Szerintem nincs is béta nélküli global stable. Véleményem szerint EZ a várva várt global béta, hónapokig csak ez lesz. Jómagam sem értem... valami csűrés-csavarás, valami hülye magyarázat van rá hogy miért béta. Valaki elmagyarázhatná röviden. A kínai egyszerűbb, ott csak stable van és dev.
-
zeno79
őstag
AndroidFileHost-ra feltöltötték a 9.2.4 global miui9-et (miui_HMNote3ProGlobal_V9.2.4.0.MHOMIEK_ff6e34fdb1_6.0.zip) , csak szólok
-
.Farkas.
tag
Nitrogen-OS-O-kenzo-20180128.zip
Zip file is corrupted...
Erre van vmi megoldas?
TWRP 3.2.1-0 ezzel probaltam es a Lineage os 7.1 siman felmegy..
-
AeSDé Team
őstag
-
.Farkas.
tag
Hali, felraktam TWRP bol a:
AGNi_pureMIUI-N_v12.1_kenzo.zip
Nitrogen-OS-O-kenzo-20171202_no_goodix.zip
open_gapps-arm64-8.0-stock-20180128.zipUtana wipe data wipe cache blablabla..
Viszont kamera alkalmazas nem indul, egybol leall, google play 5bol 3x nem megy..
Masik Gapps kellene?
-
zeno79
őstag
Na, egyesek már megkapták a global beta 9.2.4 stabilt, elindult a visszajelzés fórum. Innentől még jónéhány nap mire tölthető lesz
-
duo
addikt
Sziasztok!
LOS 14.1 alatt a filemegosztás akár a dokumentumok alól akár pl es file explorerrel, elég fura. van hogy csak emailt mutat mint megosztási lehetőséget, és van hogy rendesen, bluetoothon, üzenetben vagy messengeren keresztül is meglehet osztani a file-t Ez mitől lehet?
-
mrszitya
senior tag
válasz
madrac #28982 üzenetére
Első engedélynél talán igen, de már lövésem sincs (először még ment az ideiglenes feloldás egy kis buherával, így hónapokig nem is volt szükségem "rendes" unlockra).
Másodiknál és most is megírtam nekik szépen, hogy custom rom, root lesz. Sőt most még konkrétumokat is írtam: AdAway, Viper4Android, SuperSU, ésígytovább.
Tulajdonképp egy 8-10 óra alatt megkaptam az engedélyt újra, de a 72 órát persze nem úsztam meg.
-
mrszitya
senior tag
válasz
ElDiabloo #28980 üzenetére
A feloldási engedély a fiókra vonatkozik. Ha megkapod, akkor 30 naponta feloldhatsz egy-egy fiókodhoz tartozó készüléket. Egy feloldott eszköz, amikor kijelentkezel is a MI fiókból és gyári állapotba teszed, sem záródik vissza automatikusan.
Megjegyzem, sokakkal előfordult már, hogy ismeretlen okból visszavonta a Xiaomi az engedélyét. Velem kétszer is! Ilyenkor újra kell csinálni az egész kérelmezési procedúrát. A hiv. fórumon erre mindössze annyi reakciót írtak nekem pár napja, hogy szerver problémák voltak/vannak.
-
ElDiabloo
senior tag
Ugyan azzal az Mi fiókkal, hogy tudok másik eszközt kinyitni ? Az unlock oldalon ahogy bejelentkezek, rögtön a nyitó program letöltéséhez dob, és kihagyja a nyitási kérelmet ami kéne nekem.
-
mrszitya
senior tag
válasz
hgabor19 #28975 üzenetére
Ott volt a hozzászólásomban.
Ez a legfrissebb global stabil MIUI rom (még ugye nem jött a 9-es, csak a kínaiból). SuperSU is a legújabb, azaz mint írod, a 2.82.
Ezek szerint, a SuperSU-n finomított a fejlesztő. Korábban, amikor az OTP meglépte ezt blokkolást, én is kénytelen voltam feltenni a hozzá tartozó hide alkalmazást.
-
duo
addikt
válasz
AeSDé Team #28963 üzenetére
igen van 14-i. (vélhetően a biztonsági szintje is január 5-i) a qualcomm mintha akkor adta volna ki a javítást a spectre-re meg a meltdown-ra.)
eyébként nekem van egy remekül belakott LOS mentésem agni kernellelel (alapjáraton) és időnként rápróbálok. jó lesz az oreo, de a térerő ingadozás még nem megoldott. bivaly erős wifink van otthon. az asszony még a hitvesi szobánkban csutka térerőn van miui8-on (4A pro) nekem már el el dobja a wifit.
most piszkálja a csőrőm egy miui9 dev kipróbálása. de olyan macerás mert twrpből nem megy fel. (illetve de felmegy, csak az mi logo után kikapcsol. és alig birok visszamenni a twrp-be)
miflashel visszaállni meg nincs kedvem. (sosincs helyben windowsos gép. linuxon meg nem megy ugye)
-
ktommy91
addikt
válasz
AeSDé Team #28963 üzenetére
Van xda thread-je a ROM-nak.[link]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Valaki dobna egy linket a legfrissebb ABC romról, illetve arról, hogy hol lehet őket követni?
Még mindig annyira jól állnak vele, mint Jan 3-án?Egy app lefagyasztotta a jelenlegit, és ezután elszállt a beállítások app, a fejlesztői beállításokat nem érem el, sok egyéb dolgot sem érek el, chrashel folyamatosan.. ebből reset lesz, akkor meg már miért ne menjen fel egy újabb rom.
-
zeno79
őstag
válasz
martin555 #28961 üzenetére
Már egyszer írtad, és érdemben nem tudunk akkor sem neked válaszolni. Ilyen hibáról még nem hallottunk. Ki kéne próbálni a kártyákat más telefonban és/vagy a tiédbe más kártyával megy-e az sms. Vagy valamit elállítottál.
Mit kell állítani? Alapból jó, nem kell az sms-nél babrálni sztem semmit. -
martin555
aktív tag
válasz
zeno79 #28960 üzenetére
tisztelt urak
valami gebasz van nálam, nem mennek ki az SMS-ek.
aláírásomban a teló + rom, frissen újrahúztam újratelepítettem rá a romot.
2 sim kártya van benne, első vodás másik telekom.
beállítottam leellenőriztem az SMS központ számokat.. semelyik kártyát választva nem mennek ki az SMS-ek, csak ha kapok az érkezik meg. https://www.seasoft.hu/hasznos/
wtf.
valakinek ötlet?
-
zeno79
őstag
Na kijött a következő kínai stabil, a 9.2.2. Bízom benne lesz belőle eu rom is!
Changelog: System Optimization - Improved system security
Ez gondolom frissebb biztonsági szintet takar csak, ami ráfér, mert novemberi a 9.2.1. -
mrszitya
senior tag
válasz
zeno79 #28955 üzenetére
Régebben én is ZCX-t használtam, aztán mivel a beépített root nem működött valamelyik rommal már és nem is frissítették, áttértem a Red Wolf-ra.
(Build számot nem mondok, mert nekem 3GB-os modell van, ezen a 17-est használom, de ebből nincs 2GB-osra szánt változat még. Itt vannak a régebbi verziók, ha valakit érdekelne.)
@martin555
SuperSU: a 2.82-est tettem fel legutóbb sikerrel, a 8.5.7 global stabilra. TWRP / FlashFire installable ZIP -
zeno79
őstag
válasz
martin555 #28954 üzenetére
Nekem is 2GB-os kenzo-m van. Én a 20161230-i ZCX twrp recoveryt ajánlom, és a benne lévő SuperSU-t. Az összes global romot, és az összes eu multi dev és stabil romot is a ZCX-ben lévő SuperSU-val root-olom, és mindig hibátlanul működik. Play frissíti és kész. Persze ha más dob neked SuperSU linket... mrszitya?
Talán innen is jó lesz, nekem nem innen van, hanem régről... -
martin555
aktív tag
-
zeno79
őstag
válasz
hgabor19 #28951 üzenetére
Szerintem én nem bonyolítok nagy forgalmat a telefonon, de azt észre vettem már, hogy a mail csak akkor jött meg, amikor lekérdeztem a gmail-ben a leveleket, vagy hogy az első Messenger üzenet hang nélkül jön, de a többi már rendesen..., néha meg elsőre tökéletes minden, pont akkor és pont úgy jön az értesítés ahogy kell. Én mindenből a Lite verziót használom, az nyilván több memóriát hagy a többi appnak a memóban...
Nézd meg az alkalmazások éresítéseinél apponként, hogy engedélyezve van-e a Lebegő értesítés, vagy a Képernyőzár értesítések és a többi. Alapértelmezetten ezek össze-vissza állapotban vannak, nézz rá. -
hgabor19
aktív tag
válasz
zeno79 #28949 üzenetére
Szia,
Ok,akkor majd még próbálgatom.
Skype egyébként jónak tűnik, de attól meg nagyon melegszik a telefon, valahogy túlpörgeti a procit. Még a Skype lite is.Aztán a másik érdekes dolog, az a push. Mióta MIUI 9 van, azóta elég lutri a push üzenetek megjelenítése. Meg az is agyrém, hogy egy apphoz legalább 3 helyen kell dolgokat kapcsolgatni, hogy a push úgy-ahogy egyáltalán működjön.
Van akinek MIUI 9-nél atomstabilan, mindig működik a push?Érdekes módon eddig a Viber felébredt magától, ha volt bejövő hívás. De tegnap többször is hívtak és kuka volt a telefon. Csak úgy lehetett áthidalni ezt, hogy lockolni kellett a Vibert a memóriában.
De korábban miért működött e nélkül is? -
zeno79
őstag
válasz
zeno79 #28949 üzenetére
Bár ezen változások egy része az eu multi romban is megtalálható (hogy tiltják a kínai dolgokat), szóval inkább arról szól, hogy miben tér el a kínai romtól.
Annyi eltérést tudok, hogy az eu multi romban csak 4x5 és 5x5 lehet a képernyőrács, a miui.hu-ban pedig 6 soros is lehet.
Személy szerint nem szeretem a magyar romot, főleg, hogy nincs stabil*, de tisztelem a munkájukat!*holott ugye a stabil tulajdon képpen csak egy régi dev átnevezve, semmi más
-
zeno79
őstag
válasz
hgabor19 #28948 üzenetére
Simán lehet hogy a Viberrel van gond, nem kell rögtön ROM-ra vagy firmware-re gyanakodni.
Ha már a színes csíkokról volt szó, a vége az lett, hogy vissza tettem a MIUI-t. Persze az eu stabil 9.2.1-t. Miuin mindig zöld az indikátor, és picit tényleg jobb/erősebb a vétel. Whatsapp hívás mindig jó, de még a Messenger hívás is élvezhető. Egyszer-egyszer még Skype-ot is használtam.
Kivételesen meg vagyok elégedve az eu stabil 9.2.1-el, jól működik, és csak egyszer kell orvosolni/beállítani az éppen aktuális nyűgjeit, és azzal el van kb. hónapig, és nem hetente kell eljátszani/kísérletezgetni.A Miui.hu is a kínai romból építkezik. Idézve a miui.hu-ról:
- pinyin törölve
- billentyűzet,gamecenter ,sdk,userbook, o2o, data/preinstall appok törölve
- Swiftkey billentyűzet integrálva,hangalapú kereséssel
- Legfrissebb magyar fordítás
- T9 keresés a tárcsázóban (is)
- Legfrissebb Google Play
- Legfrissebb Google play Szolgáltatások
- Live ikon az iránytű és Jegyzetek alkalmazás ikonja is
- Root jogosultság engedélyezése SuperSU telepítése után (Multitool)
- Xunlei letiltva
- Adatforgalom kínai funkciói letiltva
- Naptár kinai funkciói letiltva
- Antispamban a telefonszám azonosítás letiltva (nálunk nem működik)- Témák appban elérhető a testreszabás menüpont is, ikonok alatti szöveg magyar nyelvű
- Böngészőben a MIUIHU módosított kezdőoldal ikonok
- Alapértelmezett óra lecserélve MIUIHU órára (Lánchidas)
- Záróképernyőn bal alsó telefon ikonnal elérhető a tárcsázó.
- Új MIUIHU APP, reklámmentes, gyors, új felület, új alkalmazás esetén értesítés! Köszönet érte Xmister tagunknak!!! -
hgabor19
aktív tag
Üdv,
Rég nem jártam erre. Nem volt időm ROM mókolni.
De viszont most lenne egy kérdés. Utóbbi pár hétben valami gond van a VIBER hívásokkal. Elég gyakran szakadozik. Mind WiFi-n, mind LTE-n direktben.
Ennek lenne valami köze a használatos ROM-hoz vagy firmwarehez?(régóta a mindig aktuális xiaomi.eu-s romokat használom)
(amúgy ahol próbálom, ott az LTE-s net stabilan 100/40Mbit, ping is jó)Amúgy mi a difi a xiaomi.eu és miui.hu romok között?
Amíg régen LOS romokat cirkuláltam, ott nem emlékszem hogy akadozott volna a VIBER. Ezért gyanakszom hogy ez valami modem/firmware ok lehet.
Viszont ott mindig színes csíkos volt a térerő, ahogy az előbbi posztokból látszik.Köszi,
-
pvt.peter
őstag
-
mrszitya
senior tag
Korábban már próbálkoztam a hivatalos fórumon egy feature request formájában azzal, hogy legyen végre lehetőség az ébresztési időt megjeleníteni a zárképernyőn. Talán most többen leszünk, összedobtam egy szavazást is hozzá.
Jó lenne szerintetek, ha az ébresztés időpontját ki tudná jelezni a MIUI a zárképernyőn?
Igen, nem, nekem aztán mindegySzavazni a hivatalos oldalon, a regisztrált tagok tudnak. Ugyanitt, a Rate opcióval lehet még növelni annak az esélyét hogy a fejlesztők is ránézzenek egyszer: LINK
-
Aethelstone
addikt
válasz
katalin888 #28943 üzenetére
A kopasz romokat szeretem.
-
katalin888
aktív tag
válasz
Aethelstone #28812 üzenetére
ResurrectionRemix ROM 5.8.X mi a baj? Ez is egy stabil ROM vagy tévedek?
-
mrszitya
senior tag
válasz
cuccos19 #28941 üzenetére
Nincs mit! Akkor nem nagyon kell tartanod a dolgoktól. Play Áruházból alapvetően nyugodtan lehet telepíteni, de az értékelésre és/vagy a felhasználók számára az adott appnál mindig érdemes odafigyelni. Néha árulkodóak ezek az adatok (például nagyon sok negatív értékelés, alacsony felhasználószám, hozzászólások tartalma).
Már van MIUI 9 fejlesztői kiadás, sőt a kínai ROM-ból stabil is. Február elejére várható nagyjából a stabil global változat. Android főverzió (sajnos) marad 6.0, de a biztonsági frissítéseket és a MIUI (egyes) újdonságait továbbra is megkapja a készülék.
Olyan nagy veszteség így azért nem éri az embert, ez a telefon jó... Osztott képernyőért kár szerintem (bár bizonyos appok így is tudják ezt, online videózásnál), illetve egyes alkalmazások mint a Google Camera új kiadásai, nem mennek 6.0-án. -
cuccos19
tag
válasz
mrszitya #28934 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Nem nagyon telepítek semmi programot a telefonra mostanság, pár - szerintem mások által is használt - hasznos alkalmazás van a telefonomon (online boltok, időjárás, menetrendek és hasonlók), játékból meg három magyar kártyajáték és annyi. Felugró ablakokban lévő reklámokat mindig átugrom, sosem telepítek ilyen helyről semmit (ezt anyumnak is elmagyaráztam, hogy szigorúan tilos ilyeneknek bedőlni, hogy "vírusos a telefon, telepítse ezt meg azt").
A MIUI 9-et úgy érted, hogy erre a telefonra érkezhet meg? Inkább egy Android főverzió frissítésének örülnék, de azt sem bánom, ha a MIUI is ugrik egy verziót felfelé.
-
madrac
senior tag
válasz
zeno79 #28930 üzenetére
Gondoltam másnak is érdekes lehet az info. Én is kísérletezem néha, hátha jobb lesz, de még nem jöttem rá a megoldásra. Még nem frissítettem az aláírásomat, már Magenta NOS oreot használok Agni kernellel. Csak most vettem le a telót töltőről, de nem emlékszem, hogy a fogyasztási adatoknál a cella készenlét vitt volna sokat. Nekem teljesen jó, ha a kijelző időben megvan kb a 7 óra, igaz a kijelzős ébresztés most ki van kapcsolva...
Ebben a rom-ban van olyan beépített funkció, hogy Ébrentartás blokkoló, itt beraktam a pipákat:
NlpCollectorWakeLock
NlpWakeLockIlletve az ébresztés blokkolóba:
com.google.android.location.ALARM_WAKEUP_ACTIVITY_DETECTION
com.google.android.location.ALARM_WAKEUP_LOCATOREz is segíthet az akku időben, bár a widget-ek frissülésével gondok vannak nálam, még ki kell tesztelnem.
-
zeno79
őstag
válasz
Aethelstone #28936 üzenetére
Te mit használsz internet-sebesség visszajelzésére? Én egy play-es kis appot használok erre. Érdemes ezért valami xposed modult feltenni, vagy még ajánlott valami más esetleg?
-
zeno79
őstag
válasz
kocsisdavid5 #28935 üzenetére
LOS 14.1-et használok én is.
Arra tudja valaki a választ mikor jelenik meg a galériában a kívülről/máshonnan rámásolt fálj? Wifin másoltam fel képeket az SD-re, fájlkezelőben azonnal ott van, de a galériában csak újra indítás után jelentek meg az új fájlok. Régóta így működik, szerintem elég gáz. Járatlan ember azt hinné fel sem másolódtak a fájlok. Van valami trükk hogy frissitse a fájl-listát???
-
Aethelstone
addikt
válasz
kocsisdavid5 #28935 üzenetére
+1 a LOS-nak.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Milyen android 7-es custom romot ajánlotok? Nem tudok dönteni a nitrogen, lineage és resurrection remix között, nektek melyik vált be a legjobban ezek közül?
-
mrszitya
senior tag
válasz
cuccos19 #28931 üzenetére
Nem kell túlaggódni a dolgot. Például a meglehetős friss Blueborne-féle biztonsági rés (Bluetooth) is javítva van már ebben a ROM-ban.
Egyébiránt két héten belül meg is érkezhet már a stabil MIUI 9.
Ha nem telepítesz állandó jelleggel mindenféle nevenincs appokat/játékokat a Play-áruházból vagy más ismeretlen forrásokból, ha nem kockáztatod meg az ismertebb appok crackelt verzióit használni, valamint ha sosem hiszel a böngészőből felugró ablakokban a vírusveszélyről kamuzó vagy "gratulálunk nyertél" reklám/átverős oldalaknak, és nem engeded az általuk erőszakosan propagált appot sem felinstallálni... akkor nagyon-nagyon kicsi az esélye egy biztonsági incidensnek.
Ellenben aki a legfrissebb biztonsági csomaggal és Android-kiadással is ropja a netet, de egyszer is beveszi például a kamu vírusos hablatyot és telepít egy ismeretlen vírusirtónak hazudott alkalmazást, előbb pórul járhat mint egy többéves rendszerrel netező tudatos felhasználó.
Windows-on ilyen szempontból sokkal rosszabb a helyzet (leszámítva hogy ott legalább a frissítésekkel nincs gond), de ott is kellőenostobánaktájékozatlannak kell azért lenni. -
zeno79
őstag
válasz
kocsisdavid5 #28932 üzenetére
Az oreo nálam a mobilhalozat fogyasztasa miatt leszerepelt, amig ki nem javítják
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Régebben próbáltam az oreot, de akkor felé annyi akkumulátor időt tudott mint a miui, érdekelne, hogy most hogy áll a helyzet ezzel kapcsolatban -
cuccos19
tag
Nekem a kínai verzió van (B20 nélküli), és már egy jó ideje megragadt a MIUI Global 8.5 Stabil 8.5.7.0 verzión. Az Android meg 6.0.1, tavaly szeptemberi biztonsági csomaggal. Ez mennyire gáz, ha online vásárolok pl. AliExpressen, GearBesten? Nem szívesen turkálom a telefont ha működik (rootolás, más verziós rendszert felrakni, stb) és még cserélni sem akarok, mert nekem megfelel. Csak nem akarom hogy elavult biztonsági szint miatt adatlopás legyen és visszaélés legyen mondjuk a bankkártyámmal.
-
zeno79
őstag
válasz
madrac #28927 üzenetére
Köszi hogy megírtad, te is utána néztél. Tényleg fura dolog ez, a melóhelyemen zöldebb, itthon több a sárga benne, szóval tényleg függ a tornyoktól is. De függ a firmware-től is, mert a ugyan az a jan.17-i LOS 14.1 saurav-féle firmware-rel gyakorta narancssárga volt, aztán feltettem miuit, majd újra a LOS-t fw nélkül, és ez ma már sokkal-sokkal zöldebb.
Mivel ez fogyasztásban LOS14.1-en nem vehető észre, így már kevésbé zavar hogy "kiszürkül" a térerő-visszajelző háromszög.
Ahogy látom az aláírásodból Te is Nougat-ot használsz, gondolom nálad sem jelentős a cella-készenlét fogyasztása. -
martin555
aktív tag
-
martin555
aktív tag
válasz
madrac #28927 üzenetére
Tisztelt Uraim,
egy apró segítségre van szükségem.
SMS-t nem küldi el a gyári app. örökké "küldés..." ben marad az SMS.
aláírásomban a teló és a rom, root-olt.
az SMS beállítások nekem szemre jónak tűnnek, fél éve nem piszkáltam, sms központ is ki van töltve,
2 kártya van benne egy vodás elsődleges és egy 30-as.
a gyári app kezeli az sms-eket, nem a facebook messenger.
kérem tanácsotokat mi lehet a megoldás vagy milyen vonalon induljak el.
köszi.
-
madrac
senior tag
válasz
zeno79 #28924 üzenetére
Keresgélve a témában, találtam egy olyan írást, hogy valaki tesztelte a firmware-eket, és egészen global stable 8.0.6.0 verzióig ment vissza (2016-os), és azalatt újra stabil volt a vétele. Felkutattam és fastboot módban feltöltöttem a telómra a belőle kinyert firmware fájlokat, de nálam nem változott a jel stabilitása ettől sem.... Szóval inkább kernel és/vagy rom-on múlhat.
-
zeno79
őstag
Igen, írtam ilyet, úgy tűnik úgy még mindig jobb mint a firmware file flashelése. Még ha nem is oldja meg teljesen. Úgy látszik itt még más is közre játszik, egészen pontosan érteni kéne miért ugrándozik a vétel, miért gyengébb mint MIUI-n.
Most pár órája szinte zöld a csík, nem is értem. Nem változtattam semmit. Mobilnet ugyan úgy bekapcsolva.... és nem vészes a fogyasztás, egy nap alatt a cella készenlét csak 2%, úgyhogy marad a LOS 14.1 és nem flashelek külön firmware-t, marad így a MIUI utáni firmware-rel. -
zeno79
őstag
Szóval akkor azzal ne foglalkozzak, hogy sok a piros és narancssárga rész a térerő-visszajelzőben?
Friss LOS 14.1, miui utáni telepítés. Jobb lenne ha telepíteném a legújabb firmeare-t? Vagy a TheStrix-féle 7.7.6 firmware-t?
A hosszú vízszintes rész az az éjszakai offline állapot.Nyugtassatok meg, hogy aki custom romot használ annak is ilyen színes ez a csík
-
-
jacsy
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, a note 3 pro telo töltőn volt és azt vettem észre nem tölti a telot,(Más kábel és töltővel is próbáltam) de a töltőkábel töltés közben nagyon melegszik. Fórumot olvasgatva arra gondoltam, hogy az usb panel romlott el, rendeltem egy újat és kicseréltem, de utána sem tölti. Lehet, az akku lenne a rossz? Bekapcsolva rendesen működik a telo, csak most már 8%-on van. Minden segítséget köszönök. -
elroysk
tag
válasz
Savageboy #28913 üzenetére
igy van, pontosan ezert probaltam meg a kinai stabilt amibol a xiaomi.eu kesziti a romjait. termeszetesen a modem reszt kivettem a rombol. na de a problemam az hogy miert crashel be a fenykepezo a hatso kameranal?? (elsovel jo) tudtommal hajszalra megegyezo hardware...
-
elroysk
tag
a Note Pro es az SE kameraja nem ugyanaz?! mert raraktam a Pro kinai stabiljat (xiaomi.eu) az SE-re es nem ment a hatso kamera. en ugy tudtam a hardware teljesen megegyezik kiveve a fizikai mereteket es a modem reszt.
-
zeno79
őstag
válasz
Aethelstone #28910 üzenetére
Igen, eszembe is jutott: Abban készült ez a színes kép... A 17i rommal, 8.1.11 fw-vel.
Igaz, los14.1 jobban viselte ezt akkuban, oreo volt naggyon gáz -
madrac
senior tag
válasz
zeno79 #28907 üzenetére
Akkor maradj miui-n és ne nézz vissza, ha nem ér annyit a dolog, hogy kiderítsd, hogy esetleg mely appok szívják az akkut. Azért elég sok olyat használsz ami folyamatosan ébreszti a telefont, akkor is, ha nincs bekapcsolva a kijelző és megy a mobil net... így viszont csodák nincsenek...
-
zeno79
őstag
válasz
madrac #28906 üzenetére
Lehet úgy kéne megnézni, én viszont úgy nézem, hogy azokkal az appokkal, amikket használok, azokkal melyik rom jobb, melyikkel bírja tovább ha nem nyomkodom, illetve ha használom.
Csak FB lite, Skype Lite, Messenger Lite, Whatsapp, Időkép, MiFit, Google naptár futnak állandóan az értesítések miatt, a többit mindig kilövöm, naponta takarítok, SDMaid, amit meg nem használok azt fagyasztom (főleg miuiban). -
madrac
senior tag
válasz
zeno79 #28905 üzenetére
Hát ha eleve rossz a kijelzés, akkor azokat az adatokat rögzíti mindenhova gondolom amiből számolgat.
Nem igazán használtam korábban miui-t, de én nem vettem észre, hogy nagyon merülne ha nem nyomogatom. Nekem az a fontos, hogy nap végére is bőven marad benne tartalék, mert használom.
Úgy kéne megnézni, hogy friss firmware, rom, kernel, gapps és egyéb appok nélkül merül-e. -
zeno79
őstag
válasz
madrac #28904 üzenetére
Nemtom. Mobilnet mindig be van kapcsolva. Minden esetre furcsa, hogy a visszajelzés is, és a fogyasztás is azt mutatja hogy valami nincs rendben. Akkor szerinted a visszajelzés is rossz, a "színes csíkok" is, és a "Mobilhálózat készenléti módban" akkuhasználatára vonatkozó % is. (akkor tényleg gáz a custom rom, ha ennek nem lehet hinni)
Úgy, hogy szinte egész nap hozzá sem nyúlok a telóhoz egy app merítette? (WLD szerint semmi), és nap végére 60%on áll, előtte miuin meg 3 napig nem kellett töltenem a telót mert készenlétben alig fogyaszt?. Érdekes. Pont a miui zabálta régebben az akkut, most meg fordítva van. Persze, NOS-on nekem is kijön 6-8 akárhány óra SOT egy nap alatt ha nyomkodom, de készenlétben akkor is sokat fogyaszt, nem bír ki 2-3 napot álltában, és bizony a mobilhálózat miatt (én is észre vettem, hogy bizonyos helyeken jobb a vétel miuival)
Abszolút nem vagyok miui párti, imádom a ~CM romokat, de ez egyértelműen hiba, ellene szól.Ha viszont "nincs semmi baj" a custom rom térerő-, rádió-, gps-, wifi- stb. működéssel, akkor viszont tényleg kár hogy ilyen sokat fogyaszt készenlétben a semmi...és akkor tényleg nem használom, és használom a sokkal többet bíró gyárit.
-
madrac
senior tag
válasz
zeno79 #28898 üzenetére
Szerintem a többségnél jobban ugrál a jel custom rom-on az elvárhatónál, de én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez valóban így is van, vagy inkább csak a kijelzés körül van valami hiba, illetve a miui-n is csalóka lehet az, hogy jobbnak mutatja a jelet mint amilyen valójában. Elképzelhető ez is.
A napokban rászántam magam és felraktam a Magenta NOS Oreot + Agni kernelt és kb 7 óra kijelző időt hoz úgy hogy ki van kapcsolva a kijelzős ébresztés. Szerintem ez egyáltalán nem rossz. Lehet hogy az appok szívják az akkudat, csak miui-n agresszívabb az akku optimalizálás... Firmware-ből nálam is mindegy, hogy mindig a legújabbat rakom fel.
Ami érdekesség, hogy nálam tavaly valamikor azt kezdte el csinálni custom rom-on, hogy bizonyos helyeken ahol korábban vígan ment, nem volt hajlandó LTE hálót használni, és akkor hekkeltem vele valamit amitől megjavult. -
Siriusb
veterán
válasz
zeno79 #28900 üzenetére
Én ezt a térerő ingadozást nem vettem észre, de a NOS Oreo saját kernelével nekem is a Phone standby szívta le az akkut. Az AGNI kernellel ez a probléma megszűnt. Talán egy verziónál volt ennek a fordítottja, agnival merült, purekernellel nem.
Viszont a GPS sebessége ég és föld a MIUI és a NOS között az előbbi javára.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pár napja már lehetett olvasni az érkezéséről, a Xiaomi pedig be is jelentette a Snapdragon 650-es Note 3 variánst, amely a Pro utótagot kapta.
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elemlámpa, zseblámpa
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest