- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #1014 üzenetére
Mint írtam, nekem nem volt bajom. A mostani az első GB kártyám, és remek, de attól az alaplapjaikat még messzire elkerülöm. A villanásos effekt a Sapphire és ASUS HD4870-nel jelentkezett.
HD4870-nel nálam Oblivionban pl. működött a kényszerítés. Kikapcsoltad a Catalyst AI-t? Mert azt ki kell, hogy legalább esélyed legyen. Érdekes módon alacsony AI mellett működött az Oblivion, de az pont a vagy-vagy beállítás, azaz, ha a játék nem akarja, nem fog működni a kényszerítés.
Mi a problémád az Afterburnerrel? A legjobb RivaTuner klón, noha pl. MSI-től meg semmit nem vásárolnék.
Lehet, hogy csak az órajeleket, feszt tudom manipulálni, de nincs is másra szükség, mert a powerplay bármilyen beállítás mellett működik (ATT-szal nem, ott program indulásnál bekapcs, leállásnál meg ki). A grafikai beállításokat részletesen meg lehet adni az nV vezérlőpultból. Szóval én azt hittem, hiányozni fog az ATT, de nem. Persze fent van a gépem, mert az XCoderre szükségem van, ezért még az AMD AVIVO pack is a gépen van, természetesen AMD telepítős szarságok nélkül, csak az a pici fájl.
Bios-matatással kizárólag akkor van probléma, ha bizonyíthatóan az okozta a kártya meghibásodását, hiszen a gyártó lehetőséget adott a beavatkozásra, mi több, maguk is adnak ki újabb bios-okat. Mondjuk az más kérdés, hogy nekem is 3 hónapba meg fogyasztóvédelmi utánajárásba került végül a gyárból cseréltetni egy meghibásodott HD4870-et.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #1012 üzenetére
Lehet, hogy az éremnek 2 érme van, de én azt azért kétlem.
Az említett hibák inkább VRAM defektre utalnak, persze, nem biztosan. Ha Bad Company-re gondolsz, az megvan, megnézhetem (talán holnapra), anno tényleg nem volt hiba vele HD4870-en. Egyébként a Gigabyte még a 268-as meghajtót ajánlja a karihoz, de nekem a 275.33-mal sincs semmi bajom (sem XP-n, sem W7-en), pedig NFS3-tól kezdve van pár újabb/régebbi játék a gépemen. Nem tudom, te gyártó által javasoltat használsz, vagy mást, de én, ha hibát tapasztalnék, rögtön azt tenném fel.
ATI-val nem volt bajom, AMD-vel annál inkább. Anno az ATI 1600Pro-m, majd az ASUS 1950XT-m hibamentesen vitt mindent, igaz, utóbbi csak gyári ASUS meghajtóval, de a legtöbb vörös karinak volt ilyen heppje. Amikor az AMD átvette a céget, akkor kezdték el avultatni a meghajtókat (pl. szépen kilőtték az AMD-s alaplapomból a 3870CF-ömet), ami szépen lejött 38x0 és 48x0 topicban (éppen tegnap néztem be oda) is: régebbi játékok bugzottak újabb meghajtókkal, újabbak meg a régiekkel, aztán lehetett cserélgetni a cuccokat, amíg meg nem bolondult a rendszer. Barátomnak is sok AMD karija volt, mindegyikkel valami baja is, míg tavaly a javaslatomra vett egy 460GTX-et, és azóta boldog.
A HD4870 powerplay-e egy vicc volt, vagy nem lehetett levenni a RAM-frekit, vagy, ha megtetted, villogott a kép, és persze ablakváltástól is felugrált 3D-be, ami garantáltan 2 villanás. Tehát kellett az ATT, amellyel meg játék közben nem volt powerplay. A GTX560 simán leveszi a terhelést, ha nincs rá szükség, pl. pályabetöltéseknél.
Az is irritált, hogy a "default"-tól eltérő beállításokkal - értsd: kényszerített mód - a rengeteg játék produkált grafikai hibákat. Erre mondják Catalyst topicban, hogy használjuk a profilokat, csakhogy azok meg hibatapaszok, azaz a VGA grafikai lehetőségeinek jó részét nem tudjuk elérni, mert hibákat produkálnának (és persze nyilvánvalóan jön a ki nem használt VGA-hoz a CPU-limit). A mostani karimmal semmi ilyesmit nem tapasztaltam, ráadásul csak az NFS3-ban és Instinctben nem működött a kényszerítés. Rányomom a 32CSAA-t, 8XAA-t áttetszőségre, + gamma AA-t, meg még ami csak elérhető, és minden szépen (szó szerint is!) fut. És a legrosszabb esetben, ahol 4 magos proci kellett volna, 70%-ra ment le a GPU-kihasználtságom (de így is maximális minőségben lehet játszani), mindenütt másutt elég az E5800 a GTX560 alá (magam sem hittem volna előzőleg).
No és ami a legjobban felcseszte az agyamat, hogy az AMD-nél nekiálltak csalásokkal butítani a megjelenítést, hogy így elérjenek 8-10% sebességnövekedést (volt szó róla e topicban korábban), bezzeg összehasonlító tesztekben nV kártyákon kikapcsolják a PhysX-et, mintha legalábbis lenne olyan idióta, aki úgy játszana!
És végre nincs az a hideg neonfényes beütése a karinak, ami még a 8800-nál is megvolt, és semmilyen színbeállítással nem lehetett megszabadulni tőle.
Az összes probléma, amit a GTX560-nal tapasztaltam, az annyi, hogy ezek a hülye nVidiások még mindig nem oldották meg, hogy a Win felállásáig a kari szétnyújtsa a képet a széles monitoron (utána már nincs gond semmilyen képaránnyal), holott azt még az ósdi X4500-as IGP-m is tudja.No de ezzel tudok élni.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #1009 üzenetére
Nincs Fable2-m, és ismerősömnek sem. Arról előzetesben tudok nyilatkozni, hogy a Dirt2 motoros játékok kivételével (ezeknél 70-100% között mozgott, tehát még itt is volt haszna) minden DX11 gama szinte mindenütt 100%-on volt a GPU-kihasználtságom (akár már alapon járó procival és VGA-val is), de még a F1 2010 is 30FPS fölött futott Full HD-ben, maximális grafikával. Emellett a DX10-esek, illetve a DX9-esek jó része alatt sem volt CPU limitem. Mindezt 20% GPU és 17% VRAM tuninggal! Call of Pripyat pl. 40FPS teljes és maximális DX11-ben, Full HD-ben.
Metro 2033 sajna belassult 21-23FPS-re is mindent beállítást maximálva.
A legtöbb játéknak egyébként még mindig inkább CPU-tuning kell, mint extra magok (kivéve Dirt2 engine).
A teszt kirakására még várnom kell, mert nem tudom elérni a tesztoldalam, valami jelszó-gáz van. Egyébiránt van a régebbi játékokhoz egy -20%-os, csökkentett feszes profilom, úgyhogy egész kellemesen elvagyok a csöndes, hűvös kis VGA-mmal.olbaidhun: Most, hogy van végre netem itthon jó fél év után, látom, hogy sima GTX560OC-m van, nem is ti-m. Bakker. Most mit csináljak? Alacsonyabbak a gyári órajelei (900 helyett 830MHz)! Mondjuk a GPU viszi az 1GHz-et (RAM-ok 2300-at), szóval annyira talán nem kell aggódnom miatta, ráadásul nem is emeltem maximumra a feszt.
(A legérzékenyebb alkalmazásokkal is megnéztem.)
Bali27: Ha azt akarod, hogy minden rendben menjen, világosabbra kell zöldülnöd. Majdnem három hónap eltelt, de még mindig bennem van, hogy na, nézem az új drivert, vagy az eheti hotfixet, hogy minden rendben megy-e.
Még mindig a májusi (asszem) meghajtó van fent, nincs új, és nem is kell. Lényegében egy rakás internet-adatforgalmat is megspóroltam az nV kártyával, ami nem keveset jelent mobilnettel.
-
Bali27
addikt
válasz
BullZeye #993 üzenetére
Engem az érdekel főleg hogí minden rendben legyen.. CCCvel most rendben van,... A win meg kiir minden hőfokot meg gpu%-ot az oldalsávban amire kiváncsi vagyok.
Én is próbálkoztam ATT-al.. volt ugy hogy ugy nézett ki hogy beválik de mindnig rácáfolt sajna.. Aztán meguntam a cseszekedést.. -
AtHoS
nagyúr
válasz
BullZeye #980 üzenetére
Helló!
Gondolom az IE9 GPU gyorsítást használ és nálad ATT-ben be van kapcsolva az OSD. Teendő: tedd az IE9-et kivételek közé ATT-ben.
Az órajelváltásos mókára nincs ötletem. Legalábbis a megoldásra. Szerintem az újraírt driverre (11.4, 11.5) még nincs felkészítve a program.
Errefelé hallathatod hangodat: ATI Tray Tools Public Beta Section
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #979 üzenetére
Időközben kiszűrtem a hiba forrását.
AMD Catalyst 11.4-től felfele mind2 drivertől meghülyül a legújabb 1560-as és 1557-es ATT.
Amikor profilt váltok, és azzal DDR5 memória órajele is változik, pl 200 > 600, akkor ugrik a kép, ez normális!
Régi driverrel 200 > 200 -ra váltásnál nem ugrik a kép, azaz nem vált fölöslegesen bios-default órajelre (1000mhz).
Viszont az új driverrel ha 600 > 600 váltok, azaz 2x nyomom meg a medium profil hotkey-ét, akkor valójában 600 > 1000 >600 történik, így mindig ugrál.
Csak akkor nem ugrál mikor 1000 > 1000-re váltok, mert biosban 1000 a default órajel, így valójában 1000 > 1000 > 1000 történik.A baj csak azzal van, hogy W7 mindenáron telepíteni akarta az IE9-et, és az 1551-es ATT (mert az utolsó működő AMD driver a 11.3-as csak ezzel indul el) mutatja az FPS-t az ablakokban amit a W7 jelenít meg, vagy valami köze is van IE9-hez.
Úgyhogy kérnék egy kis segítséget, hogy ismertek e egy aktívabb, és hozzáértőbb fórumot, ahol erről érdeklődhetek, mert az nem egy hosszútávú megoldás, hogy uninstallom ie9-t, és míg megvan a HD4890oc, addig 11.3-as drivert használok 1151-es ATTvel. :\
Összegezve
AMD 11.3 + 1.7.9.1551 -> IE9 van FPS, de 600->600nál nem ugrál a kép
AMD 11.4 vagy 11.5 + 1.7.9.1560 -> IE9 nincs FPS, de 600->600nál ugrál a képÉs én ezt szeretném:
AMD 11.5 + 1.7.9.1560 -> IE9 nincs FPS, de 600->600nál nem ugrál a kép, azaz nem vált bios-default órajelre arra az 1 századmásodpercre, 2 órajel között. És nyugodtan nyomkodhassam a CTRL+PgDwn -t, hogy lássam tette e fölöslegesen 3D-be valami a VGA-t. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7450 ,14" ,Intel Ultra 7 165H ,32GB RAM ,512GB NVMe SSD ,gyári garancia 2027.09.23-ig
- Ryzen5 5600/ RX7600 8GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo LOQ 15AHP9 - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - RTX 4060
- Eladó gamer pc, i5 9600K, GTX 1660ti
- HP ZBook Power 15 G10 ,i7-13800H ,NVIDIA RTX A500,32GB DDR5,512GB NVMe SSD,gar
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest