- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Semmi baj az ATT-szal, maximum user error.
ATT-ban neked kell (ajánlott) beállítanod mindent, az nem fogja elcsalni a grafikai hibákat (vagy csak a gyorsítás miatt), mint a CCC. Ja, remek szoftver, csak nem hagyja kihasználni a VGA-dat.
Ha egyéb segédszoftver kell, kukkants át a honlapomra, nemrég tettem fel friss cikkeket a témában. Igaz, nV kártyára, de mindegyik használható AMD-vel is. Persze, tudásban semmi sem fogható az ATT-hoz. -
BullZeye
veterán
Kis túlzással 50 millió éve volt fent utoljára CCC, ilyeneket be lehet állítani, hogy 2D és 3D profil feszültséggel és órajellel? Vagy hogy a ventillátor szabályozás hány fokon hány % legyen? Vagy hogy hotkeyhez órajel profilt társítsunk?
Esetleg az t, hogy OSD-n kiírja, hogy aktuális játék hány %GPU-t használ?
-
BullZeye
veterán
ATT-t nem kell piszkálni, ha ügyes vagy, akkor telepíteni sem kell, sőt windows újrarakásnál is megvan minden, ha kimented.
Egyébként 11.3tól fölfelé az AMD driverek picit hibásak, értem ez alatt, hogy AC2-ben pl nincs textúra, vagy PS-ben szürkeség van csak...legalábbis az én PS cs5-mben.
Úgyhogy 11.2 az utsó ami működik még nálam rendesen.
-
Colos1
őstag
A 1545 -höz képest nem ír benne semmi újat:
1.7.9.xxxx
[-] Force RefreshRate option has been removed
[+] Updated support for HD5xxx series. New AA modes have been included. Please recreate your 3D profiles if you have HD5xxx video board
[+] Implemented support for HD6870/HD6850
[+] Improved support for some HD5xxx boards
[+] Support for for new AI modes has been implemented for HD5xxx/HD6xxx
[+] Implemented high granularity for LOD adjustment
[F] Fixed bug when LOD value doesn't applied when you load profile from main menu
[F] Fixed bug when value of FlipQueueSize doesn't properly restored
[+] Included delay option before applying colors for game profile
[+] Implemened support for HD6970/HD6950
[+] Implemented support for AA Enchanced Quality introduced in new Catalyst driversAmúgy én Universal Extractorral szoktam kicsomagolni, és ott van egy whats new.
-
katt777
félisten
Nem profil kell neki, hanem a plugin-conatiner.exe-t kivételbe tenni, ha jól rémlik.
Szerinted mit kéne tennem, miután egyre több szoftveres foldozgatással dolgozik az AMD, és már az új platformjuk is szoftveresen fog menni, ráadásul hiányosan, ha vmit nem az AMD gyárt a konfigodba. Ez kb. annyira szimpatikus, mint az Apple meg a Google, amelyeknek a mobilos OS-eik pl. szabadon hagyják garázdálkodni az anyacéget a TE mobilodon, a TE pénzeden megvásárolt szoftverek között. Baszki, összerakom a hardvert, feltelepítem az Intel drivert, aztán megy minden pöpecül, nem ám újabb szoftverekkel! No meg a mostanában a sebességet grafikai csalásokkal elérő AMD driverek sem nyerték el a tetszésemet. Anno ezért (is) váltottam nV-ról, erre most az AMD csinálja uazt? Na, erről van szó, AMD, ez már rég nem ATI.Látom, Colos már megírta a választ, de kissé gagyi ez a lekorlátozott mobil net.
Colos1: Azért jóval több van, amit az ATT tud, elég csak a grafikonozásra, és a sok-sok finombeállításra, utasítások letilthatóságára gondolni, stb.
-
Colos1
őstag
Ott mindent üresen hagytam.
A VGA -nál a VGA BIOS -ban meghatározott értékek között váltogatja az órajeleket.
Az alacsonyabb órajeleket ettől függetlenül be fogod tudni állítani, csak ha megy a HKP, akkor néha meg fogja emelni.
Nálam az auto 2D/3D működik rendesen, ha van pipa, ha nincs.Viszont most ismét emelgette az órajeleket reboot után, így hajlok arrafelé, hogy nem kezeli rendesen.
De mindegy, lesz@rom, így marad és kész. A FF visszakapta a 160/300 -as órajeleket, és a dolog el van intézve
-
AtHoS
nagyúr
Igazából az alap CCC-hez képest többet kell matatni benne, de összességében több CCC hiányosságot ki lehet vele küszöbölni. Aki nem szeret matatni csak "katt ide katt oda", annak az ATT túl bonyolult.
A másik oldal meg feltehetőleg nem csak a szgép bekapcsoló gombját ismeri, így picit bátrabb, ezáltal kísérletezőbb is.
Az ATT-ről katt777 nagyon szép összeszedett ismertetőt tett közzé, aminek köszönhetően az alapvető dolgokat megtalálja a programmal ismerkedő kísérletező.
Van ennek a programnak is hiányossága, de mint minden más hasonlóan lelkesedésből készített programnál elég hamar javítva vannak a problémák. Bár azért az utóbbi időben már nem olyan sűrűn jelenik meg új verzió belőle.
-
katt777
félisten
Igen. (Heh, nethez jutottam picit.
)
Csinálj 2D profilt, a jobb videolejátszok abban is visznek mindent. Ha mégsem, akkor egy minimálisan ehhez képest megemelt órajelű elég lesz. Aztán igénytelenebb játékokhoz lehet csökkentett 3D-t készíteni, igényesekhez meg normált, esetleg tuningot. Így lesz a legtakarékosabb, leghalkabb, leghűvösebb a karid.
Egy valamiben vagyok biztos amúgy: az ATT-ban mindig (minden körülmények között) kevesebb hiba lesz, mint a CCC-ben.
-
AtHoS
nagyúr
ATT-ban kapcsold be az ATI Hotkey Poller kilövését, ha az ATT-vel kívánod vezérelni a kártyád órajeleit.
Amíg ezt nem teszed meg, addig ne csodálkozz, ha a driver vezérli és video lejátszáskor a megemelt órajelek miatt felpörög a venti.
Ha a kmplayerhez csinálsz egy profilt, akkor annak elindításakor a beállított órajelek-ventifordulatok lesznek érvényesek (fentiek figyelembevételével)
Amúgy pedig teszteld ki, hogy 2D órajeleken stabilan játssza-e le a videókat. Ha úgy véled, hogy stabil és semmi gond nincs lejátszáskor, akkor tedd kivételek közé a lejátszódat (Automatikus túlhajtás ablakban van hozzá egy fül), így nem kell külön profil sem hozzá, mivel egyszerűen nem fogja megemelni az órajelet ezután, ha elindítod a lejátszót.
A kártya adatait szépen meg tudod nézni GPU-Z progival
-
RpPRO
őstag
Ha jol latom, nem 'nem szabvanyos' 4870-esed van..
Tweakforce-hoz nem tudok hozzaszolni, mar leszoktam arrol, h mindent felrakok es kiprobalok, plane az en oskovulet VGAmmal. Ugyanez vonatkozik a kulonbozo csapatok altal modositgatott driverekre: semmit nem tudnak csinalni azon tul, h az ini file-okban allitgatnak ezt-azt.
Filmnezes: passz, miert porog fel, az en gepem joval gyengebb es ez is elboldogul barmivel. Kenyszerisd szaballyal a kmplayerre a frekiket, amit akarsz.
-
AtHoS
nagyúr
A régebbi játékokkal van olyan gond, ha nem írták meg a játékban rendesen a OpenGL kiterjesztés lekérdezésre érkező válasz lekezelését, akkor leállhat a játék hibaüzenettel, mivel a 10.5-ös catalyst-tól kezdve kiegészítésre került az OpenGL utasítások száma.
Az új 11.2-es catában bevezettek egy mesterséges korlátozást, ami úgymond "hazudik" a játék felé a kiterjesztések számát illetően, hogy az hajlandó legyen elindulni. Na most az, hogy mikor kell "átverni" és mikor nem azt nem tudom miként/hogyan kezelik le a calatyst-ban.
-
RpPRO
őstag
A forraskodra vonatkozo infot (azaz, h a forraskodot mas nem ismerheti) Abu85 mondta a catalyst temaban, az opengl problema meg annyi, h felmegoldaskent csinaltak egy opengl kiterjesztes limitet, igy regebbi opengl-es jatekok is mennek a legujbabb opengl-es meghajtoval AI mellett (szinten catalyst topik)
-
Drakoo
tag
Nagyon köszönöm a tippeket! Ma kipróbálok mindent, és még egy bios reset is belefér szerintem
Az eredményt majd közlöm
A gépet meg a dolgait úgymond "selejtből" állítottam elő. Pl elavult gépek és kidobták...az az érdekes hogy eddig ment hiba nélkül már vagy jó 2-3 hónapot...
-
AtHoS
nagyúr
Mivel az MS produktuma az egyik a háromból, ami fals érzékelésben részesíti, így ne is csodálkozz rajta, ha letöltés után egyből karanténozza a fájlt.
Nézelődj az MSE-ben, hol tudod kivételhez adni a fájlt illetve jelentsd ezt a fejlesztőknek, hogy korrigálják az érzékelést.
A "Virus in password protected archive" pedig azt jelenti, hogy vírus van a jelszóval védett archívumban
-
katt777
félisten
Ezt most kitől kérded? Tőlem, az EN9520-as konfigommal?
Na, annyit azért tudok, hogy a finom beállításoknál ott vannak az új grafikai eljárások, de hogy ezek mit és hogyan alkalmaznak, azt anno már HD4870-nel sem tudtam megnézni. Próba-csersznye. Én mindenesetre bármit megpróbálnék adott esetben, hogy a CCC-t semmiképpen ne kelljen feltelepítenem.Elég szomorú ez a "mindent szoftverből basztatunk" filozófia, amelytől most már hatványozottan lassulnak a cuccok. Régen betetted a VGA-t a gépbe, és a játékok szépen lekezelték Aztán jött a W95, jöttek a meghajtók és a DX, máris 2 szoftver lassította a hardvert. Aztán jöttek a kezelő alkalmazások (nV CP, CC), és +1 szoftver lassította a hardvert. Még jó, hogy fejleszteni kell a technológiát!
És akkor az AMD 1 szoftverbe akarja integrálni az összes cuccát, hogy ha valami hardver nem AMD a gépben, akkor ne működjön teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest