- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer man
tag
Szia! Bekapcsoltam a lowlevel drivert, de sajna nem indul akkor sem.
Ez a hibaüzenet: Can not initialize ATIPDLXX library! Exiting now...Emlékszem annak idején használtam talán az ATTloader-t, előkerestem, beraktam a könyvtárba, de indításnál ez is hibát jelez.
Bosszant, hogy most nem bírok vele. -
Killer man
tag
Szia! UAC-t kikapcsoltam, vírusirtó meg nem is volt fent még. Egyből a Win telepítés után próbáltam, hogy ne kavarjon be semmi. Ez a lowlevel ismerős, de telepítésnél azt hiszem ezt nem lehet választani. Több éve telepítettem az ATT a régi Vistára, ott valami hasonlóra emlékszem...
-
looser
addikt
Nincs húzva a proci, igazából sosem volt, bár kíváncsi lennék arra, mit tudhat :-) Teljesen stabil egyébként a rendszer, sosem szokott vele gond lenni, bár egyszer már 'elveszítette' az usb portokat, azt egy leírás során sikerült visszatelepíteni. A vga-t lassan lecserélem egy 6850-re és a monitort egy 23"-os Dell ips-re. Gondolom változás nem sok lesz, amennyivel gyorsabb lesz az új vga, annyival lassul a nagyobb felbontás miatt :-)
Win7-et (x86, HP) már tesztelgetem Virtualbox-ban és lebutítva minimál designnal egész tetszetős (mélységében még nem ismerem), ha fel kell hogy kerüljön, az csak az új dx verziók támogatása miatt lesz, nekem a fapadosított xp-nél egyébként nem kell több. Várom a megváltást :-) -
looser
addikt
Sajnos erre nem emlékszem, de elég régóta használom, szóval lehet, hogy frissítés. A ccc-t nem is szoktam egyébként telepíteni, csak a drivert. De a mellékelt dolgokat végigcsinálom. Viszont emiatt a hektikussága (hol jön, hol nem) nem megfogható a dolog. Tehát többnyire fut és teszi a dolgát, de van, hogy nem indul el. Ez egyébként a hangkártya kezelőpanelével is szokott ez történni, időnként nem fut, akkor ki kell lőni a feladatkezelővel és elindítom, akkor megjelenik az óra mellett, de az ATT a futó folyamatok között sem jelenik meg, amikor nem jelenik meg lent sem. Lassan újratelepítem a rendszert, az lehet, hogy megváltást hoz :-)
-
looser
addikt
Köszi a választ! xp 32bit és igazából nem tettem (még) kivételbe; már statisztikát csinálok, nem tudom, min múlik, de kb. 5-ből 1x nem indul el. Ha indítom az exe-t, akkor felvillan az óra melletti sávon, majd el is tűnik. De a víruskergetős tipp jó, megnézem. Avast free + Comodo fw, hátha mégis ott van a gubanc.
Üdv :-)
-
katt777
félisten
Összeállt a kép, mi?
Aztán erre mondják majd C topicban, hogy összeesküvés elmélet.
Egyébként nem "rebesgetik", az AMD maga deklarálta a dolgot.
Egyébként is megfigyelhető volt, hogy ATT-ban a jobb minőségi beállításokkal (eleve több mindent tudsz rátenni, mint CC-ben) nem olyan frankó a sebesség, pedig pár éve még én is azt tapasztaltam minden tesztben, hogy az ATI (nem AMD!) kártyák magasabb minőségi beállításokkal húznak el nV-tól, pl. éppen azért adtam el a 8800GT-met, mert a 8.5 (végre jó, csak ezzel nem ment már a CF a lapomban) driverrel, maxi minőségben a 3870 már jobb volt. És még a HD4870 is közeledett a jobb nV kártyákhoz. Az persze Karácsonykor elment a jó kis gépemmel együtt, így azóta csak a neten figyelem a képmentéseket és a híreket az AMD meghajtóiról. Amúgy tök jó, hogy az egyik oldalon leírják, nem is észrevehető a képromlás, a másikon meg, hogy nézzük csak meg, erre ugyanazok a képek, és bizony mindegyiknél látszik az AMD hátránya, leginkább az árnyékolásnál, ill. az apró részletek elmosásánál. Hát nekem ne csalással legyen gyors egy VGA.
Amúgy CCC-ben is ki lehet kapcsolni az optimalizálást, csak hát akkor mi a francnak rakta fel az ember az egész hóbelevancot? -
katt777
félisten
Hát nekem nem mondtál újat a fenti adatokkal!
Én eleve az individual csomagokat szoktam leszedni, természetesen mindegyikbe belerakják a telepítőt (még az amúgy pár 100kB-os AVIVO-ba is), így az aztán a mobilnetem 5-6 napi adatforgalmát vitte el, főleg, hogy XP-re és W7-re is kellett.
A "tömény szemét" a CCC sok "optimalizálása", amit én egyszerűen csalásnak hívok, ugyanis a grafika - állítólag nem látható - butításával gyorsítják a megjelenítést (ezért sem lesz mostanában AMD kártyám, ez már rég nem ATI), de attól én még tudom, hogy csalnak, és képmentéseken is észrevehető, ha odafigyel rá az ember. Nem szeretem, ha becsapnak, na.
Én is - többek között - a minőség miatt tértem át ATI-ra anno, akkor tényleg durván csalt az nV, ez tény. Csakhogy, mint fentebb írtam, ez már nem ATI, hanem AMD!
Egyáltalán nem szimpatikus, amit tettek az ATI-val, főleg az, hogy minél újabb egy driver, annál jobban bugzik a megjelenítés egy régebbi kártyával. De ezt csinálják a többi cuccukkal is, AMD-s konfigomat azért adtam el, mert már sehogy nem működött normálisan, pedig csúcs-lapot vettem csúcs-procival. Végül már a CF sem ment benne, ha meg régebbi drivert tettem fel, 20%-kal lassabb lett a VGA (ez volt az ominózus 3870-mizéria, amikor 1 évvel a kari megjelenése után csináltak hozzá használható meghajtót). Aztán, ha nV kártyát rax a gépbe, AMD-s lapban "érthetetlen módon" több játék is faszán belassul, és még sorolhatnám. Ráadásul az AVIVO-t is faszán megszüntetik, nagy gratula nekik. Tudják, mi kell az igényes vevők elvesztéséhez.
Egyedül az ATT hiányzik.
Hát, a Foobar-os probléma érdekes, de nekem már azóta nem volt hangkari a gépemben, hogy a P3-hoz még kellett egy SB Live!. ASUS lapjaim voltak, jó integrált hanggal, és az ASRock is jó volt, legalábbis a hi-fin szépen szólt mindegyik, minimális zajjal. Hogy sok 1000 Ft-ot kiadjak egy hangkarira azért, hogy még szívjak is vele, nálam nem játszott soha.
-
katt777
félisten
Nyilván volt fent valami szarság, amiről nem tudtál, esetleg win frissítés. Én nem véletlenül telepítek csak SP-eket. Az uninstallos móka csak CCC-re kell (és még úgy is gázos), én az ATT-t mindig rátelepítettem a régebbire, gond nélkül. Mi több, driver frissítéskor sem szedtem le.
Semmi gondja nem volt. Értelemszerűen, megfelelő VGA híján, az újabbakról nem tudok nyilatkozni. Vsz. úgyis mindenképpen nV lesz, mert max. egy Q8400-as konfigra jön össze (jó az szerény 3.2GGHz-en), akkor meg már számolja a GPU a fizikát, ne a proci egyik magja. No és az AMD minőségi csalásaitól sem kell tartanom. Persze, ha lesz is gép, először mindenképpen lapi X4500-zal, csak később jut kártyára, de legalább van tartalék "VGA", ami ráadásul nincs belekapcsolva a prociba.
-
katt777
félisten
Flash szokta basztatni az ATT-t, gondolom, amióta 3D-ben dolgozik, még inkább. Le kell tiltani, vagy profilt csinálni neki külön (fox). Viszont az az érzésem, ha lesz is gépem, GTX560 lesz benne, a 6970 erejével- Annyit visz tuningban, anélkül meg 6950, aminél még mindig 10k-val olcsóbb, és tudja a PhysX-et, ami NÉLKÜL hasonlítják össze a kártyákat tesztekben. Mekkora parasztvakítás, a Porsche turbót sem úgy hasonlítjuk össze az Audi R8-cal, hogy kikapcsoljuk a turbót.
Ide meg benézek nosztalgiázni.
-
Bali27
addikt
No erre válaszoljon valaki.. Ettől most teljesen elbizonytalanodtam
Akkor nem ugy váltogatja mint a procinál? Mert ott 0 és 100% között ugy használja a procit ahogy éppen terhelve van.. Elméletileg a Hotkey pollernek ezt kéne csinálnia ha jól veszem ki az írásodból.. De nem ezt csinálja....
Mert elméletileg 2Dre én is akarok egy csökkentett órajelet, de akkor most lehet -e vagy rosszul kezeli vagy a tököm tudja már???:
Innen mit jelöltél be?
[link] -
kizcar
tag
Colos1
Texture LOD - Ha mínusz értékre állítod akkor nem hagyja, hogy a textúrák kitörlődjenek a videókártya memóriájából, így azok baromi élesek lesznek, de így sajna szemcsések is, minél alacsonyabb értéket állítassz annál szemcsésebb.
Pl. ha -5.0-ra állítod, akkor már az anisotropy filtering sem szükséges. Én személy szerint -1.0-ás LOD értékkel és 16x-os anisotropy filteringel játszom. Igazából régebbi játékoknál érdemes 1.0-nál magasabb értékre állítani, ahol homályosak a textúrák.
Van pár játék amiben sajnos nem működik.LOD nulla értéken anisotropy filter nélkül
LOD mínusz négy értéken anisotropy filter nélkül
Alternate Pixel Center pedig megváltoztatja a pixelközéppontot, így a pixelek nem lesznek szögletesek, így az élsimítás látványra megduplázódik, pár fps-t nyerünk vele, a textúrák és kép viszont valamivel homályosabb lesz.
Left4Deadnél nem igazán mutatós mert a textúrák nagyon homályosak lesznek, de pl. call of duty world at war-ban, burnout paradiseban, nfs hot pursuitban és még sok másban élethűbb képet jobb anti aliast kapunk. Olyan játékoknál érdemes használni, ahol a textúrák alapból baromi élesek.Alternate Pixel Center nélkül
Alternate Pixel Center bekapcsolva
A temporal anti-aliasing meg egy olyan élsimítás javító technika, ami becsapja a szemet, így az egy deka teljesítménycsökkenéssel nem fog járni. Ezzel a 2x-ös anti-alias-t 4x-nek fogod látni és így tovább. Csak 60 FPS felett érdemes használni.
A többit nem tudom mik
-
katt777
félisten
Ezek nem magyarul vannak benn az ATT-ban?
A többi értelemszerű. Textúra LOD-dal jókat játszottam Oblivionban, a honlapomon (Programok) találsz róla videókat (ATT-s megjelöléssel). Időleges élsimítás képet javít, geom. kérelem engedélyezése a cikkcakkos bugokat tünteti el, az altern. pixelközéppont szétcseszi a képet, az optimalizálás meg belecsal a képbe, ezt mostanában nagyon tudják az AMD driverek, 7% sebességet nyernek vele. Próbálkozhatnál néha saját magad is.
-
-
katt777
félisten
Szerintem egyáltalán nem tekinthető normális AV programnak az, ami letilt valamit, ami nem vírus. A tököm tele van azzal, hogy a fele szoft használhatatlan egy hülye AV program, vagy akár az UAC miatt. Ha védeni akarom a kernelt, majd nem kapcsolom be a gépet, ez a vége.
Töltöttetek le mostanában ATT-t? Csak azért, mert hótt néma az oldal, semmi verzió inf. v. hozzászólás, szóval van-e új?
Na, most néztem, ez még a régi.AXisBOLD: Hát akkor konvertáld át vmi mással MPEG-be, aztán azt megeszi. Miért volt UAC egyáltalán ON? Én egy helyen viselem el az UAC-ot, Doom-ban.
-
AtHoS
nagyúr
-
katt777
félisten
Teheted a minimumot is 4-re. DX11-gyel jelent meg a multithreading támogatása, azzal lehet igazán értelme, nálam a játékoknál hol hat, hol nem, csak a proci miatt ált. inkább nem, hiszen 1-2 szál sincs maxra kihasználva játékok alatt.
emre: Kár. De akkor meg kártya-érzékeny (megint), mert másnál meg OK volt, ha jól rémlik. CF-zavarhat be, v. 1 kártyánál is rossz? Talán majd egy későbbi verzió. Mindenesetre nem szeretnék HD6xxx-ra váltani, amíg nem kezeli rendben azokat a kártyákat is. Asszem, nem ma lesz...
-
Colos1
őstag
Köszi!
Közben nem tudtam megvárni míg hazaérek, kibontottam Universal Extactorral, belenéztem a WhatsNew -be, és a kérdésem második felére már választ kaptam.
"Please recreate your 3D profiles if you have HD5xxx video board"
Számítottam rá, mert ha az eddigi elvileg nem támogatta az 5XXX -et, ez igen, akkor biztosan van valami komolyabb változás.
Nálam ha nem veszem ki a FRAP -s ot, nem veszi le 2D-re.
Muntithreading?!? Ilyent a jelenlegiben - illetve a régiben - nem találtam.
Ez valami újdonság?
-
katt777
félisten
Eltávolíthatod, és választhatod a beállítások megtartását. Az sem rossz ötlet, ha kimented a reg-ből az összes beállításodat, így bármi rendszerbaj esetén sem kell újra tökölnöd vele. Nekem is minden el van mentve, mert az AMD meghajtóinak hála frissítéskor inkább visszateszem a rendszerpartíciót, amelyen még nincs híre sem az AMD szoftvereinek, aztán friss drivert fel (máskülönben idővel veszik a VGA teljesítménye, ezt már megfigyeltem), ATT install, reg-import, és minden készen, csak a Multithreading-et kell újra engedélyezni, illetve feloldani az új AA és AF metódusok tiltását, mert azt valamiért mindig elfelejti (nem találtam, hova menti el
). Ja, és az auto túlhajtás kivételekből mindig ki kell venni a gyárilag oda telepített programok egy részét, főleg a Fraps-et, különben 2D-ben menne minden Fraps-szel futtatott játék.
-
zsole84
senior tag
-
Santiagain
őstag
B. meg! Funkcionális analfabéta vagyok. Hogy a fenébe tudtam a fölött átsiklani amit írtál? Mondjuk eszembe sem jutott, hogy egy program ami simán futott dx9 alatt, annak gondja lehet egy "friss" dx11-el.
Lényeg a lényeg: megoldódott dx frissítéssel.
Kösz a segítséget.
Santi -
katt777
félisten
A 64 bites rendszerre nem feltétlenül jók az x86 beállítások, jó példa erre a felügyeleti grafikon. x64-re célszerű ugyanúgy beállítani mindent.
Az könnyen lehet, hogy valamelyik DX fájl sérült volt (van játék, amely vmiféle DX devkit-et telepít pl.), és ezt a hibát kijavította az új DX telepítése.Santiagain: Én úgy gondolom, hogy az ATT beállításaid nem jók. Pl. ha nem állítottad be a 3D módnak a magasabb feszt, de az órajeleket igen, akkor abban a pillanatban, hogy 3D-be lépsz, lefagyhat a gép. GPU-Z-nél nyilván nem ez a hiba oka, csak arra célzok, hogy ATT-ban elég egy apróságot kihagyni v. elbarmolni, rögtön megtorolja, nem annyira bolondbiztos, mit a CCC (igaz, teljesen az sem).
-
Santiagain
őstag
Mindenből a legújabb van fönt. (új rendszer) Rendszergazdaként lett telepítve. Tűzfalnál kivételek beállítva. Avast nem sír.
Egyszer dobott föl a Win7 egy olyan ablakot, hogy nincs digitálisan aláírva az illesztőprogram, de ezt azóta nem tudtam reprodukálni. A low level driver installálva van, de nem tudom elindítani.
???
-
-
katt777
félisten
Hát, akkor kell egy hűtés a lapra. Szerencsére az én ASRock lapom elvan a HAF932-ben 30-34°C körül (pedig az i7/X58 fűt rendesen), az ASUS ebben is képes volt 45°C-ra hevülni, szóval azon is múlik, mit raktak a lapra. ASUS-on volt egy design-os kis borda, amelyre a PCI-E TV-tuner miatt nem lehetett ventit tenni, ASRockon meg van egy szép nagy, hőcsöves rézblokk. Szóval érdemes megnézni ezt is lapvásárlás előtt, persze egy lapnak sem gond a 40°C-os hőmérséklet (4GHz-en az enyém is felmegy addig).
RivaTuner nem bonyolult (legalábbis a hűtés-vezérlés, órajelekkel lehet vacakolni tényleg, főleg, hogy 2D-fesz. mód sincs), ahhoz is találsz leírást a honlapomon v. logoutomon. Régebben olyan kártyákat is vezérelt rendesen, amelyeket amúgy fel sem ismert, noha az tény, hogy talán már 1 éves is van a legutóbbi verziója.
Az Afterburner lényegében egy RivaTuner egyébként.Ha végképp nem megy a hűtésvezérlés módosítása (esetleg még bios-mod), marad a fesz- és órajel-csökkentés.
-
katt777
félisten
Gyári speckók szerint az rendben van, 120°C-ig elméletileg nem hibásodhat meg a kari. Az persze más kérdés, mennyire szereti a PC többi része a 100°C-os kazánt a közepében. Bios-ban éppen azért 105°C a vészhelyzeti lekapcsolás határa (ahol van, 10. a bios editorban), mert ott a MemIO már határérték felett lehet. Ergo ahol nagyobb a különbség, az a kari könnyen meghal, de az vsz. eleve hibás is volt. Egyébként házfüggő is a dolog, egy HAF932-ben pl. sokkal hűvösebb a VGA, mint egy kis noname midi házban.
-
katt777
félisten
Nos, akkor az egyedi hibának tűnik, de sztem akkor is vmi hardveres oka lehetett.
Nálad még külön is mérhetők a VRM-ek? 1-2°C eltérés normális, hiszen pl. a GPU-ban mért hőmérsékletek egymástól pár mm-re is akár 10°C-kal különbözhetnek.ATT-t nem kell leszedned driver-cserekor, max. deaktiválod a restart erejéig, de ha nem, akkor is csak beszól 1x, hogy nem talál drivert (pucolás utáni restartkor), utána rendben indulni fog.
DS után futtasd +1x, és a talált fájlokat töröld ki kézzel, mert 5-6 fájlt ott hagy! Reg-ben is maradnak ATI technologies bejegyzések.
-
katt777
félisten
Hát, több ilyesféle progit nem szerencsés használni.
Az sem biztos, hogy 1.6V-ot kapott a cucc, szoftveres hiba is lehetett.
GPU-Z hibázni nem nagyon szokott, és mivel az monitorozó progi, nem nagyon akad össze ATT-szal. Nagyobb az esélye, hogy a VGA bakizott valamit, és a GPU-Z ettől akadt ki, vmint ez okozza a másik hibát, esetleg meghibásodhatott az egyik VRM, de nem az ATT-tól, nagyobb esélyes a táp, főleg, ha esetleg molex-ről van átkötve a kari áramellátása (de ez sem biztos, túl sok a hibalehetőség). Ezért mondtam, hogy figyeld a cuccodat, nem ugrik-e elő még az a probléma, vagy valami más.
Pedig de, ott van a leírásban a legördülős fesz-állítás is. Csak el kell olvasni.Még az is ott van, hogyan lehet több feszültséget is beállítani.
Game Hunter: Mivel másnál nem bukkant fel ez a hiba, nem látok sok esélyt arra, hogy az ATT okozná.
Naná, hogy több mindent be tudsz állítani, és nem csalja ki a szemed, mint a CCC, amelyben a méretéből ítélve kb. 150MB a csalás (és ez is lassítja).(Pl. OGL tripla buffert beállítva volt játék, amelyik hibásan jelent meg, CCC-vel ugyanazt beállítva meg nem, ergo utóbbi lazán letiltotta a tripla buffert, hogy leplezze a driver hibáját.)
-
katt777
félisten
A szoftveres módot, mint linkelted is, nem magát a hűtést. Kártyától függ, hogy működik, v. sem. Sajnos sokféle kártyát adtak ki, és nem mindegyiket ismeri fel az ATT, figyelni kell az újabb verziókat. Az órajeleket és a feszt amúgy képes szabályozni? A karid ventije amúgy szabályozható, vagy fix?
VRM az a fesz.-szabályozó. Nem tudom, lehet-e köze az ATT-hoz, max. ha túlemelted a GPU feszültségét, de én még nem láttam, hogy ilyen hibát okozott volna (attól persze lehet). Ha most telepítetted az ATT-t, nyilván volt fent CCC, az sem szerencsés.
Mindenesetre figyeld a karidat, mit csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dyson V15 detect absolute
- HUAWEI WATCH Ultimate
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen7 4750U
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest